Ajoud scoort niet met moslimtalkhow: 25.000 kijkers

Er wordt meer over gepraat dan dat er naar wordt gekeken: de moslimtalkshow De Nieuwe Maan is vrijdag wel heel erg slecht uit de startblokken gegaan op NPO 2. Er keken 25.000 mensen (1,1 procent) naar het debuut van Ajouad El Miloudi. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De vorige presentatrice Fidan Ekiz is gestopt met de presentatie van De Nieuwe Maan, omdat haar progressiviteit en kritische houding werden ontvangen met bedreigingen aan haar adres. 

Om de kijkers van de moslimtalkshow tevreden te houden heeft omroep NTR nu gekozen voor een presentator die veel conservatiever is: Ajouad El Miloudi, die vanwege zijn islamitische achtergrond bijvoorbeeld moeite heeft met homoseksualiteit.

El Miloudi zal dus niet zo veel weerstand opwekken als zijn voorganger, maar blijven islamkritische geluiden onder zijn leiding ook nog welkom bij De Nieuwe Maan? “Die geluiden blijven ook welkom, net als orthodoxe imams welkom zijn“, zegt hij in Het Parool.

Het debat over de islam vereist scherpte, dus moet je ook mensen aan het woord laten bij wie je je misschien niet comfortabel voelt. Niemand heeft er iets aan als we gesprekken gaan voeren waarin iedereen het met elkaar eens is, dan wordt het laf.

De kijker blijft dus vooralsnog weg. De NTR hoopt dat kijkcijfers volgende week wat aantrekken. Dan verhuist het programma van vrijdag 17.15 uur naar vrijdag 18.00 uur.

Foto: NTR, Stijn Ghijsen

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen