Q wil tweede FM-zender tegenover Talpa-geweld zetten

Het is een buitengewoon feestelijke week voor Qmusic. Voor het eerst in de geschiedenis is het de zender gelukt om het marktleiderschap in de commerciële doelgroep te veroveren en Radio 538 van de troon te stoten. Maar daar houdt de ambitie van programmadirecteur Dave Minneboo (voormalig 538’er) niet op. Hij wil toewerken naar een FM-frequentie voor zusterzender Joe, zodat ze een nog groter front kunnen vormen tegenover het radiogeweld van de NPO en Talpa Radio.

Op de dag dat Joe in België tien jaar bestond, namelijk op 1 april 2019, werd de zender ook bij ons gelanceerd, maar de zender is alleen online te beluisteren. Daar moet verandering in komen, vindt Minneboo.

Hij zou Joe graag toevoegen aan het reguliere radio-aanbod om zodoende ook de oudere radioluisteraars te bereiken. “Maar dan moet er eerst een FM-pakket vrijkomen, en dat lijkt nog een lange weg. Niettemin droom ik hierover graag hardop. Ook deze kans komt een keer voorbij. Als het zover is, moeten we die meteen grijpen.

De huidige FM-frequenties zijn geldig tot september 2022 en dan worden ze, zoals het er nu naar uitziet, opnieuw geveild. Talpa Radio heeft momenteel vier zenders op de FM, namelijk (van groot naar klein): Radio 10, Radio 538, Sky Radio en Radio Veronica.

DPG Media heeft met Qmusic één frequentie, maar doet daarmee goede zaken. De zender heeft zijn grote concurrent Radio 538 dus ingehaald. “Mattie & Marieke begon op een ideaal moment. Top-presentator Edwin Evers vertrok bij Radio 538 en er was in het radiolandschap in de ochtend even sprake van een level-playingfield. Daar heeft onze show de eerste grote slag geslagen.”

Het is onvoorstelbaar hoe snel Mattie & Marieke een merknaam zijn geworden, en de rek is er nog lang niet uit. Hun succes is van groot belang. If you win the morning, you win the day…

Foto: Qmusic

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen