‘Tv ineens weer net zo belangrijk als in de jaren 80’

Claudia de Breij merkt dat de televisie in deze tijden van corona ineens weer net zo belangrijk is als in de jaren tachtig. Dat zegt de presentatrice van BNNVARA in gesprek met de VARAgids. De kijkcijfers zijn de laatste tijd torenhoog, met name van actuele titels als NOS Journaal, RTL Nieuws, EenVandaag en Op1. Waar het de afgelopen jaren hip was om de tv compleet af te schrijven, verzamelt men zich nu massaal om het scherm. “De televisie is ineens weer zo belangrijk als in de jaren 80.”

De beeldbuis is helemaal hot. “Als een knapperend haardvuur in het midden van de kamer, waar we al tijden alleen maar in een hoek van het huis met een laptop on demand dachten het ding niet meer nodig te hebben.”

Maar de goeie ouwe televisie brengt ons nu de informatie, de lol en de afleiding die we nodig hebben“, vervolgt ze. “Van Troost-tv tot Nieuwsuur, het helpt ons deze crisis door.”

De Breij bedankt dan ook alle tv-makers die nu nog aan het werk zijn. “En dan de radio! Ik hou van de radio, altijd al, maar nu blijkt het voor de zoveelste keer een onverwoestbaar medium.

De radio klinkt eigenlijk gewoon nog hetzelfde, constateert ze. “Er was toch al geen publiek en de gasten zaten al aan de andere kant van de tafel met een eigen microfoon.

Soms is er een crisis voor nodig om te waarderen wat je hebt.

De VARAgids-column van Claudia de Breij kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA, Hans Peter van Velthoven

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen