Bizar: 538-dj Daniël Lippens als psychopaat over de weg

Dj Daniël Lippens, die programma’s maakt op Talpa-zender Radio 538, is zijn rijbewijs niet waardig. Sterker nog: hij gedraagt zich achter het stuur als een doorgeslagen psychopaat die totaal geen besef heeft van zijn omgeving. Dat is te zien op beelden die afkomstig zijn van zijn eigen livestream. Lippens was live aan het streamen hoe hij rondreed met de auto. Op de beelden, gemaakt met zijn dashcam, is te zien hoe hij tot drie keer aan toe bijna letsel veroorzaakt hij een ander.

Eerst is te zien hoe Lippens bij het treinstation in Hilversum bijna een fietser onder zijn auto rijdt, even verderop rijdt hij bijna een voetganger het ziekenhuis in en als hij later over de grachten van Amsterdam scheurt, rijdt hij een fietser aan. In alle drie de gevallen zit Lippens fout.

Bizar genoeg lijkt Lippens totaal geen benul te hebben van de verkeersregels. “Ho! Meneer, kijk eens even uit“, zegt hij in het eerste geval. Bij incident twee: “Jézus, dude.” En in het derde geval: “Ze hebben de fietsers geleerd om altijd in het midden te fietsen.

Het meest stuitende is nog wel dat Lippens gewoon doorrijdt na het aanrijden van de fietser. Pas als een boze voetganger hem min of meer maant te stoppen, zet Lippens de auto stil. “Misschien is er een lampje van mijn spiegel af“, klaagt hij nog.

De social-kanalen van Lippens stromen vol met woeste reacties. Een greep uit de reacties:

  • “Ey pannekoek, stop met autorijden voor nu, koop de theorieboeken en ga dat daadwerkelijk goed leren want je rijdt nog een keer iemand dood.”
  • “Leer eens rijden joh.. En doorrijden nadat je een fietser als een bezetenen inhaalt en raakt.. schaam je! 😑”
  • “Schaam je! Je rij gedrag is verre van okay. De ‘fame’ is zeker al naar je hoofd gestegen of niet?”
  • “Echt waar gast. Hoe de fak heb jij je rijbewijs gehaald als je geen idee hebt van de voorrangsregels. Fietser had voorrang (haaientanden) Voetganger had voorrang (jij was afslaand verkeer). En dan bitchen op die anderen dat zij wat fout zouden hebben gedaan met je zelfingenomen bek. Vervolgens rij je als een idioot over de grachten, rij je een fietser aan en was je in eerste instantie ook niet eens van plan te stoppen.”

De Telegraaf heeft verhaal gehaald bij Lippens. “Ik moet gewoon heel eerlijk toegeven: ik zag de video en toen pas besefte ik me dat de verkeerssituaties die ik op dat moment had ervaren, in ’person’, heel anders zijn gegaan. Toen ik het terugzag wist ik dat ik hartstikke fout zat. Ik ben dus wel heel erg geschrokken van mijn eigen rijgedrag“, zegt hij.

Waarom kaffert hij zijn slachtoffers zo uit op beeld? “Sorry voor de mensen tegen wie ik zo heb gereageerd, ik zat gewoon fout. Ik had gewoon een heel slechte dag.

Hoe is het met de fietser, die hij van zijn sokken heeft gereden? “Hij was van zijn fiets gevallen, de zijkant op. Hij had zelf verder niks, alleen zijn fiets was licht beschadigd. Dat heb ik dus vergoed. Zijn kettingkast lag eraf en ik hoorde later dat blijkbaar zijn trapper was gebogen. Hij heeft toen gezegd: ’Ik wil gewoon een nieuwe fiets hebben’, waarna ik iets had van: geen probleem, dan krijg je een nieuwe fiets.

Tien jaar geleden kwam Lippens in het nieuws nadat hij op de snelweg de macht over het stuur verloor; zijn auto vloog over de kop. “Dat is letterlijk tien jaar geleden. En toen had ik een week mijn rijbewijs. Dat was gewoon een moment van onoplettendheid, maar dat heeft mij toen heel erg wakker geschud. Nu ben ik wederom wakker geschud.

Het is de vraag hoe Talpa Radio hiermee omgaat. Als een voetbalanalist van FOX al een week geschorst wordt vanwege een foute grap, dan kan een reactie op een dj die bijna drie mensen doodrijdt niet uitblijven.

De beelden kunt u hier bekijken.

Update 11.47 uurTalpa Radio schorst Daniël Lippens na bizar weggedrag

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen