Techjournalist NOS heeft geen geld voor snel internet

Terwijl de miljoenen door het NOS-kantoor vliegen om koste wat kost het eredivisievoetbal weg te houden bij de commerciëlen, speelt er zich onder het hardwerkende personeel een drama af. Techjournalist Joost Schellevis, zeg maar de Daniël Verlaan van het NOS Journaal, kan van zijn omroepsalaris niet eens een degelijke internetverbinding betalen. Met een knoop in zijn maag heeft hij Ziggo opdracht gegeven om, in ruil voor korting, zijn internetsnelheden te verlagen.

Schellevis ziet er nog steeds bleek van. “Moeilijke knoop doorgehakt – iets wat veel moed kostte en waarvoor ik het nodige moet opofferen. 😢M’n internetverbinding gedowngrade, van 250 megabit naar 50 megabit (down; van 25 naar 5 up). De prijzen blijven maar stijgen; 60 piek per maand is het me gewoon niet meer waard.

De journalist stapt over van Ziggo’s complete- naar het startpakket en bespaart daarmee zo’n 15 euro per maand. “Het besef dat er mensen zijn die voor 40 euro per maand gigabit-internet kunnen krijgen omdat er een glasvezelkabel, en ik ben overgeleverd aan de coax-grillen van Ziggo, vind ik onverteerbaar. Ik zou er bijna voor verhuizen naar Almere (1gbit overal). GEEF 👏 GLASVEZEL 👏 NU“, schreeuwt hij.

Een dag later laat hij weten hoe de lagere internetsnelheden hem bevallen. “Nu al spijt to be honest“, zegt de journalist, die prima kan leven met de downloadsnelheid, maar niet met de uploadsnelheid.

Toch weer upgraden lijkt er niet in te zitten, want zijn financiën bezorgen Schellevis heuse nachtmerries. “Ik droom heel vaak dat ik stiekem nog op zaterdagochtend vakkenvul, naast m’n baan.

Eén troost voor Schellevis, het gras is niet altijd groener aan de andere kant:

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen