‘Talkshow Eva Jinek is RTL-promotievehikel geworden’

Nu Eva Jinek te zien is bij RTL 4, zitten er ineens wel heel veel RTL-sterren aan tafel. Tv-recensent Arjen Fortuin beschuldigt haar er nu van zich te hebben ontpopt tot een promotievehikel van RTL. Dat is vandaag te lezen in het NRC Handelsblad. Fortuin mist het ‘klassieke Jinek-interview’. “Een gesprek waarin de voorlaatste winnaar van de Sonja Barend Award een haantje roostert boven een vuur van journalistieke scherpte en gedecideerd engagement. Ik kon me er geen herinneren.

Fortuin besloot daarom eens extra goed naar de RTL-Jinek te gaan kijken. “Helaas werden er vorige week geen autoriteiten ter verantwoording geroepen. Wel was er veel lippendienst aan collega’s.

Hij wijst op RTL-ster Jeroen van Koningsbrugge die zijn toneelstuk kwam promoten, Ruben Nicolai die over een nieuw RTL-programma kwam vertellen, de finalisten van de RTL-show The Voice die op bezoek kwamen en de winnaar van de RTL-show. “Product-placement van de eigenaar“, zegt Fortuin, die daarbij wel opmerkt dat er ook wat Talpa-sterren en een ‘handvol’ NPO-collega’s te gast waren.

Het gaat er Fortuin vooral om dat hij de écht relevante onderwerpen mist. “Ook deze week kwamen Erdogan en de vluchtelingen, de problemen bij de IND, de schandlijst van de Belastingdienst, de linkse flirt en het naderen van Super Tuesday niet voorbij de nieuwscompilaties.”

De door de macht gevreesde interviewer Eva Jinek wordt intussen wel gemist.

De tv-recensie van Arjen Fortuin kunt u hier lezen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen