Jeroen Krabbé: ‘Prins wilde me in Barend & Van Dorp’

Geplaatst op zo 08 dec 2019 om 10:15

Jeroen Krabbé was eind 2004 te gast in Barend & Van Dorp om prins Bernhard te herdenken, omdat de prins hem dat had verzocht. Dat vertelt hij in het AD. Bernhard overleed op 93-jarige leeftijd. “Toen hij bijna doodging, zei hij: Wil jij me herdenken bij Barend & Van Dorp, want dat vind ik een goed programma. Voordat hij stierf, werd ik door het paleis gebeld. Of ik afscheid wilde nemen. Dat was heel ontroerend en hij vroeg me nogmaals: je gaat toch wel naar Barend & Van Dorp?“, vertelt hij.

Dat deed Krabbé. “En ik heb daar maandenlang ontzettend voor op m’n lazer gekregen in de media. Niemand verwachtte dat ik een band had met die man.

Op een gegeven moment ontstond het beeld dat Krabbé iedere net gestorven BN’er herdacht aan talkshowtafels. Waar komt dat vandaan? “Geen idee, maar het klopt niet. Waar ik allemaal voor gevraagd word door die praatprogramma’s, onvoorstelbaar. Ik houd zo veel af.

Toen Rutger Hauer stierf, durfde Krabbé bijna niet meer aan een talkshowtafel te zitten. “Toen heb ik alleen bij Eva Jinek wat gezegd. Rutger en ik kenden elkaar echt goed. Samen op de toneelschool, we waren 17. Maar door dat imago van me dacht ik er serieus over om niet te gaan.

Het AD-interview met Jeroen Krabbé kunt u lezen via Blendle.

Foto: Anouk van Kalmthout, Avrotros
61 Reacties op “Jeroen Krabbé: ‘Prins wilde me in Barend & Van Dorp’”


 1. rooie Rinus

  Groter dan Bono, en toch altijd bescheiden.

 2. Curryworst

  Arme Jeroen Krabbé… zijn imago heeft ooit een deuk opgelopen en nog zit hij ermee.

 3. Geronimo

  Wat is er toch mis met deze man? Ik vermoed Munchausen by proxy, maar wie ben ik.

 4. Tja

  Arme Jeroen, alle deuren uit z’n huis moeten verwijderen, omdat hij er met zijn ego niet samen door kon.

 5. Fred

  Blabla. De man heeft een interview gegeven aan het regionale sufferdje en mag helemaal leeglopen. De zelfingenomenheid druipt ervan af terwijl de interviewer wrs alleen maar de memorecorder onder de spraakwaterval van deze narcist houdt.
  ‘O wat ben ik goed. Jeetje wat ben ik goed. Goddamn, wat ben ik goed. ‘

 6. Ron

  Maar Krabbé is niet bepaald vol van zichzelf, dat is zeker….:-).

 7. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ..

  Het is onvoorstelbaar hoeveel uitnodigingen voor talkshows deze man moet afzeggen.
  Hij is zó ontzettend mateloos populair dat hij zichzelf nog regelmatig in zijn eigen arm knijpt om te checken of hij niet aan het dromen is.
  Verder is hij wereldberoemd in Amerika en hij is een zeer zeer zéér talentvolle kunstschilder die volle zalen trekt.
  Dan over zijn schrijverskwaliteiten.. Hij is de auteur van vele bestsellers en de reden dat hij geen boeken meer schrijft komt voort uit het medelijden dat hij heeft met andere schrijvers die sowieso dan de ganse tijd in zijn schaduw moeten rondwaren.
  Zijn beste kwaliteit is gelukkig nog bescheidenheid ondanks de roem en het succes dat hem ten deel is gevallen.

 8. Jade

  Totaal overbodig mens. En een waardeloze acteur bovendien. Afvoeren die hap. En die clown van een zoon van hem ook meteen.

 9. q8

  bbbbbbrrrrrr,

  zum kotzen

 10. XHamsterje

  Een bescheiden man. Waren er maar meer zoals hij.

 11. Eveline

  Kan die man niet tegen zichzelf in bescherming genomen worden en nooit meer zijn mond opendoen of op TV verschijnen?

 12. K.C.T.

  BNer wat een afzichtelijke lijkenpikkerij,,, zelfpijperij, deze familie spoort niet hij acteert dat hij schilder is, z’n broer had een relatie met de vrouw van ferdi E (moordenaar van Heijn) krabbé ging 140 maal op bezoek bij ferdi E in de gevangenis,,,, hij adoreerde de moordenaar, draagt nog steeds de regenjas van ferdi E,,, noem het een hommage aan!!!
  Waar ze bij Krabbé allemaal in uitblinken is ingetogenheid, bescheidenheid en vooral op de achtergrond blijven,,, remember Bernhard, had maar ééééééén droom,,,, een zoon zoals Krabbé!!!
  Denk dat een opname in het senielreservaat voor opgeblazen BNers het laatste redmiddel kan zijn!!!

 13. Jantien Visser

  In mijn leefwereld zal ik velen gewoon als “kennissen”aanduiden omdat ik door de jaren heen een tijdje intensief met ze ben opgelopen. Daarna verwateren dat soort contacten. Je kan niet beweren dat je met al deze mensen een goede band hebt. Er zitten niet eens genoeg dagen in een jaar om al deze lui te blijven ontmoeten. Maar bij Krabbé heeft hij innige tot diepe vriendschappen!
  Alleen bij grote namen, dat wel. En hij meldt het als ze dood zijn, zodat ze niet kunnen tegenspreken. Wat een zielig mannetje ben je dan eigenlijk.

 14. K.C.T.

  By the way,,,,, Rutger Hauer had een hekel aan Krabbé!!!

 15. Cor Netto

  Jeroen zal te zijner tijd ook zichzelf herdenken.

 16. Bep

  Dat Bernhard hem riep en zei , je gaat toch wel naar Barend en van Dorp????? Ik geloof er niks van.

 17. De vader van die kleine verkrachter

  En de prins vroeg mij, om Jeroen na zijn dood te eren met een bezoek aan het mannentoilet op Amsterdam CS. Wat een vieze L U L is het toch die vent.

 18. robb

  Dit is geen nieuws hij heeft het al eerder verteld.

 19. RaymondVL

  Toen Jezus stierf aan het kruis op Golgotha zei Hij vlak voor Zijn sterven tegen Jeroen Krabbé: “Je gaat toch wel naar Barend & Van Dorp?“

 20. Jaap

  Ik krijg echt medelijden met die man!!

 21. Natte Nel

  Egotripper

 22. Bart

  Jeroen Krabbé had er voor kunnen kiezen om helemaal niet in een talkshow te verschijnen toen Hauer overleed. Rutger had namelijk een hekel aan Krabbé. Als sinds de opnames van Soldaat van Oranje. In de film zit zelfs een scène waar ze woorden hebben en Krabbé wegloopt. Beide weten niet dat de camera draaide. Deze scène is per ongeluk in de film terecht gekomen.

 23. Tsja..

  Totaal overbodig om dit te melden. En bovendien niet chique om nu te koketteren met een zogenaamde goede band met een royal die is overleden. De reacties die hier op volgen zijn dan ook voorspelbaar.

 24. Bart M.

  Jeroen heeft van grootheidswaan een werkwoord gemaakt,
  dat zie je vaker bij leeghoofden,

 25. Karel

  In Engeland vertrouwde niemand Prins Bernard destijds, ze waren allen overtuigd dat hij een dubbelrol vervulde en mocht daarom nergens aanschuiven waar delicate gesprekken werden gevoerd.
  Koning Edwards sprak destijds deze woorden, de enigste persoon die ik ken dat tijdens de oorlog genoten heeft heet Prins Bernard.

 26. cursus

  Ja maar J.Krabbe, mijnheer von Lippe Bisterfeld was toch een heel foute figuur? Dat je daar trots op bent. !

 27. een maatje te groot

  @ Karel een @cursus juist. Weet u nog de Lockheed affaire? En over zijn maîtresses en onwettige kinderen maar te zwijgen. En daar koketteert dit figuur mee?? Bah

 28. FlyingLotus

  Ik heb net vernomen dat het ego van deze man zo groot is dat hij overweegt op mars te gaan wonen.

 29. Willem A.

  Er komt vaak een hoop zelfingenomen onzin uit die man, gelukkig is hij heel tevreden met zichzelf en verder volstrekt ongevaarlijk.

 30. serieus

  @willemA, klopt maar het is wel ietsje irritant. Zelfde als bij zoon de presentator.

 31. djengis

  @serieus, het zijn vrees ik allebei leeghoofden die het nogal met zichzelf getroffen hebben. Vooral Pa. De andere Krabbe’s ken ik niet, dus geen oordeel.

 32. Dorien

  In de andere documentaires van Jeroen Krabbé doet hij heel belangrijk over schilderen. Dat was ook al tenenkrommend om naar te kijken. Maar ja, sommige mensen hebben het, sommige mensen kunnen het niet. Jeroen kan het duidelijk niet. En een beetje zielig is z’n poging om zich te vereenzelvigen met Rutger Hauer. Daar prikt iedereen doorheen, alleen Jeroen zelve gelooft het nog.

 33. Enzo V

  @Dorien – Jeroen verplaatst zich graag in een ander, ten faveure van zichzelf.

 34. Denk-na

  Een talkshow van Jeroen Krabbe en Mart Smeets. Dat zou wat worden. En met gasten als Freek de Jonge, Dries Roelvink, Sylvana Simons, Perter R. Dat zou lachen worden!

 35. Xavier

  Jeroen Niehe en Ivo Krabbé. De ultieme achtergrond voor een ruimtevaartserie, een volledige leegte.

 36. Flits Bom

  Alzheimer openbaart zich in verschillende vormen.

 37. tim

  Jiskefet??

 38. HansR

  Ik denk dat als Jeroen is gestorven er geen enkele BN’er te vinden is om te komen vertellen hoe geweldig hij met deze verschrikkelijke met zich zelfingenomen mannetje omging. Er is namelijk niemand die hem nog mag, behalve alle gestorvenen voor hem, althans dat denkt ie.

 39. jomar

  Best aardige en ook informatieve programma’s, die Jeroen maakt. Blijkbaar voelt hij de behoefte zich daarnaast enorm op te blazen. Ik kan het niet anders zeggen. Vindt het raar.

 40. Hans

  @jomar.
  Dat je het raar vindt is jouw probleem jomar.
  Ik stuur de internetpolitie op je af en je krijgt een heropvoeding.
  Je IP-adres is gepubliceerd en je kunt een blokkade verwachten tot je je leven gebeterd hebt.

 41. HansR

  Het is waar Jeroen heeft mooie series gemaakt van o.a. van Gogh en Picasso. Maar dat is een kwestie van de levenswijze met veel vrouwen, drank, problemen vertellen die niet hij maar zij hebben beleefd en met hun prachtige kunstwerken.
  Dat is nu precies wat Jeroen Krabbe zelf niet heeft bereikt behalve dat hij zich belangrijk wil maken door vriendschappen met wel belangrijke mensen te faken met een enorme zelfverheerlijking

 42. Elders

  @Hans, Jomar maakte een vrij vriendelijke opmerking over Jeroen Krabbe, ben je wel helemaal lekker ? Hij zegt dat Krabbe vrij aardige programma’s maakt, die informatief zijn. Wat lees je daarin? Zit alles wel helemaal goed in je bol, joh.

 43. Hans

  @Elders.
  Jij, persoon die handelt en acteert onder de schuilnaam Elders, jij krijgt ook de internetpolitie op bezoek om verantwoording af te leggen. Je IP-adres is bekend en tot die tijd houden ze je in de gaten. Je bent gewaarschuwd.

 44. Angelique

  Sinterklaasje Kom Maar Binnen Met Je Knecht! :)

 45. Mark Rutte de Musical

  De talentloze Jeroen Krabbe wil ook met alles wanhopig maar in het nieuws komen.. … de man is heel erg zielig… ook een standaard kunstenaartje……. het is helemaal niks en het was niks…. en dan ben ik nog mild.

 46. Denk-na

  Wil die Hans een beetje interessant doen met een woord dat hij had opgepikt bij RTL Boulevard? Leeghoofd.

 47. Joop

  @Denk-Na, die Hans leest helemaal niet wat mensen schrijven. Iemand heeft op zich positief commentaar op Krabbe, gaat die Hans hem bedreigen op zo’n debielige manier, internet politie en je ip adres is bekend. Iemand was juist positief ! Probeert iemand hem dat uit te leggen, wordt die vervolgens ook bedreigd. Echt een gek.

 48. Mo

  Ongevaarlijke man. Lekker laten gaan. IJdel? Ja, nou en. Van Boudewijn de Groot tot prins Bernhard; een indrukwekkend adressenboekje.

 49. Hans

  @Joop.
  Pas op Joop.
  Maak jezelf niet te populair met grote uitspraken anders ben jij de volgende.
  Je IP-adres staat in elk geval genoteerd.
  Ken uw grenzen.

 50. shrink

  Jeroen is een beest van een acteur.

 51. Sterre

  Eerlijk gezegd dacht ik dat die narcist Krabbé al een jaar of 10 dood was….

 52. aarsmaai

  Eerlijk gezegd hoopte half Nederland dat jij al een jaar of 10 dood was Sterre.

 53. Den Draaier Joost

  Ik zie aan de reacties dat de azijn weer in de aanbieding was bij Action?

 54. David

  Zou Krabbe ook geen een van de vele kinderen van Bernard zijn??

 55. Trim

  Zoon Jasper heeft een enorm grote neus.

 56. Dominee Bonk

  Jeroen Krabbé is niet alleen een nepacteur als ook een fantast en lijkenpikker. Een afschuwelijke griezel. Vinden jullie dat nou ook?

 57. iefkleinhertje

  Ja dat vind ik ook Dominee sterker nog als je die vent zijn kinderen ziet word ik helemaal onpasselijk.

 58. bp

  En Hans dreigt vrolijk verder …

 59. Duiven Tilly

  Dan sterf je en dan krijg je Jeroen Krabbé over je heen in een talskshow en als je pech hebt gaan Paay of van Ammelrooy nog een bed story delen. Heb je het daar allemaal voor gedaan ?

 60. Robbie

  Net zo gek als zijn broer

 61. BRAAK

  Hij heeft helemaal niets gezegd over zijn overleden collega, helemaal niets, schande Jeroen!!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.