Wierd Duk: ‘Talkshow Beau is net zo erg als de rest’

Geplaatst op za 07 dec 2019 om 9:30

Telegraaf-journalist Wierd Duk vindt dat er in de talkshow van Beau van Erven Dorens geen ander geluid te horen is dan de talkshows die we al langer kennen, zoals DWDD en Pauw. Dat geeft hij aan in een bericht op Twitter. Duk hoort bij het kamp van critici die vinden dat het rechts-populistische geluid niet genoeg te horen is in de mainstream media. Hij had kennelijk zijn hoop gevestigd op het RTL 4-programma van Beau, maar komt van een koude kermis thuis. Hij is er niet over te spreken.

De journalist en ex-partner van Fidan Ekiz is teleurgesteld in Beau. “Die talkshow van Beau is dus ook totaal inwisselbaar met die andere tafels. Zelfde mensen, zelfde thema’s, zelfde trucje. Zal dat nou aan die redacties liggen? Er is zoveel meer te vertellen, zo jammer eigenlijk.

Duk krijgt veel bijval. Harrison bijvoorbeeld: “Komt omdat de huidige televisiemakers allemaal een media- of communicatieopleiding hebben gevolgd en dus dezelfde achtergrond, kennis en wereldbeeld hebben. Dan krijg je elke avond inwisselbare eenheidsworst.

Volgens Jurriaan wordt ‘dezelfde kaartenbak’ gebruikt. Daarop reageert Duk: “Want hetzelfde netwerk. Toen FvD verkiezingen won moesten redacties hier op twitter hengelen naar Forum-stemmers want die kenden ze niet.”

Ene Monique: “Het ligt aan de werkwijze van tv-redacties en met name aan de voorgesprekken. Geen enkele schrijvende journalist zou een interview laten voorbespreken door een ander.

Duk: “Ook. En weinig tot geen vertrouwen in ‘onbekende’ onderwerpen en onbekende gasten. Altijd terugvallen op wat bekend is en voelt.

Wel voelde Duk zich thuis bij de talkshow van Robert Jensen, maar dat programma is niet langer op de buis.

Foto: RTL
38 Reacties op “Wierd Duk: ‘Talkshow Beau is net zo erg als de rest’”


 1. 123

  Dat laatste zinnetje is een verzinsel.

 2. Remi

  … Wat is er “populistisch” aan rechts ?
  Dat moet iemand mij toch eens uitleggen.

 3. ton

  Wierd Duk heeft volkomen gelijk.

 4. Jan

  Die journalisten zijn allemaal links geïndoctrineerd en gehersenspoeld….
  Dáárom is het eenheidsworst…
  Linkse staatspropaganda. ..

 5. Marco van Basten

  @Jan
  Sieg heil!

 6. Curryworst

  Het Mediapark is toch een beetje het Rode Plein van Hilversum.

 7. Ronald Tromp

  @Remi, de reactie van Jan (9:43 uur) hierboven dat is typisch populistisch rechts.

 8. Jaap

  Ook Pauw heeft steeds meer flut onderwerpen en te veel bnérs die zichzelf komen promoten.

 9. KoalaNL

  @Jan
  Dus als alle journalisten de indoctrinatie van FvD en PVV zouden volgen is het volgens jou plotseling geen eenheidsworst ? Rechtse propaganda is ook verwoestend, zoals uit jouw mening wel blijkt.

 10. TV Criticus

  Wierd, je slaat de spijker op z’n kop! ”Beau op vrijdag” (andere dagen kijkt er geen hond naar dat programma) heeft totaal geen (meer)waarde. ’t is allemaal ’n hoop gelul en ’t heeft totaal geen inhoud! Beau scoort alleen maar ’n beetje als ie ”aangesleept” wordt! (lead-in)

 11. TV Criticus

  ’t Voordeel van de ”tv oorlog” is dat ze elkaar vernietigen! dus zo verdwijnt al die ”onzin” automatisch van de buis!

 12. animo

  Beau is een normaal denkend mens net als de anderen .

 13. animo

  Jan is het voorbeeld hoe populistisch rechts werkt ,keihard er op inhakken zodat ontevreden en rechtse en linkse stemmers naar je toe komen , niet gaan regeren omdat dan de kiezers weer weglopen .

 14. Deugmeisje

  Overal waar hij niet mag aanschuiven deugt niet.

  Zoek de schuld eens bij jezelf meneer Duk

 15. Ron

  Dat is natuurlijk ook wel zo, het is copy/paste Pauw en Jinek en dat moet je niet doen op RTL 4. Zoals de vrijdagavonden zouden alle shows moeten zijn. Past prima bij RTL. Die krampachtige verdieping met serieuze en maatschappelijke items leent zich niet voor een talkshow op RTL. Dat kun je beter doen in de vorm van ENG programma’s zoals RTL altijd doet.

 16. B

  Vreemd , ik hoor de laatste tijd niets anders dan extreem rechts gejank dat ze niet gehoord worden en ondertussen is Sherry Baudet de meest populaire gast bij Pauw en Beau en ook nog een omroepje oprichten waar zo echt helemaal niemand naar kijkt zodat Arnold de komende jaren ook van onze belasting centen op vakantie kan.

 17. Jens

  @B
  Extreem rechts?
  Je weet niet hoe je het schrijft en je weet niet wat het is.

 18. Slappe Hap

  Eigenlijk is die Wierd Duk hetzelfde als de mensen waar hij zo’n hekel aan heeft. Zijn ideale programma is een programma met een rechts geluid. Hij verwijt de rest een te links geluid… Wat verwijt hij dan? Ben eigenlijk benieuwd hoe hij zou reageren als er alleen maar rechtse standpunten te horen zijn. Denk niet dat hij dan klaagt. Terwijl hij dat, als hij goede journalistiek voorstaat, wel zou moeten doen. Ik ben zelf een beetje rechts georiënteerd maar vind het juist interessant om te horen wat mensen van de andere politieke kant vinden.

 19. Postbus 52

  Ik vind dat onze reichsüberheit te vertrouwen is. Zij hebben het beste met ons voor.

  De reichsüberheit. Voor ons allemaal.

 20. Brandt

  Wat ik bizar vindt is dat dat clubje huilebalken van kickout zwarte piet weer breed uitgemeten wordt onder de noemer van dat dode woord racisme.. En dat Sinterklaas mishandeld wordt door een clubje mensen dat de Nederlandse taal niet eens meester is met beeld en geluid erbij.. En dat haalt het landelijke nieuws niet of nauwelijks..
  Ik ken dat linkse paasheuvel dans volk niet, ik kom ze niet tegen en spreek ze nooit! Hoezo hebben ze dan zo’n bereik? Media, overheden en onderwijs zijn zo verschrikkelijk geïndoctrineerd je wordt er misselijk van.. Zeker gezien het feit dat ze gewoonweg geen meerderheid halen als je ze afspiegeld op de bevolking.. Het is bizar Echt Bizar hoeveel mensen met hun kop in hun kont rondlopen en hoeveel er geloven in sprookjes van wereldvrede en dat soort onzin. Mensen kunnen zolang als ze bestaan niet met elkaar en zonder elkaar.. racisme pfff ‘ DOOD WOORD.. het woord’ ‘tatta’ ‘wat is dat dan?
  OH ja wacht dat is zeker een liefkozend woord voor een blanke medelander? Uitgesproken door een getinte medelander..

 21. Mediapower

  Ik blijf het toch wonderlijk vinden hoe alles maar de stempel links krijgt. En dat heel vaak de regering ook bij wordt gehaald. De Nederlandse regering is een rechtse regering met de meest rechtse partij als leider.

  Mensen vergelijken schreeuwen tegenwoordig met een rechts geluid terwijl de meeste mensen in deze samenleving een onwijze schreeuw naar links. Want overal moet de regering ingrijpen en moet de regering er wat aan doen, terwijl dat absoluut geen rechtse gedachte is.

 22. Help

  Ik vind Beau wel een goede kerel en was blij dat hij een talkshow kreeg. Helaas is niks.
  Elke keer als ik een poging waag is het armoedig. Koeman gaf die totaal geen kritiek en hij zat er knikkend bij toen Koeman zei dat we allemaal onze mond moeten houden en alleen voetballers een mening mogen hebben.
  Waag ik weer een poging van de week zitten er youtube influencers en een gozer uit Beste Zangers. Gelijk weer gestopt met kijken. Laat Jinek maar snel beginnen.

 23. orgel

  beau is een kritiekloze incompetente nietsnut

  altijd is alles mooi en prachtig en is iedereen het er altijd mee eens volgens beau

  schei toch uit ouwe zuigert dat je der bent 😴

  en voor de dombos die niet doorhebben dat elke talkshow 1 bepaalde richting opwaait zijn nog simpeler dan beau zelf

 24. Geronimo

  Beau is een gezellige loebas. Als je kabbelende tv wil dan zit je daar wel goed. Ik vind het in ieder geval over het algemeen redelijk a-politiek.

 25. Gerda

  Mensen waren dus nog niet zo dom om

 26. sukkel

  Helemaal gelijk Weird Duk ……… Beau is een reetlikker die kan geen show presenteren zonder te janken zo denkt hij kijkcijfers te krijgen

 27. man pan

  Wat is het toch met die rechts populistische huilebalken..
  Je heb jullie kansen gehad met Jensen maar daar keek geen hond naar.

 28. sukkel

  ORGEL heel goed benoemd….. incompetent is Beau al jaren de man heeft nog nooit wat gepresteerd

 29. Gerda

  Mensen waren dus nog niet zo dom om de schreeuwshow van Robert Jensen te laten vallen. Toont het niveau van de heer Duk.

 30. regal

  mensen die alleen maar in rechts en links hokjes denken zijn echt te triest voor woorden 🤣

  zo ongelofelijk bekrompen en dom

  ik heb medelijden met jullie

 31. Weekend Alarm

  @Jaap10:30,

  Dat is al zo sinds ze een kopie zijn gaan maken van de Humerto Tan show……..
  Alleen kunnen vele kijkertjes niet zelf een mening vormen en volgen ze de negatieve meute die zichzelf tv kenners noemen!

 32. K.C.T.

  WIERD DUK,,,,, DE MAN VAN HET ANDERE GELUID,,,,,, DE MAN VAN HET GROTE GELIJK,,,,,,, FVD EN PVV, Redders van Nederland,,,,,, ALS IN 2020 TRUMP z’n tweede termijn pakt zijn bij de hollandse deugende gutmenschen helemaal de rapen gaar!!!
  Can’t wait ha ha ha

 33. iefkleinhertje

  Die Duk heeft groot gelijk sterker nog hij heeft ALTIJD gelijk.

 34. Mike

  Wierd Duk heeft gelijk

 35. HadieDave

  Rechtspopulisme = NSB

 36. Marcel

  @HadieDave = RAF, Rode Brigade, Volkert vd G of rara, kies maar Einstein

 37. RTL pulp kijkt het liefst naar pulp

  Wat moet ik er van zeggen.

  Het plebs vind het prachtig

 38. Geurt

  Boeiend. Dat Weird dat vindt. Zeer boeiend. Gaap.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.