Naar SBS vertrokken Jeugdjournaal-ster heeft opvolger

Geplaatst op ma 13 jan 2020 om 13:45

Het NOS Jeugdjournaal krijgt er een nieuwe presentator bij: in februari maakt de 29-jarige Annabelle Zandbergen haar debuut. Zij vult de vacature op die is ontstaan na het vertrek van Siham Raijoul (33) naar Hart van Nederland op SBS 6. Dat heeft de NOS laten weten. Zandbergen, die in 2014 de School voor de Journalistiek in Utrecht afrondde en aansluitend politicologie studeerde aan de UvA, ging in juli 2018 aan de slag bij het NOS Jeugdjournaal als bureauredacteur.

Sinds afgelopen najaar werkt Zandbergen als verslaggever bij het programma. Over haar nieuwe functie zegt ze: “Als kind begreep ik de wereld beter door te kijken naar het NOS Jeugdjournaal. Dat ik nu aan kinderen mag vertellen wat er in de wereld speelt, vind ik een enorme eer.

Chef Ronald Bartlema is blij dat het presentatieteam straks weer compleet is. “Het NOS Jeugdjournaal is een broedplaats voor aanstormend talent. En na een poosje vliegen talenten ook weer uit.”

In de afgelopen jaren vertrokken Roos Moggré, Pepijn Crone, Milouska Meulens, Robbie Kammeijer, Welmoed Sijtsma en nu dus Siham uit naar andere programma’s. “Dat doet altijd even pijn. Tegelijkertijd is de zoektocht om nieuw talent te vinden, een spannende en leuke zoektocht.

Foto: NOS, Stefan Heijendael
20 Reacties op “Naar SBS vertrokken Jeugdjournaal-ster heeft opvolger”


 1. Jur

  Dus weer iemand van extreem-linkse huize.

 2. Henk

  Van het Jeugdjournaal naar HvN?
  Dat is alleen voor het geld, ik noem het een degradatie.

 3. Zomaar een persoon

  @Henk – Alleen kan je het jeugdjournaal maar een beperkt aantal jaren doen, omdat je op een gegeven moment niet meer dat buurmeisje bent waar de piepjonge doelgroep zich mee wil kunnen identificeren, terwijl je bij HvNL (als John het je gunt) tot je vijftigste kunt blijven zitten.

 4. Gwendolyn

  Sorry, maar ze kijkt een beetje eng.

 5. Karel Kakkerlak

  Weer zo’n Amsterdams grachtengordeltype. En ook nog eens links. Kunnen ze echt niet eens iemand vinden die niet uit Amsterdam komt?

 6. Zomaar een persoon

  @Karel Kakkerlak – Ze hebben Welmoed Sijtsma gehad; van origine een Friezin. Maar ja, op een gegeven moment vliegen ze uit.

 7. Gratis advies

  Hang em niet in crazy !

 8. Sjors van Kempen

  @MC

  Waar blijft het lovende stukje over Promenade?

 9. Koplamp

  Gelukkig links en grachtengordel. Was al even bang dat de kinderen niet geïndoctrineerd zouden worden. Objectieve nieuwsvoorziening moeten we niet hebben, natuurlijk.

 10. Timo

  @Jur Ja? Gaan we dat echt wéér zeggen hier? Het gaat hier over het Jeugdjournaal! Je weet wel, nieuws over verloren armbandjes en huiswerkklassen. En nog als eerste reageren ook. Het lijk wel alsof de ‘Alles is links!!1!!’ deplorabelen geen werk hebben. Oh, wacht, dat is een van de redenen om rechts te stemmen en ook alléén maar rechtse geluiden te willen horen, he? Want Dhr. Baudet gaat wel even werk voor je regelen. Denk opnieuw, joh.

 11. Feut

  Ze heeft een hbo-uitstraling, en dat is geen compliment.

  Keer een sekstape ‘laten stelen’ doet wonderen.

 12. critikast

  Langzaam wordt het beeld sterker – ook hierin de reacties – dat linkse mensen niet werken en alleen maar de uitkeringen opstrijken van rechtse mensen die natuurlijk allemaal keihard werken. Ik ken rechts echter meenemen naar Forum- en Wilders-wijken in steden en dorpen, waar hard wordt geschreeuwd naar links, maar waar de meesten geen werk hebben, maar genieten van diverse uitkeringen, dan wel rondscheuren in een gesubsidieerde scootmobiel !

 13. Anne

  Ik werk op een basisschool en zet soms afleveringen van het jeugdjournaal stil omdat ik de kinderen niet wil belasten met zoveel misinformatie, selectieve waarheden en eenzijdige denkbeelden.

 14. Een filter is alleen voor koffie

  Goed bezig, Anne!

 15. roevka

  33 jaar..? Tja dat is ook al erg oud… :)

 16. Jur

  @Timo
  Je moet met de linkse indoctrinatie ook vroeg beginnen

 17. Teun-Arie van der Geelen-Coppens

  Na Buitenhof en Vroege Vogels dus weer iemand die weg gaat met een niet-blanke kleur en wordt vervangen door een blanke.
  Toeval?

 18. aammehoela

  Zijn dit trollen hierboven die menen dat een ieder die bij het jeugdjournaal gaat werken automatisch links is. Stelletje stumperds !

 19. WaveX

  Ik vind het ongepast dat de Linkse Grachtengordel zo geschoffeerd wordt!
  Eva komt daar ook vandaan en merken de kijkers dat? Nee!
  Of het nu over Trump, FVD of The Clinton Foundation gaat, alles wordt even professioneel en objectief weergegeven. Geen speld tussen te krijgen bij Eva en haar leuke vrienden en fijne collega’s!

 20. Muhammeth

  Wollah, Waarom gaat onze zuster Siham nu weg Imshallah!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.