Ajoud scoort niet met moslimtalkhow: 25.000 kijkers

Geplaatst op zo 26 jan 2020 om 9:30

Er wordt meer over gepraat dan dat er naar wordt gekeken: de moslimtalkshow De Nieuwe Maan is vrijdag wel heel erg slecht uit de startblokken gegaan op NPO 2. Er keken 25.000 mensen (1,1 procent) naar het debuut van Ajouad El Miloudi. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De vorige presentatrice Fidan Ekiz is gestopt met de presentatie van De Nieuwe Maan, omdat haar progressiviteit en kritische houding werden ontvangen met bedreigingen aan haar adres. 

Om de kijkers van de moslimtalkshow tevreden te houden heeft omroep NTR nu gekozen voor een presentator die veel conservatiever is: Ajouad El Miloudi, die vanwege zijn islamitische achtergrond bijvoorbeeld moeite heeft met homoseksualiteit.

El Miloudi zal dus niet zo veel weerstand opwekken als zijn voorganger, maar blijven islamkritische geluiden onder zijn leiding ook nog welkom bij De Nieuwe Maan? “Die geluiden blijven ook welkom, net als orthodoxe imams welkom zijn“, zegt hij in Het Parool.

Het debat over de islam vereist scherpte, dus moet je ook mensen aan het woord laten bij wie je je misschien niet comfortabel voelt. Niemand heeft er iets aan als we gesprekken gaan voeren waarin iedereen het met elkaar eens is, dan wordt het laf.

De kijker blijft dus vooralsnog weg. De NTR hoopt dat kijkcijfers volgende week wat aantrekken. Dan verhuist het programma van vrijdag 17.15 uur naar vrijdag 18.00 uur.

Foto: NTR, Stijn Ghijsen
49 Reacties op “Ajoud scoort niet met moslimtalkhow: 25.000 kijkers”


 1. 123

  De doelgroep heeft nooit gekeken.
  Alleen verdwaasde poezenvrouwtjes kijken naar dit programma.

  Waarom bestaat dit programma!!??
  Belastinggeld wegpiesen omdat je policor wilt zijn.

 2. Minder of Mirjam

  Goed zo, homohater Ajoud moet zo’n klein mogelijk podium krijgen.

  Het liefst helemaal geen podium.

 3. Jan

  Zet maar op RTL4 😂😂

 4. Max

  Hoeveel kijkers normaal dan?

 5. rooie Rinus

  En geen vrouw en geen Turk, dus DENK zal iets minder hard in de bekende contramine schieten.

 6. Talpa is overbodig en kan weg

  Ajoud oftewel 26Koper-crimineel NN: gefeliciteerd met deze Talpiaanse score!

 7. E. Hartsma

  Bijna alle vorige afleveringen van De Nieuwe Maan heb ik gezien, maar bij het afhaken van Fidan Ekiz was ik van plan niet meer te kijken. Toch even vluchtig naar Ajouad gekeken: slim van de redactie om een vrije homo in de uitzending te brengen en dapper van hem om te komen.

 8. Jur

  Ja, NPO2 voorziet echt in een behoefte.

 9. sport

  Alleen domme mensen kijken naar een dergelijk progamma. We hebben in Nederland dus nog steeds 25.000 domme mensen maar het zijn er volgens mij veel meer. Wie wil er nou naar een vinger wijzende idioot kijken die denk alles beter te weten en waarom krijgt een homohater een podium bij de NTR? Om zijn haat verder te verspreiden. Wat is de NTR dus walgelijk politiek correct bezig. Het gaat dus verhuizen naar 18.00 uur. Heerlijk, dan kijkt heel Nederland naar het NOS nieuws wat veel belangrijker en interessanter is.

 10. Thanos

  Ik vond het met Fidan en ook Nadia daarvoor leuk om te kijken maar ik vind hem vervelend( gedrag/stem etc) dus kijk niet meer.

  25000? Weinig maar denk niet dat het miljoen daarvoor wel gehaald werd.sluit die tv kastjes aan in de bajes en dan schiet het omhoog

 11. Joe Banana

  Wel weldenkend mens heeft dan ook belangstelling voor een programma, dat geinspireerd wordt door een fascistoïde beweging die onder de valse vlag van een geloof de wereldbevolking terroriseert? Nog treuriger is het dat gefinancierd wordt door de argeloze belastingbetaler. Stoppen met die ellende!

 12. Talpa.Network

  Kijk maar gewoon naar de beste zender van Nederland SBS6.

 13. LLRV

  Stoppen! Kijkt niemand naar.

 14. Wie is de Mol

  Stijgende lijn

  december : 20.000
  januari : 25.000

  Goed hoor. Top

 15. Kijker34

  Hahaha de kijkcijfers van Talpa voor de zaterdagavond waren weer top. Wat een kansloze trieste televisie, een danswedstrijd…. Heerlijk ik hoop zo keihard dat alles flopt, wat een slechte programma’s zijn er toch zeg.

 16. Uuuh

  De vraag is natuurlijk: waar kijkt moslim-Nederland wél naar?!

 17. Wie is de Mol

  Kijker34
  Sun 26 Jan 2020 om 10:25

  Pas op. RTL Trol is weer van naam veranderd!

  Kleuterklasje PvdV

 18. Johanneke van Es

  De doelgroep kijkt sinds jaar en dag massaal via hun eigen schotelantennes naar de talloze Arabische zenders uit hun voormalige thuisland. Die zit echt niet op een NPO talkshow te wachten. Sterker nog, ik denk dat ze niet eens weten dat het speciaal voor hun wordt gemaakt en op een Nedrlands kanaal te zien is. Zonde van het geld.

 19. Wie is de Mol

  RTL trol Kijker34 weet niet eens dat de Nieuw Maan een NPO format is.

  RTL trollen zijn ook nog dom.

  hahahahahahahaha

 20. JasperV

  Wie heeft er nu behoefte aan een “Moslimtalkshow”? Stoppen dus.

 21. Patrick Gagel

  Beetje ouderwetse gedachte om er van uit te gaan dat je doelgroep naar die kerel gaat kijken als werkelijk álle zenders met teruglopende kijkcijferaantallen te maken hebben en een beetje importnederlander als eerste een schotelantenne aan z’n balkon hangt om het thuisland te ontvangen. Marokkan, Turk, Pool, Fransman, Tunesiër, Spanjaard, Portugees – enfin, vraag het gewoon ff bij de schotelantenne-boer. Er is helemaal niemand, op ongeveer 8% van de Nederlandse bevolking na dan, die uberhaupt nog naar de kabelende aanbieders kijkt.

 22. Mo

  Zo homohatend is Ajoud niet want hij zit ook gewoon bij Ranking The Stars wat gepresenteerd wordt door homo Paul de Leeuw… weg geloofwaardigheid!

 23. Geox

  Mo, de geloofwaardigheid van wie?
  Wel netjes formuleren aub.

 24. Jan

  Deze Marokkaanse homohater verdient geen podium.

 25. Fikan Echtniks

  Ekiz zat vaak onder de 20.000 kijkers dus ……

 26. Frikandel Driedimensionaal

  Ik heb een stukje gezien op youtube. Niet normaal hoe die Ajoud zich aan het gedragen is tijdens een discussie. Onderbreekt mensen continue midden in hun zin en denkt dat hij een van de uitgenodigden is om over het onderwerp te praten in plaats van dat hij de discussie in goede banen moet leiden, waardoor een grote mate van partijdigheid goed zichtbaar wordt. Welke gek dacht dat het een goed idee was?

 27. Tante Duiven Tilly

  Homohater of niet – het is geen symphatieke presentator – lekker in zijn horecazaken werken en niet meer op tv.

 28. sokkenbreier

  Wat had je dan gedacht, die man is toch gehaat met zijn uitlatingen,bah.

 29. sport

  @Mo….Hij is een homohater pur sang. Als ik lekker geld kan verdienen zal ik ook mijn homo hatende praktijken voor een paar uur op een laag putje kunnen zetten. Geld is geld.

 30. sport

  Alleen Turken en Marokkanen kijken naar bagger dat uit die schotels komen. De meesten hebben helemaal niets met Nederland, behalve de goede uitkeringen dan.

 31. sport

  Als hij nu eens een talkshow gaat beginnen waar IEDEREEN aan bod komt en niet alleen die slachtofferrol zeurende moslims, zal ik een poging wagen te gaan kijken.

 32. sukkel

  Jongetje moet gaan buiten spelen hij begrijpt er niks van

 33. Paul Johnson

  El Miloudi wordt gecoacht door Jeroen Pauw. Die zal niet zo tevreden zijn.

 34. Sender

  @sport,

  Advies: Nooit naar kijken.
  Vervelend mannetje.
  Denigrerend naar bepaalde (minderheids)groepen toe en vaak beticht in de media van hufterig gedrag. Zijn eigen achterban kijkt niet eens , dat wijzen de cijfers uit.
  Protoype: Lastig mannetje.

 35. HalloJumbo

  De doelgroep ligt dan nog in bed te stinken. Ratten leven bij nacht.

 36. snoezigkleinhertje

  Een beetje moslim kijkt wel naar zijn schotel (hoef je ook geen Nederlands te kennen) en een beetje normaal iemand kijkt helemaal niet naar deze flauwekul.
  Je houd dus 25000 mafkezen en mensen die niet willen profileren (is het zelfde) over.

 37. David

  Degene die homofobie zijn kom je op parkeerplaatsen en darkrooms tegen.
  Grootste homo is el Miloudi. Moet alleen nog openlijk uit de kast komen. Zodat hij dan lekker genomen kan worden.

 38. 1/2 zool

  Miloudi heeft waarschijnlijk meer schuldeisers dan dat er ‘mensen’ naar ’t overbodige geldverspillende (hadden 8 xtra handjes aan ’n verpleegbed kunnen zijn!)programma kijken!

 39. JanH

  Bij het eerste onderwerp (Hagalyceum) ging El Miloudi gelijk al gruwelijk de fout in op de manier die Fidan vooraf precies had voorspeld: de “tegenpartij” wordt alleen uitgenodigd om een kopje kleiner te maken. Flentge (SP) werd voortdurend onderbroken, vooral door El Miloudi zelf, die keer op keer zijn eigen mening gaf terwijl hij naar zijn gast had moeten luisteren. Taimounti (Denk) mocht op z’n gemak alle punten scoren.

 40. Zomaar

  1 kijkcijferkastje erbij en het aantal kijkers is meteen verdubbeld.

 41. freek

  Als je voor moslims een ‘speciaal’ programma moet maken zeg je eigenlijk: jullie zijn anders.
  Alleen daarom al is het onzin. Heb wel eens half wat gezien en dan komen alle voor de hand liggende zaken weer voorbij.
  Fidan Ekiz is een goede journalist en eigenlijk veel te goed voor een goed bedoeld migrantenprogramma. De meeste moslims zijn inmiddels 2e of bijna 3de generatie geboren in Nederland. Ben je dan nog steeds migrant?

 42. Jan Bot

  Die man is een gevaar voor de samenleving en degene die deze kwadtvop het podium hijsen geven blijk van hun haat tegen de Nederlandse samenleving.
  Integreren was toch jarenlang het credo van de linkse kerk? Welnu, door dit soort types is die gewenste integratie van zg. minderheden verder dan ooit.

 43. Pablo ijscobar the first

  De oude Freud had al vroeg een stelling; homohaters en”poten” rammers haten in zich zelf herkenbare gevoelens, vandaar hun ontkennend gedrag incl. geweld.
  Het is daarom verklaarbaar dat het overgrote deel van met name kickboksers van moslim Dna. Door hun stoerheid en hun “mannelijkheid” te tonen via deze sport, camoufleren zij hun zeer sterk aanwezige vrouwelijk kant. Het ying effect. Een prachtig voorbeeld is badr hari, die zijn super zachtekant laat zien als hij niet in de schijnwerpers staat. Lees vrouwelijke kant.

  Voor de regelmatige azijndrinkers en pissers: ja het klopt, psychologie van de koude grond.

 44. Sookie Stackhouse

  Deze gore homofoob moet helemaal van televisie af…….smerig mannetje!

 45. anoniem

  Kan me ook wel voorstellen dat je de kat uit de bomen kijkt, als in dit racistisch land er een programma voor je doelgroep wordt gemaakt..

 46. Voorbinder ipv tinder

  ha ha rot lkkr op terug naar nrdafrika.De 3 Bonobo’s die ik op de loonlijst heb staan doen t werk beter en die vragen niet de hoofdprijs als jullie soort losers met moslimachtergrond.En voor de goede orde ’t zijn echte Bonobo’s ipv moslims en deze zijn nog zindelijk ook!

 47. NPO Pulp en Baghur radio en tv

  Nederland is weggegeven aan vreemdelingen. De politiek zou berecht moeten worden voor landverraad…. en dan ben ik nog mild….. zei mijn nichtje Jose. Ze kan heel erg gelijk hebben.

 48. StefanV

  Ik zie uit naar de dag dat religie niet meer wordt gepromoot op televisie, maar puur een persoonlijke aangelegenheid is.

  Dat geen hond naar het programma kijkt, is trouwens niet verwonderlijk. Moslims stemmen massaal af op zenders uit Marokko en Turkije, al dan niet via de schotel.

 49. Nick

  Iek niet kaik naar Nederlands tv, iek kaik via schotel naar Arabische senders.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.