Efteling heeft spijt: Talpa-sterren vallen bezoekers lastig

Talpa-sterren Giel de Winter, Stefan Jurriens en Thomas van der Vlugt hebben op hun YouTube-kanaal Stuk TV een grappig bedoeld filmpje geüpload waarin ze bezoekers van het pretpark Efteling ernstig lastigvallen. Eén voor één kruipen ze in een mascottepak, terwijl de anderen via een oortje opdrachten geven. Het doel: ‘zo vervelend mogelijk zijn’ tegen de bezoekers. En dat is gelukt. Achteraf gezien laat De Efteling weten toch niet zo gelukkig te zijn met deze samenwerking.

Het grote probleem is dat de bezoekers van de Efteling niet humoristisch benaderd worden door de Talpa-mannen, maar dat ze echt vervelend zijn. Zo wordt een dame op een vrij brute wijze van haar sjaal ontdaan en krijgt een andere dame een hand op haar billen. Ook rennen de heren vaak weg met bezittingen van parkbezoekers.

Het filmpje kan op weinig complimenten rekenen van parkbezoekers. “Heeft een park met 5 miljoen bezoekers dit nodig of zijn er veel leukere dingen te bedenken dan deze onzin?“, zegt Nick op pretparksite Looopings.

En Arnie: “Dat de Efteling hier ook nog aan mee werkt aan dit soort idioterie, past absoluut niet bij de Efteling!”

Marco: “Wat ben je als Efteling laag gezonken als je je laat lijden en meegaat in een herseloze wereld van YouTube kanaal Stuk tv!

Zelf is Looopings ook kritisch op deze actie van de Efteling. ‘Efteling geeft youtubers toestemming om bezoekers lastig te vallen’, kopt de website.

Een andere pretparksite, ThemeTalk, veroordeelt de actie al helemaal. “Schrikbarend dieptriest achterlijk gedrag. Kinderwagens wegrijden, meisjes betasten, kinderen laten huilen, sjaals in bomen gooien, vechten voor het oog van het publiek, mensen wegjagen van bankjes. Zeg Efteling, zijn jullie trots op deze samenwerking?

Efteling reageert

De Efteling is er inderdaad niet zo blij mee, blijkt uit een reactie. “Er zijn op voorhand duidelijke afspraken gemaakt om de acties zo goed mogelijk te laten verlopen. Een voorbeeld hiervan is dat gasten die betrokken waren bij een opdracht, gelijk zijn opgevangen.”

We hebben voor deze keer een samenwerking geprobeerd en hiervan geleerd. We begrijpen dat dit schuurt met waar de Efteling voor staat.

Het filmpje:

Foto: YouTube

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen