Vreugde om zwartepietverbod NTR: ‘Historische dag’

Geplaatst op di 17 sep 2019 om 16:00

Het hoge woord kwam er vandaag uit bij omroep NTR: voor het eerst zijn er dit jaar bij de landelijke tv-intocht van Sinterklaas geen Zwarte Pieten aanwezig. Er worden alleen nog maar roetveegpieten toegestaan. “Ook in Het Sinterklaasjournaal zullen uitsluitend roetveegpieten te zien zijn die niet volledig zwart geschminkt zijn“, aldus de omroep. En dat leidt tot grote vreugde bij de antipieters, met Jerry Afriyie, voorman van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet, voorop.

Afriyie spreekt van een historische dag. “Dit is een grote overwinning voor alle mensen die snakken naar een sinterklaasfeest dat alle kinderen blij maakt. En het is ook een overwinning voor iedereen die deze traditie niet verloren wil zien gaan.

Zijn hiermee de protesten van Kick Out Zwarte Piet voorbij? Nee. “Bij intochten die nog steeds gepaard gaan met zwarte pieten zal mijn actiegroep blijven proberen onze stem te laten horen.

Ook andere antipieters reageren verheugd. Tofik Dibi: “Congrats iedereen – teveel om op te noemen – die zich hier al zolang voor inzet en zoveel heeft opgeofferd om er een feest voor álle kinderen van te maken. Bless your hearts! ✊🏽

Volkskrant-columniste Asha ten Broeke: “Geen Zwarte Piet bij Sinterklaasjournaal en landelijke intocht. Ik ben de activisten die hier jarenlang voor hebben gestreden heel dankbaar: voor dit resultaat én omdat ze lieten zien dat burgers in een democratie niet machteloos zijn; verandering is mogelijk.”

Marc de Hond daarop: “Amen.”

Georgina Verbaan: “Hallelujah! 🎉

Sommige BN’ers zijn minder enthousiast. Sywert van Lienden: “Zoals dat gaat.. slowly but steadily 😥

En blokkeerfriezin Jenny Douwes: “Echt hoor. Bij de NTR en gemeente Apeldoorn denken bestuurders(!?) dat het met roetveegpiet is opgelost…. Stelletje kortzichtige naïevelingen.”

Foto: RTL
195 Reacties op “Vreugde om zwartepietverbod NTR: ‘Historische dag’”


 1. Sum Ting Wong

  Buigen voor terreur en intolerantie!
  Zo kennen we de Publieke Omroep weer!

 2. Kim Jung-Un Dos Tres

  Ik ben er blij mee!
  Zoals je ziet komt er langzaamaan verandering, zoals voorspeld.

 3. Sum Ting Wong

  De lafaard en wegkijkers van de NPO geven ons land en onze tradities stapje voor stapje weg aan extremisten en niet-Nederlanders.
  WEG MET ONS, maar we moeten het wel betalen.

 4. RT

  Ik zeg: Kick out Jerry Airfryer en zijn terroristische aanhangers. Zwarte Piet gaat gewoon door.

 5. Wijze van Zion

  Radio Bergeijk heeft een nieuwe rubriek :

  ‘DMDHVDMV’ (De minderheid die het voor de meerderheid verpest)……

 6. Sum Ting Wong

  Wederom blijkt hoe links de NPO is en hoezeer de Publieke Omroep de gewone burger haat en minacht. De burger mag het betalen, maar wordt voor de rest bij het grof vuil gezet.
  Een grote meerderheid van de bevolking bleek voor het behoud van zwarte Piet te zijn. Maar dat telt niet bij de linkse elite van de NPO.

 7. Piet

  Is dit juist niet discriminerend voor zwarte mensen? Zij kunnen nu niet meer gevraagd worden als (roetveeg) Piet.

 8. Schele Christina

  Ja Hoor,

  De Airfryer heeft zijn zwarte zin.
  Vuile aap! Dadelijk mogen wij nog dokken ook.

 9. Kim Jung-Un Dos Tres

  Kan iemand Schele Christina de weg naar de deur wijzen?

 10. Steffi

  De nieuwe NPO naam voor Zwarte Piet wordt “Vriend van de Gouden Eeuw”

 11. Sum Ting Wong

  Welke traditie of welke gewoonte zal de volgende zijn die van ons afgepakt wordt.
  Want denk maar niet dat het hierbij zal blijven, dit proces gaat door totdat elk feest en elke herinnering aan onze volksidentiteit uitgewist is.

 12. 123

  Oké, verandering is nu een feit. Kunnen alle anti-Pieters zich dan ook weer gaan inhouden ajb? Want blijven doorgaan met actievoeren zal er alleen maar voor zorgen dat de verandering nóg lastiger getolereerd zal worden.

  Dus géén acties meer, geen geschreeuw, gevecht en spandoeken langs de zijkant ajb! In sommige dorpen en steden wordt Zwarte Piet nog wel gewaardeerd, en dat moet óók gewoon kunnen. En als dat dan ook gewoon kan, dan is iedereen blij, en zijn we van dit hele gezeur af. 🙂

 13. Flexi

  De dag die je wist dat zou komen. Gefeliciteerd Nederlanders-haters.

 14. Robson

  Kan je wel vertellen , dat die linkse k.tbende , van mij een rechtse rakker heeft gemaakt ,
  Softe K.t land is het geworden ,

 15. Ron

  Helemaal eens met dit besluit. Het is of allemaal zwart of allemaal roetveegpiet. Komt wat logischer over.

 16. Ik ben links dus ik deug

  Schandalig! Echt schandalig!

 17. Flexi

  Het is natuurlijk geen ramp, maar het geeft wel aan hoe systematisch en met voorbedachte rade ons verleden door instanties die door ons betaald moeten worden uitgegumd wordt.

 18. Johnny Douwes

  Oké dan, de kogel is door de kerk. Of je het er nu wel of niet mee eens bent, kan elke extremist aan welke kant van de discussie dan ook vanaf nu zijn bek houden zodat het weer een kinderfeest kan worden? Dank. Ga maar lekker bekvechten en schuimbekken over hoofddoekjes of Wendy, maar niet ten koste van kinderen.

 19. Jasper

  Lekker boeiend…

 20. Lieke van Lexneus

  NPO, de nieuwe NSB; die heulden ook met de vijand.

 21. Erik

  Zo gaat het met alles hier, stap voor stap en dan de genadeslag. We moeten het allemaal maar toleren. Vies links beleid.

 22. Flexi

  Het volgende feest en traditie dat door de NPO aangepakt gaat worden is het offerfeest waarbij miljoenen dieren op wrede en pijnlijke wijze afgeslacht worden.
  Ooh nee wacht, dat wordt juist gepromoot en gepropagandeerd door het jeugdjournaal.

 23. Tim H

  Net als de pepernoten is de zwartepiet discussie vroeg dit jaar.

 24. Pieterke

  Deze links extremist, die behoort tot een kleine minderheid heeft met succes het Sinterklaasfeest vernield. Ik zou zeggen, mijdt allen massaal de landelijke intocht!

  Er zijn nog 200 intochten in Nederland waar Zwarte Piet gewoon GITZWART was, is en blijft!. Dus Afriyie, ‘je valt niet op’ met je haat tegen de Nederlanders!

  En oh ja, lees dit ook maar even om te zien wie die buitenlander is:
  https://www.parool.nl/nieuws/activist-jerry-afriyie-terecht-ontslagen-als-beveiliger~b01e4320/

 25. Reageerder

  En in België Aruba en Suriname? Gewoon zwarte pieten zoals ze altijd waren.

 26. M@rk - Etten-Leur

  Gewoon NIET kijken naar de intocht van Sinterklaas bij NPO1, want vaak wordt op dezelfde zaterdag de intocht van Sinterklaas in Antwerpen ook uitgezonden bij de VRT. Gepresenteerd door Bart Peeters. Je hebt dan ook meteen geen last meer van die linkse irritante Diewertje Blok.
  Zo ontzettend jammer dat tradities niet meer mogen in Nederland!

 27. Karel

  Slimme PR om dit exact op een dag te doen waarop aandacht naar prinsjesdag gaat. Als de invloed van NPO ver gaat dan zullen redacties als jinek en dwdd er juist GEEN aandacht aan besteden waardoor het in 1 klap geregeld is. Hulde. Ook al vind ik het onzin.

 28. StefanV

  Op de dag dat Nederland zwicht voor het gedram en de terreur van een kleine, activistische, extreem-linkse minderheid die geweld niet afzweert, snap ik op zich nog dat deze figuren hun overwinning vieren. Maar dat moeten ze vooral NIET doen met het argument dat het een “overwinning” is voor iedereen die de traditie niet verloren wil zien gaan; dat is de grootst mogelijke onzin.

  Het gaat hier namelijk om de aantasting van een traditie zonder dat daar maatschappelijk draagvlak voor is. Met hun gedram en dreigementen zetten ze juist een bijl aan de traditie. En gezien de precedentwerking die hier van uitgaat, feitelijk aan elke traditie.

 29. K.C.T.

  De talkshows zullen vanavond weer vol zitten met die soewarte blankies haters en deugende BNers!
  Over 10 jaren regeert SS met BIJ1 samen met de vleermuizen van DENK !!!

 30. Coca Cola

  Mooi zo, nou zijn we eindelijk van het gezeur af en kunnen we ons richten waarom de Manager van de Dolly Dots vroeger zo racisitisch was.

 31. Vonzipper

  U heeft uw zin … PVV +1

 32. Whitedog

  Dit is geen media maar politiek geneuzel. Wel bizar dat MC geen enkele twitter post plaatsts van mnsen die er niet blij mee zijn.

 33. Flexi

  @KCT
  Als het Nederlandse volk zo dom is om daar in meerderheid op te stemmen dan verdient Nederland dat gewoon.
  Net zoals Nederlanders het nu verdienen om hun feest afgepakt te zien worden, want ze laten over zich heen lopen als makke schapen. En de NPO weet dat.

 34. Kim Jong-un dos tres

  @vonzipper
  Goeie reden om PVV te gaan stemmen. Dit is namelijk het belangrijkste op de politieke agenda dit jaar. (not)

 35. bonjamhan

  Mooi, snap nog altijd niet hoe dit zo lang heeft kunnen aanslepen in een zogenaamd progressief land. Met deze oplossing verliest niemand en iedereen, goed compromis.

 36. Hasty

  Wacht maar tot je kleindochter als compromis geen complete burka, maar alleen een hoofddoek om moet. Ook een win-win situatie zeker?

 37. bonjamhan

  Aan zij die denken door uit te wijken naar een Belgische zender te ontsnappen aan de roetveegpiet: hij is al enkele jaren de facto ingevoerd in de Belgische intocht.
  Enkel oude afleveringen hebben nog de oude Zwarte Piet.

 38. Lammert

  De indoctrine heeft gewerkt. Amerikaanse problemen projecteren op de Nederlandse maatschappij. Allerlei enge Amerikaanse termen overnemen en de domme geiten trappen er allemaal in. Veelzeggend dat Georgina er zelfs spontaan Amerikaans van gaat praten. (Zoek ‘hallelujah’ op in je Nederlandse woordenboek. Blijf niet te lang zoeken, want het staat er niet in.)

 39. @Lammert

  “Amerikaanse problemen projecteren op de Nederlandse maatschappij.” Beste opmerking van deze maand.
  Dít is precies het probleem! Zo blij dat ik niet de enige ben die het doorheeft. De bestaansreden van Banana Simons.

 40. Marc

  Definitief reden om NPO af te schaffen.
  Zij vertegenwoordigen niet meer de bevolking !
  Meerderheid moet buigen voor minderheid!

 41. bonjamhan

  @Hasty, een beetje een overtrokken reactie, ik zie niet onmiddellijk een link tussen Zwarte Piet (uitzicht) en een hoofddoek (religie). Als mij potentiële kleindochter later een hoofddoek wil dragen, waarom niet?

 42. Hasty

  Het gaat om het weggeven van je waarden als land.

 43. Maatje te groot

  Ik begin dit volk steeds meer te haten…

 44. Hasty

  En die hoofddoek gaat niet vrijwillig wezen.

 45. Mark

  Prima besluit! Was niet meer te handhaven. Binnen paar jaar kennen de kinderen het niet meer anders. TOP

 46. ano@niem.nl

  Wanneer ik Apeldoorn was of inwoner van Apeldoorn dan zou ik massaal in opstand komen tegen het bestuur in Apeldoorn en de NPO en gewoon EISEN dat net als andere jaren zwarte pieten te zien zullen zijn.

  Het is een regelrechte schande hoe de NPO denkt hiermee alles op te hebben gelost. Het merendeel van de bevolking schijt op de roetveegpieten letterlijk en figuurlijk. Maar men komt ook niet buiten Amsterdam helaas…. Hier komt alleen maar meer gedonder van.

 47. Thomas

  Alle Surinamers, Antilianen, Ghanezen, Nigerianen etc. kortom alle mensen met een donkere huidskleur uitgesloten van Nederlands Sint Nicolaas feest, het was in het verleden een kinderfeest voor blanke Nederlanders en dat wordt het in de toekomst weer !!!!!!

 48. nijntje pluis ❤ zwarte piet

  Goed zo, @Mark. Gewoon zwichten voor agressieve, intolerante schreeuwers die letterlijk zeggen oorlog te willen. Inderdaad “TOP”! (Idioot!)

 49. ikweethetbeter

  Gewonnen NPO , maar misschien zul je wel meer verliezen NPO 1 ALGEHEEL KIJKVERBOD !!!!!

 50. Nederlander

  Ik ben trots op mijn land, dat niet stil blijft staan in het verleden, maar zich ontwikkelt. Ooit was de naakte damesenkel het einde van onze cultuur en maatschappij, of een rok boven de knie, de bikini, winkels open op zondag, de tv, mannen zonder hoed op straat, naar je werk zonder stropdas, etc., etc. En wat blijkt? Onze cultuur is een stuk flexibeler dan mensen denken die krampachtig vasthouden aan het verleden.

 51. Hasty

  Met trots en optimisme op weg naar de onderdrukking door linkse extremisten en religieuze fanaten uit Noord Afrika. Alles in het kader van ontwikkeling en vooruitgang.

 52. Kevin Frikandel

  Ik heb gehoord dat alle zwarte pieten vervangen worden door Anna noshin en Nikki tutorials.

 53. Vonzipper

  En de juichende zitplassers hier maar denken dat het hierbij zal blijven… neen integendeel

 54. ano@niem.nl

  Nee, ik verwacht meer en meer opstanden. De wijze waarop dit ons door de linkse gutmensch en een stelletje handjeophouders door de strot wordt gedrukt is een regelrechte schande! Het vertegenwoordig ook niet de mening van het het grote publiek buiten de randstand.

 55. Hahaha!

  Wat een hoop drama queens en paniekzaaiers hier toch weer! “Het gaat om het weggeven van je waarden als land.” Hahaha! Wel braaf zijn hoor, drama queens, anders krijg je met de roe! Oh nee, die is al lang geleden afgeschaft – denken jullie daar ook met betraande wangetjes aan terug?

 56. Jordao

  Ik ben zelf donkergetint en opgegroeid met Sint en zwarte Piet. Ik weet niet beter dat het altijd voor ons een leuk feest geweest is en nog steeds. Waarom moet de Nederlandse omroepen zwichten voor dit onschuldig kinderfestijn. Wat nooit een probleem is geweest wordt er gewoon een probleem van gemaakt. Lekker hoor zo splitst men wederom alweer culturen nog meer van elkaar op deze manier…..Een ander deel van de bevolking met een donkere huidskleur dit dit feest met Zwarte Piet geweldig vinden worden voor anti zwarte Piet aangekeken met alle problemen van dien….

 57. Bart

  @Mark@Ettenleur en reageerder Zwarte Piet is in België sinds 2 jaar ook een roetveegpiet. De naam Zwarte Piet is en blijft er wel gehandhaaft en is dus niet Piet geworden. Overigens heeft daar de verandering volledig zonder gezeur of actiegroepen plaatsgevonden. Mij maakt het niet uit wat voor kleur de pieten hebben, als het gezeur dan nu maar echt op gaat houden. Ik ben bang van niet. Dit soort enge actiegroepjes zoeken steeds weer wat anders om over te zeuren. Jeffrey kan beter gewoon eens aan het werk gaan.

 58. Paul

  We kunnen toch ook een actiegroep pro zwarte Piet oprichten?
  Moet veel meer invloed hebben. We laten het ook allemaal maar gebeuren..

 59. Kevin Frikandel

  Ik wil mij niet in de discussie mengen maar: who cares.

  Sinterklaas is een superdom feest; beetje liegen tegen je kinderen over een vent die niet eens bestaat. Ik ben opgegroeid met kerst, want USA enzo.

  Maar wellicht is het een beter idee om een “universeel leugen feest” te verzinnen zodat niemand meer beledigd is. Laten wij met zn alle het feest van de grote AnnaNoshon vieren die goedkope aliexpress kado’s komt brengen in een nieuwe Audi TT QUATTRO of Bugatti en dan met NikkiTutorials als bijrijdster en hulpje.

  Gaaf! Ik zeg DOEN!!!

 60. Tim H

  Tofu Dibi, wat doet die tegenwoordig? Maakt hij alsnog zijn VMBO af of werkt hij?

 61. Tuurlijk

  Want onze cultuur is niets meer dan een verklede figuur met zwarte schmink op zijn gezicht en als dat wegvalt blijft er niets van ons over? Hou toch op!

 62. Vivienne

  Tofik Dibi is zo’n akelig laf mannetje. Roeptoetert van alles, maar durft niet tegen homofobe moslims in te gaan. Natte wind die ik totaal niet serieus meer neem. Overigens laat Tofik zich nog wel serieus nemen in de Amsterdamse gayscene.

 63. nijntje pluis ❤ zwarte piet

  @Nederlander

  Eh, volgens draai jij de boel om. De anti-Pieters vinden Zwarte Piet een overblijfsel van de slavernij. Wat overigens onjuist is. Als je de slavernij die al lang en breed is afgeschaft overal bij haalt, en gebruikt om Zwarte Piet af te schaffen, dan blijf je juist in het verleden hangen.

 64. strontveegpiet

  ZWRTAIRFRAIER HEEFT ZIJN ZIN GEKREGEN

 65. 123

  @Iedereen: GENOEG! 🙅‍♂️ Het is nu ff wat het is, en trekken aan een dood paard heeft geen zin. Dus laten we elkaar ff in onze waarde laten, en ervan uitgaan dat beide kampen zich nu semi-tevreden kunnen/mogen stellen.

  Dit is het voor nu gewoon ff. Kortom: genoeg! 🙅‍♂️

 66. jan

  Blijf maar lekker Links stemmen, hoor mensjes. Dit is nog lang niet het einde.
  Alle zeehelden moeten nog uit de geschiedenis worden geschrapt.
  Mensen vergeten dat we het, dankzij die zeehelden het hier zo goed hebben. En dat geldt vooral voor die drammende uitkeringstrekkers: lekker handje ophouden en maar “BOE “Zwarte Piet roepen.

 67. Michel

  Waanzin van de welvaart… al die mensen die hier zo druk mee zijn kunnen beter gaan helpen bij de voedselbank…

 68. Menno de Boer

  prima besluit,nu nog die vreselijke hoofddoekjes af dan is iedereen tevreden

 69. Choco

  WILLEN JULLIE MEER OF MINDER ZWARTEN(ROETVEEG)PIETEN.

 70. Momo

  Een democratie betekent juist niet dat je toegeeft aan een zeer kleine minderheid. Eng en misselijkmakend.

 71. Kevin Frikandel

  @jan het kabinet is op dit moment overweegend rechts hoor, of wil je graag een extreem rechts kabinet? Is het je allemoal noet rechts genoeg mijn beste?

  Oja jan; jij bepaald niet wat iemand stemt dus je hoeft dit niet aan te grijpen om extreem rechts te promoten; aangezien je dit kabinet kennelijk “links” vindt….

 72. Quint

  Hebben linkse mensen het goed of slecht voor met de mensheid?

 73. Sven L.

  Schoolvoorbeeld van de Randstad-Bubbel. In de rest van Nederland is er niets aan de hand haha.

 74. Sjors van Kempen

  Hartstikke fijn nieuws voor Peter Rudolf de Vries en al die andere vaderlandhaters.

 75. Jos

  Na RTL dus nu gelukkig de NPO ook om.
  Mooi.
  Einde discussie.

 76. @SvenL

  De rest van Nederland loopt echt niet zo achter als jij (denkt).

 77. Krelis

  En verder.

 78. ano@niem.nl

  Het is hier ook niet mee gedaan. Je kan er nu al op wachten dat Apeldoorn (die als gemeente nu behoorlijk aangevallen worden omdat ze dit allemaal maar toelaten en de NTR kennelijk steunen) morgen met een statement gaat komen dat er alsnog zwarte pieten zullen rondlopen.

  Bovendien zijn er regionale stichtingen, muziekkorpsen etc die hier absoluut niet blij mee zullen zijn en ook in opstand zullen komen naar ik mag aannemen.
  Dit was vorig jaar ook al aan de hand en toen kreeg de NTR ook alles over zich heen. Dit eenzijdige dictatoriale gedrag van de NTR, gebaseerd op het steunen van een kleine linkse extremistische groepering pikt niemand.

 79. FlyingLotus

  Ik ga met mijn mijter op die dag door de Bijlmer lopen. Voor het idee.

 80. Remco

  Iedereen opgelet opsporing verzocht op het eerste ned,even tellen hoeveel do nker getinte medelanders nu weer een criminele rol speelt oftewel zwrt nccrs

 81. aammehoela

  Vorige week kreeg NTR terecht complimenten (Nieuwsuur) over hun berichtgeving over de salafistische lessen op bepaalde scholen. Nu krijgen ze terecht de volle laag. Ze geven toe aan de terreur van een kleine groep allochtonen, dus niet echte Nederlanders, die het gewoon niet willen begrijpen. Maar zoals hierboven ook vermeld staat, diverse plaatselijke comite’s hebben al aangegeven enkel Sinterklaas met Zwarte Piet binnen te willen halen.
  Neen, Zwarte Piet (met hoofdletter) behoort bij de Nederlandse cultuur. Niet die roetveegpieten waarvan een klein kind haar buurman, oom of een andere bekende zal herkennen. Prinsjesdag 2019, een historische dag maar dan in negatieve zin. Doodzonde. En dat voor iemand die anti- PVV en anti-FvD is.
  Want Zwarte Piet heeft niets met links of rechts te maken. Het is een kinderfeest die nu verziekt wordt door terroristen die hun zin lijken te krijgen. SCHANDE !!!
  W

 82. Vonzipper

  Zwarte piet, straatnaambordjes, gouden eeuw, blank moet ineens wit zijn en het gaat maar door..
  Als je maar lang genoeg wacht eindig je als Zimbabwe

 83. Goedheiligman

  Over een paar dagen stop ik alle drammers (anti en anti-anti) in een zak en neem ik ze mee naar Spanje (onderweg gooi ik ze overboord). Dan kunnen de kinderen weer lekker kind zijn, want het maakt hun geen reet uit of het veegpieten zijn: het zijn de volwassenen die het verpesten.

 84. Zucht

  Ik ben blij. En vind het ook leuk om hier weer een inkijkje te krijgenin de domme hersenpan van veel reageerder.
  Heerlijk. Ik geniet.
  Trouwens, Beau moet terug naar de roddelrubriek en gewoon weer huilie huilie doen met zwervers en nietsnutten.
  En Linda de Mol is een keiharde zakentante met veel te veel botox in haar hoofd.

 85. Moe

  Mooi.
  Kunnen
  we
  er
  nu
  over
  op-
  hou-
  den?

 86. Breaking news

  NTR geeft toe aan dreiging terrorisme

  Ondanks dat men in dit land nooit en te nimmer zal toegeven aan terroristen heeft de NTR nu onder dreiging van toenemende protesten besloten om te stoppen met een deel van de Nederlandse identiteit. Men stopt met Zwarte Piet en vervangt deze door roetveegpieten. Merkwaardig, omdat de Nederlandse rechter Zwarte Piet niet wil verbieden alsmede het feit dat een grote meerderheid van de Nederlandse bevolking voor handhaving Zwarte Piet is. Als men vanwege demonstraties al toegeeft wat is dan het volgende… Oh ja, Gouden Eeuw moeten we herkennen als de eeuw van de slavernij………………….

  Zo is het gegaan. Enkel en alleen vanwege een kleine groep mafke zen, vrijwel allemaal werkloos, heeft men toegegeven. Neen, de Randstad is gelukkig niet geheel Nederland. Dat is de enige troost van vandaag.

 87. Breaking news

  Moe, neen dat kan niet. Nu gaat de zwijgende meerderheid zich laten horen.

 88. De Waarheid

  Blank mag niet meer. Zwarte Piet mag niet meer. Gouden Eeuw mag ook niet meer zo genoemd worden. Wat mag dan nog wel. Abortus, het ongeboren leven vermoo rden mag nog wel.

 89. Kardanaal Aarsengel

  Ik snap niet waarom Zwarte Pieten niet mogen en gedemoniseerd worden, het hoort toch gewoon bij het Nederlandse feest en de vaderlandse cultuur? Zo een onzin om roetveegpieten in te zetten, welke laffe geest bedenkt nou toch zo iets? Dat moeten toch gewetenloze en onopgeleide wezens zijn? Van die kletskousen die denken goed te doen, maar ondertussen alleen aan hun eigen belangen denken.

 90. Mijn Nederland is vriendelijker

  Al die rellende en ophitsende commentatoren die hier steeds maar olie op het vuur gooien i.p.v. hun kalmte te bewaren. Zucht.

 91. Gevaar voor democratie

  Als we nu al toegeven aan een stelletje jankerds die enkel een korte tijd actief zijn dan is het wel heel slecht gesteld met de democratie. Nu bepaalt een kleine minderheid wat er moet gebeuren. Democratie is nog altijd de dictatuur van de meerderheid. Dus ook al een reden om onze grote vriend Zwarte Piet in ere te houden.

 92. Ik zeg ook wat

  Belachelijk, triest, en tegen de wens in van de meerderheid van de Nederlander.
  Uit protest niet kijken naar de intocht, niet kijken naar het sinterklaasjournaal met dat aftandse wijf, en stemmen tijdens de top 4000 en top 2000 of het liedje van Het Goede Doel. Sinterklaas en natuurlijk Zwarte Piet, wie kent hem niet.
  Dat laatste moet maar via facebook en andere sociale media maar gaan lopen. Uiteraard ook lokale optochten op social media zetten. vloggers ga je gang. Want in bijna geheel midden en oost-Nederland blijft Zwarte Piet gewoon Zwarte Piet.

 93. Erick Doetze

  eindelijk zijn we van zwarte piet af
  volgende stap is afscheid nemen van alle blanke hetero presentatoren
  all niet-minderheden dienen Nederland z.s.m. te verlaten

  PS. dit is cynisch bedoeld

 94. Peter

  Het merendeel van de Nederlanders vindt het wel genoeg zo en die vieren samen met hun kinderen een conflictloos kinderfeest met roetveegpieten en zonder zeikers (m/v).

 95. Triestheid

  Jerry Afriyie. Deze ongewenst persoon dient direct het land te verlaten. Moet verplicht naar Suriname toe om daar te zien hoe men Sinterklaas met Zwarte Piet viert. Kan hij gelijk die trut van een Sylvana Simons meenemen. Die is ook ongewenst. Hierboven ergens staat een opmerking over abortus. Je zou bijna denken of dit nog kan voor bepaalde mensen …………………….. die hun zin altijd willen doordrijven tegen de wens van de meerderheid in.

 96. Zo zit het

  Wat een onzin: Het merendeel van de Nederlanders vindt het wel genoeg zo en die vieren samen met hun kinderen een conflictloos kinderfeest met roetveegpieten en zonder zeikers (m/v).

  Dat is niet zo. Wel is het merendeel de discussie meer dan zat. Het is de vraag hoelang deze gasten nog kunnen gaan protesteren bij lokale intochten. In sommige dorpen staan de knokploegen al klaar om hun de waarheid te laten voelen.

 97. Keesie

  @Zozithet Knokploegen?! Joh, dan ben je toch echt knettergek – een conflict over een kinderfeest gaan oplossen met knokploegen.

 98. Erick Doetze

  roekoe roekoe

  roekoe roekoe

 99. Frits Drankneus

  Ik zeg, zeg ik, ik neem er gewoon nog een borrel op.

 100. Erick Doetze

  @ Frits
  goed idee
  met een pepernootje

 101. G.ossip

  Mogen mijn afrikaantjes volgend jaar wel weer gepland worden,staan zo leuk bij mijn buren.

 102. Melanie

  Waarom besluit de NTR tot de verwijdering van Zwarte Piet als volgens de kranten het merendeel van Nederland juist voor Zwarte Piet is? Heel erg jammer…

 103. @Zozithet

  Jij bent echt niet goed bij je hoofd. Als je het ergens niet mee eens bent, gaan dreigen met knokploegen. Vreselijke vent.

 104. MC Watcher

  Zó voorspelbaar hoe iedereen hier over zo’n onderwerp losloopt.

 105. Alexander

  Waar ik woon komt komt Sint Nikolaas met echte zwarte pieten gewoon elk jaar met de boot aan, geen gekleurde malaka’s.

 106. Tim

  @ Melanie: Helemaal waar. Bovendien heb ik nog nooit ook maar één tegenstander een geldige reden horen noemen waarom er ook maar iets mis zou kunnen zijn met Zwarte Piet. De zwarte knecht van de Goedheiligman is niet racistisch en is ook niet te vergelijken met blackface. Ik ben voor Zwarte Piet. :)

 107. Zo zit het

  Ik zeg niet dat ik ga knokken. Het zijn geruchten die ik opving. Overigens niet in mijn woonplaats maar in de dorpjes om ons heen.

 108. Bh

  De psychiatrische patiënten hebben gewonnen. Eindelijk, ik ben een slaaf van gekwetsten.

 109. Melanie

  @ Tim: Ook ik ben voor Zwarte Piet. :)

 110. Feitelijk

  “In 2016 wilde 65 procent van de Nederlanders dat Zwarte Piet zwart zou blijven, nu wil nog 50 procent dat.” https://ioresearch.nl/Home/Nieuws/nederlanders-hechten-aan-zwarte-piet-maar-meningen-verschuiven#.XYEZXSWxXOR

 111. @Zozithet

  Jij hoort naar de politie te gaan met die informatie.

 112. Meerten

  Meertens Instituut, Research and documentation of Dutch language and culture

  https://www.meertens.knaw.nl/cms/en/research/for-students/145825-vragen-over-zwarte-piet

 113. @@Zozithet

  Zozithet zuigt uit zijn duim.

 114. Melanie

  Aanraders voor fans van Zwarte Piet:

  Leon Krijgsman met “1 Miljoen Schoenen”: https://www.youtube.com/watch?v=UuB8wp5o4V8
  Party Piet Pablo met “De Pieten Hype”: https://www.youtube.com/watch?v=75hPBDBVdzI
  De Dikdakkers met “Wij Willen Zwarte Piet”: https://www.youtube.com/watch?v=Zr6jgjnhAR8
  Wim Sonneveld met “Zwarte Piet In Het Dorp”: https://www.youtube.com/watch?v=m5qUxhgAiRw
  Djumbo met “Ik Wordt Later Zwarte Piet”: https://www.youtube.com/watch?v=J_1G2cintZ4
  Chefpiet en Wegwijspiet met “De Club van Sinterklaas”: https://www.youtube.com/watch?v=xiZK1NAP_x0
  Coole Piet Diego met “Ooh Oh Heejoo”: https://www.youtube.com/watch?v=Qr1CQuhN9I0
  Talentpiet met “1 Sinterklaas”: https://www.youtube.com/watch?v=-WnTZoq61Oc

  En voor de echte Sinterklaas-fans de allereerste aflevering van de televisieserie “De Club van Sinterklaas” met Chefpiet (Don van Dijke!) en Wegwijspiet (Michiel Kerbosch):
  https://www.youtube.com/watch?v=30sIwHHHyHM

 115. zozitdat

  nccrs eruit zwarte piet erin

 116. Opvallend

  Geen van de voorstanders van Zwarte Piet hier lijkt zich te storen aan de racistische opmerkingen onder de nu al meer dam 100 reacties op deze pagina.

 117. Momo

  @Feitelijk

  Vinden dat Zwarte Piet niet hoeft te blijven is niet hetzelfde als vinden dat Zwarte Piet weg moet. Dat is echt wel een belangrijk verschil.

 118. Zo zit het

  Dat Zwarte Piet racistisch zou zijn, dat is pas uit de duim zuigen.

 119. aammehoela

  Kon je ook op wachten. Nu al oproepen om op Het Goede Doel te stemmen tijdens de top 4000 en top 2000 met het liedje over Sinterklaas en natuurlijk Zwarte Piet. Ik ga ook maar op dat liedje stemmen.

 120. Melanie

  Zanger Leon Krijgsman (bekend van Fox Kids en Jetix) heeft een enorm leuk liedje gemaakt over Zwarte Piet. Deze is te beluisteren op YouTube, het liedje heet “1 Miljoen Schoenen”.

 121. Zee

  Heh Heh … Worden we in Nederland eindelijk eens volwassen. Hulde aan de NTR.

 122. Zee

  Oh .. en wat “Opvallend” zegt.. Ook hulde.

 123. airfryer

  ik een ne ger piet een echte ne gerpiet

 124. Zomaar

  Ik vind het een belediging naar alle schoorsteenvegers.

 125. Melanie

  @ Zomaar: Bedoel je het huidige beleid van de NTR betreft Zwarte Piet?

 126. Alle Surinamers zijn lui

  WAT KOMT DIE BRUINE VERONGELIJKTE A AP HIER DOEN EIGENLIJK?
  NET ZO BELACHELIJK ALS DAT WO II JOURNAAL.

  KAPPEN DAARMEE EN TERUG DE BOOM IN.

 127. ik john de mol van sbs 6

  zee je bent een z.w.a.r.t.e. l.u.l

 128. ik john de mol van sbs 6

  al dat buitenlands gespuis neemt Nederland over wanneer komt Adolfje weer terug

 129. gloria wekker

  Ik had nog even 3 vraagjes over Jerry.
  1 Wat doet Jerry voor de kost ?
  2 Hoe is Jerry in Nederland terecht gekomen ?
  3 Wat gaat Jerry nu doen nu hij geen verdien model meer heeft ?

 130. Jerry Afriyie

  ik denk zoo dat het uvw word want al dat anderen moet ik mijn handen vuil maken en dat moeten die dommen Hollanders maar doen ik ben zwart en lui zeer lui zo dat is het antwoord gloria wekker

 131. ik john de mol van sbs 6

  top jerry dus je bent echt lui

 132. Melanie

  Het nieuwste liedje van Coole Piet Diego (Harold Verwoert) voor het goede doel:

  https://www.youtube.com/watch?v=FQHj-VLz1Tk

 133. poes

  Jammer dat een minderheid gelijk krijgt om een kinderfeestje te verzieken. Volgens de Nederlandse cultuur is zwarte Piet zwart dus. Kinderen maken er geen racisme van die dragen zwarte Piet op handen. Wat is het volgende kerstmis veranderen. Laat mensen in hun waarde en maak er niet iets van wat het nooit is geweest. Gelukkig is het Sinterklaasfeest hoofdzakelijk in huiselijke kring en de meeste nederlanders houden van Sint en zwarte Piet.

 134. Lies

  @poes: waarom wordt het Sinterklaas feestje volgens jou ‘verziekt’?

 135. Karel Appelmoes

  Lies, als je dat niet snapt dan hoor je in dit land niet thuis.

 136. ano@niem.nl

  Waar je helemaal gek van wordt is dat zowel het NOS Journaal als RTL Nieuws alleen die kleine groep linkse galbakken die bij de steun lopen in beeld heeft met hun verkeerde meningkjes.

  Geen hoor en wederhoor en geen objectieve berichtgeving.
  De gewone Nederlander (de grote meerderheid) is pro-zwarte piet, maar dat telt niet meer in dit land. We moeten onze oren laten hangen naar een extremistische organisatie die al vele malen oproer heeft gekraaid met de sinterklaasfeesten.
  De beelden op de Erasmusbrug staan me nog goed in het geheugen.
  Naar dit soort volk laat de NTR zijn oren hangen!

 137. Ed

  Meningkjes?

 138. ik john de mol van sbs 6

  jij heb die niet zeker of je bent zwart je moet eens naar Surinamen gaan met deze berichten dan schieten ze je dood want daar is en blijft zwarte piet is zwart en daar is niets aan te doen punt uit

 139. ik john de mol van sbs 6

  jij heb die niet zeker of je bent zwart je moet eens naar Surinamen gaan met deze berichten dan schieten ze je dood want daar is en blijft zwarte piet is zwart en daar is niets aan te doen punt uit maar ja wij leven nu eenmaal in een gestoord land en dat wil zeggen de minderheid beslist en die debielen uit den haag doen altijd mee

 140. Ed

  Surinamen? Hahaha

 141. Zee

  Uuuh “moderatoren” … tijd wellicht om eens iets te doen ? Wat dan ook… maar IETS ? Mijn hemel..

 142. Geilneef

  Hier zijn ze gelukkig nog ouderwets zwart en op tv zijn voldoende alternatieven om het policolor geneuzel te ontwijken,geniet er maar van in je Bubble

 143. Ed

  @Zee: loop bij springvloed je naam in.

 144. Georgina Verbaan

  Yes heerlijk! ik ben zeker Tegen zwarte piet, ik en nog een paar aanhangers tegenover 16 miljoen mensen en wij hebben gewonnen!

 145. 2-0

  De Zwarte Pieten uit district Lille zijn al in Nederland.

 146. anoniem

  Nu nog de “gouden eeuw” veranderen in de “graaiers eeuw” en ik ben weer helemaal tevreden.. :-)

 147. M

  Eindelijk wordt een grote stap genomen om van het Sinterklaas-feest een feest voor ALLE kinderen te maken, een feest zoals ik het zelf ook als kind heb ervaren!!

 148. Annette

  @M
  Onzinnig bericht!

 149. Platform

  En dan te bedenken dat de Pieten van origine eigenlijk gewoon Moren (Berbers en Arabieren) zijn.
  Maar aangezien zij niet willen meewerken aan een puur Nederlands feestje…

 150. Teun-Arie van der Geelen-Coppens

  Alleen maar roetveegpieten betekent ook alleen maar blanken, en Sinterklaas is ook blank, het is zuiver racisme van de NTR.

  Ze truuk met Zwarte Piet is dat die meestal wordt gespeeld door bekenden en door je helemaal zwart te sminken ben je moeilijker te herkennen.

  Dat is ook de reden dat zwart maken al duizenden jaren oud is en over de hele wereld voorkomt.

 151. Erwin

  Elke protesteerder, links of rechts, voor of tegen, die het nu nog in zijn GORE BAKKUS HAALT om te gaan schreeuwen, janken of met spandoeken te zwaaien op een KINDERFEEST moet direct aan de hoogste boom. Affakkelen die gasten, hoe haal je het in je domme kop. Het zijn mensen met laag IQ die lekker thuis Sieneke moeten gaan draaien ofzo.

 152. critikast

  Alleen maar roetvegers in de Randstad en bij de NOS. In de rest van het land gewoon massaal spelende pikzwarte Pieten. Jammer voor de grachtengordel en huichelende BN-ers ! Allemaal de kliko in ! Blijf van dat feest af !

 153. Vitalis

  Heeft iemand hier nog enige realiteitszin? De NTR heeft iets besloten, maar wie is de NTR nu helemaal? Een overkoepelend orgaan van een op zijn retour zijnde medium! Meer niet.

 154. Pieter

  Zo, kan die Jerry Airfryer eindelijk eens rustig van zijn uitkering gaan genieten. Het werk is gedaan en hij kan nu op zijn gemak weer iets anders gaan uitbroeden wat de Nederlanders moeten afschaffen.

 155. Peter

  En binnenkort jankt dat volk weer dat ze geen roetveeg piet mogen spelen omdat ze te bruin/zwart zijn. Ik wou dat dat volk zo volhoudend was als het op werken aan kwam. Maar vreten uit de staatsruif aan je gekregen eettafel in je gesubsidieerde huis is zoveel makkelijker.

 156. zucht

  En nu het vuurwerk met oud & nieuw nog afschaffen graag.

 157. zucht

  Wat een boel racistische reacties hier trouwens. Erg zorgelijk. Waar gaan we heen met z’n allen? Willen we dit onze kinderen leren? Nederland is Nederland niet meer op deze manier. Wat is er toch veel haat in dit land.

 158. Michiel

  Lol, al die sneeuwvlokjes hier. Jarenlang de lonen bevriezen en gigantische stijgingen in de lasten en je hoort geen piep, maar zodra een paar kinderachtige mensen niet meer in blackface in een parade mogen rondlopen is er opeens paniek. Geen wonder dat het zo slecht gaat met Nederland.

 159. #NPO Kijker#

  Toch eigenlijk wel vreemd

  Boerka mag niet van (extreem) rechts en zwarte piet MOET van (extreem) rechts.

 160. Sjors@Sjimmy

  Wij stellen voor de dag van uitwijzing of de sterfdag van de criminele aap Airfryer tot nieuwe nationale feestdag te benoemen. Opvallend trouwens dat deze lichtgeraakt zwarte ziel wel expliciet homofoob is… een selectief verontwaardigde zwartjoekel dus..

 161. Jaap

  @Sjors@Sjimmy
  Dat jankhoofd komt ongevraagd en onuitgenodigd naar ons land, profiteert van alle gratis faciliteiten en vervolgens deugt er opeens niets meer.
  Dat soort figuren moeten linea recta op de eerste boot terug!

 162. Lammert

  @Michiel

  Mensen die Zwarte Piet met blackface vergelijken moeten à la minute terug naar school. Wat een gebrek aan historisch inzicht.

 163. zucht

  En ja hoor, we gaan gewoon weer door. Wat een nare mensen leven er in dit land.

 164. Lammert

  Hoezo? Beslis jij dat iedereen zijn mond moet houden? Dan kan ik ook wel eisen dat jij niet mag doorgaan. Je maakt je zorgen over dit land, maar één van onze grootste verworvenheden is dat iedereen zijn mening mag uiten. Behalve mensen met een andere mening dan de jouwe blijkbaar. Maak je daar maar zorgen over dan.

 165. Meneer Kaktus

  Daktari!!!!!

 166. age

  Beter (te) laat dan nooit.
  Als je sommige racistische haat reacties hier leest, anoniem uiteraard..bah..
  Gelukkig is het een schreeuwende minderheid, die ook hier regelmatig de onderbuikjes komt legen..

  Wel grappig, hoewel…dat dezelfde mensen, die graag roepen dat de grenzen dicht moeten, om immigranten, vluchtelingen, vooral gekleurde tegen te houden, wel elk jaar eind november, de grenzen open willen om een Spaanse bisschop met zijn zwarte knechten feestelijk binnen te halen..

 167. zucht

  @Lammert: Nee, ik zal nooit zeggen dat iemand zijn/haar mond moet houden en een mening geven is prima. Maar om nu onbeschoft en racistisch te worden in je kwaadaardige tirades vind ik niet nodig.
  Gelukkig is een mening maar een mening en kun je tegenover één mening, miljarden andere meningen zetten. Dat relativeert heel fijn.
  Maar blijf aub een beetje beleefd.

 168. HD

  @age

  Wat een kortzichtig figuur ben jij. Net doen of sprookjesfiguren als Zwarte Piet hetzelfde zijn als mensen die voor oorlog vluchten. Bah, wat smerig en laag. En je dan verheven voelen boven sommigen hierboven. Je hebt wel lef, dat moet ik je nageven.

 169. zucht

  Ik vind het een beetje raar om mensen die aangeven zich te storen aan onbeschofte en racistische reacties, als verheven te bestempelen. Mensen die streven naar een vredelievende samenleving voelen zich niet verheven, maar hopen dat mensen gaan zien dat het ook anders kan.

 170. Karel Appelmoes

  @age
  Dat is omdat Sint en Pieten zoals afgesproken het land ook weer verlaten. Dat kun je van die vieze criminele illegale kraagnegors van We Are Here niet zeggen.

 171. JohanV

  Daar gaan we weer, Afriyie ga terug naar je eigen land om daar de boel op te jutten, daar is nog genoeg te doen voor je en laat ons met rust.

 172. @zucht

  De overgrote meerderheid in dit land herkent zich in wat je zegt. <3

 173. gaaaaap

  karel, kraag of kraak?
  hahaha

 174. Jeremy

  Ik vind de titelkop van deze pagina door Mediacourant een beetje jammer:

  “Vreugde om zwartepietverbod NTR: ‘Historische dag’”

  Beetje karig, alsof er maar één mening heerst. En dat terwijl het merendeel van Nederland gewoon Zwarte Piet wil.

  Ook is er gisteren geen enkel ander bericht hierover gepost waarin die overheersende mening terugkomt, en ook valt het (gedwongen) afscheid van Huispiet (Maarten Wansink) weg.

  Het is waar, volgens RTL Boulevard moet Maarten Wansink (Huispiet) weg bij de Intocht en het Sinterklaasjournaal terwijl hij zelf gewoon wil blijven. De NTR heeft besloten dat Maarten Wansink weg moet. Maarten is enorm voorstander van Zwarte Piet net als het merendeel van Nederland.

  Ook valt het mij zwaar tegen dat de gemeente Apeldoorn heeft ingestemd met het beleid om geen Zwarte Pieten te tonen tijdens de intocht. Waarom zou Apeldoorn hier in godsnaam mee instemmen? Zwarte Pieten zijn al honderden jaren onlosmakelijk verbonden met het Sinterklaasfeest en enorm populair, waarom zouden die opeens weg moeten? Ik ben hevig teleurgesteld in de gemeente Apeldoorn en de NTR.

 175. Zwartwit

  Onze erfgoed wordt gewoon door een kleine club debielen verkwanseld. Bij Sinterklaas hoort gewoon keihard een zwarte Piet.

  Kindertjes mogen dus niet opgezadeld worden met een zwarte- maar wel met een roetvoegpiet?

  Kindertjes worden ook dik van suiker. Voortaan ook alleen maar peentjes en nootjes bij het suikerfeest?

 176. Karel Appelmoes

  @gaaaaap
  Oeps, juist. Kraagnegors gaan netjes naar huis, klaagnegors blijven hier de uitvreter uithangen. Op onze kosten.

 177. natte sjaan

  WIE is die zwarte piet op de foto

 178. JDJ

  Waar een groot land klein kan zijn. Wel een mooie handleiding hoe je als splintergroepering je wil op kan leggen aan de rest van NL.

 179. Jupperdejup

  Leve Zwarte Piet! :)

 180. Jupperdejup

  De NTR is groot maar Zwarte Piet heeft de NTR niet nodig. Zwarte Piet heeft het honderden jaren zonder deze omroep gedaan en zal het zonder echt wel overleven. Er zijn voldoende dorpen en steden die nooit toegegeven hebben aan de keuze van bruine huidskleur in tegenstelling tot de NTR terwijl de NTR toch wel een voorbeeld zette. De zwarte knecht overleeft het echt wel, de NTR heeft echt niet alles te zeggen.

 181. Gwendolyn

  als ik ne ger airfraier zie doet mij dat denken aan slavennij

 182. age

  Er stonden vorig jaar volwassen mensen verkleed als Zwarte Piet te demonstreren voor een winkel waar geen Zwarte Piet snoep etc meer werd verkocht.
  Ze riepen: ‘Kom niet aan ONS kinderfeest!’
  Hun langslopende kinderen schaamden zich..

 183. Papa

  @age

  Alsof jij hun gedachten kan lezen. Waarom moeten jullie anti-ZP’ers altijd dingen verzinnen? Oja, omdat jullie geen zaak hebben.

 184. Natte Nel

  Once you go black…….

 185. Joop

  @Natte: je |<utje is vies.

 186. Jan Jansen

  Ik snap niet dat volwassenen mensen zich bemoeien met een kinderfeest..voor een kind maar wie of hoe je er uitziet niet uit en voor hun is piet geen verwijzing naar de slavernij want piet is een kindervriend en heeft niks met de slavernij te maken…. en is geen slaaf van de Sint Ik vind het zeer triest dan door volwassenen mensen zich bemoeien met een kinderfeest toen je klein was vond je het ook leuk toch?.en nu ben je volwassenen toch maar en als je aan stoort of last van hebt dan kijk je toch niet.vier je kerst..en ik vind jammer daar onze culturele erfgoed hier door aan gepast moet worden voor volwassenen….echt zeer triest

 187. @Jan Jansen

  Je reactie beginnen met “Ik snap niet dat volwassenen mensen zich bemoeien met een kinderfeest” en je de rest van je reactie bemoeien met een kinderfeest! 😂😂😂

 188. BRAAK

  En zo bezwijken we voor een stelletje oproerkraaiers en zo verdwijnt er weer een stukje Nederlandse cultuur, de lafaards bezwijken voor de pigmentaal gehandicapten relschoppers maar gelukkig blijft Piet zwart in kleine puur Nederlandse enclaves gewoon zwart!!!!!!!

 189. BRAAK

  Oh ja Jerry, je hebt de slag denk je gewonnen, maar niet de oorlog, want net als in een echte oorlog gaat Zwarte Piet ondergronds!!!

 190. Jelle

  Bij een Sinterklaas-concert van Guus Meeuwis waren recentelijk wit geschminkte Pieten te zien met over de witte schmink zwarte vegen. Creatief.

  Ik blijf voorstander van Zwarte Piet.

 191. Nope

  Het is altijd paar procent die het verzieken, en aantal mee lopers die het verzieken voor de andere. De overige wil gewoon zwartepiet.

 192. Sam

  Enkele meningen des lands:

  Link 1: https://www.youtube.com/watch?v=PmNnCVcDIRo
  Link 2: https://www.youtube.com/watch?v=gmXDq0rSNeo
  Link 3: https://www.youtube.com/watch?v=ov2eR-7ckkU

 193. Spaanse Eikenprocessierups

  Misschien nog beter : niqab pieten en een niqab klaas die rijdt op een kameel. Dan maakt kleur ook geen reet meer uit, moslims tevreden en lekker multiculti.
  Mensen, waar hebben wij het over, het middenoosten staat op exploderen en dan gaan we het in dit bekrompen klotelandje over Sinterklaas hebben.

 194. Arie

  Dus de NTR-NPO- staatsomroep doet wat de grote meerderheid ( 80% )van het Nederlandse volk NIET wil.
  Die willen n.l. HET eeuwenlange bestaande en traditionele sinterklaas en zwartepiet kinderfeest behouden, óók op onze TV!
  Zo niet de staatsomroep!

  Terwijl zij van die grote meerderheid heel veel belasting centjes krijgen.

  Zijn we nu echt in een bananenrepubliek beland, waar een klein links fascisten clubje van minkukel gaat bepalen, hoe wij moeten leven en wat wel en niet mag ?
  Als de staatsomroep dat gaat doen, zijn we van een veel lager niveau dan in Noord-Korea en china bij elkaar.
  Dit is echt schandalig en je hoort er geen politicus over!

 195. Bezorgde buurman

  Arie, denk aan je hart!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.