NOS maakt op Koningsdag grote roadtrip door het land

Geplaatst op wo 08 apr 2020 om 15:30

De NOS gaat er op Koningsdag toch nog lekker op uit. Hoewel de officiële viering in Maastricht is afgelast, gaat verslaggever Winfried Baijens op 27 april op pad om te kijken hoe het evenement gevierd wordt in coronatijd. Dat heeft de omroep laten weten. Baijens gaat op een grote roadtrip door het land. “In alle vroegte vertrekt hij uit Groningen voor een roadtrip door elf van de twaalf provincies. Rond het begin van de uitzending, om zeven uur ’s avonds, eindigt de rit in Maastricht.

Maastricht is natuurlijk de stad waar koning Willem-Alexander oorspronkelijk zijn 53ste verjaardag zou komen vieren met koningin Máxima en de prinsessen. Hoe ligt de stad er straks bij op Koningsdag?

Aan presentator Amber Brantsen brengt Winfried verslag uit van zijn observaties en belevenissen op deze in alle opzichten unieke Koningsdag. Kun je wel wat vieren als je anderhalve meter afstand van elkaar moet houden?

In een periode dat alle horeca is gesloten, grote evenementen zijn verboden en de klassieke vrijmarkten dus ook uit den boze zijn. “In reportages is te zien hoe Nederland er toch wat van probeert te maken.”

De speciale Koningsdag-reportage is op maandag 27 april tussen 19.00 en 19.50 uur te zien op NPO 1.

Foto: NOS
18 Reacties op “NOS maakt op Koningsdag grote roadtrip door het land”


 1. Gogo

  Hoezo elf van de twaalf provincies? Brabant wordt zijnde reserveprovincie overgeslagen?

 2. Realist

  Kunnen ze goed controleren of de opgelegde vrijheidsbeperkende maatregelen worden opgevolgd. Zo niet dan kan direct de handhaving er op af worden gestuurd en wordt het weer smullen in het NOS fake Journaal.

 3. Mousse

  Gogo, waar staat geschreven dat Brabant de provincie is die wordt overgeslagen?

 4. Penny Wise

  Het wordt niet gevierd, dus overbodig programma.

 5. LLRV

  Blijf thuis! Ook BN’ers, presentatoren en “show” programma’s. Dit is een poging om enige journalistieke inhoud te misbruiken. Ondersteun liever al die politieagenten, boa’s en militairen die het land nog maandenlang moeten controleren. Hoeft niet met een NPO camera, kunnen die diensten door oogschijn of met drones en later met een app. Trefwoorden in de toekomst zullen zijn: geen locatiegegevens, bluetooth, geen database en privacy! Welterusten!

 6. Indy

  Dat wordt, als het goed is, een stille tocht. Of probeert de NOS mensen uit hun huis te lokken? Niet aan beginnen. Wordt een troosteloze vertoning.

 7. Maarten van Rossem

  Wat een topamusement

 8. Iam

  Volgens mij moeten we juist nu strikt zijn in het volgen van de rivm maatregelen.

  Met de licht optimistsche berichten lijken mesen te denken o dan kunnen we er even tussenuit. Het was de afgelopen opvallend druk. Zelden zoveel fietsers bijvoorbeeld gezien. Waarvan vele echt niet solo of afgesceiden van de ander fietsen.

  Met de aankonding van de roadtrip wordt een beetje een beeld gecreeerd dat we er op uit kunnen. Laat de NPO haar verantwoordelijkheid nemen en dit onzalig plan laten varen.

  Juist nu moeten we volharden in de maatregelen, des te eerder kunnen we terug naar normalere omstandigheden

 9. Marry Hens

  Walgelijk idee!! Er valt niets te vieren!Iedereen moet thuisblijven en die malloot van een Winfried sturen ze op pad. Rutte, grijp in!

 10. GrijzePilion

  Ik maakte op 31 februari mijn laatste roadtrip voor de lockdown. Komt wel heel dichtbij nu…

 11. Willie

  Is er wat te vieren dan met duizenden doden honderden mensen in doodsnood en heel veel treurige nabestaanden. Het woord vieren komt dan wel schofterig over.

 12. pepe

  dacht dat #blijfthuis tot tenminste 28 april volgehouden moest worden. Goed voorbeeld NOS

 13. Donald Dumb

  Ach, Willie, corona is maar een griepje, Willie.
  Een grapje van China en een hetze tegen Trump…
  Valt allemaal wel mee…

 14. Daaristieweer

  Ga met Realist mee. Lekker op speurtocht voor de handhavers in onze nieuwe politie staat.

 15. Ron

  Kom allemaal fake foto’s tegen van drukke parken en dicht op elkaar ‘lijkend’ zittende mensen de afgelopen dagen. En daar wordt dan weer schande over gesproken omdat ze niet nadenken en het als zoete koek aannemen dat dit misschien ook wel eens fake kan zijn of van een eerdere datum. Bovendien kun je afstanden tussen mensen op een foto nooit goed inschatten. Dat lijkt op een foto heel dichtbij maar in werkelijkheid toch echt wel ruim 1,5 meter te zijn.

 16. Dominee Bonk

  Gaat deze waanzinnig slechte en ijdele reporter langs verpleeghuizen en daar helpen? Wat een niksnut! Wie kijkt er nog tv? Stop met die ongeinige flauwekul.

 17. Ideetje...

  Als je dit jaar Zwarte Pieten op nationale TV wilt krijgen zou ik dus als Zwarte Piet Koningsdag vieren…

 18. BRAAK

  Winfried je bent een lichtgewicht zonder talent geen gevoel voor timing en je laat de mensen niet uitspreken omroeppuber.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.