NPO 3-hit Proefkonijnen keert terug met nieuw duo

Geplaatst op vr 15 nov 2019 om 8:30

De NPO 3-show Proefkonijnen die onder leiding van Dennis Storm en Valerio Zeno aan het begin van dit decennium een groot succes was en later werd overgenomen door Jan Versteegh en Geraldine Kemper, keert terug. Dat heeft BNNVARA laten weten. Voor de terugkeer van Proefkonijnen is er voor het jonge duo Jurre Geluk en Kaj van der Ree gekozen. Ze krijgen een prominente plek in het uitzendschema: de show is vanaf 13 januari elke maandag om half negen op zender.

Jurre Geluk, bekend van Je Zal Het Maar Hebben en Spuiten en Slikken, heeft er zin in. “Ik vond Scheikunde op school fantastisch: experimenten en proefjes doen, maar helaas was ik er zo slecht in dat ik het moest laten vallen. Nu mogen Kaj en ik zelf het proefkonijn zijn en zo alsnog bizarre en spannende experimenten uitvoeren. Ik vind het heel vet dat ik zo een inhaalslag kan maken en wetenschap toegankelijk kan maken voor mensen zoals ik.

Collega Kaj van der Ree is radio-dj, presentator en  YouTuber. Hij zegt: “Ik was altijd al bezig met grenzen opzoeken en experimenteren. Nu heb ik daar eindelijk een goede reden voor en kan ik me als proefkonijn inzetten voor de wetenschap! Dat Jurre en ik straks vanuit de legendarische Proefkonijnenstudio deze experimenten mogen delen is natuurlijk extra vet!

Proefkonijnen is een populair-wetenschappelijk programma. Thema’s die de kijker kan verwachten zijn: Kun je functioneren als de wereld letterlijk op zijn kop staat? Kun je een mug dronken voeren met bloed van een bezopen mens? En in het kader van duurzaamheid: kun je aangereden dieren eten?

Foto: Roy Beusker
6 Reacties op “NPO 3-hit Proefkonijnen keert terug met nieuw duo”


 1. Alex

  Het programma stond door het duo Dennis en Valerio. Zij maakten het succes.

  Het format is verder niets van bijzonders. Dat zag je bij Jan en Geraldine.

 2. Bart

  Wat een creatieve armoede!

 3. Norvo

  Wat Alex zegt. Net als Professor Nicolai & Dr. Beckand… Het hangt heel sterk van de persoonlijkheden en de dynamiek af of wetenschap boeiend wordt. Experimensen werkt alleen maar vanwege de bizarre persoonlijkheid van komiek Stefano Keizers. Jurre en Kaj zijn aardige jongens, maar uitgesproken en beeldbepalend?

 4. Tim Geerten

  Ik heb hier wel zin in. Kaj en Jurre zijn net als Dennis en Valerio nergens bang voor en hebbben humor. Hun lichaam aan de wetenschap geven durven ze wel!

 5. Curryworst

  Denken ze bij de NPO nu echt dat jongeren met een interesse voor scheikunde netjes een weekje blijven wachten tot het weer maandag half negen is om wat melige proefjes te zien op de beeldbuis?

  Je kunt 24-7 op YouTube vele jongeren druk bezig zien met scheikundige proefjes. Van melig tot serieus.
  En je kunt reacties achterlaten, heb je vragen erover dan is de kans groot dat je nog een reply krijgt ook.
  Lukt je niet met de ouderwetse televies.

 6. Mick

  Verschrikkelijke types. Allebei. Typisch NPO. Dit soort kansloze mensen een kans geven. Wat nobel.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.