Oproep aan kijkcijferkastjes werkt: topcijfers Promenade

De oproep die Diederik Ebbinge in De Wereld Draait Door deed aan mensen met een kijkcijferkastje heeft zichtbaar geholpen: zijn Promenade werd gisteren met de laatste uitzending éindelijk een keer goed bekeken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De iets meer dan duizend huishoudend met een kijkcijferkastje bepalen in dit land hoe honderden miljoenen aan reclamegelden worden besteed én welke programma’s sneuvelen en zegevieren. Ebbinge sprak hen direct aan.

Ebbinge beloofde deze huishoudens een ‘verrassing’ als ze gisteren zouden inschakelen op de laatste aflevering van promenade. Het leverde 730.000 kijkers (11 procent) op. Ter vergelijking: vorige week waren het er nog 288.000 (5 procent).

Is dit het nieuwe wapen voor tv-sterren die uit de gratie zijn geraakt? Een oproep aan mensen met een kijkcijferkastje? Henkjan Smits denkt van wel. “Wauw, Diederik Ebbinge, het heeft gewerkt“, zegt hij. “Gefeliciteerd.

Britt Dekker moet er smakelijk om lachen. “Hahahaha. Diederik Ebbinge blaast even in zijn eentje het hele kijkcijfer-systeem op! 😂 Ook blij voor mijn vriendje, die regisseert het programma; tweede seizoen komt er wel! Hahaha ! 💪🏼 Mis het nu al trouwens…

Ook Luuk Ikink is verbaasd. “De kijkcijfer-oproep van Diederik Ebbinge heeft geholpen! 730.000 kijkers voor Promenade.

Marc de Hond vraagt zich af hoe betrouwbaar het kijkcijfersysteem nog is. “Wow. Promenade in een keer naar 730.000 kijkers. Nu is de vraag of dat komt door de media-aandacht deze week (pluggen bij DWDD werkt blijkbaar!!) of dat Diederik Ebbinge vooral ‘de mensen met de kijkcijferkastjes’ heeft weten te lokken. Zullen we er ooit achter komen?

AD-mediajournalist Marcus den Blanken: “Hahaha! Promenade blijk een kijkcijfersoap met als cliffhanger dat ze de kijkcijferkastjes hebben weten te beïnvloeden.

Lees ook: Promenade gaat mensen met kijkcijferkastje verrassen (donderdag)

Foto: NTR

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen