Harry Mens niet opvolger DWDD: ‘VARA wil me niet’

Geplaatst op wo 01 apr 2020 om 15:15

Harry Mens denkt dat de kans klein is dat hij gevraagd wordt voor de opvolging van De Wereld Draait Door. De linkse publieke omroep zal hem nooit vragen. Dat zegt hij in gesprek met de Nieuwe Revu. Nu Matthijs van Nieuwkerk ermee is gestopt, staat er een vacature open. “Weet ik, maar die linkse hap moet me toch niet, dus ik heb niet de illusie dat de VARA me belt. Maar dat wil niet zeggen dat ik niet geschikt zou zijn. Zeker wel. Maar goed, deze discussie hoeven we helemaal niet te voeren.

Het heeft geen zin om over een programma bij de NPO te filosoferen, aldus Mens. “Een programma bij de publieke omroep is niet aan de orde. Ik ben blij met RTL en RTL is blij met mij.”

Mens wordt wel eens verweten niet kritisch te zijn tegen zijn gasten van Business Class, maar dat komt omdat zij allemaal betalen. Hij zou het leuk vinden om een niet-gesponsorde talkshow te maken. “Want dan kun je veel meer de journalist uithangen.

Bij Business Class kan dat absoluut niet. “Het kost 1.750.000 euro om mijn programma te maken, voor 43 uitzendingen. Dat moet ik terugverdienen. Dan ga ik toch niet met een mes in een wond zitten peuteren?

Ja, dat kunnen Matthijs van Nieuwkerk en eerder Jeroen Pauw doen, omdat het ze niet interesseert als de klant ‘au’ roept. Mij interesseert dat wel, want als ik hem ‘au’ hoor roepen, ben ik ’m kwijt.

Het Nieuwe Revu-interview met Harry Mens kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
44 Reacties op “Harry Mens niet opvolger DWDD: ‘VARA wil me niet’”


 1. Ron

  Nee hè hè.

 2. zeurpiet

  lol, begint op de Speld te lijken hier. Mooi!

 3. Dries Roel Vink

  Wordt het zo langzamerhand geen tijd om deze met zichzelf ingenomen hoogbejaarde plofkip te euthanaseren?

 4. HBaz

  Naar dat mens kijkt toch geen mens.

 5. Realist

  hahahahaha, die Harry

 6. Alfonso

  Blijf maar lekker bij RTL7

 7. Annoniemus

  Ha ha ha , Harrie op DWDDD , dat moet een slechte 1 April grap zijn !

 8. Paulien

  Is dit een 1 april grap of zo ??

 9. Jakob

  Dit vind ik nou grappig https://www.nu.nl/achterklap/6041916/slam-dj-bram-krikke-schakelt-advocaat-in-tegen-rumag.html

 10. arie

  Ja maar Harry je wordt ook te oud.
  Je hebt ooit een prima idee gehad met jouw business class op de zondagmorgen.
  Je had toen ook meer interessante gasten, zoals Pim Fortuyn en mensen die een compleet andere mening hadden.

  Je sloeg de plank mis om Thierry Baudet en later Mr. Hiddema uit jouw programma bewust te weren en zelfs je negatief over hen uit te laten.
  Terwijl ik het juist leuk vond om eens mensen te horen die tegen de gevestigde elite kliek tekeer kunnen gaan.
  Je praat nu te langzaam, begrijpt je gast vaak niet goed meer, je scherpte ontbreekt.

  En natuurlijk zal jij nooit bij de kartelkliek van die NPO kunnen horen.die willen je nooit. Ik denk ook, dat de houdbaarheids- datum van jouw programma over de hill is.

 11. Ron

  Er is maar een waardige opvolger van Matthijs en dat is Nadia moussaid

 12. Keta Minek

  VARA wil me niet, Als je 73 jaar bent! Pensioen.

 13. Keta Minek

  Er is Geen waardige opvolger van Matthijs.

 14. Leeuwinnetje

  Aanstaande zaterdag de laatste nieuwe aflevering Kees & Co van dit seizoen. Ik ben benieuwd of Corona invloed heeft op een eventueel nieuw seizoen, ik hoop gewoon op nieuwe afleveringen.

 15. Suzy Wang

  Kijk er nog iemand naar dat veenlijk?

 16. Keta Minek

  Er staat ook geen vacature open voor een nieuwe DWDD.

 17. Jammer hoor

  Links = zonder Zwarte Piet. Hebben ze geen schoorstenen bij de NPO? :(

 18. Dirk

  Toen Harry Mens die duitendi.f Otten ging promoten heb ik mn TVdirect weer naar Foxsport laten gaan.

  Ik heb zo wie zo een hekel aan zetelrovers, die bovendien niet van de clubkas kunnen afblijven. Zulke figuren moet je nooit het land laten besturen.
  Mens heeft in zn reclame programmaatje geen interessante gasten meer, dat is thans zijn probleem.
  En dan die aandelen mevrouw Hafkamp met die verschrikkelijke stem, daar krijg ik gehoorstoornis van.

 19. Lies

  Niemand zal het merken als er zondag een hh wordt uitgezonden. Altijd dezelfde gasten. Totaal niet actueel. Een grote sponsor show.

 20. Arie Schoenlepel

  Programma van Mens is een groot reclameblok. Waarom zou hij kritische vragen stellen?! Het zorgt voor een goed gevulde portemonnee.

 21. Paulus

  😷Deze Oudeknar, moet rustig blijven om nog langer mee te gaan in het leven. Hij oogt mij niet meer zo gezond. Zolang hij betaald wordt om zijn programma te financieren gaat het goed. Zoniet, dan valt ie dood neer.

 22. Tonny

  Geen Humberto de grootste kwal van de tv.vreemdganger dan kijkt niemand meer.ook niet eerlijk tegenover Matthijs.humberto kan niet in zijn schaduw staan.

 23. Voss

  Wat een idiote suggestie ook! Wie heeft bedacht dat deze man DWDD zou kunnen presenteren?

 24. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Hier heeft Harrie wel gelijk in.

 25. Broer van...

  Mens…Doe normaal zeg.
  Met Kikker in keel, bij een socialistische omroep.
  Bovendien is hij oud, vervelend en zelfingenomen.

 26. Annemiek

  Goh…….Hoe zou dat nu komen😄

 27. Weg met dat gelul

  Hij zal wel een paar Pooltjes hebben om zijn tuin te doen en Bulgaartjes om zich te laten bevredigen . Scheefpoeper van het ergste soort die Harry Untermensch.

 28. Insider

  DWDD keert definitief niet terug.
  Mogelijk iets soortgelijks op het tijdslot.
  Tan is een nog altijd een kandidaat, en voldoet aan alle eigenschappen. Veel verstand van sport en cultuur en het kent het medialandschap van binnen en van buiten.
  Zeer lange ervaring op tv gebied en misschien nog wel belangrijkste, zeer charismatisch.

 29. kritisch avro-lid

  Het lukt Harry Mens niet eens een fatsoenlijke zin te formuleren. Het is gewoon een oude ingedutte makelaar die zichzelf overschat.

 30. Nils Holgersson

  Als Harry Mens een baard laat staan is het sprekend Saruman van LOTR

 31. Jaap

  1 april domme man maar dat hij voor DWDD gevraagd zou worden daat is hij en dat weet hij zelf dondersgoed te slecht voor want die man is op tv áls interviewer zeer slecht

 32. An.M.

  Ik kijk vaak naar de heer Mens op zondagmorgen, echt hij kan echt niet presenteren, maar het is wel vermakelijk om naar te kijken!

 33. Riky Heerkens

  Het is niet eerlijk om iemand te vergelijken met Matthijs. Ik vind Nadia een leuke vlotte persoonlijkheid. Ik snap niet dat ze steeds gepareerd wordt.

 34. Riky Heerkens

  Gepasseerd bedoel ik. Ha, ha.

 35. MediaPrak

  Even voor de goede orde: Harrie is geen RTL, maar koopt zendtijd van RTL (net zo als, die vele vage TV dominees, en TellSell achtige programmaatjes. Je ziet hem dan ook (terecht) nooit bij Jinek. Wat echt schaamteloos is? Harries openlijke smeekbede om aan Maestro mee te mogen doen 😭😊😭

 36. Rinse

  Ik negeer deze site over het algemeen vanwege de zuurpruimpjes en dombo’s die hier reageren maar dit artikel vind ik echt een goede grap :D

 37. Steffie

  Jammer, ik had het graag zien gebeuren. Je weet nooit hoe een koe een haas vangt.

 38. teuntje

  Dat dementerende fossiel is rijp voor het bejaardenhuis het idee dat hij de opvolger van DWDD wordt is omt e gieren de man heeeft zichzelf altijd overschat spreekt geen Engels Frans of Duits kan niet interviewen whaaaaaaaaa wat een idioot figuur

 39. Paulus

  😷Deze mens is passé..

 40. Joop55

  Harry die rechts-extremisten Fortuyn, Wilders en Baudet meerderem alen een podium heeft gegeven klopt aan bij de salonsocialisten van de VARA, grap van het jaar.

 41. Claire

  Harry Mens is een waardig opvolger voor die slappe, vooringenomen, opportunistische, hypocriete ,selectief verontwaardigde en platte zakkenvuller Matthijs van Nieuwkerk. Gordon zou ook een waardig opvolger kunnen zijn net als Patty Brard of die bruine poupnicht Joling hahahahahahahah

 42. HEINO

  Perfect,Harry is de enige en echte opvolger voor DWDD, heerlijk om dan die enge linkse BNers is een keer worden tegen gesproken,en hierna Harry als ministerpresident van Nederland,komt het toch nog goed met dit land.

 43. ronnie

  wat denkt hij wel, dat hij god is.

 44. Huismaker

  Haha. Harry Mens, die de Vara de schuld geeft. Harry ? Je enige verdienmodel is dat je gasten 8 minuten mogen ratelen in ruil voor 10.000 euro. Je probeert een soort van voor jou bedachte vragen te stellen en zelfs daarmee sla je de plank volledig mis. Destijds was Pim de “trekker” voor je en dat had je ook met Baudet kunnen bereiken. Maar je koos voor loser Otten, een verrader waar we over een paar jaar helemaal niets meer zullen horen. Ook Jensen heeft geen zin meer in je.
  Sterkte met die paar vvd-ers, die denken dat ze via jou de top zullen bereiken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.