SBS 6-ster Martien Meiland is een VVD-stemmer

Martien Meiland, na Linda de Mol de grootste ster van SBS 6, is een VVD-stemmer. Hij is altijd al ondernemer geweest en daar past die stemvoorkeur bij. Dat heeft hij woensdagavond gezegd in Ranking the Stars. Het is in BN’er-land niet echt hip om te zeggen dat je rechts stemt, maar Meiland besloot er toch voor uit te komen. Toen hij werd gevraagd naar zijn stemvoorkeur, viel hij eerst heel even stil. “Dat is heel divers, maar meer naar de kant van Frits. Dat is rechts, ja“, zo gaf hij aan.

Hij doelde op medekandidaat Frits Huffnagel, een VVD-prominent. “Ondernemers, hè? Ik ben natuurlijk mijn hele leven lang bijna ondernemer geweest, dus ik heb eigenlijk bijna mijn hele leven VVD gestemd“, aldus Meiland.

Toch is hij niet héél politiek betrokken. Op de vraag of hij bij de volgende verkiezingen gaat stemmen, zei Meiland: “Nee, dan ga ik niet helemaal naar Nederland. Ik woon toch in Frankrijk?

Je kunt toch stemmen op afstand? “Ja, misschien doen we dat wel. Erica regelt dat voor ons.”

De VVD levert al sinds 2010 de premier van ons land: Mark Rutte. Volgend jaar is hij de op drie na langstzittende Nederlandse premier ooit. Het record is in handen van Ruud Lubbers (11 jaar en 291 dagen).

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen