‘Antoinnette pedant in postuum interview Marc de Hond’

Antoinnette Scheulderman, bekend van onder meer Ladies Night en LINDA.tv, wordt alom geprezen voor haar interview met de overleden Marc de Hond dat dit weekend in Volkskrant Magazine staat, maar radiobekendheid Patrick Kicken is minder enthousiast. Hij verwijt de partner van Gijp-miljonair Michel van Egmond hautain gedrag te vertonen. Kicken vindt dat Antoinnette zich in het begin van het interview op ongepaste wijze op de borst klopt door te benadrukken dat hij haar vroeg voor het interview.

Antoinnette heeft het verzoek van Marc om hem vlak voor zijn overlijden te interviewen integraal aan het begin van het interview gepubliceerd. “Ik wil graag een afscheidsinterview doen onder embargo. En ik hoop dat je niet meer te druk bent, want ik wil jou hier graag voor vragen“, staat erin.

Is dit nou allemaal nodig, vraagt Kicken zich af. “Dat ‘op zijn verzoek’ irriteert me een beetje.

Antoinnette: “En waarom?

Kicken: “Omdat het een tikkie hautain overkomt. Zo van ‘hij vroeg er zelf om’. Ik denk dan op mijn beurt, hier had de journalist in kwestie ook zelf kunnen denken hij heeft niet lang meer, laat ik een verzoek doen voor een laatste interview.

Antoinnette: “Dat zou ik dus heel onkies hebben gevonden. Iemand willen interviewen omdát hij doodgaat. In mijn ogen is dat lijkenpikkerij en juist een reden om zo’n verzoek niet te doen. Daarom vond ik het belangrijk te benoemen dat hij het zo wilde – en mij ervoor vroeg.

Kicken: “Ik snap je insteek, ik zeg alleen hoe het ook kan overkomen door in je tweet als eerste te benoemen dat hij er zelf om vroeg. Mediamensen staan bekend om de vele balletjes die ze zelf opgooien bij journalisten. Ik vind het juist getuigen van vakwerk als journalisten alert zijn.

Het afscheidsinterview met Marc de Hond kunt u lezen op de Volkskrant-site.

Foto: Cornelie Tollens, Talpa

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen