‘John de Mol gaat zorgen voor kaalslag op radiomarkt’

Met zijn bomvolle portemonnee heeft John de Mol vier van de vijf grootste commerciële radiozenders van Nederland in handen gekregen. Nu gaat hij rigoureus bezuinigen op de radiotak: er waart een metershoge ontslaggolf door de Bergweg en zelfs dj’s worden niet gespaard. Het lijkt erop dat vooral nachtradio het kind van de rekening wordt: zo begint alles steeds meer op Sky Radio te lijken. 3FM-dj Mark van der Molen vreest door de macht van De Mol voor een kaalslag van de radiomarkt.

Van der Molen denkt dat De Mol er hoogst persoonlijk voor gaat zorgen dat de radioluisteraar de dupe wordt. “Oef. Ik hoop het mis te hebben maar ik ben zo bang dat we binnen nu en een paar jaar een Nederlandse interpretatie van het Amerikaanse radiolandschap hebben.”

Wat bedoelt hij daarmee? “Drive-time live, de rest opgenomen door jocks die meerdere stations binnen ‘het bedrijf’ bemannen en nooit meer nachtradio.

Radio Veronica-dj Martijn Muijs reageert daarop met een huilend gezichtje en podcastpersoonlijkheid Elgert van der Wel zegt: “Wil jij het even mis hebben. Dank.

Elgert van der Wel denkt tevens dat dit bewijst dat we in de media niet te veel macht bij één persoon moeten leggen. “De meerderheid van de commerciële radiomarkt is in handen van één bedrijf. Daar maakten sommige mensen zich zorgen over. Terecht, blijkt nu.

Schrijver Rick Pastoor: “Die grote mediahuizen zijn voor niemand goed. Deze tweet kun je ook vast bewaren voor print.

Van der Wel: “En voor de digitale nieuwsmarkt…

Lees ook: Ontslagtsunami bij Talpa Radio: ook dj’s op straat gezet (vanochtend)

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen