Op1 naar zeven dagen per week, geen nieuwe hosts

Geplaatst op wo 18 mrt 2020 om 8:40

De late talkshow Op1 gaat per direct naar zeven uitzendingen per week. Daar worden buiten de tien vaste hosts geen nieuwe presentatoren voor aangetrokken. Dat heeft NPO 1 laten weten. De eerste zaterdageditie wordt verzorgd door het WNL-duo Welmoed Sijtsma en Sander Schimmelpenninck, op zondag zit het MAX-duo Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen aan tafel. “We merken dat de kijkers lineaire tv in deze tijden van crisis heel goed weten te vinden“, zegt WNL’s Bert Huisjes.

Hij vervolgt: “Het is onze taak als publieke omroep om daar op in te spelen en de best mogelijke informatie en voorlichting te geven over de coronacrisis.

Een woordvoerder van de NPO voegt toe: “We merken dat de kijkers in groten getale op de publieke omroep afstemmen voor informatie en duiding. Daarom is de talkshow Op1 afgelopen weekend al uitgebreid naar zes dagen per week. We gaan nu onze talkshow vooralsnog élke avond live uitzenden.

Het uitzendtijdstip blijft gewoon 22.30 uur. Concurrent Eva Jinek heeft ervoor gekozen om deze week al om 21.30 uur te beginnen, behalve op vrijdag. Op1 blijft ondertussen de talkshow met de hoogste kijkcijfers.

Foto: Op1
14 Reacties op “Op1 naar zeven dagen per week, geen nieuwe hosts”


 1. Prima volgende stap voor Op1

  Nu Op1 staat is de volgende stap om de duo’s te gaan mengen. Geeft nog meer gevoel van urgentie en dynamiek.

  Ook na Corona crisis 7 dagen per week Op1.

 2. Wim

  Zeer terecht.

 3. Curryworst

  Bejaarde Groenhuijsen mag wel uitkijken.
  Hij zit wel in de risicogroep.

 4. CB

  Ja bij Op1 vallen ze met bosjes. Schijnt bij Jinek beter geregeld te zijn.

 5. ome H

  Mensen gaan al talkshow moe worden, zie je al aan de cijfers. Behalve corona is er weinig ander nieuws meer en dag in, dag uit naar dezelfde gezichten kijken gaat vervelen. Doe na het journaal van 20.00 nog een extra corona-journaal van een half uur en we zijn helemaal weer op de hoogte.

 6. Wim

  CB, bij Jinek vallen de kijkers bij bosjes.

 7. MediaPrak

  En bij ziekte komt Margje Fikse ingevlogen. Presenteert zeer kundig met Tijs mee. Kortom, genoeg talent bij NPO (EO).

 8. Klara

  Wat zal Rachel Franse blij zijn dat zie niet op de trein van Jinek is gesprongen.
  Jinek is nog aan het huilen na haar afwijzing.

  De echte kwaliteit is bij de NPO gebleven.

 9. xandertje

  Wat dom! Geen nieuwe hosts. Gemiste kans! Dat Op1 naar 7 uitzenddagen gaat was nu net de kans om op een niet al te opvallende manier afscheid te nemen van de slechte presentatrices en nieuwe presentatoren een kans te geven. Creëer een nieuwe carrousel waaruit geput kan worden. De hele zomer kan dit programma zeven dagen per week door gaan als info- en entertainment. Speel daar op in!

  Maar waarschijnlijk zijn de linkse troeven al uitgespeeld en de wat rechtsere omroepen en presentatoren mogen geen kans krijgen.

 10. NPO the only one!

  Je ziet nu wel NPO 7 dagen kwaliteits tv!!! Als ’t echt nodig is gaan ze ”s nachts ook nog door, dat is NPO!!!

 11. 020Nick

  @Xandertje.. Welke rechtse omroepen krijgen geen kans? WNL doet toch mee? Powned wilde niet en als je wilt dat er nog meer rechtse omroepen bestaan dan moet je ophouden met huilen en netjes lidmaatschap aan zo’n omroep betalen. Hoe groter de omroep, hoe meer zendtijd.

 12. xandertje

  Maandag: Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra (BNNVARA)
  @020Nick…

  Nederland is een rechts land. Ik weet het, je wil het niet horen, maar het is wel zo. Ondanks dat mag je geen rechtse mening hebben want dan ben je al gauw een racist.

  Kijk even naar de verdeling:
  Maandag: Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra (BNNVARA)
  Dinsdag: Giovanca Ostiana & Tijs van den Brink (EO)
  Woensdag: Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen (Omroep MAX)
  Donderdag: Welmoed Sijtsma & Sander Schimmelpenninck (WNL)
  Vrijdag: Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg (BNNVARA)

  BNNVARA heeft maarliefst twee dagen opgeëist. Wellicht kunnen de AvroTros / KRONCRV ook een kans krijgen? Voor meer informatie hierover lees hier:
  https://www.mediacourant.nl/2020/01/avrotros-en-kro-ncrv-boos-over-jinek-opvolger/

 13. Apostulaat

  Als Nederland dan zo “rechts” is, waarom hebben “rechtse” omroepen dan zo weinig leden en lage kijkcijfers? Waarom zijn er dan niet meer “rechtse” omroepen? Blijf maar rustig in je “rechtse” hoekje staan mokken.

 14. Gerda

  Fikse heeft het gisteravond fantastisch gefikst.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.