Veel boetes Jeroen vd Boom: ‘Niet met m’n Porsches’

Er vallen regelmatig verkeersboetes op de mat bij SBS 6-ster Jeroen van der Boom, maar met zijn Porsches blijft hij wel altijd onder de limiet. Dat zegt de zanger en presentator in gesprek met de Party. Van der Boom moet regelmatig een snelheidsboete overmaken, maar alleen als hij onderweg is geweest met zijn ‘gewone’ auto. Hij heeft ook een collectie Porsches. “Een bekeuring hebben de meesten van ons weleens gehad, toch? Maar ik kijk wel extra uit met mijn Porsches.

Hij verzamelt de sportwagens. “Ik probeer al een tijdje om een Porsche 911 van mijn geboortejaar 1972 te bemachtigen. Mijn rode auto komt uit 1943, we schelen twee jaar, haha. Ik heb er nog eentje uit 1978 en ik heb er eentje uit de jaren 90.”

Met die Porsches scheurt hij niet over de snelweg. “Met die oude auto’s moet je niet 200 of 300 kilometer per uur gaan blazen. Het zijn exclusieve auto’s. Als je die te ver over hun toeren heen trapt, verniel je ze.”

Als hij met zijn ‘gewone’ auto op pad is, scheurt hij wél. “Met mijn ‘normale’ auto zit ik qua snelheid en boetes denk ik op het gemiddelde van Nederland. Weet je wat ik weleens heb? Van die lullige twintig-euro-bekeuringen, nét iets te hard gereden.

Foto: SBS, Nick van Ormondt

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen