‘Lil’ Kleine in The Voice zet kinderen aan tot facings’

Het hagelwitte gebit van Lil’ Kleine trekt in The Voice of Holland dermate de aandacht dat het aanzet tot kinderen die hun ouders smeken om facings. Dat zegt Daphne Deckers in haar column in De Telegraaf. Veel BN’ers, bijvoorbeeld ook Gerard Joling en Thomas Berge, laten hun tanden afslijpen om daar hagelwitte facings (neptanden) overheen ten zetten. Daardoor komt hun lach onnatuurlijk over, maar dat vinden ze zelf juist mooi. En veel jeugdige kijkers ook, aldus Deckers in de krant.

Een vriendin van Deckers deed haar beklag bij de tv-bekendheid. Die vriendin zei: “Mijn kinderen willen de tanden van Lil’ Kleine. Ze zien hem bij The Voice, en dan zeggen ze: ‘Kijk mam, hij heeft zijn tanden laten doen, dat willen wij ook.’

Vreselijk, vindt Deckers het. “Je moet bedenken: haar kinderen zijn pas twaalf en veertien. De oudste heeft net zijn beugel eruit en een prima gebit, en de jongste heeft nog slotjes.”

Lil’ Kleine realiseert zich niet dat ouders nu al handen vol geld kwijt zijn aan de dure orthodontisten. En al die andere BN’ers ook niet, aldus Deckers. “Overal waar je kijkt, zie je presentatoren, acteurs, zangers en influencers met een superwit gebit.”

Zelf vindt Deckeers het geen fijne trend. “Dit soort tanden zijn zó onnatuurlijk wit dat ze bijna licht geven in het donker.”

Wil ze zelf stiekem ook niet zo’n Hollywood-smile? “Ik wou dat ik kon zeggen dat al die facings mij koud lieten, maar dat is niet helemaal waar.”

De gebitmetamorfose van Carice van Houten zette Deckers aan het denken. “Ik dacht: da’s eigenlijk ook wel mooi.”

Ah, de moderne tijd.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen