Tina Nijkamp: ‘SKO krijgt last van Promenade-explosie’

Tina Nijkamp, die jarenlang de bazin van SBS 6 is geweest, denkt dat Stichting KijkOnderzoek last gaat krijgen van de Promenade-explosie. Misschien is de tv-industrie toch iets te afhankelijk van 1.250 kijkcijferkastjes. Dat heeft ze gisteren gezegd in RTL Boulevard. Na de oproep van Diederik Ebbinge in De Wereld Draait Door aan mensen met een kijkcijferkastje, stegen de kijkcijfers van zijn programma Promenade explosief. Sterren als Britt Dekker stellen dat hij SKO heeft opgeblazen.

Promenade steeg van 288.000 naar 730.000 kijkers. “De oproep van Diederik heeft er zeker mee te maken, omdat het verschil ten opzichte van vorige week wel heel erg groot was in kijkcijfers.”

Krijgt SKO hier last van? “Ik denk wel dat wat Diederik Ebbinge heeft opgeroepen vorige week, dat dat iets in gang gaat zetten. Er hangt heel veel geld aan, omdat adverteerders daar ook naar kijken. Zo worden ook de reclameblokken gemeten. Daar wordt alles op afgestemd. De hele tv-industrie is eigenlijk afhankelijk van SKO.”

AD-diva Angela de Jong denkt er anders over. “Ik denk dat het eerder het podium is waar hij die oproep deed: De Wereld Draait Door dat 1,3 miljoen kijkers heeft elke avond. Ik denk dat het niet alleen de mensen met kastjes zijn, maar heel veel mensen die dachten: hé, dat programma ken ik niet.

Iemand op de Boulevard-bank: “Hoe oud is dat systeem nu eigenlijk?

De Jong: “Volgens mij 1965, toen Nederland 1 en Nederland 2 er waren.”

SKO-directeur Sjoerd Pennekamp komt in het AD met een uitgebreid verweer. “DWDD is een heel mooi platform om iets te verkopen“, zegt hij. “In mijn omgeving hoor ik ook meer mensen die het gekeken hebben dan de week ervoor. Daarbij was het natuurlijk een uitzonderlijke dag. Het was barslecht weer.

Lees ook:
Oproep aan kijkcijferkastjes werkt: topcijfers Promenade (10 februari)
SKO verdedigt kijkcijfermeting na Promenade-explosie (10 februari)

Foto: SBS

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen