Heel Holland Bakt maakt formatwijziging ongedaan

Heel Holland Bakt, een van de grootste hits op televisie, maakt na twee seizoenen een belangrijke formatwijziging ongedaan. Het aankomende seizoen kent geen selectie-aflevering. Dat heeft presentator André van Duin gezegd in de radioshow Gijs 2.0. De succestitel van Omroep MAX gaat terug naar acht afleveringen. Er wordt niet langer gestart met een proefdag, waarop kandidaten een plekje proberen te bemachtigen in de tent. Die selectie wordt nu weer achter de schermen gedaan.

Van Duin is blij met die beslissing. “Het zijn straks gewoon weer acht afleveringen. Vorig jaar en het jaar ervoor hadden ze bedacht om van start te gaan met een kandidatendag, maar dat is helemaal niet nodig.”

Je moet niet rommelen aan een hitformat, vindt Van Duin. “Je moet gewoon die acht afleveringen doen en dat is gewoon het format. Dan gaan ze weer sleutelen eraan. Ik ben daar altijd op tegen, maar ja. Nu gaan we weer gewoon normaal acht afleveringen doen.”

Het komt ook goed uit: een massale selectiedag is vanwege het coronavirus heel lastig te organiseren. Aangezien het niet echt nodig is, wordt deze formatwijziging weer ongedaan gemaakt.

Deze zomer vinden voor het eerst ook de opnames van Heel Holland Bakt Kids plaats. “We doen eerst de kids en dan wordt het geloof ik in september uitgezonden en de grote mensen komen dan in december.”

Foto: Roland J Reinders / MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen