Harry Mens niet opvolger DWDD: ‘VARA wil me niet’

Harry Mens denkt dat de kans klein is dat hij gevraagd wordt voor de opvolging van De Wereld Draait Door. De linkse publieke omroep zal hem nooit vragen. Dat zegt hij in gesprek met de Nieuwe Revu. Nu Matthijs van Nieuwkerk ermee is gestopt, staat er een vacature open. “Weet ik, maar die linkse hap moet me toch niet, dus ik heb niet de illusie dat de VARA me belt. Maar dat wil niet zeggen dat ik niet geschikt zou zijn. Zeker wel. Maar goed, deze discussie hoeven we helemaal niet te voeren.

Het heeft geen zin om over een programma bij de NPO te filosoferen, aldus Mens. “Een programma bij de publieke omroep is niet aan de orde. Ik ben blij met RTL en RTL is blij met mij.”

Mens wordt wel eens verweten niet kritisch te zijn tegen zijn gasten van Business Class, maar dat komt omdat zij allemaal betalen. Hij zou het leuk vinden om een niet-gesponsorde talkshow te maken. “Want dan kun je veel meer de journalist uithangen.

Bij Business Class kan dat absoluut niet. “Het kost 1.750.000 euro om mijn programma te maken, voor 43 uitzendingen. Dat moet ik terugverdienen. Dan ga ik toch niet met een mes in een wond zitten peuteren?

Ja, dat kunnen Matthijs van Nieuwkerk en eerder Jeroen Pauw doen, omdat het ze niet interesseert als de klant ‘au’ roept. Mij interesseert dat wel, want als ik hem ‘au’ hoor roepen, ben ik ’m kwijt.

Het Nieuwe Revu-interview met Harry Mens kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen