Techjournalist NOS heeft geen geld voor snel internet

Geplaatst op do 26 sep 2019 om 15:45

Terwijl de miljoenen door het NOS-kantoor vliegen om koste wat kost het eredivisievoetbal weg te houden bij de commerciëlen, speelt er zich onder het hardwerkende personeel een drama af. Techjournalist Joost Schellevis, zeg maar de Daniël Verlaan van het NOS Journaal, kan van zijn omroepsalaris niet eens een degelijke internetverbinding betalen. Met een knoop in zijn maag heeft hij Ziggo opdracht gegeven om, in ruil voor korting, zijn internetsnelheden te verlagen.

Schellevis ziet er nog steeds bleek van. “Moeilijke knoop doorgehakt – iets wat veel moed kostte en waarvoor ik het nodige moet opofferen. 😢M’n internetverbinding gedowngrade, van 250 megabit naar 50 megabit (down; van 25 naar 5 up). De prijzen blijven maar stijgen; 60 piek per maand is het me gewoon niet meer waard.

De journalist stapt over van Ziggo’s complete- naar het startpakket en bespaart daarmee zo’n 15 euro per maand. “Het besef dat er mensen zijn die voor 40 euro per maand gigabit-internet kunnen krijgen omdat er een glasvezelkabel, en ik ben overgeleverd aan de coax-grillen van Ziggo, vind ik onverteerbaar. Ik zou er bijna voor verhuizen naar Almere (1gbit overal). GEEF 👏 GLASVEZEL 👏 NU“, schreeuwt hij.

Een dag later laat hij weten hoe de lagere internetsnelheden hem bevallen. “Nu al spijt to be honest“, zegt de journalist, die prima kan leven met de downloadsnelheid, maar niet met de uploadsnelheid.

Toch weer upgraden lijkt er niet in te zitten, want zijn financiën bezorgen Schellevis heuse nachtmerries. “Ik droom heel vaak dat ik stiekem nog op zaterdagochtend vakkenvul, naast m’n baan.

Eén troost voor Schellevis, het gras is niet altijd groener aan de andere kant:

Foto: NOS
24 Reacties op “Techjournalist NOS heeft geen geld voor snel internet”


 1. Jan

  Moet er geen crowdfunding voor deze zielige stakker opgestart worden ?

 2. FlyingLotus

  De vraag is: wat is snel internet? Haal met gemak nu 64kbs down. Jammer dat er nog geen ISDN is bij ons, dus over analoge lijn. Maar het is niet anders.

  Met de Altavista browser is het goed te doen. Netscape wat minder.

 3. Michel

  Er is meer in het leven dan internet…lees een boek…een krant…ga lekker buiten wandelen

 4. Tinus

  Hier glasvezel van Jonaz….1000mb/s idd 40 euro’s p.m. Werkt goed! ;)

 5. Tinus

  en woon niet in Almere ;)

 6. By the way

  Wat zijn we verwend met zijn allen, hè.

 7. Erwin

  Ik zit op 500mb/s (buitenland) á twee tientjes en ik heb geen enkel gevoel dat dit beter zou moeten zijn dan toen ik op 100mb/s van de Ziggo zat. Het internet is nog steeds kut en of een film nu vijf of tien minuten moeten downloaden maakt ook niet zoveel uit.

 8. Curryworst

  Als je die € 15,- per maand (€3,75 per week) niet kunt missen dan lijkt het me beter om te leren budgetteren.
  Dan maar half-om-half gehakt met een 35% sticker in plaats van een Noorse zalmmoot of een Greenfield biefstuk op je bordje.

 9. Zeno

  @FlyingLotus, ISDN bestaat niet meer hoor.

 10. Erwin

  @ CUrryworst: artikel is ook een typische Mediacourantstijl. Uiteindelijk heeft hij het geld er niet voor over. Is wat anders dan hij heeft geen geld.

 11. Henk

  @FlyingLotus Altavista browser heeft nooit bestaan.

 12. H

  Kan hij het niet declareren bij de NOS? Te verlegen waarschijnlijk

 13. Jan

  Hij zou ook nog kunnen solliciteren bij de commerciële tv-zenders…
  Eva Jinek is ook in staat geweest om daar een vermogen te gaan ontvangen elk jaar. .

 14. Peter

  En hij heeft ook al geen geld om zijn flaporen te laten corrigeren….

 15. Geert

  Voor zo’n trage verbinding komt de gemiddelde asielzoeker zijn bed niet eens uit!

  Maar die krijgt ook alles gratis……

 16. Dij Enkletser

  Ha,Robert Jensen met zijn Low Budget,maakt nog Beter Journalistiek Werk dan de NOS met de vele medewerkers en Miljoenen Euri !!<

 17. 123

  Het is toch ook gewoon een logische vraag: Waarom wordt alles juist duurder, terwijl men elke keer weer beweert dat iets is om kostenefficiënt te zijn? Ik kan mij heel goed voorstellen dat je ergens grenzen trekt, en denkt: Nu gaat het wel zo hard, dat ik ergens op moet bezuinigen.

 18. jan

  Al zijn geld gaat zeker op aan zijn kapper.

 19. Eelco

  Die Ziggo zijn ook vuile oplichters met elk jaar 2 prijsverhogingen van 2 euro en er is nauwelijks een alternatief want die providers zijn allemaal zakkevullers.

 20. toxilogic

  Nog nooit 250mb speed gezien, nou ja tijdens het surfen ligt de bottleneck by the server van de website die je bezoekt. Ook tijdens het torrenting nooit meer gezien dan 12mb/s en dat terwijl de glasvezel boys aan de andere kant altijd zichtbaar zijn met factoren van 1mb’s. Maar goed daar zijn er nog niet al teveel van en ook in Nederland is er hevig verzet van m.n Ziggo (KPN is ook glasvezel provider) tegen de uitbreiding van glasvezelnetwerk begrijpelijk want het kabelnetwerk wordt dan secundair (ideaal voor duistere activiteiten).
  Deze tech journalist heeft het zwaar, gewend als hij is aan alle freebies die zijn vak met zich meebrengt heeft hij waarschijnlijk een torenhoge energie rekening. Een nerd zonder vrouw, maar wel een duur appartement in Amsterdam, geen Lidl in de buurt. Tja dat hij denkt te bezuinigen met het goedkoopste abonnement zegt genoeg, eerlijk gezegd zou ik zo’n minkukel direct ontslaan. (Zal wel een freelancer zijn)

 21. Tr

  Komt hij er ook eens achter dat de koopkrachtplaatjes van het kabinet , die de NOS plugt, niet kloppen.

 22. Bob

  In deze vreemde tijden kan je beter loodgieter, timmerman of schilder zijn dan journalist. Journalisten zijn tegenwoordig gedwongen zich te verhuren voor uurtarieven waar menige handwerksman niet eens zijn bed voor uit komt. Ik zou graag willen dat het anders was, maar de markt doet nou eenmaal zijn werk.

 23. 1999

  Wat is snel internet? Kan iemand me daar uitleg over geven? Hoe maak je internet snel? Help!

 24. tim

  Wat een aansteller is dit, gewoon even publiciteit halen en hij heeft zijn internet inmiddels alweer verhoogd.Zal wel een korting willen hebben.
  bron: twitter

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.