NOS maakt op Koningsdag grote roadtrip door het land

De NOS gaat er op Koningsdag toch nog lekker op uit. Hoewel de officiële viering in Maastricht is afgelast, gaat verslaggever Winfried Baijens op 27 april op pad om te kijken hoe het evenement gevierd wordt in coronatijd. Dat heeft de omroep laten weten. Baijens gaat op een grote roadtrip door het land. “In alle vroegte vertrekt hij uit Groningen voor een roadtrip door elf van de twaalf provincies. Rond het begin van de uitzending, om zeven uur ’s avonds, eindigt de rit in Maastricht.

Maastricht is natuurlijk de stad waar koning Willem-Alexander oorspronkelijk zijn 53ste verjaardag zou komen vieren met koningin Máxima en de prinsessen. Hoe ligt de stad er straks bij op Koningsdag?

Aan presentator Amber Brantsen brengt Winfried verslag uit van zijn observaties en belevenissen op deze in alle opzichten unieke Koningsdag. Kun je wel wat vieren als je anderhalve meter afstand van elkaar moet houden?

In een periode dat alle horeca is gesloten, grote evenementen zijn verboden en de klassieke vrijmarkten dus ook uit den boze zijn. “In reportages is te zien hoe Nederland er toch wat van probeert te maken.”

De speciale Koningsdag-reportage is op maandag 27 april tussen 19.00 en 19.50 uur te zien op NPO 1.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen