Nielson hooghartig: ‘Wie kijkt er nog tv eigenlijk?’

Geplaatst op Thu 12 Sep 2019 om 11:45

Televisiemakers hoeven Nielson geen podium meer te bieden om zijn plaatjes te pluggen. De zanger stelt namelijk dat het medium televisie niet veel meer voorstelt. Dat is te lezen op Twitter. Er is momenteel veel te doen om de tv-oorlog tussen RTL en SBS en daar haakt de zanger op in. “Ben ik de enige die echt geen ene moer geeft om dat hele kijkcijfergebeuren? Is toch geen nieuws joh. Media maakt dit allemaal zo belangrijk… Wie kijkt er nog tv eigenlijk?“, vraagt hij zich af.

Een vreemde opmerking, omdat Nielson zijn hele bekendheid te danken heeft aan televisie én er nog avond aan avond miljoenen mensen naar het televisiescherm kijken.

Nielson moet dan ook wat kritiek incasseren op het sociale medium. “Zonder die tv had jij heel wat plaatjes minder verkocht Niels. Je deelnames aan verschillende programma’s (met hele goede kijkcijfers) hebben vast geholpen je bekendheid wat op te krikken“, zegt Rutger.

En Hans: “Slordige paar miljoen .. ze zullen maar allemaal tegelijk je muziek kopen of naar zoiets geks als De Mol kijken….😆 Dat wil je toch niet? 🤣

Foto: RTL
62 Reacties op “Nielson hooghartig: ‘Wie kijkt er nog tv eigenlijk?’”


 1. Zakv

  Hij heeft groot gelijk. TV = niet meer relevant

 2. Lin Go

  Hahahahah, helemaal gelijk die Niels. Tv kijken is voor bejaarden, uitkeringstrekkers, subsidieslurpers en comateuzen.

 3. anoniem

  niels

  houd je bek

  hypocriet

  er kijken genoeg, veel mensen naar de tv

  wil je opvallen

  alleen je verhaal deugt niet

  wat is je school opleiding

  opvoeding cijfer 4 min

 4. Achter_De_Geraniums

  @Lin Go.???. Heb je een Frits Westertje of zo… Jij kijkt toch ook tv. Voor Netflix en Youtube. Bullsh*’t dat iedereen hier maar reageert dat ze geen tv meer kijken.

 5. Mousy

  Citaat Niels: Wie kijkt er nog tv eigenlijk?“ Nou IK beste Niels.

  En neen ik ben geen bejaarde; uitkeringstrekker, subsidieslurper en comateus zoals hier ene @Lin Go beweerdt. Maar gewoon een werkende Nederlander.

  Wat betreft zijn opmerking over het kijkcijfergebeuren, ben ik wel met Niels eens. Intersseert mij ook geen ene moer, kijk wat ik leuk vind, hoge cijfers of niet en wat er een ander van vindt, interesseert mij al helemaal niet.

 6. E!

  Ik kijk ook echt nooit geen tv meer.

 7. Internet broke the television

  Zie mijn naam.
  Nuff said.

 8. beerenboot

  hij heeft natuurlijk wel gelijk, dat het kijkcijfergebeueren de deursnee Nederlander toch een zorg zou moeten zijn…Ik begrijp ook niet, dat dat in Nederland toch altijd nieuws is. Kijk er zelf wel graag naar maar beschouw het als een afwijking

 9. No. 14

  Wie kijkt er nog naar Nielson?

 10. Johаn

  Ironisch. Zakv en Lin Go voelen zich heel hip en stoer, maar ze reageren allebei binnen 5 minuten nadat bovenstaand artikel werd geplaatst op deze site over – jawel – televisie.

 11. Mike

  Ja, hoeveel inwoners telt Nederland en hoeveel mensen kijken een programma?

  I rest my case.

 12. Ronaldz

  Het is al middag maar Angela de Jong is nog niet in het nieuws geweest.
  De Angela de Jong 24 uur niet in het nieuws geweest challenge gaat nu in!

 13. Esmeralda van Laaren

  ssst Ronald, maak nou geen slapende honden wakker.

 14. PatatmetMayo

  Tussen de 13 en 24 jaar kijken ze bijna geen tv en als ze kijken is het een serie op Netflix/Videoland.
  Vandaar dat een Linda de Mol nog relevant is ,de kijkers groeien met haar mee,allemaal 40 plus wat zaterdagavond niks leukers te doen heeft.
  Nielson heeft daar wel een punt,zie het mooie voorbeeld van een Muziekfeest op het plein bij AVRO TROS.
  Mijn favoriete muziekprogramma,een uur lang K*T- muziek vertolkt door het afvoerputje van de muziekbusiness ( wat betreft kwaliteit) maar ik vind het iedere keer weer fascinerend dat ik gewoon blijf plakken,soort rampen televisie is het voor mij.
  Allemaal artiesten die je bijna niet op tv ziet en al helemaal niet op de top 5 radiozenders te horen.
  Allemaal hebben ze een dik inkomen door andere kanalen van media,piratenzenders,lokale radio/tv, internet.

 15. Wop

  Johan , media gaat niet alleen over televisie, echter omdat deze site pure rio*ik journalistiek is heeft kan deze site zich perfect meten in de wereld van Hilversum, maar met de release van Disney + is het toch wel redelijk over qua televisie.

  Het percentage on demand kijken is al erg hoog in Nederland en hoe meer content er beschikbaar is hoe meer mensen andere dingen gaan kijken dan bijv. Ik hou van Holland.
  De televisie is niet dood het kijk gedrag is anders en je moet gewoon goeie content hebben om er nog tussen in te passen

 16. Zomaar

  Als Niels nu beloofd alleen nog iets van zich te laten horen en zien op YouTube vind ik het helemaal OK.

 17. Anne

  @E wat doe je dan op deze site?

 18. Michel

  Moet Niels ff aan zijn moeder vragen…

 19. Balluh

  E!
  Thu 12 Sep 2019 om 12:12

  Nooit geen?!

 20. Huismaker

  Beste Nielson. Wil je niet de waarheid zeggen ?
  Wij zitten namelijk braaf volgens het programma boekje naar de BN-ertjes te kijken.
  Echt waar. En alle BN-ertjes zijn Sterren, Helden, Professoren of mensen waar we tegenop kijken. Echt waar. Herhalingen (vooral in mei, juni, juli,augustus) zijn niet erg. We denken wat er voor ons is besloten en voor de rest zijn we graag klapvee. We schreeuwen hysterisch mee bij Jinek, knikken volmondig mee bij DWDD en lachen om de grapjes waarvan de dienen te lachen.
  Dus Nielson, wat ben jij “Hooghartig”. Voortaan wel doen wat voor je besloten is.

 21. Het moet Boink zijn.

  Idd, hooghartig. Niet serieus te nemen.

 22. StefanV

  Wie de dagelijkse kijkcijfers optelt, zal ontdekken dat er elke dag miljoenen Nederlanders zijn die lineair tv-kijken. En daar komen dan nog de cijfers van uitgesteld (on demand) kijken bij, net als de content die op YouTube wordt doorgeplaatst.

  Bovendien zijn er op tv-zenders programma’s te zien die je bij Netflix niet snel tegenkomt, zoals nieuws en actuele talkshows.

 23. einde TV

  Natuurlijk heeft hij gelijk! De grote creatieve armoede en daardoor ook het gebrek aan echt onderscheidend vermogen maakt dat oude TV giganten de jonge kijker wegjaagt, op enkele live momenten na. Bewijs is nu dat senior de Mol weer iets met nieuws op TV wil. Alles wat op het journaal/nieuws behandeld wordt is achterhaald en de moderne kijker is allang op de hoogte. Medium TV is traag, te duur blijkbaar om te vernieuwen. Betekent niet dat TV nu al dood is. Lingo, Man bijt hond zijn het bewijs dat 50 plussers nog graag TV kijken. Daar kunnen ze nog wel even mee vooruit.
  Elk rouwadvertentie is helaas weer een tv kijker binnen. TV is eigenlijk net als de sherry markt….

 24. Lao Tse

  @Lin Go, Ik snap je punt, maar ik ben uitkeringstrekker ( ‘tot uitkeringstrekker gemaakte’ )’, maar TV kijken doe ik amper. Af en toe een rondje zappen om er weer achter te komen dat er niets is. Andere media ( @Anne,misschien antwoord op je vraag aan @E ) zoals deze site of radio ( VI, mijn favoriet ) geven genoeg informatie.

 25. Snake Charmer

  Ik kijk meer Netflix dan lineaire TV. En als ik TV programma’s kijk dan is het bijna nooit live… maar terugkijken.

 26. einde TV

  Natuurlijk heeft hij gelijk! De grote creatieve armoede en daardoor ook het gebrek aan echt onderscheidend vermogen maakt dat oude TV giganten de jonge kijker wegjaagt, op enkele live momenten na. Bewijs is nu dat senior de Mol weer iets met nieuws op TV wil. Alles wat op het journaal/nieuws behandeld wordt is achterhaald en de moderne kijker is allang op de hoogte. Medium TV is traag, te duur blijkbaar om te vernieuwen. Betekent niet dat TV nu al dood is. Lingo, Man bijt hond zijn het bewijs dat 50 plussers nog graag TV kijken. Daar kunnen ze nog wel even mee vooruit.
  Elk rouwadvertentie is helaas weer een tv kijker binnen. TV is eigenlijk net als de sherry markt…..

 27. Joop55

  Wie luistert er naar Nielson? > on-topic: TV is op NPO na inderdaad geen verrijkend medium meer nee.

 28. Whitedog

  Ach dat TV uiot de tijd raakt roepen ze al jatren. Ze roepen nog roepen nog langer dat radio al verdwijnen en ook dat is er nog steeds.

  Zonder radio of TV komt deze kneus sowieso niet ver met zijn carierre,. die overigns begon door De Beste Singer/Songwriter, dat was,…. inderdaad,… op TV.

 29. Freek vd Beek

  Zegt iemand met als artiestennaam een Smscode uit de jaren ’00.

 30. RaymondVL

  Nielson heeft helemaal gelijk. Er zitten een kleine 1250 bejaarde NPO kijkers met een kijkcijferkastje. Dat zegt ene Erik hier altijd dus is het waar!! En die paar zombies die bijna iedere avond braaf voor de treurbuis zitten te jaknikken bij DWDD zijn ook op een paar handen te tellen.

 31. Krelis

  @Wop. Ja, dat is wat media betekent, maar deze site gaat wel degelijk vooral over tv, dus Johan heeft gelijk en jij kletst uit je kromme nek.

 32. @14:32

  Krelis scheldt nooit hier, dus jij bent nep.

 33. Marq

  Ik vraag me af wat de azijnpissers hier doen als ze “zogenaamd”geen televisie kijken.ondertussen weten ze er wel alles van….denken ze.wat een kneuzen.

 34. @Marq

  Je hebt gelijk. Er zijn wel meer zeurderige drammers hier.

 35. Maarten

  Aldus de man die begin dit jaar nog 3,5 miljoen tv kijkers trok met Wie is de Mol.

 36. Krelis

  @14:43. Rot jij ff gauw op. Die Krelis over wie jij het hebt zit hier nog niet zo lang. Ik zit hier al jaren. Dus als een van ons nep is dan is het de nieuwe, simpele harry! En ik scheld wanneer ik wil. Overigens scheld ik niet om 14:32. Ik ben bang dat je de definitie van schelden niet kent, achterlijke sukkel.

 37. WEST*

  Wordt een beetje ziek van de hype , en dat iedereen , iedereen na praat van horen zeggen! Niemand kan in de toekomst kijken , en tv zenders zullen er altijd blijven bestaan en de NPO ook , nu , over 10, en over 50 jaar Ik denk niet dat over een jaar of 20 iedereen nog naar YOU TUBE, NETFLIX of ander medium zit te kijken, want dan zijn er nieuwe hype`s EVEN TERUG IN DE GESCHIEDENIS… Het begon in 1951 bij de komst van tv , oh wat was mn bang voor teruglopende bezoekers in filmtheaters , en dat het het einde van het medium radio was, ook met de komst van de videorecorder was men bang dat daardoor minder naar de tv zenders Ned 1 en 2 zouden kijken . De videotheken rezen als paddestoelen de grond uit, Toen kregen we dan eindelijk de CD die de lp van het toneel verdrong , ook de dvd en de recorders en spelers gingen over de toonbank als zoete broodjes , maar de cd en dvd zaken zijn gesloten,en lp winkels zijn weer favoriet , en de radio en tv zenders zijn er nog steeds

  Radio en Tv zenders overbruggen elke generatie en gaan mee in de tijd en zal nooit verdwijnen althans wat de grote landelijke publieke omroep betreft ,
  kan me niet voorstellen dat bijv de BBC alles opheft omdat er niemand tv kijkt
  ook bij andere EU p. o. zal dat nooit gebeuren !
  wat wel zal verdwijnen zijn zenders die geen bestaansrecht meer hebben in de toekomt zoals com zenders Publieke zenders over de hele wereld zullen altijd blijven bestaan, en de naar schatting 450 miljoen kijkers over de hele wereld die dagelijks tv kijken, zullen niet opeens hun kijkgedrag veranderen om steeds meer onbemade diensten af te nemen ! Wees gewoon realistisch de P.O waar dan ook zal nooit verdwijnen De hype van nu, dus de netflixen en dergelijke zullen ook niet het eeuwige leven hebben, want wat nu een hype is is morgen alweer ouderwets !

 38. Koos

  @Krelis 15:24 Hahaha, dat is een primeur: dat hier iemands naam wordt gekaapt door een beter opgevoed persoon! Maar jullie zijn best goed uit elkaar te houden, hoor: de ene gooit met stront en de andere niet. Probleem opgelost! XD

 39. Koos

  @Koos, mooi gezegd. Helemaal mee eens!!
  Groetjes, Koos

 40. Koos

  XD

 41. Dominee Bonk

  Niels heeft totaal gelijk: televisie is voorbij, wie kijkt er nog? Hoogbejaarden. Amen

 42. WEST*

  @ zakv en @ Lin go zitten straks weer gewoon voor het scherm , en weten precies morgen weer te vertellen dat het weer niets was
  Durf te beweren dat van de 100 reageerders er 90 weer kijken naar RTL SBS of NPO

 43. X

  @WEST:Ìk kijk gewoon NPO hoor.
  Niks mis mee.
  Alleen geen CO daar is zo goed als alles mis mee wat mij betreft.

 44. WEST*

  @X Een com zender hoeft niet altijd slecht te zijn, RTL en SBS zouden èèn zender kunnen zijn , daar zit weinig verschil in ,maar wat ontbreekt is de samenwerking onderling, het beter afstemmen van programma, s onderling , weg met die haat en nijd , en als jij komt met de VOICE pest ik je terug met Linda , kijk dat moet beter
  RTL en TALPA zouden een soort NPO de NCO moeten oprichten die de programma`s voor de zendergroepen Talpa/ RTL gaan coordineren, zodat er een evenwichtig programma aanbod komt, Dat zal voor de kijker ook beter zijn en geeft ook meer variatie in het geheel! en niet dat op alle zenders tegelijk een talkshow of
  zang / dans programma te zien is.

 45. WEST*

  EN………ik ben er sterk voor on voor de com omroep verkiezingen in te voeren
  alleen bij 100.000 stemmen wordt een vergunning verleend voor 5 jaar
  zo krijgen andere com omroepen in spe ook een kans

 46. Einde lineair kijken

  De tijd dat we met met gekamde haartjes op de bank voor de televisie zaten te wachten op het avondprogramma is echt al jaaaaaren voorbij hoor mensen.

 47. Heleen

  Ik werk op een basisschool en in de taalmethode werd gevraagd naar de top drie van leukste tv programma’s. U raadt het al, de kinderen wisten geen enkel programma te noemen. Ze kijken geen tv meer.

 48. Heleen

  Netflix daarentegen kennen ze uit hun hoofd. Vrijwel elk kinderprogramma weten ze na te vertellen.

 49. WEST*

  @ Heleen Dat is een hele slechte ontwikkeling, Als ouders dat niet bijsturen is dat
  heel slecht voor het kind , ook voor zijn algemene ontwikkeling ! Maar buiten dat… Dat zou een ramp voor RTL zijn met hun Voice kids , de doelgroep wordt dus nooit bereikt, is dan 0,0 .Dus adverteerders hebben er ook niets aan , of zie ik dat verkeerd?

 50. E!

  @Einde lineair kijken dat kunnen sommige oudjes hier niet verkroppen ze worden hierdoor geconfronteert met oud worden en automatisch ook met de dood.

 51. E!

  Zie bv reageerder WEST*

 52. Eric

  @E! Jij hebt het eeuwige leven? Wellicht iets morgenavond bij Beau?

 53. E!

  Ja alleen niet in huidige vorm.

 54. WEST*

  @E is te hopen voor jou dat je niet ouder dan 40 wordt , stel je voor dat ze je oudje noemen, en dat je onder de categorie NPO kijker valt

  jullie zijn enorme klzakken met het gezeur over oudjes die alleen NPO kijken
  NPO is er voor iedereen!!

 55. WEST*

  @ E1 zal maar vast rouwkaarten en de begrafenis ondernemer bestellen als ik jou was, voor dat je het weet ben je oud , en dat wil je toch niet?

 56. E!

  West ik hoop niet dat ik je beledigd hebt.
  Ik heb enorm veel respect voor bejaarden mensen.
  Ik ben juist blij dat tijden veranderen en dat we allemaal in het niets verdwijnen ik moet er niet aan denken om hier voor altijd te zijn.

 57. X

  @Eric: Aanrader voor E! Max Masterclass vanavond!
  Kijken hoor E! Zal je denk ik niet doen want MAX is voor bejaarden hè.
  Ach ach wat moeten we met die 50 plussers die tot hun 70e moeten blijven werken….

 58. E!

  Ik heb helemaal niets tegen 50+ jullie moeten alleen niet zo zeuren.
  Accepteer gewoon dat tijden veranderen.

 59. E!

  @X bedankt voor de tip

 60. Erwin

  Televisie is echt geweest. Cijfers zeggen niet zo veel, kijk naar het kijkgedrag van 0 – 25 jaar oud. Dat is de doelgroep die ervoor zorgt dat heel veel zenders heel hard gaan vallen als ze zo doorgaan.

 61. Er

  Zou Nielson Erik heten?

 62. Wendy is een dyke

  @Er
  Ja, hij is die kijkcijferkastjes-fetishist.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.