Alle Op1-sterren mogen blijven, ook Giovanca Ostiana

De NPO gaat voorlopig, in elk geval tot de zomer, door met de huidige presentatoren van Op1. Ze bevallen goed, ook Giovanca Ostiana. Dat blijkt uit een reactie van een NPO-woordvoerder in het AD. Het is Op1 gelukt om de naar RTL 4 overgestapte Eva Jinek te verslaan en dat is een hele prestatie. De NPO laat weten ‘zeer tevreden te zijn met de talkshow’. Alle tien de presentatoren mogen dan ook door tot half juni, als de sportzomer begint (tenzij het coronavirus roet in het eten gooit).

Giovanca Ostiana is volgens onderzoek van Maurice de Hond de minst gewaardeerde talkshowhost van Nederland. Ze vormt samen met Tijs van den Brink het dinsdagse EO-duo van Op1.

Volgens planning wordt Op1 half juni opgevolgd door eerst Studio Europa (tijdens het EK Voetbal) en daarna De Avondetappe (tijdens de Tour de France). Er is echter veel onzekerheid over of die evenementen wel door kunnen gaan.

Mag Op1 toch langer door als het coronavirus Europa nog erger gaat teisteren? “We kijken nog hoe lang de zomerstop van Op1 precies duurt. Mochten actuele ontwikkelingen erom vragen, dan hebben we genoeg mogelijkheden om daarop in te spelen“, zegt de woordvoerder.

We hebben volop live uitzendingen zoals EenVandaag, Journaal, Nieuwsuur en indien nodig extra ingelaste uitzendingen. En we hebben natuurlijk ook nog de net genoemde rubrieken waarin we op de actualiteit in kunnen gaan.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen