Jort adviseert Sander Op1 af te slaan, biedt zichzelf aan

Jort Kelder adviseerde zijn opvolger bij Quote, Sander Schimmelpenninck, om de presentatie van de NPO 1-talkshow Op1 af te slaan, maar ondertussen bood hij zichzelf wél aan bij de makers. Dat onthult Sander in zijn Zelfspodcast. Jort belde met Sander voor wat ‘vaderlijk advies’. Hij was in de running voor Op1, maar ‘geloofde er niet in’, bedankte voor de eer en raadde Sander aan hetzelfde te doen. Toen hij dat tegen de NPO-bazen zei, toonden ze hem direct een appje van Jort.

In dat appje liet Jort weten dat hij ‘in februari wel’ zou kunnen. Sander: “Iedereen zit toch wel alles uit de trukendoos te halen. Mij eruit te praten omdat ze er zelf belang bij hebben. Zonder Jort nu te kort te willen doen, ik dacht ook f*ck it, uiteindelijk moet ik toch zelf de beslissing nemen.”

Het Parool noemt het een dolkstoot van Jort, maar dat gaat iets te ver, zegt Sander op Twitter. “Dit is behoorlijk uit zijn verband gerukt. Een dolkstoot was het zeker niet, een mistig proces was het wel.

Jort laat aan De Telegraaf weten dat de typering van dolksteek hem raakt. “Dat raakt me best wel in mijn hart, want ik geef erg om eerlijkheid. Ik ben niet van de politieke achterbakse spelletjes en dat lijkt nu wel zo. Alsof ik iemands baantje in wil pikken, dat is helemaal niet zo.”

Het klopt dat ik Sander een berichtje heb gestuurd om hem te waarschuwen er goed over na te denken. Realiseer je wel, dit is een hoofdpodium. Als het mis gaat… Ik heb hem aangeraden er goed over na te denken. Ook over of hij wel zoveel weg kan zijn bij Quote. Maar ik heb ook gezegd dat als zijn handen jeuken om het te doen, dat hij dat dan gewoon moet doen.

Jort geeft toe dat hij in de toekomst openstaat voor de presentatie van Op1. Wat vindt hij dat Sander hierover uit de school heeft geklapt? “Hij zit een beetje te bluffen“, zegt hij. “Ik heb hem intussen gesproken en we hebben het uitgesproken.”

Sander Schimmelpenninck vormt nu een Op1-duo met Welmoed Sijtsma. Ze zijn elke donderdag te zien op de late avond van NPO 1.

De hele reactie van Jort Kelder kunt u hier lezen.

Foto: KRO-NCRV

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen