Op1 naar zeven dagen per week, geen nieuwe hosts

De late talkshow Op1 gaat per direct naar zeven uitzendingen per week. Daar worden buiten de tien vaste hosts geen nieuwe presentatoren voor aangetrokken. Dat heeft NPO 1 laten weten. De eerste zaterdageditie wordt verzorgd door het WNL-duo Welmoed Sijtsma en Sander Schimmelpenninck, op zondag zit het MAX-duo Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen aan tafel. “We merken dat de kijkers lineaire tv in deze tijden van crisis heel goed weten te vinden“, zegt WNL’s Bert Huisjes.

Hij vervolgt: “Het is onze taak als publieke omroep om daar op in te spelen en de best mogelijke informatie en voorlichting te geven over de coronacrisis.

Een woordvoerder van de NPO voegt toe: “We merken dat de kijkers in groten getale op de publieke omroep afstemmen voor informatie en duiding. Daarom is de talkshow Op1 afgelopen weekend al uitgebreid naar zes dagen per week. We gaan nu onze talkshow vooralsnog élke avond live uitzenden.

Het uitzendtijdstip blijft gewoon 22.30 uur. Concurrent Eva Jinek heeft ervoor gekozen om deze week al om 21.30 uur te beginnen, behalve op vrijdag. Op1 blijft ondertussen de talkshow met de hoogste kijkcijfers.

Foto: Op1

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen