Naar SBS vertrokken Jeugdjournaal-ster heeft opvolger

Het NOS Jeugdjournaal krijgt er een nieuwe presentator bij: in februari maakt de 29-jarige Annabelle Zandbergen haar debuut. Zij vult de vacature op die is ontstaan na het vertrek van Siham Raijoul (33) naar Hart van Nederland op SBS 6. Dat heeft de NOS laten weten. Zandbergen, die in 2014 de School voor de Journalistiek in Utrecht afrondde en aansluitend politicologie studeerde aan de UvA, ging in juli 2018 aan de slag bij het NOS Jeugdjournaal als bureauredacteur.

Sinds afgelopen najaar werkt Zandbergen als verslaggever bij het programma. Over haar nieuwe functie zegt ze: “Als kind begreep ik de wereld beter door te kijken naar het NOS Jeugdjournaal. Dat ik nu aan kinderen mag vertellen wat er in de wereld speelt, vind ik een enorme eer.

Chef Ronald Bartlema is blij dat het presentatieteam straks weer compleet is. “Het NOS Jeugdjournaal is een broedplaats voor aanstormend talent. En na een poosje vliegen talenten ook weer uit.”

In de afgelopen jaren vertrokken Roos Moggré, Pepijn Crone, Milouska Meulens, Robbie Kammeijer, Welmoed Sijtsma en nu dus Siham uit naar andere programma’s. “Dat doet altijd even pijn. Tegelijkertijd is de zoektocht om nieuw talent te vinden, een spannende en leuke zoektocht.

Foto: NOS, Stefan Heijendael

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen