Toine van Peperstraten volgt Frans Bauer op bij NPO 1

Na de omstreden Curling Quiz van Frans Bauer – de show lag onder vuur omdat het amusement om het amusement was – komt NPO 1 eind november met een soortgelijk programma: De IJzersterkste. In plaats van BN’ers die curlen, draait het ditmaal om BN’ers die schaatsen. Aangezien Frans Bauer is overgestapt naar RTL 4, zat de AVROTROS om een presentator verlegen. Gelukkig is er inmiddels eentje gevonden: Toine van Peperstraten wordt gebombardeerd tot zaterdagavondster.

Er wordt positief gereageerd op deze nieuwe presentatieklus van Van Peperstraten. “Goed dat Toine hiervoor terug naar de PUBLIEKE omroep is gekomen“, zegt NPO-ster Teun van de Keuken bijvoorbeeld.

Van Peperstraten doet het natuurlijk niet alleen. Schaatsheld Jochem Uytdehaage werkt mee als reporter langs de baan en schaatskampioenen Marianne Timmer en Rintje Ritsma worden ingezet om de twaalf BN’ers klaar te stomen.

De twaalf BN’ers, die op een later moment bekend worden gemaakt, hebben de afgelopen maanden hun uiterste best gedaan om hun conditie op topniveau te krijgen. Zij hebben zich voorbereid op de fysieke en mentale strijd die zij op het ijs moeten gaan leveren. “Van de ploegenachtervolging tot het koningsnummer, de 1500 meter.”

Marianne Timmer en Rintje Ritsma coachen ieder zes deelnemers en maken daarbij niet alleen gebruik van hun eigen expertise. Topschaatsers van nu, zoals Sjinkie Knegt, Antoinette de Jong, Esmée Visser, Dai Dai Ntab en Kai Verbij en trainers van de KNSB delen hun kennis met de deelnemers.

De ijzersterkste is vanaf zaterdag 30 november wekelijks om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen