Songfestival-kaartjes Rotterdam goedkoper dan Tel Aviv

Geplaatst op do 05 dec 2019 om 8:10

De kaartjes voor het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam zijn goedkoper dan de editie van dit jaar in Tel Aviv. Waar de duurste finalekaartjes in Tel Aviv 487 euro waren, zal dat in Rotterdam 248,50 euro zijn. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. “Het prijsniveau van de tickets komt dichtbij de edities van 2012 (Düsseldorf) en 2016 (Stockholm) en kaarten zijn aanzienlijk goedkoper dan afgelopen keer in Tel Aviv”, legt Songfestival-opperhoofd Sietse Bakker uit.

Er zijn in totaal negen shows bij te wonen: de eerste halve finale, de tweede halve finale en de grote finale kennen namelijk ook nog een juryshow en een generale repetitie (familyshow). “De Jury- en Family shows zijn volwaardige shows, compleet met presentatoren, opening- en interval acts en natuurlijk de optredens van de deelnemers“, aldus Bakker.

Alleen de bekendmaking van de resultaten ontbreekt natuurlijk bij deze generale repetities. “De tickets voor deze shows zijn aanzienlijk goedkoper, waarmee we het Eurovisie Songfestival in Rotterdam voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk hopen te maken.

De officiële verkoopkanalen zijn songfestival.nl (voor Nederland) en eurovision.tv (internationaal). De Songfestival-organisatie raadt iedereen met klem aan alleen tickets via deze kanalen te kopen. “Samen met ticketpartner Paylogic wordt er alles aan gedaan om te voorkomen dat kaarten voor woekerprijzen worden doorverkocht. Kaarten worden op naam verkocht en hier wordt (met een brede steekproef) op gecontroleerd bij de entree van Ahoy.”

Indien de naam niet overeenkomt, wordt de toegang tot de show geweigerd. “Mocht een bezoeker na aankoop van de tickets onverhoopt niet kunnen, dan kunnen de tickets veilig worden aangeboden via het officiële doorverkoop-platform Ticketswap.”

De kaarten voor het Eurovisie Songfestival 2020 worden in drie rondes beschikbaar gemaakt. De eerste ronde start 12 december en na de loting voor de eerste en tweede Semi-Final, die op dinsdag 28 januari 2020 plaatsvindt, start de verkoop van de tweede ronde. Medio maart volgt een derde ronde met de laatste beschikbare kaarten.

Weinig kaarten

Er zijn relatief weinig kaarten beschikbaar. Een groot deel van de Ahoy Arena wordt gebruikt voor de productie van de drie spectaculaire tv-shows. Er is relatief veel ruimte nodig voor het podium, techniek, de Green Room (voor de deelnemende artiesten) en de commentatoren.

Voor het Eurovisie Songfestival is de totale capaciteit van de Ahoy Arena 65.000 mensen, verdeeld over negen shows. Tweederde van deze tickets zijn beschikbaar voor publiek en fans. De overige tickets zijn voorlopig gereserveerd voor de delegaties van de 41 deelnemende landen, de European Broadcasting Union en (inter)nationale sponsoren van het Eurovisie Songfestival. Omgerekend betekent het dat er zo’n 4.800 kaartjes per show worden verkocht.

Voor fans die zijn aangesloten bij de fanclub OGAE wordt een pakket van 2.000 kaarten per Jury- en LIVE-show gereserveerd. Verkoop vindt, zoals gebruikelijk, plaats via de nationale fanclubs.

Om het Eurovisie Songfestival toegankelijk te maken voor een brede doelgroep stelt de gemeente Rotterdam gratis kaarten beschikbaar (verdeeld over negen shows) voor inwoners met een klein inkomen. Deze kaarten worden begin volgend jaar verloot. Meer informatie hierover volgt later deze maand.

De prijzen:

De prijzen van dit jaar in Tel Aviv vindt u hier.

Foto: AVROTROS
17 Reacties op “Songfestival-kaartjes Rotterdam goedkoper dan Tel Aviv”


 1. Sven L.

  Tel Aviv had ook een andere begroting omdat de zaal stukken kleiner was. Kaartverkoop moest dit ‘gat’ opstuwen.

 2. #NPO Kijker#

  Ik kijk niet naar Chantal Janzens!

 3. danny

  Tel Aviv had Madonna. wij hebben Dries misschien??Vandaar de goedkopere kaarten.

 4. Bep

  @NPO kijker
  België zend het ook uit voor jou!
  Ik ga lekker thuis kijken, de beste plaats,en ik vind Chantal wel grappig, beetje vilein.Gelukkig ook zelfspot en dat missen de meeste mensen.

 5. Mike

  @NPOkijker, ik weet zeker dat Chantal Janzens ook niet naar jou kijken, ouwe gek!

 6. Henk

  Welke artiest zullen wij nemen dit jaar? Erger dan Madonna kan niet.
  Johnny Logan misschien die is niet zo duur.

 7. gerdien

  Alsjeblieft helemáál geen ‘wereldster’ op retour die zijn nieuwste plaatje komt promoten. Verzin iets orgineels.

 8. Hallo zeg

  Henk, Ronny Tober is nog vrij die avond

 9. xandertje

  Wat opvalt in de tabel hierboven met de prijzen van de tickets is dat de staanplaatsen vooraan vergeven zijn aan de fanclub. Dat is dus de reden dat mensen het songfestival een groot homofeest noemen omdat je op tv alleen maar homo’s in het publiek ziet.

  Dat komt dus omdat de fanclub (voornamelijk) bestaat uit homo’s. De rest van de zaal is wat ‘evenwichtiger’ verdeeld. Maar door die kaarten aan de fanclub te ‘gunnen’ zorg je er voor dat in Europa en in Nederland de mensen vaak zeggen dat het een groot homofeest is.

  Nu wil ik niet ontkennen dat het een feest is met veel homo’s maar wellicht is het een idee die fanclub niet de kaarten vooraan te geven zodat het ‘normale’ publiek in beeld is en hierdoor de negatieve perceptie van mensen als zijnde dat het een homofeest is wat meer in de luwte wordt gelegd.

 10. robster

  @xandertje “normale” publiek?! Really? Het “normale” publiek kan net zo goed lid worden van de fanclub, wellicht dat dat een idee is… Fanclubs hebben ongeacht bij welke artiest of evenement vaak voorrang!

 11. Bart M.

  “Songfestival-kaartjes Rotterdam goedkoper dan Tel Aviv” Is niet vreemd; de rest wordt opgehoest door de Nederlandse belastingbetaler, zoals gewoonlijk.

 12. xandertje

  @robster

  Tussen de 4% en 7% in Nederland is LHB-er*
  * https://hartvanhomos.nl/lhbt/hoe-weet-je-het/hoeveel-mensen-zijn-homo/

  Bij de songfestival fanclub ligt dit aantal veel en veel hoger. Dus de verhouding klopt gewoon niet waardoor de opmerking van critici/haters die bijvoorbeeld zeggen ‘Dat songfestival is een homo feest’ gerechtvaardigd wordt, terwijl dit gevoel behoorlijk is weg te nemen door de kaarten vooraan voor iedereen beschikbaar te stellen en niet alleen maar aan de songfestival fanclub (die relatief veel uit LHB-ers bestaat)

 13. Senip

  @danny

  Gelul. Madonna werd niet betaald door de organisatie.

 14. Roef

  Semi-Final? Blijkbaar moet het weer in het Engels. Niet helemaal onlogisch, want Nederlands schrijven kunnen ze niet. “Beperkt zicht plekken”?

 15. Barend

  Tuurlijk was Tel Aviv duurder. Je mag alleen niet zeggen waarom. Je weet wel, J’s en pingping.

 16. danny

  @ Senip,, Gelul inderdaad,,,Natuurlijk gaat de prijs van kaartjes hoe dan ook omhoog als Madonna optreed ongeacht wie haar gage betaald. Maar goed dat snap je waarschijnlijk niet

 17. robster

  Het optreden van Madonna werd pas echt confirmed toen de kaartjes al lang en breed verkocht waren. Het was vooral de kleine zaal en beperkte aantal plaatsen wat de prijs in Israel omhoog schroefde. Bovendien werd Madonna’s optreden gefinancierd door een particuliere ondernemer en kwam dit niet uit het potje van de EBU…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.