Hoe kijkt Amanda Balk terug op De Gouden Kooi?

Het is alweer twaalf jaar geleden dat één van de meest schaamteloze programma’s op de Nederlandse televisie ooit ten einde kwam: De Gouden Kooi. Dag in dag uit konden we zien hoe een stel losgeslagen mensen elkaar het leven zuur probeerden te maken. Op kandidaten Brian en Huub na, zat Amanda Balk het langst in de realityshow: maar liefst zestien maanden. Ze liep de hele dag door krijsend en gillend door het huis, een beetje zoals Fajah Lourens tegen tienermoeders praat dus.

Twaalf jaar later heeft ze een bekende ex, Afrojack, en een 8-jarige dochter. Het is een rollercoaster geweest voor Amanda. “Ik was 19, net klaar met school en wist nog niet precies wat ik wilde doen. Ik dacht simpelweg: ’Waarom ook niet?’.

Het was een hele heftige periode in haar leven, vertelt Amanda in gesprek met De Telegraaf. “Anderhalf jaar zat ik opgesloten in dat huis. Ik had totaal geen contact met het normale leven. Toen ik daar weer in terugkeerde, viel dat me zwaar.

Toch heeft ze er geen spijt van. “Ik heb er heel veel van geleerd en het heeft mij gemaakt tot wie ik ben. Ik ben er echt door gegroeid. Dus nee, ik heb er geen spijt van.

Amanda wijst erop dat ze veel aan haar bekendheid heeft te danken, zoals haar eigen kunstwimperlijn. “Met de andere deelnemers ga ik overigens niet meer om. Ik heb daar bewust voor gekozen.

Uiteindelijk werd Amanda derde in het programma, na Jaap en Brian.

Foto: RTL, Talpa

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen