Zorgwekkend: Beau voor tweede keer uit kijk top 25

Geplaatst op do 12 sep 2019 om 8:05

Een zorgwekkende ontwikkeling op de late avond van RTL 4: Beau van Erven Dorens is woensdagavond voor de tweede keer uit de kijkcijfer top 25 gevallen met zijn talkshow Beau. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De woensdag-Beau kwam uit op 399.000 kijkers (12,7 procent), terwijl er voor een plek in de top 25 ruim zestigduizend kijkers meer nodig waren. Maandag viel Beau voor het eerst uit de top 25, toen de opening van zijn show tegenover het staartje van Oranje stond.

Ditmaal kan de schuld niet aan het voetbal gegeven worden. Het lijkt er heel voorzichtig op dat de RTL 4-kijker misschien toch ook niet helemaal warmloopt voor Beau, al is het nog vrij vroeg om daar conclusies over te trekken.

Beau trok vorige week in zijn eerste uitzendweek gemiddeld 591.000 kijkers (16,7 procent). Van maandag tot en met vrijdag wist hij een plek te veroveren in de kijkcijfer top 25.

Deze week ligt het gemiddelde tot nu toe op 392.000 kijkers (11,5 procent), en slechts één van de drie uitzendingen is terechtgekomen in de kijkcijfer top 25.

Te gast bij Beau waren gisteren Sybrand Buma, Sander Schimmelpenninck en rapper Snelle.

Concurrent Jinek scoorde 917.000 kijkers (39 procent). Zij had Ruud Gullit en Saskia Belleman in de studio én een discussie over de NPO tussen Jan Slagter en de behoorlijk populistische Thierry Aartsen van de VVD.

Lees ook: Balen voor RTL 4: Beau valt uit kijkcijfer top 25 (dinsdag)

Foto: RTL
74 Reacties op “Zorgwekkend: Beau voor tweede keer uit kijk top 25”


 1. Wimpie

  Dus nu gaan we alle pijlen richten op Beau.
  Wanneer gaan we de pijlen hier eens eens richten een willekeurige grootverdiener bij de sstaatsomroep?

 2. Ikke

  Beau.. Wat werd er veel van je verwacht. Maar met deze producent deze gasten en dit decor red je t niet

 3. Erwin

  Decor kan beter. Maar verder is het gewoon een goed programma, tot nu toe interessant en boeiend. Wordt uitgesteld kijken eindelijk eens meegerekend in die cijfers? Want Jinek kijkt men ook.

 4. max

  Zullen we de discussie en de kijcjfers van 6inside er nog eens bij halen en hoe op MC op de daling van de kijkcijfers werd gereageerd!??
  Daar werd het programma neergesabeld! Als we kijken naar Beau word er hier op een mildere toon mee omgegaan, terwijl het dezelfde belabberde kwaliteit heeft…..Kom op MC, neersabelen die Beau, het is gewoon helemaal niks!!

 5. 123

  Valt VVD-Kamerlid Thierry Aartsen ff goed door de mand.

  Jinek: “Één van de elementen die hoort bij bij NPO3 is dat het kweekvijver is. De Wereld Draait Door, De Luizenmoeder, Zondag met Lubach, allemaal begonnen bij NPO3.”

  Aartsen: “Ik snap niet waarom die programma’s niet op Nederland 1 of Nederland 2 een plek krijgen.”

  Heeft VVD’er Aartsen iets gemist, want volgens mij leven wij al langere tijd in een NPO-tijdperk, dus géén Nederland 1, 2 of 3. Los daarvan: sommige van die programma’s zíjn ook doorgeschoven naar NPO1!

  Me dunkt dat de VVD bepaalde ministeries en verantwoordelijkheden los moet laten. De publieke omroep en veiligheid en justitie om maar wat te noemen. Elke keer als die partij daar aan de knoppen zit, wordt het alleen maar erger.
  Ga ajb terug naar verkeer en waterstaat!

 6. M.

  RTL Duitsland denkt werkelijk een talkshow te kunnen maken, het is afschuwelijk. Beau van erven dorens gun ik alles, ik vind hem een aardig gozer, maar hij kan gene talkshow dragen, zijn specialiteit is toch echt roddelnieuwtjes… Het is een waardeloos, saai, niet boeiend uur TV. Ik hoop dat Duitsland snel Beau van deze ellende verlost

 7. #NPO Kijker - de enige echte#

  PvdVorst vaalt. PUNT

 8. Hoi

  Ik ben fan van beau maar zijn talkshow is erg zoutloos. Openingsgesprek over winstbelasting? En dan ook nog rapper snelle..wie? Bij beau past meer een show a la jimmy fallon, graham norton, het decor heeft ie al

 9. #NPO Kijker - de enige echte#

  V van vaalt met de nadruk op zachte v van zacht eitje.

 10. Ad Visser

  Ik blij het herhalen:

  Beau het is tijd voor de NPO.

  Je past niet (meer) bij RTL.

 11. #RTL Kijker - de enige echte#

  Beau is top, de beste talkshow van het land,

  Jinek mag nog niet eens zijn voeten kussen.

 12. 123

  Verder dan dat: Jinek heeft er van geleerd; een bank werkt niet. Punt. Uit. Fini. Basta.

  Summer Night deed het slechter dan Late Night, maar van dat soort cijfers kan men nu nog maar dromen. Men wil óf actueel nieuws van de dag, if een luchtig spelprogramma zoals De Zwakste Schakel. Dat zijn gewoon de opties. (Hart van Nederland reken ik niet meer mee met al die massaontslagen.)

 13. #RTL Kijker - de enige echte#

  NPOloser, ga terug naar school met je vaalt.

 14. Robbie

  Ik weet niet of Beau invloed heeft op de gasten die hij op de bank krijgt, maar daar zit gewoon het probleem. Nietszeggende intervieuws met gasten die totaal niet interessant zijn.

 15. Alex

  Hoe langer hij dat bureau erin houdt, hoe lager de kijkcijfers gaan zijn.

  Ook zal hij steeds minder geliefd worden, puur omdat hij niet naar de kijker luistert.

 16. ikweethetbeter

  Het is vervelend voor Beau ,maar Eva maakt betere TV ,dat had ik na een week al gezien .Het decor van Beau is ook super ongezellig ,past niet in Nederland.
  Beau is niet journalistiek ingesteld hij heeft andere kwaliteiten.

 17. #NPO Kijker - de enige echte#

  11-9-2018 Twan 366.000
  11-9-2019 Beau 399.000

  Twan haalt Beau bijna in.

  Weer een flop vdVorst.

 18. Chiel

  400.000, het dubbele van Art en Twan! Als het naar de 500.000 zal gaan zullen ze best verreden zijn. Het is pas de tweede week!

 19. M

  Wat was dat een gênante vertoning was dat met die Thierry Aartsen.

  Hoe is het mogelijk dat zo’n ontzettend domme l*l in de 2e Kamer zit??

 20. Ad Visser

  @npo kijker. Dank voor de harde feiten/cijfers

 21. zucht

  Een roddelrubriek en emo tv maken met nietsnutten past Beau veel beter. Scoort ook beter.

 22. Roen

  GEEF HET EEN KANS MENSEN.. 3 maanden! Op zich klopt alles. Al moeten ze wel wat doen met alle reacties. Het bureau moet weg of zet er een tafel neer. Daarnaast zullen de kijkcijfers omhoog gaan als je actuele gasten uitnodigt. Dat is ook wat Beau gezegd heeft.. Nieuws van de dag.. Buma nieuws is al weken geleden..

 23. Albert Verlinken

  Beau doet het best aardig maar de setting blijft een dingetje voor mij. Op een of andere manier klopt het gewoon niet. Tekenend is dat alle gasten zo snel mogelijk weg willen als ze aan de beurt geweest zijn gewenst en vrolijk onverwachts hampelig in een hoekje van het beeld verschijnen. Beau heeft de potentie maar als setting kom je waarschijnlijk toch op een tafel uit.

 24. Rene de Leeuw

  Het zijn de reclames die roet in het eten gooien. Als je 2 (min of meer) gelijkwaardige talkhshows hebt, waarvan één reclamevrij, dan is de keuze toch snel gemaakt. Het verbaast me nog dat bijna een half miljoen mensen zich vol laten proppen met walgelijke reclame.

 25. Volendam

  Jan Smit GEEN presentator R’dam2020

 26. Fred Oster

  Mijn AVRO’s Wie-kent-kwis was veeeeel leuker…..met me cavia’s.

 27. X

  @Hoi: Beau met Graham Norton vergelijken?
  Dan ben je de weg kwijt. Bij Norton komen wereldsterren plus Norton heeft ongelooflijk veel humor. Kunnen we van Beau niet zeggen.

 28. Huismaker

  Beau:
  Waarom geen item over 9/11 ?

 29. Hoi

  @X
  Ik zeg toch niet dat ik beau met norton vergelijk, ik geef alleen aan dat zo’n show beter bij hem past

 30. Anita

  @Huismaker
  Je bent je medicatie vergeten, paranoïde complotdenker.

 31. Grace321

  Aartsen is gek

 32. Michel

  Mensen zeur niet zooooo…. de doelgroep van RTL is gewoon te jong….die kijken steeds meer YouTube…dat hoorde je gister bij Jinek…jongeren willen YouTube kijken…. die houden niet van TV… die houden van hun telefoon….

 33. Cal

  Doe die stomme bank weg . Slaat nergens op..vreselijk decor daar ergeren mensen aan het lijd af namelijk..Minder gasten zodat je een fatsoenlijk gesprek kunt hebben met die mensen.

 34. Henk

  Dat decor en die bank vind ik juist weer mooi.

 35. Ad Visser

  Hoe meer er gepraat begint te worden over het decor, de lampen en de bank… Hoe zorgwekkender het is….
  Gaat hem waarschijnlijk niet worden. Men had het kunnen weten. Ezel, steen, etc.

 36. Annoniemus

  Beau moet deze lijdensweg niet willen , en stoppen komende maand “Stoptober”!

 37. Bernie Duijn

  En toch is het een prima talkshow. Divers, inhoudelijk, Beau geeft de gasten de tijd om het verhaal te doen, er zit humor in. Op twitter ook alleen maar positief. Ik denk dat het wel goed komt. RTL Late Night scoorde de eerste maanden ook niet bijzonder hoog en had een veel betere lead-in.

 38. robb

  Ik kan er niet bij dat ze tijdens de ontwikkeling en proef uitzendingen niet hebben gezien dat de formule niet werkt.
  Gisteren wel goede gasten maar het werkt niet in deze Amerikaanse opstelling dit werkt alleen met een heel goede talkshow host en top gasten ,dat is Beau niet en grote sterren en mensen uit de politiek ook niet.

 39. Beau

  Leave Beau alone!

 40. Krelis

  Per dag zijn er maar een paar mensen die echt het nieuws van die dag bepalen. En die schuiven aan bij de NPO-tafel, want daar hebben ze het grootste publiek en andere interessante gasten voor het gesprek van de dag en de volgende ochtend. Bovendien weten ze wat ze er kunnen verwachten (geen presentator die opeens achter een vleugel medelijden probeert op te wekken of naar het café aan de overkant vertrekt tijdens de uitzending). Wat ze wél bij Beau kunnen verwachten, is dat de vaart eruit wordt gehaald door reclame. Kansloos.

 41. Martin

  Ik ben afgehaakt na de uitzending van die vrouwen van 80 plus. Toen beau te intieme vragen begon te stellen. Daar zit geen kijker op te wachten. Waarom stel je zulke vragen. Hierdoor zijn zoveel mensen afgehaakt.

 42. Johаn

  Elke aflevering gezien en het is zeker niet slecht. Ik moet wel zeggen dat Beau het beter deed bij RTLLN. Ik denk dat er wat onderdelen toegevoegd moeten worden aan zijn huidige talkshow. Sidekick misschien? Hij en Elsinga samen waren leuk.

 43. Johаn

  O, en dat met die bank is niet goed doordacht. Het is altijd de bedoeling dat gasten even blijven zitten na een gesprek zodat het allemaal niet te onrustig wordt. Bij DWDD zie je geregeld mensen uit automatisme opstaan na het gesprek, maar daar kan de regie gewoon van camera wisselen. Bij Beau banjert de gast pontificaal door het beeld vóór Beau langs. Doe daar wat aan!

 44. Ron

  Decor is nog steeds niet veranderd en ook de tafel dus niet. Maar ik was er al bang voor, na een overigens zeer leuke uitzending op dinsdag een zouteloze uitzending gisterenavond. Het begint al met de volgorde van onderwerpen. En dan ook nog eens starten met een onverstaanbare rapper waar de RTL doelgroep niets mee heeft en dan die zouteloze bal van een Sander Schimmelpeninck. Dit zijn gewoon inwisselbare onderwerpen en gasten en kun je niet mee aan komen. Hou het nou eens luchtig, en dan kun je er net als dinsdag wel wat crime tussen door gooien met die twee nabestaanden van die moord op die 2 meisjes, maar dat ‘sandwich’ je dan tussen luchtige onderwerpen. Maar hou het vooral licht en probeer een Jinek of Pauw te immiteren. Daar is de setting van deze talkshow trouwens ook helemaal niet naar met zo’n bank en tafel dus dat slaat echt nergens op.

 45. X

  @Hoi: Maar zulke topgasten zal Beau nooit krijgen plus hij heeft de uitstraling niet die Norton wèl heeft.

 46. Alex

  @Bernie Duijn
  Late Night had wel meteen de sfeer te pakken, in het begin was het vooral technisch wat niet helemaal liep.
  Nadat ze als team wat meer ingewerkt waren, begon de show te groeien tot de twee vette jaren voor Humberto.

  Beau heeft die die sfeer nog niet helemaal (het is niet optimaal), gasten zijn nog niet optimaal, laat staan dat het technisch grotendeels goed verloopt.

  Beau staat nog drie stappen achter dan daar waar Humberto op dit moment stond. Als hij niet rigoureus aan het format gaat schaven, blijft hij altijd die drie stappen achter en haalt hij kerst niet.

 47. jur

  Het decor is vreemd. Lijkt helemaal nergens op. Beau zit er raar, de man is helemaal niet geschikt voor zo’n show. Het is ronduit vervelend. Hij acteert warm en empathisch te zijn terwijl hij al tientallen jaren de harde verwende rottige korpsbal uithangt. Niet om aan te zien dit.

 48. seismologie

  Beau is een opgeblazen ego, en dan heel lang niks. Hij heeft echt geen aanleg hiervoor, al denkt hij zelf van wel. De man kan – als je het heel nauwkeurig bekijkt, eigenlijk helemaal niets. Dat laat zich zien hier. Hij heeft echt geen greintje zelfinzicht en ziet zichzelf als veel belangrijker en getalenteerder en gewilder dan hij is. Zelfinzicht vereist echte intelligentie en dat…Volgens mij heeft hij dat niet.

 49. Cobweb

  Nederland heeft niet genoeg gasten voor in een talkschow. En dan komt er straks nog een bij met Merel en Linda, OMG. das pas erg.

 50. Zonder Naam

  @Cobweb – En waarschijnlijk ook eentje met Jinek op SBS6.

 51. robb

  Late Night was goed ook Humberto paste er in ,hij ging te onder door zijn succes ging op de tafel staan ,maakte nog een snabbel voor de uitzending en maakte van zijn prive leven een puinhoop dat was zijn ondergang .

 52. sukkel

  Gaat niet om bank of decor maar om de gasten en de reclames……..Beau is een aardige man maar hij had bij Boulevard moeten blijven niet geschikt voor een talkshow…of die zielige programmas waar hij zelf bij jankt dat spreekt de mensen aan…

 53. Aart

  Ik vind het een fantastisch programma onderwerpen voor ieder wat wils en Beau is gewoon een leuke vent het decor vind ik niet zo belangrijk maar zoals al eerder vermeld die vreselijke ellenlange reclame daar zit je toch s,avonds laat niet op te wachten het is heel slaapverwekkend en denk dat juist dan veel mensen afhaken.

 54. gero

  Hij had moeten weten dat hij dit niet kan trekken. Net zo stom als die Albert Verlinde die ook dacht het wel even neer te zetten. Ik mag hopen dat dit die over het paard getilde Beau zo sloopt dat we eens 10 jaar van dit valse heerschap af zijn. Want in werkelijkheid is hij zeer vals en hard. Die meelevendheid is een act.

 55. jesses

  H. Tan, Twan, halve gare ”meneer Kaktus”, M, nu kwakbol Beau, ze denken allemaal een Letterman te zijn, en falen allemaal. Wat maakt hen hierin gelijk? Gebrek aan de intelligentie om te zien wie ze eigenlijk zijn en wat ze daadwerkelijk kunnen. En een omroepbestuur dat regelrecht dom is en de verkeerde mensen pusht.

 56. Mediapark

  Onbegrijpelijk. Zelfde redactie, zelfde decorontwerper, zelfde producent en zelfde please gedrag naar zender als bij Tan en Huys. En het dan vreemd vinden dat de kijker er dwars door heen prikt en voor een ander programma/ zender kiest. Dit wordt een exit in december.

 57. Tinus

  Ene avond starten ze met Big Brother interview en andere avond met belasting discussie. Welke doelgroep willen ze nu bedienen? En maar weer die reclame’s er tussen. En dan nog niet gehad over het steriele decor…..nee, dit gaat niet werken met BEAU!

 58. jantje

  @Mediapark, ja getuigd niet echt van intelligentie, ook niet bij ”Beau”, hahahaha!

 59. Joop55

  Tan, Twan, Beau … RTL zit nu niet in zijn flow.

 60. Ad Visser

  Tan, Twan, Art, Beau…. RTL zit in een duidelijke flow….. Alleen de verkeerde….
  Ezel, steen, etc.

 61. Ton

  Beau is goed. Alleen dit past niet bij hem. Hij moet andere programma’s maken met veel meer diep gang. Daar is hij goed in. RTL moet stoppen met een late night talk show. Dat lukt niet meer op deze zender. Dat is volledig verpest door Humberto Tan. Komt nooit meer goed !!

 62. Zucht

  Veel meer diepgang?????????? Hahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
  Hij moet gewoon weer leuk gaan snotteren met daklozen en andere nietsnutten.
  Of terug naar de roddelrubrieken.

 63. BRAAK

  Het decor is door de amateurs en prutsers van Blue Cicle gejat van een de eerste de beste low budget Amerikaanse talkshow. Weer een wanprestatie en Beau, ach je hebt kaarsen die worden uitgeblazen en je hebt kaarsen die langzaam doven en Beau behoort tot de laatste categorie.

 64. kaart

  @Braak, en je hebt mensen die zichzelf Braak noemen en dat ook zijn.

 65. kaart

  Wat Beau betreft: dit wordt niks. Advies: Blijf is 7 jaar weg van tv.

 66. Mick

  Die bank moet juist blijven, maar men heeft weer saaie gasten. Doe gewoon boeiende gasten en spreek daar lang mee, ontlok ze primeurs, stel brutale vragen alleen dat is leuk.

  Robert Jensen is en blijft hiermee de koning van de late night talkshows in Nederland.

 67. Nerd

  Er wordt de volgende dag niet over gepraat, het is saai, langdradig en start al vreselijk met dat opengaande gordijn en de zgn. kort welkom van Beau. Ik snap het niet!!! Die foto’s van die brandweermannen en hun kinderen, het BB duo….ze hebben geen nieuws, waarom zijn er dan in godsnaam? Nou ja, nog even doorbijten en ook Beau is einde van het jaar weer weg :-) wat anderen ons hier ook willen doen geloven dat twiiterend NL positief is…uhm

 68. ikweethetbeter

  Bij Eva prinses Irene vanavond !!!!!!!Bij Beau Andre Hazes !!!!!!Kiezen maar .

 69. Ad Visser

  @ikweethetbeter. Dan kiest Nederland massaal voor Eva. Dat is wel duidelijk. André Hazes. Niets verrassends aan.

 70. Sandra

  Waarom telkens deze negatieve stemmingmakerij! Geef iemand nu eens een eerlijke kans! Probeer het ook eens vanuit positiviteit te benaderen. Daar wordt Nederland een stuk gezelliger van. Het is wel heel gemakkelijk om iemand af te branden, en daar dan ook met z’n allen aan mee te doen.

  Ik vind Beau’s presentatie een verademing en een leuke combi van zowel serieuze als gewoon grappige onderwerpen, met oog voor de dagelijkse maatschappij. We zien niet alleen die bekende Nederlander, maar ook nieuws van mensen zoals jij en ik. Iedere avond zit ik met een glimlach op m’n gezicht.

 71. Ron

  Eens met Sandra #Positiefzijn

 72. H. Tan

  Karma is a bitch heheh!

 73. Saskia

  Ik vind Beau leuk, hij is teminste niet zo gemaakt, laat iedereen uitpraten. Gewoon een gezellige man die echt is. En het decor is inderdaad een beetje stijfjes, Beau moet rondlopen inplaats van stijfjes achter een deskje te zitten het mag best wel wat meer huiskamer gevoel krijgen. Top Beau!
  Schijt aan de kijkcijfers! Wat kan je er nou van zeggen na een week

 74. Theo

  Ik heb een paar keer een poging gedaan.Geen spannende gasten.
  Ik hou het 5 minuten vol.
  Daarna snel naar hart van Nederland.
  Lekker luchtig en snel, weer op de hoogte van alles.
  Daarna shownieuws, daarna lekker slapen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.