Mokerslag voor NPO: Eva Jinek stapt over naar RTL 4

Geplaatst op Fri 20 Sep 2019 om 16:39

Eva Jinek maakt in januari de overstap naar RTL 4. Ze tekent een exclusief vierjarig contract bij de zender, waar ze de late talkshow gaat afwisselen met Beau van Erven Dorens. Dat heeft het mediabedrijf zojuist bekendgemaakt. Programmadirecteur Peter van der Vorst is in zijn nopjes met de komst van Jinek, die ook wel de talkshowkoningin van ons land genoemd wordt. “We zijn enorm blij dat Eva haar carrière als maker en talkshowhost bij RTL voortzet“, laat hij weten.

Van der Vorst is al geruime tijd in gesprek met Jinek. “De gesprekken die Sven Sauvé en ik de afgelopen maanden met haar hadden, waren intens en zeer inspirerend. Haar journalistieke scherpte en sprankelende persoonlijkheid maken haar tot een van de toppers in het vak. Dat heeft ze inmiddels ruimschoots bewezen. Eva is daarnaast een prettig mens met humor en een gezonde dosis zelfspot. Dat geven we bij RTL graag alle ruimte.”

Jinek mag van alles doen bij RTL. “Eva zal naast het late avond tijdstip andere programma’s voor ons maken, zoals specials rondom de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Reactie Eva Jinek

Eva Jinek legt in een verklaring uit waarom ze overstapt. “Peter en Sven bieden mij een fantastische kans om mijn liefde voor de late night talkshow verder uit te bouwen. Daarnaast krijg ik de ruimte om mijn online platform – de plek waar ik al mijn journalistieke en persoonlijke interesses kan delen met vooral jonge vrouwen – echt serieus te ontwikkelen.

Het is naast de transfer van Linda de Mol dé tv-overstap van het jaar. Jinek: “In mijn carrière heb ik altijd lang en goed nagedacht over de keuzes die ik heb gemaakt, en tegelijkertijd ben ik ook altijd op zoek gegaan naar het avontuur, de wedstrijd en daarmee de mogelijkheid om steeds verder te groeien. Mijn keuze om nu bij RTL aan de slag te gaan past daar naadloos bij. Ik verheug me er enorm op om met zo’n enthousiast team te gaan werken en ik kijk met heel veel liefde en plezier terug op de afgelopen 15 jaar bij de NPO. Het is het juiste moment voor iets nieuws en sommige kansen in je leven zijn te mooi om te laten lopen.

Bij RTL krijgt Jinek een soortgelijk uitzendschema als bij de NPO, waar ze het late tijdstip afwisselt met Jeroen Pauw. “RTL kijkt ernaar uit om samen met Eva Jinek en Beau van Erven Dorens te bouwen aan de late avond van RTL, waar zij ieder een aantal maanden per jaar voor hun rekening nemen. Vanaf januari is Eva Jinek voor het eerst bij RTL te zien“, aldus de zender.

Reactie KRO-NCRV

De KRO-NCRV, waar Jinek haar talkshow maakt, reageert teleurgesteld. “Vandaag heeft Eva Jinek ons geïnformeerd dat ze de overstap maakt naar RTL. Wij vinden het jammer dat zij ons én de publieke omroep verlaat. Hoezeer we het ook betreuren, we respecteren Eva’s keuze en we wensen haar alle goeds toe.”

Eva is in de zomer van 2013 bij ons gekomen en we hebben haar de afgelopen jaren uit zien groeien tot één van de beste journalistieke anchors van ons land. Daar zijn wij zeer trots op. Met een enorme bevlogenheid en een grote persoonlijke drive weet ze dagelijks het beste te halen uit zichzelf en haar redactie. Ze weet haar kijkers elke avond te verrassen en haar gasten te prikkelen.”

Jinek is nog tot en met vrijdag 27 september te zien op NPO 1. “We werken hard aan een goed alternatief vanaf volgend seizoen voor dit tijdslot. Hierover gaan we met de NPO in gesprek.”

Foto: RTL
267 Reacties op “Mokerslag voor NPO: Eva Jinek stapt over naar RTL 4”


 1. Alex

  Leuk, Eva naar RTL.
  Niet voor het grote geld van Ome John gezwicht.

 2. John Williams

  Gefeliciteerd schat vanavond geef ik je een welkomstbeurt.

 3. Ja nee

  Nou, geen Songfestival dus.

 4. Bart

  @Ron Waar ben je nu? Jij wist zeker dat ze bij de NPO zou blijven.
  Mega zet van RTL4 dit.

 5. #NPO Kijker#

  Top NPO en Talpa.

  Ik ben fan van Jinek tot 1 januari, daarna duidelijk niet meer!

 6. New

  Ik ben benieuwd of zij haar kijkers ook mee gaat nemen.

 7. LD

  Januari al, wow!

 8. RT

  Dan is het voor haar te hopen dat ze een goede redactie krijgt.

 9. Ikke

  O geld wolf

 10. Wessel

  Goude zet!

 11. #RTL Kijker - de enige echte#

  Dat is geweldig nieuws!!!! Eva is een topper

 12. Henk K

  Daar zal John niet blij mee zijn…

 13. Lilly Labiamus

  Geen Songfestival dus voor Eef. En over een jaar met hangende pootjes terug…

 14. Ron

  Onverwacht dit. Niet slim van RTL, na Twan nog een grote fout. Period.

 15. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  De Doeidoei-dagen gaan nog even door.
  Bye bye Eva! We zullen je niet missen!
  Bye bye Eva! Succes daar russen de reclameblokjes. Het is het kijken niet waard.
  En succes met die mankerende redactie van ze, dat is reeds menigeen al opgebroken.
  En verders veel succes. We lezen het wel bij Angela de Jong….

 16. Dennis

  Leuk!

 17. Truus

  Gaat hem net zoals Twan niet worden. Laten we hopen dat ook zij gaat floppen.

 18. Bart

  @Ron Wel slim en helemaal niet onverwacht. Je volgt toch het medianieuws en de ontwikkelingen?

 19. Kijk.nl

  Als zij geen kijkers weet te trekken gaat het niemand meer lukken.

 20. Krelis

  Ik ben benieuwd of zij haar redactie meeneemt. Want ze zal toch wel bedongen hebben dat het niet door Blue Circle zal worden geproduceerd.

  Wel sneu voor alle CO-fans die haar te links vinden. Die kunnen dan alleen nog maar bij John terecht. Nou ja, en bij Jensen dan.

 21. Drenthe boy

  Dat wordt dus bye bye ….Twan Huys achterna

 22. Ron

  RTL begaat weer een fout door met Eva een soortgelijke talkshow te gaan maken als wat ze nu op 1 doet. Dat hebben ze met Twan geprobeerd dat is mislukt, en Beau probeert ook in die vijver te vissen en ondanks dat het Beau is mislukt dit ook jammerlijk. Een grote naam zegt dus niets, het is de inhoud!
  Wat gaat Pauw nu doen, die gaat het hele jaar weer in zijn eentje vullen?

 23. ceasar

  Ze kan alleen maar overleven (= scoren wat ze nu doet op NPO 1) als ze een eigen redactie (mee-)krijgt. Dat zal niet gebeuren, vrees ik. Met het team van RTL/Blue Circle/Beau win je de Keukenkampioendivisie, maar geen Eredivisie.
  De enige reden dat ze overstapt is het geld. Dat is haar eigen recht,natuurlijk. Jammer,maar helaas.

 24. peacock and whitemen

  Jeroen pauw was ook niet bij de jaarpresentatie van de npo, zou hij mee gaan?

 25. Wyatt

  Nu Mathijs nog.

 26. West Frister

  Toch wel opvallend hoe de commerciëlen steeds bij de publieken moeten shoppen om er nog iets van te maken. En grappig hoe Van der Vorst De Mol de baas is.

 27. Ron

  @B-art: joh…

 28. Bam!

  2 miljoen in de pocket!

 29. Malleman

  “De gesprekken waren intens…” Die heeft een flinke orgasne er van gekregen… Man, man, man.

 30. Bart

  @Truus Wat heeft u er nou voor baat bij dat ze gaat floppen? Wat raar weer zo’n reactie. Soms veranderen mensen van werkgever. Dat is gewoon heel normaal. Waarom mensen iets misgunnen? Dan kijkt u niet. Nou en!

 31. Linda de Mol

  Ik voel me opeens nog moeier!

 32. gerdien

  Dat wordt spannend . Wordt Eva de eerste die wel een succesvolle overstap van NPO naar de comm maakt of de zoveelste zeperd?

 33. Dartsfan

  Dus NPO heeft hun talkshow tijdstip vervroegt voor Eva Jinek, en vervolgens vertrekt ze. Wel goede test voor RTL: als deze talkshow niet werkt, kan RTL er toch nooit meer een succes van maken, en moeten ze gewoon stoppen met talkshows. Als dit wel een succes wordt, kunnen ze eventueel proberen een tweede (goede) talkshowhost te krijgen zoals Pauw of van Nieuwkerk

 34. Ron

  Dit nieuws wilde ze eigenlijk afgelopen vrijdag bekend maken in de show met Linda aan tafel, maar daar hebben ze nog een week mee gewacht blijkbaar.

 35. Rambo

  WOW. Die zag ik niet aankomen. Opsteker voor RTL!

 36. Sjors van Kempen

  Einde carrière.

 37. #NPO Kijker#

  R. I. P. Dit is het einde van de NPO….. En van mijn eindeloze gezwets op MC.

 38. FlyingLotus

  Gelukkig, kunnen we over tot de orde van de dag. Bijvoorbeeld waar ga ik met de kerstvakantie naar toe op vakantie. Of waar ga ik met de krokus dit jaar weer eens skiën.

 39. Peter

  Genoeg talenten die het kunnen overnemen van deze vrouwelijke J. Spijkerman.

 40. Jan

  Wat is er zo bijzonder aan Eva ?
  Is er onder de 17 miljoen Nederlanders geen passende vervanger te vinden ?

 41. #NPO kijker#

  Zeer dom. Gaat ellende Twan achterna.

 42. Ron

  @Dartsfan: wat dacht je er van om er dan gewoon mee te stoppen? Als Eva faalt, en die kans zit er gezien het verleden in, dan is het over en uit v.w.b. het hoofdstuk late night talkshows op RTL 4…

 43. Dag Talpa

  Haha John de mol. Eat that.

 44. Bart

  @Ron Niets joh. Je weet gewoon helemaal niets. Je wilt altijd anderen de maat nemen hier maar hebt het zelf altijd bij het verkeerde eind.

  Met Eva erbij gaat die late avond echt wel meer kijkers trekken. Hiermee zal Beau ook gaan stijgen. En nee dan gaat Jeroen natuurlijk niet het hele jaar de late avond doen op NPO1.

 45. Ron

  @B-art: jij roept ook alleen maar wat, opportunist!

 46. Bart

  Ron 16:51 dat is een aanname

 47. PatatmetMayo

  Slimme zet,leuke meid die ook het lichte entertainment aan kan van RTL,met haar ook even meer kans op wat diepgang door politici die dan wel bij RTL langs willen komen.
  Maar koning blijft Jeroen Pauw,by far de allerbeste en nu misschien wel een jaar rond.

 48. CrashingLotus

  @Flying Lotus. Lukt dat allemaal van je bijstandsuitkering.. Zoveel reisjes.

 49. rooie Rinus

  Heel goed, rinus zal tzt wel t factuurtje sturen voor dit consultje. Zet m op meid, bellen en tellen!

 50. Bart

  @Ron Is zeker geen onzin wat ik roep. Soms is het speculeren en is het niet zeker maar het is niet volkomen uit de lucht gegrepen. Misschien kunnen we dan nu ophouden met deze onzin en gewoon leuk over media praten.

 51. Ron

  @B-art: dat probeer ik, maar jij wil altijd je gelijk hebben, fopkneus!

 52. 123

  Ik gun haar echt alles, maar dit zou wel eens een cruciale fout kúnnen zijn voor haar. Maar goed, het zij zo.
  Ik zal waarschijnlijk nog wel ff gaan kijken (wel via een opname, want die reclame kan me gestolen worden), maar als het niets is dan is ze iig één kijker kwijt. En met mij wellicht vele anderen. Zonde. 🙁

 53. Jan Smit

  Ik reken erop dat de NPO mij belt om haar op te volgen.

 54. Onbetrouwbare Eva naar Geldgraaicultuur

  Onbetrouwbare sluwe dame. Het was de laatste periode al zichtbaar in haar programma waarin ze veel te veel van haar gekochte geldgraai vrienden en vriendinnen van de Talpa en RTL liet opdraven om hun verschrikkelijke bagger programma’s te mogen verkopen.

  Van ca 1 miljoen kijkers terug naar 195.000 kijkers
  en van een salaris van 195.000 naar 1 miljoen euro.
  Maar geld maakt zeker niet gelukkig.

  Opgeleid en gevormd door de NPO en nu als een Twannetje, een Spijkermannetje en een Beautje naar het simpele rotzooi entertainment.

  Ik zal niet meer kijken want het niveau is bij RTL voorbij. Gelukkig heeft de NPO nog wel de nodige vakvrouwen klaar staan die het geruisloos en met meer kwaliteit en inhoud kunnen overnemen. Wegwezen en nooit meer terugkomen.

 55. Gert

  @Ja nee

  Exact wat ik dacht. Snijdt zichzelf behoorlijk in de vingers wat dat betreft. En ik ben niet vaak negatief, maar ik denk dat ze flink spijt gaat krijgen van deze stap. Au au au!

 56. Paut Pielusma

  Dit zal achteraf een ernstige fout van Eva blijken te zijn; kijkcijfers gaan het bewijzen. Maar goed honkvast was ze toch al niet.

 57. Chantelleke

  Slecht nieuws, haar talkshows zullen nu onderbroken worden met reclame, jammer.

 58. Anna

  Spannend. Ben ook heel benieuwd of ze haar kijkers meeneemt.

  Ik kijk al naar haar sinds ze nog op de zondagochtend zat. En zal zeker voor haar naar RTL zappen. Maar als het dan niet meer is wat het was zou ik toch ook weer voor de NPO kiezen denk ik.

  Vraag me ook af in hoeverre er behoefte is aan een tweede journalistieke late night show. De NPO voorziet toch aardig in die behoefte.

  Denk ook dat je in deze situatie niet ‘een gun factor’ mee hebt. Maar goed, hoop dat ze ook bij RTL helemaal uit de verf komt.

 59. Grace321

  We hebben Pauw nog. Veel beter

 60. Mediapark

  Wij lachen hier op het Mediapark allemaal om de ongefundeerde relnicht Bart* met zijn domme gezwets en zijn ‘kijk mij ik wist het allemaal al’. En dan misplaatst verontwaardigd zijn als andere hier tegenin gaan. Droeftoeter.

 61. Dit wordt een flop per deflop

  Nu gaat ze uit een prima journalistieke omgeving naar een reclame en Unilever omgeving.

  Laat deze dame maar gaan, jammer het is een slechte beslissing voor alleen geld maar voor haar imago en kwaliteitsverbetering zeker geen vooruitgang.

 62. Mark

  Gaat bij RTL echt niet ineens in de miljoenen lopen qua kijkcijfers. Alleen op vrijdag 1 miljoen. De andere dagen iets lager dan op NPO 1. Rond de 700.000.

  En hoezo mokerslag voor NPO? Eerder voor Talpa, en dan met name HvNL dat ze vanaf januari toch al om zeep helpen door alle vaste koppen te laten rollen, met Piet erbij.

 63. WEST*

  \Zou mn geld er niet op willen inzetten dat Eva bij RTL evenveel kijkers trekt als bij de P.O. Het J . Spijkerman/ Twan Huys effect Ligt op de loer als het mislukt, is ze ook haar carriere kwijt . Ik vind dit een uitermate riskante zet van Eva !

 64. Bart

  @Ron Ik hoef niet altijd gelijk te hebben. Ik vind het leuk om een beetje te discussiëren en te speculeren. Als ik het bij het foute eind heb geef ik het ook toe. Flapdrol!

 65. Koen

  Kijkcijfers worden minder dan, maar Jinek is goed. Helaas wel de reclames tussendoor dan.

 66. Adrie

  Reclame tussendoor is tevens goed. Geeft je tijd om benen te strekken, iets inschenken, wc te gaan, om te appen etc.

 67. Ron

  @B-art: oh ja joh?

 68. LucasVD

  Pauw op 1, Eva op 4. Dit gaat HVNL en Shownieuws nog meer de afgrond induwen. Ik twijfel of Jinek op RTL even goed gaat scoren, maar het zal vast niet dramatisch worden.

  Pauw heeft al wel eerder met De Mol gesproken, maar lijkt me stug dat hij overstapt. Groot probleem dit voor De Mol.

 69. TVkijker34

  Wordt een megaflop die overstap, Jinek past niet bij RTL. RTL zenders zijn voor simpele zieltjes.

 70. Minder of Mirjam

  Gefeliciteerd. Ik snap de keuze voor Eva 10000x beter dan van Plant Huys. Die man ademde gewoon NPO die moet je niet verpotten naar de commercieelen

 71. Nick

  Ik vind Eva ook meer bij RTL passen. Talpa kan zomaar de winnaar worden als het publiek haar niet wil of weet te vinden.

  Een nieuwe talkshow moet je met nieuwe gezichten maken en niet ergens wegtrekken. Met nieuwe onbekende gezichten trek je namelijk meer aandacht.

 72. jahaha

  helemaal eens TVKijker34!

 73. Allesweter

  Jeroen > RTL
  Matthijs > Talpa

  100%.

 74. Zomaar

  Begint met een talkshow en eindigt als panellid in 1 van die flauwe spelletjes programma’s

 75. Bart

  @mediapark Ik moet altijd lachen om dat domme negatieve geneuzel van jou.
  Ik heb helemaal nooit gezegd dat Eva ging overstappen. Ook nu niet. De discussie tussen mij en Ron ging er over dat hij zeker wist dat ze het niet ging doen. Wel goed opletten en beter lezen voor je zomaar iets roept.

 76. Mark

  Ik vrees dat Matthijs voor het grote geld van Ome John gaat zwichten. Zou op zich best kunnen op 6, zeker nu Utopia stopt en Big Brother hoeft John ook niet op Talpa. Dus zou het dan toch zijn dat Matthijs in gesprek is?

  18:00 HvNL 2.0
  18:15 Shownieuws
  18:30 Man Bijt Hond
  19:00 DWDD
  20:00 Lingo
  20:30-22:30
  22:30 HvNL 2.0
  23:00 Shownieuws
  23:30 MBH hh
  00:00 DWDD hh

 77. Robbin

  Dat word een twan huys een ik hoop dat nadia op haar plek komt dan kan ze het helemaal wel vergeten

 78. Ad

  Angela de Jong springt een gat in de lucht: alle ballen op Jinek: kan er niks van, alleen voor het geld, commerciëlen, platvloers etc, etc.

 79. Ron

  Eva wordt nooit het succes wat ze nu op 1 heeft. Onderbroken door reclame, gasten om RTL programma’s te promoten etc. Aan handen en voeten gebonden dus. Net als Beau dus.

 80. Ru

  Tuurlijk, Markje. Want dan mag Matthijs DWDD gewoon meenemen.

 81. Ron

  En vergeet het onvermijdelijke Blue Circle niet in deze…

 82. Bart

  Ha Ha en dan ook nog spreken van “wij op het mediapark” Je hoort bij de ploeg die daar met zo’n karretje rijd om de straten schoon te vegen toch?

 83. Ellen

  Nadja op Npo1! Eva is dan zo vergeten!! Wie kijkt dat met al die reclame ertussen…

 84. Lies

  kunnen we er dan ook van uit gaan dat Matthijs over stapt?

 85. Mr. Ed

  Een mokerslag voor de NPO, maar tevens voor Eva Jinek. Einde oefening! Wel fijn voor haar gezin!

 86. Michel

  Haha…dan lees ik hier …niet gezwicht voor het grote geld van Talpa gelukkig…haha..RTL zal heus niet slechter betalen…

 87. WEST*

  TALKSHOW KONINGIN laat me niet lachen Er was er maar èèn , dat was Sonja Barend en dat blijft ze ook !

 88. Ed

  @Lies: leer Nederlands!

 89. Jos

  Dat wordt vanaf januari dus kijken naar de opvolg(st)er van Eva. Want rtl-gluren, doe ik niet.

 90. Mart

  NEEE JOHHHHH!!!

  Die had ik niet aan zien komen! Goed nieuws

 91. Ed

  @Jos: wordt M.

 92. Lies

  @Ed: Eddepet, was het de spatie?

 93. Paolo 2.0

  Een persoonlijke kans door Sven en Peter om dingen door te ontwikkelen…zo noemen ze tegenwoordig meer Salais en een werkweek die meer aanpast bij ( slechts) dat ene Kind???? Goed te wetnen

 94. Ed

  Haha
  Nee.

 95. HalloJumbo

  Halo ik ben Eva, en ik kan niet uit de losse pols naar het volgende onderwerp gaan. Ik moet eerst weer de autocue oplezen, want daar ben ik aan vastgeroest.

 96. Enzo Voorthuijsen

  Ik weet niet of de adverteerders wel op lage kijkcijfers zitten te wachten, of ze moet haar aanhang meenemen.

 97. C

  Ik ben benieuwd wat dit gaat worden, maar ik verwacht er eigenlijk vrij weinig van. Het grootste probleem bij rtl is toch vooral de redactie die geen talkshow kan maken. Neem nou de gasten die er voornamelijk zitten, slechts zeer beperkt op de actualiteiten berust en veel huilverhalen van de gewone Nederlander.

  De grote kracht van Eva was dat alle politici en de politiek verslaggevers van de nos regelmatig aanschoven. Ik geloof niet dat dit bij rtl ook zo zal zijn. Ik denk dan ook dat de kro iemand anders in exact hetzelfde format moet zetten en dan vanzelf zal blijken dat er helemaal niks aan de hand is!

  Ik haak in ieder geval af, want ik hoef geen reclames en ik zit niet te wachten op de hele rtl caroussel die aan moet schuiven.

 98. WEST*

  De doorsnee RTL KIJKER zit niet te wachten op hoogstaande gesprekken
  en al helemaal niet als het weer over politiek, of over Trump gaat
  Nee er zal een redaktie moeten komen die weet wat de RTL kijker aanspreekt ,en dat is meestal het nivo van Hart van Nederland, Het is ook simpel volk hoor , dus items uit Story Prive zullen het beter doen

 99. Westdeck

  Iedereen is toch kotsmisselijk van de sterren.

 100. Ed

  @WEST*: droog je tranen, Pierrot.

 101. Paolo 2.0

  @Jan

  Jazeker zijn er andere mensen. Die maken zich al lang op aan de zijlijn.
  Stax is er daar eentje van.

 102. Mart

  Meteen weer allemaal reacties over het geld…

  Waarom zijn we in Nederland zo?

  Mensen die daar tijd hebben om over te zeuren, moeten maar een baan zoeken ;)

  Groetjes!

 103. WEST*

  @C Ben het volkomen met u eens , De gedachtengang van de RTL is achterhaald, want er wordt niet meer automatisch naar RTL gekeken ,
  Ook al is de kijker simpel volk , de kijker laat zich niets meer opdringen ,en zapt eerder weg dan vroeger !

 104. Malleman

  #WaarisTwan?

 105. Roy020

  Hoe je het ook wend of keert, het is linksom of rechtsom allemaal linkse meut.

 106. M

  ….vandaar die steeds groter wordende stoet aan flut-gasten die haar show de laatste maanden steeds vaker bevuilden.

  Kon ze vast een beetje wennen aan het RTL-niveau….

 107. Ron

  @WEST*: zo is het wel. Kijk naar wat je doelgroep aanspreekt, die zit niet te wachten op politiek en maatschappelijke onderwerpen. Laat dat aan de NPO over. Dat is precies wat er nu mis gaat bij Beau. Maar gezien de komst van Jinek zal deze vorm bewust zijn gekozen omdat ze op 1 nu exact hetzelfde doet. Niet slim!

 108. WEST*

  Alleen de laagstbetaalde en die gene die nooit kunnen rondkomen, klagen altijd
  op personen die meer dan 120.000 n netto per jaar verdienen , maar ook zij zitten met vaste lasten , komen niet in aanmerking voor goedkope huurhuizen of allerlei subsidies , waar de laagstbetaalden wel van profiteert Als mijn dak lekt, of mn huis moet ik aan de buitenkanten schilderen krijg ik geen euro maar als huurder heb je geen extra onkosten op het vast goed

 109. jeroen

  @ Roy020
  Dus jij kijkt als er een rechtse show komt???
  Met bijvoorbeeld Jan Roos, (als hij dan nog leeft

 110. WEST*

  Nu lieg ik, sorry.
  Mijn gehele nietige leventje hangt aan elkaar van bijstand en allerlei toeslagen.
  Maar verder klaag ik niet hoor!

 111. Lies

  Is onze lieve knappe Eva van harte gegund!

 112. Moud

  Eerst zeuren dat 23.00u te laat is, wilde naar 22.30u, Krijgt haar zin, vervolgens vertrekt Jinek. Sorry niet echt netjes richting je huidige werkgever.

 113. Karel

  Vlashaartje scherp?. Peter weet duidelijk niet wat scherp is, laat staan wat journalistiek is.
  Jinek gaat er prat op dat ze in Amerika is opgegroeid terwijl ze op haar elfde al hier woonde. En wat ging ze af met Clinton, onze scherpe vlashaartje.

 114. Gerard de Groot

  Zo, het beste Jinek, daar bij RTl. Kan je ook mooi achter de desk van Boulevard, net als Tensen. Want ja, voor zoveel geld per jaar kan je niet onderuit hangen in je stoel.
  Enfin, mooi moment voor vers bloed bij NPO. Werd tijd, Jinek had ik wel gehad. Op een dag ga je je ergeren aan haar stemmetje.

 115. Paolo 2.0

  @WEST*,

  Je praat poep!!!

 116. Ben

  Maar blijft het programma dan dezelfde vorm als nu het geval is met Beau? Met een bank, iets waar zij nota bene van heeft afgezien op een gegeven moment, en een gast die op het eind iets luchtigs met de presentator doet?
  Verder niet zo’n heel verrassende overstap, het was vooral de vraag naar welke omroep ze zou gaan.

 117. Moud

  Bedenk mij net, is vrijgekomen plek misschien iets voor Twan Huys?

 118. Ben

  Sorry, zender i.p.v. omroep.

 119. mart

  @west, Remembber Barend en van Dorp? Inhoud kan goed op 4. Maar dan moet het wel inhoud zijn en niet zo’n slap gebeuren als nu bij Beau.

 120. anonymous

  Matthijs van Nieuwkerk volgt binnenkort ook.

 121. Paolo 2.0

  @WEST*,
  17.36

  Je praat poep!!!

 122. Peter O. Correct

  Samya Hafsaoui lijkt mij een goede vervangster voor Eva.

 123. Ron

  @mart: totaal niet te vergelijken met toen en dat argument gaat dus mank. Totaal andere tijd en ook een concurrentie op 1 van Pauw en Jinek. Eigenlijk hebben die het format gekopieerd met Pauw en Witteman en borduren daar nog steeds op door.

 124. man pan

  Dat wordt een Twan Huysje.
  Praat programma’s en reclame blokken gaan niet goed samen.
  Ben al afgehaakt bij Beau, na de eerste reclame blok ga ik zappen en kom ik niet meer terug.

 125. Sjors

  Mart, dat waren journalisten en gasten met persoonlijkheid.
  Twee belangrijke voorwaarden om te slagen met een dagelijkse toksjow.

 126. CB

  Top dit!

 127. man pan

  Wel lachwekkend
  “Peter en Sven bieden mij een fantastische kans om mijn liefde voor de late night talkshow verder uit te bouwen.”

  Wees dan eerlijk en zeg gewoon: Ik ga voor de $$$$$$$$$$$$$

 128. Bep

  Er komt vast weer een goeie voor in de plaats, anders misschien maar dat moet kunnen.Iedereen op tv is vervangbaar.

 129. Ronald

  NPO zal vermoedelijk kiezen voor een vrouw als vervanger van Jinek.
  Opties:
  – Margriet van der Linden
  – Dionne Stax
  – Nadia Moussaid
  – Simone Weimans
  – Mariëlle Tweebeeke

 130. Politiek Den Haag

  Wij weten nou eenmaal niet met toptalent om te gaan. Ook onze grootste wetenschappers werken in het buitenland, i.p.v. dat wij ze de juiste middelen geven. Wij zeggen dan dat we trots op hen zijn, in plaats van dat we ons schamen.

 131. Wyatt

  Als Trump-aanhanger ben ik blij dat Eva vertrekt bij de NPO. Doodmoe werd je van dat constante gebash op Trump. Make NPO great again!

 132. Hennie

  Het ga je goed, Eva. Ik ga niet met je mee: ik woon buiten Nederland en RTL houdt daar niet van, dus ik kan je straks niet meer zien.

 133. Erwin

  Ze zal vast succes hebben, maar vier jaar is wel erg lang. Het zal vier jaar lang cashen zijn, daarna naar Amerika en nooit meer terugkeren, zoals Twan dat deed wegens gebrek aan kwaliteiten. En laat RTL haar alsjeblieft niet opzadelen met B-artiesten en Instagramdellen. Dan is het héél snel afgelopen met de ambities van Jinek.

  En ze presenteert nu het Songfestival zéker niet. Herman van der Zandt met Jan Smit en een (donkere, LGBT, jonge) vrouw dan maar!

 134. man pan

  Eva Jinek die RTL Boulevard moet presenteren en alle roddels moet bespreken, dat is wel komisch.

 135. Niek

  @Wyatt
  Dus fan van een begrotingstekort van ruim 1 biljoen. In Amerika het hoogst ooit.
  Top Trump.

 136. roevka

  Kwaliteit moet betaald worden. En qua salarissen zitten daar bij de NPO gelukkig grenzen aan. Ik hoop voor topvrouw Jinek dat ze een goede redactie om zich heen weet te verzamelen want om te blijven kijken tussen de reclames door zullen de gasten en onderwerpen iets interessanter moeten worden.

  NPO staat met lege handen en kunnen doorgaan met verder afbouwen van de zenders.

 137. Net5-watcher

  Tegenvaller voor Linda als Jinek inderdaad haar eigen vrouwenplatform gaat opzetten.

 138. Jip

  Ronald,

  Naast,

  – Margriet van der Linden
  – Dionne Stax
  – Nadia Moussaid
  – Simone Weimans
  – Marielle Tweebeeke

  ook Fidan Ekiz niet vergeten.

  Nu bij de NTR met de nieuwe maan te zien en dat doet ze top. Intelligente dame met een frisse moderne blik oop veel zaken. En ook niet op haar mondje gevallen. Ik neem aan, dat of Moussaid of Stax op Jineks plek komen. Maar ik hoop niet op Stax, die vindt ik een beetje zoutloos. Weimans vindt ik ook wel een goeie. Scherpe en prettige persoon met inhoud en prettig nederlands.

 139. Ron

  Nadia Moussaid mag haar opvolgen. Die heeft bewezen dit uitstekend te doen. Vond het jammer dat ze er al weer mee moest stoppen omdat Eva weer terug was van zwangerschapsverlof.

 140. Matilde

  @Wyatt

  Trumpfans hebben een chromоsoom te veel.

 141. Wanny

  Andere programma’s, jezelf ontwikkelen, een platform opzetten. Alsof dat allemaal niet kan als ze bij de NPO blijft.

  Zeg nou gewoon dat je daar veel meer kan verdienen. Dan zegt ieder weldenkend mens ook dat ze groot gelijk heeft om te gaan.

 142. Talpa mol

  Einde Eva dus.de NPO kan haar zo vervangen want er zijn genoeg personen die dit kunnen. Helaas voor Eva gaat ook haar carrière snel ten einde.Reclame onderbroken door wat gasten werkt niet zoals reeds bewezen

 143. B

  Die is binnen een jaar weer terug . De late avond is een ramp bij RTL en zal dat blijven. Te licht vertier en heel oppervlakkig daar zal Jinek weinig aan veranderen.

 144. Zonder Naam

  Dionne Stax zit nu bij AvroTros, en daar zit het talkshow-tijdslot van Eva niet. Die kan je alvast schrappen; tenzij KroNcrv het tijdslot aan AvroTros wil overdragen.

 145. Bassie

  Als Eva net zo scoort als de hoeveelheid reacties hierop dan gaat het wel goed komen :)

 146. Bart

  @Ron De vergelijking met Barend en van Dorp maakte je een week of 2 geleden zelf en toen zei ik dat het niet te vergelijken was. Pauw en Jinek lijkt overigens in op de politieke gasten helemaal niet zoveel op Pauw & Witteman.

 147. Ron

  Die vergelijking heb ik nooit gemaakt, en je bent nogal goed in het onthouden van commentaren hier. Neem een leven joh!

 148. Marloes

  Heel slim van Eva en alle mensen die zuur op haar reageren zijn gewoon jaloers en zullen nooit zelf zo goed verdienen

 149. Paolo 2.0

  Dat zegt niks!!
  Netcoordinator Klein toont zich groot in zijn daden. Klein overlegje en er ‘stuivertje gewisseld’ tussen KRONCRV en AVROTROS. Heel simpel!

 150. Kayleigh

  @ Marloes Wat eenm dom gezwets zeg……Als je iets ergens tegen hebt dan ben je jaloers…..tja dat jij zo kinderachtig bent….

 151. Suzy Wang

  voor mij geen Jinek meer. als nou alles moet wijken voor geld. Bah.

 152. Lau

  Als de NPO slim is, zetten ze 2 dames in nagenoeg dezelfde studio neer. Nadia Moussaid deed het in principe prima, voeg daar nog een leuke dame aan toe.
  Ik ben benieuwd of Jinek dan nog steeds dagwinnaar blijft, zeker als NPO dan ook om 22.30 uur start.

 153. HansR

  De boobies gaan naar RTL, jammer ik kijk geen RTL

 154. Lau

  Zet John de Mol nu alles op alles om Matthijs over te halen?

 155. Eva's onderhandelaar

  We hebben natuurlijk een clausule opgenomen over wat er gebeurt als het na een paar maanden spaakloopt. Heel verleidelijk.

 156. Joop

  Ik heb een poster van Eva boven mijn bed.

 157. HBaz

  Fijn! Doe dan Nadia Moussaid in haar plaats.

 158. Flexi

  Nu zullen we weer eens gaan merken hoe groot de NPO1-bonus is.
  500.000 kijkers bij RTL, max

 159. Paolo 2.0

  @Kayleigh,

  Wilde net mijn pc even afsluiten. Maar gelukkig ben ik niet de enige die het ‘Womens- geneuzel’ van Marloes ronduit infantiel vond en dacht: Moet ik daar nu op reageren? Zo zielig en hoezo jaloers? En altijd voel ik ook dat ondertoontje ‘ Wij vrouwen staan samen sterk’, en dat is wat mij betreft zeer verwerpelijk en een zeer onaangenaam trekje Marloes.

 160. Tim H

  Ach, de NPO heeft Dionne Tan en Emma Wortelboer nog.

 161. gloria wekker

  Jeroen van Koningsbrugge ,Andre Hazas ,Samantha de Jong of Gordon ,met dat soort clowns in je talkshow gaat het nooit lukken.
  Voor de zekerheid kan ze ook die Marloes uitnodigen dan weet je zeker dat het een zielige vertoning zal zijn.

 162. Feder

  Mooi zo, geen Jinek meer op NPO 1. Eindelijk kans voor een talkshow met een rechtse inslag. De NPO heeft altijd de bek vol van ‘diversiteit’. Dat heeft dan alleen betrekking op meer negers en moslims in beeld, maar niet op Chinezen, Duitsers of Hindoes. Wat betreft ‘diversiteit’ aan meningen is er nog heel veel te doen bij de NPO. Werkelijk ALLE talkshows op prime-time hebben een linkse inslag:
  – Jinek
  – DWDD
  – Pauw
  – M

  Zij hebben een (groen)linkse redactie en presentatie. In al deze talkshows krijgen linkse onderwerpen en gasten alle ruimte en worden linkse onderwerpen enthousiast en niet kritisch behandeld. Daarentegen is er weinig aandacht voor ‘rechtse’ onderwerpen, zijn rechtse gasten altijd in de minderheid (1 rechtse gast tegenover 4 linkse gasten), en worden rechtse onderwerpen altijd heel kritisch besproken. Dan kunnen de presentatoren er plotseling wel met een gestrekt been in gaan (wat ik overigens niet afkeur; maar wees bij linkse gasten/onderwerpen dan net zo kritisch).

  Is het nu zo veel gevraagd om nu ook eens, al is het maar om-en-om met Jeroen Pauw, op prime-time een talkshow met rechtse inslag te programmeren? Of moet avond-aan-avond in alle talkshows keer op keer
  – immigratie en islam worden bejubeld
  – de Europese Unie worden geprezen,
  – Brexit en Twamp worden bekritiseerd
  – identiteitspolitiek belangrijk gevonden worden
  – Zwarte Piet worden besmeurd
  – elke SJW’er een podium wordt gegeven
  – ons wordt aangepraat dat er nog meer geld moet naar ‘het klimaat’ (terwijl de groei van het aantal mensen in Nederland en op de wereld, de echte oorzaak van vervuiling en klimaatproblemen, vrijwel nooit kritisch wordt besproken).

 163. Ron

  @Feder: blijkbaar kijk je nooit naar genoemde talkshows want er zijn gasten van allerlei pluimage, links, rechts en midden.

 164. Freek V.

  En toch mag ze nog steeds mijn slangetje zien hoor.

 165. Kris

  Nadia kom er maar in joehoe!!!!

 166. Flexi

  Mooi geschreven en verwoord, Feder. Kudoos!

 167. Sanne

  Feder heeft helemaal gelijk.

 168. Donald Dumb

  Feder. Jinek is Tsjechisch/ Amerikaanse.
  Niet Nederlands…
  Dus al divers genoeg, nietwaar?

 169. Bob

  Al die reacties over geldwolf etc. Heel werkend Nederland mag naar een andere werkgever, ook als je er financieel op vooruit gaat. Behalve als je bij de NPO werkt of bekende Nederlander bent, dan kennelijk niet. Echt gek…..

 170. Propaganda is niet oké

  Eens met Feder!

 171. X

  Nadia terug aub! Jinek is toch al niet zo lekker bezig na haar bevalling.

 172. De Blije Belg

  Héél jammer!!!
  Ik hoop wel dat ze Jort Kelder meeneemt!

 173. WEST*

  wij kijken thuis alleenstaande beelden op de toverlantaarn ,en super 8 flims op de projector ,

  televisie wat is dat? Maar ik weet precies alles wat op tv komt !

  Ja mensen en dit soort reacties lees oik nou elke dag

 174. Wyatt

  Sowieso die vergelijking met Twan Huys slaat nergens op.

  Die vent heeft geen uitstraling en is te saai voor commerciele TV.

  Jinek kan zeker wat worden.

 175. Marloes

  Hahahaa ja kayleigh wat heb jij bereikt dan. Beetje stom hier je mening typen en verder niks voorstellen

  Eva is super populair en kan lekker eens goed gaan verdienen. Mooie dag voor feminisme

 176. Nils Holgersson

  Mooie kans om Knevel en Van den Brink terug te brengen

 177. Jean

  Jack Spijkerman ging naar RTL en einde carrière, Twan Huis ging naar huis en einde carrière, Eva Jinek gaat naar RTL en einde carrière? De kans is bijna 100%

 178. Sjaak

  Gaat ze haar I love Clinton en I hate Twamp verhaaltjes nu bij RTL vertellen?

 179. LLRV

  @Ron Precies die talk shows zou ik graag willen zien, waar kan ik daar na kijken?

 180. P. Haas

  Links lullen,
  Rechts vullen

 181. X

  Ik denk overigens dat de RTL4 kijker hier niet op zit te wachten.

 182. Marry Hens

  Eva is het boegbeeld van NPO. Ben geschokt en teleurgesteld door deze lichtzinnige overstap. Geld is ook niet alles. Denk dat Eva bij RTL niet gelukkig gaat worden. Wat een verlies voor de publieke omroep. “Het spijt mij voor Nederland”, zou Rob Out ook hierover gezegd hebben.

 183. Ron

  @LLRV: Pauw, Jinek, DWDD.

 184. Ron

  @X: ik denk het ook niet. Dat heeft de geschiedenis en nu ook met Beau inmiddels wel bewezen…

 185. Tom

  Met dank aan de PO
  Al de belastingscenten die wij investeren
  in talent wordt weggeroofd door de CO

  Dank aan de politiek!

 186. Guttegut

  Begrijpelijk dat ze gaat voor het grote geld maar hou alstublieft op met gelul over kansen en online platforms. Gaan voor de centen is niet erg hoor, zou iedereen namelijk doen.

 187. Bob

  Zo links is Evaatje Spijkerman dus niet. Welkom bij de club van graaiende grootverdieners. Ik zal je niet missen, ik heb meer met mensen die zich oprecht verbinden aan de NPO.

 188. WaveX

  Met dat schelle stemmetje overal doorheen kletsen als elke avond natuurlijk weer dezelfde RTL “ sterrren” daar opdraven. Lang reclameblok voor haar doelgroep jonge vrouwen. Dus heel veel reclame voor kant en klaar maaltijden, glijmiddel, dating sites, maandverband, private lease truttenschudders, goedkope vakanties, nog meer datingsites enz. Wat wil je nog meer? Misschien het vaste kwartiertje zeiken over mr President elke uitzending?
  Quasi interessant een half uur zwetsen over de nieuwe tattoos van neppertje Hazes en het vreemdgaan van dhr Umberto T.

 189. John

  Yes rtl gefeliciteerd, top zet

 190. John

  Pauw en Matthijs gaan ook.. komt door het nieuwe salaris plafond vanaf januari.

 191. MediaPrak

  Ik zeg Nadia Nouriad. Wel benieuwd wie haar show gast produceren. Denk in Jan exit Beau en Blue Circle.

 192. Bizar

  Ik keek nooit maar luisterde haar podcast. Als ze dan ook maar podcast maakt bij rtl. Hoef ik niet te kijken

 193. Mart

  Leg mij nou eens uit wat er zo erg is om meer geld te verdienen

  Ik zou er ook zeker voor tekenen! Willen jullie nou beweren dat jullie niet hetzelfde zouden doen?

 194. Kim Jung-Un Dos Tres

  RTL is stom. Waarom, Eva?

 195. Jacob

  Super!! Wel haar eigen redactie en het komt goed.
  Ook super voor RTL

 196. robb

  Mooie kans voor Tweebeeke

 197. Alex

  Er is niks mis met meer geld kunnen verdienen.
  Als ze zich daarnaast vrijer kan bewegen dan bij de PO, wat zeker is gezien de lijntjes korter zijn, is een overstap heel logisch.

  Ik kan werkelijk niet begrijpen waarom er altijd gezeik is. Gewoon meedoen voor het kunnen roepen.

  Linda de Mol komt ook van de PO, hoor daar ook niemand over.

 198. Vincent

  Tweebeeke mag het gaan doen ja.

 199. Rolf van Haeften (RTL4)

  Welkom nieuwe collega!

 200. Beste paard van stal

  Blijft de podcast wel? Vond die wel fijn in de auto de volgende ochtend namelijk 😃

 201. Marry Hens

  Ik gok op Shelley, de ster van Utopia.

 202. Marry Hens

  @Rolf
  Een “Frits Westertje”?

 203. Johan

  Wat een goed nieuws! Worden we eindelijk verlost van een opgefokte tante die plat-Nederlands spreekt, die aldoor standaard zinnetjes uitkraait zoals “effe kijku”, die geen gast aankijkt omdat ze de vragen moet voorlezen uit het draaiboek of de autocue. Het is te hopen dat ze de “leuke” Jair meeneemt.

  Nadia we wachten op je!

 204. ik john de mol van sbs 6

  gloeiende gloeiende die zijn mij net voor slechte collega’s daar bij RTL ik ben hier niet blij mee en mijn stief zus linda ook niet en ook mijn aangenomen zoon Johnny niet

 205. Ad Visser

  2018, 19 september: Twan late night – 402.000 kijkers
  2019, 19 september: Beau – 358.000 kijkers

  Feiten zeggen meer dan woorden. In 2018 werd Twan op dit moment al afgebrand.

  Succes Eva, na Humberto, Twan, Art en Beau! Gaat hem niet worden.

 206. Fotograaf

  Zonder haar redactie is ze kansloos. Gaat alleen werken als ze hen meeneemt.

 207. Japio

  Gisteren 19-9 heb ik voor het eerst overgeschakeld naar Beau. Ik kon het niet meer aanzien; dat groepje mensen die overal en altijd de deskundigen moeten zijn. Tot ziens, Eva! Haar vervanger zal al klaar staan. Van mij mag dat Margriet van der Linden zijn.

 208. shrink

  Remember Twan Huys… Hangende pootjes na zes maanden… Zo’n RTL-redactie heeft gewoon een heel andere insteek, dat is Millennial-Instagram-plebs en dat gaat botsen.

 209. Frits van Dorp

  Tweebeeke ipv Jinek; Twan Huys terug naar nieuwsuur?

 210. Koert

  Ik zal haar missen, keek graag naar haar.

  Maar niet genoeg om over te schakelen naar RTL. Ik hoop dat het RTL-publiek haar net zo waardeert als ik deed, maar ik betwijfel het.

  Ik vind het echt heel jammer dat ze dit doet. Maar heeft ze heeft natuurlijk alle recht om het te doen. En ik vertrouw erop det de NPO met iets komt waar ik in de toekomst ook met plezier op afstem.

 211. anoniem

  Vrees dat ze nu nog minder door mij bekeken zal worden.. :-)

 212.  

  @Japio
  Margriet volgt Jinek op.

 213. Jordy

  TRUMP is JESUS

 214. Aha.

  Het wordt denk ik niet echt een feestavond in huize-De Mol.

 215. X

  Off inderdaad Kelder weg van de NPO. Kijken geen Buitenhof meer wanneer hij er zit.

 216. ach RTL het blijft pulp

  Met deze dame gaat RTL het echt niet redden.

  Het blijft een zender voor onnadenkenden.

  Deze geldgraaier zal tussen de reclames door en met een pot pindakaas van Unilever op haar tafel de rotzooi van RTL moeten aanprijzen.

  Daar kijkt niemand naar.

 217. 123

  @Ronald
  Fri 20 Sep 2019 om 17:54
  NPO zal vermoedelijk kiezen voor een vrouw als vervanger van Jinek.
  Opties:
  – Margriet van der Linden
  – Dionne Stax
  – Nadia Moussaid
  – Simone Weimans
  – Mariëlle Tweebeeke

  .. en ook Jip, die Fidan Ekiz aandraagt: dat lijken mij interessante keuzes. Zij doden het kúnnen doen, mist ze de tijd krijgen. ‘M’ heeft dat wel aangetoond.p; geef het tijd, en het gaat werken.
  Maar eerst: afwachten wat Van Nieuwkerk gaat doen. Aan de hand daarvan kun je nl schuiven. Mocht hij tóch door blijven gaan, dan kun je hem nog afwisselen met ‘M’. Mocht hij stoppen, dan kun je die niet zomaar ‘M’ naar de late avond verhuizen, zonder er iets goeds tegenover te zetten.

  Hoe dan ook ook: Eva is wel wat ‘power arm-hartjes’ (die ze op haar website heeft als ‘likes’) kwijt. Nogmaals: zonde. 🙁

 218. 123

  *moeten het kúnnen doen, mits ze de tijd krijgen.

 219. Henk

  Ze kon geen zenderbaas worden bij de NPO. Bij RTL maakt ze wel kans als vrouw. Een talkshow bij RTL is slechts een opstapje naar meer.

 220. Wessel

  @ach RTL het blijft pulp
  Fri 20 Sep 2019 om 22:28

  Jij hebt echt grondig onderzoek gedaan he, knap hoor.

 221. Mick

  Matthijs van Nieuwkerk past helemaal niet bij SBS6, de SBS-kijker zit helemaal niet te wachten op linkse boekbesprekingen in DWDD.

 222. Herma scheffers

  Zij moet zo van de tv af nu kijk ik dus niet meer naar RTL jammer dat stuk pfff weg ermee

 223. Herma scheffers

  Ik moet dat wijf niet jammer nu geen RTL 4 meer voor mij

 224. Mick

  Trieste types hier op de site:
  Jinek bij de NPO = Talkshowkoningin: ‘gewoon helemaal top’
  Jinek naar RTL = Flopperdeflop vrouwelijke Jack Spijkerman: ‘wat een trut, nooit iets geweest’

 225. Gerard

  Dit.
  Wordt.
  Een.
  Gegarandeerd.
  Debacle.
  Vanwege.
  Die.
  Fokking Irritante.
  Reclames.
  Tussendoor.
  Die.
  Eva Jinek.
  Haar.
  Salaris.
  Betalen.
  …het is een mislukt project.
  Enigste conclusie – tenzij ze d’r tieten laat zien.
  Tieten is altijd prijs. Geen twijfel.

 226. toxilogic

  Dat Eva voor een grote zak met geld gaat, wisten we al toen ze voor Moskovitz op de knieen ging. En ik denk dat ze van haar bij RTL een Linda de Mol willen gaan maken.

 227. Jantje

  Ik heb begrepen dat Eva de gehele marketing afdeling van Unilever mag gebruiken als redactie en dat ze zelf niets meer hoeft voor te bereiden. Lekker makkelijk. Hele dag moederen met Pax

 228. Teun-Arie Van der Geelen-Coppens

  Ik kijk er nooit naar, veel te veel onbenullige onderwerpen.
  Wordt op RTL4 nog veel erger.

 229. Hoer

  Ja hopelijk vergaat het haar net zo als Jack Spijkerman en Twan Huys!
  Dom ijskonijn ziet alleen maar centjes!

 230. Slimme dame

  Toch knap, vooruit dankzij pronken met je boobies, mannen op hun nummer zetten en als dat niet lukt huilen. Hahhaha.

 231. Jos

  Denk dat Eva een tikkeltje overgewaardeerd is. Denk dat het grotere RTL publiek niet echt op haar gekleurde en zelfingenomen wijserigheid zitten te wachten. Bovendien buitengewoon onsympathiek: je ontwikkelen op koste van de samenleving en dan innen bij de commercie. Ik voorspel een zeer matig succesje..

 232. frans

  Heeft Trump al gereageerd?

 233. Sjaak

  Blijft een Tsjech gaan voor het geld. Hoop dat ze giga op haar ugly mouth valt.

 234. Robert

  Het is mooi voor Eva, maar ik denk dat ze bij RTL niet uit de verf komt, domweg door de reclame en het slechte camerawerk.

 235. Finn

  200.000 of 800.000
  Wie zou niet de overstap maken.
  Geen bla, bla. Platform erbij.
  Gaat om poen.
  En dat is te begrijpen.

 236. PJV

  Trump hater en een voorvechter van multikul. Niet bepaald iemand om trots op te zijn.

 237. Nieuwe generatie

  Zeuren, zeiken en misgunnen!

 238. Ronaldz

  Opgenomen in het RTL contract, mochten de kijkcijfers laag uitvallen,
  dan laat Eva haar flinke memmen wat duidelijker zien.
  Ik ga pas kijken als er geen hond meer naar kijkt.

 239. Trudy

  @Ronaldz 75B is niet zo flink hoor.

 240. Natte Nel

  H o e r

 241. AapNootMies

  Maar Eva wilde toch met Jinek bij de NPO naar een ander / vroeger uitzendtijdstip, omdat ze 5x om 23:00u. een live programma presenteren te laat en te zwaar vond (vooral nu ze een kind heeft) ?

  En nu gaat ze bij RTL 5x hetzelfde doen op of rond ongeveer hetzelfde tijdstip, net zo laat dus — net zo zwaar ook?

  Deze jongen begrijpt dit niet!

 242. Karel Kakkerlak

  De talkshow op de late avond van NPO1 wordt niet vervroegd vanwege Eva, maar om een halfuuslot weg te bezuinigen. Het is puur een bezuinigingsmaatregel.

 243. H. Tan

  Dat zelfde idee had Twan ook, journalistieke ruimte. Zie wat er is gebeurd. Hij mag niet klagen hoor met z’n zak geld.

  Talkshow en reclame gaat ‘m niet worden, ik haak af.

  Fris en fruitig,
  Tan

 244. Alex

  @AapNootMies

  Er zal vast meer een rol hebben gespeeld.
  Bij de NPO mag je helemaal niks naast je show, wil je wel iets, zit je 3 jaar lang aan de vergadertafel.

  RTL is minder stroef.

 245. Ben

  Ze doet wat ze moet doen, punt.

 246. Marit

  Zit Peter van der Vorst daar nog over 5 jaar? Of zit daar straks een vrouw?

 247. ome H

  Zijn er ooit zoveel reacties geweest op een artikel van MC?

 248. By the way

  In elk geval heeft Beau gisteravond meer kijkers getrokken dan Jinek. Ze wordt ook wel meteen afgestraft door de PO-fans (dat zal straks de kop wel zijn van het kijkcijferberichtje op deze site).

 249. Virginia Rens

  Ik bied me aan om het 11 uur-slot over te nemen, dan maar wat later over dwars door de caravan.

 250. Jelle

  Was al over haar hoogtepunt heen. Ging veel te vaak over kindjes en poesjes. O ja, en was ook niet meer live. Tijd voor een betere opvolger. RTL mag haar hebben, ben benieuwd naar t alternatief.

 251. Robert

  Ik snap de vergelijking met Twan Huys niet… hij had geen talkshow, Eva wel. Zij gaat het wèl maken bij RTL.

 252. Sjaak

  @ome H Sat 21 Sep 2019 om 7:59
  Veel reacties van zure NPO’ers die bang zijn dat het belastinginfuus stopt.

 253. M. Smeets

  Ze deed journaal altijd met autocue, een echte journaal ancor doet dat natuurlijk zonder.

 254. Yoho

  Ik vind het heel jammer. Ik denk echt dat ze een grote fout maakt. Het geld is lekker maar RTL is gewoon een flutbedrijf.

 255. Sven L.

  Typisch; Jinek kreeg op dit forum veel kritiek dat ze te commercieel zou zijn (qua type gasten). Nu vertrekt ze naar RTL en klagen dezelfde reaguurders dat het gedoemd is om te mislukken.

  Stelletje misgunners haha. Ik denk dat deze move voor beide partijen zeer goed zal uitpakken.

 256. RamBam

  Ik gun het Eva van harte. Gefeliciteerd.
  Alleen is het heel jammer van die irritante en vervelende onderbrekingen van reclame in vooral talkshows.

 257. joost

  Wat nou mokerslag? Helemaal niet, in vond op gegeven moment aan die Jinek helemaal niks meer aan. Met haar geknipper met die ogen en wapperende handjes, met die overslaande schreeuwstem om gasten in de rede te vallen omdat die iets zeiden wat mevrouw niet beviel.
  Het ontembare ongenuanceerde haat tegen Trump en haar trauma over Amerika,, zij heeft in Amerika gewoond en niemand vond haar daar blijkbaar belangrijk, met de introductie van 2 linkse Nederlandse, partijdige dorpsidioten de zgn. journalisten Groenhuyzen en mislukte Twannetje Huys, die ze maar telkens vrioeg en hen erop los liet liegen, vond ik het genoeg en keek niet meer naar haar.
  Bij RTL gaat Jinek dezelfde bietenbrug op als die “socialist”Huys.
  Waarvoor ? Welnu voor geld !!

 258. arie

  De Nederlander vindt het nooit leuk, als een publiek figuur, uitsluitend en alleen voor een boel geld, dus de poen, kiest.
  Daar zal zij in de toekomst nog wel wat van merken.

 259. aammehoela

  Niet alle reacties gelezen, maar wel treffende conclusies. De huidige RTL-kijker zit niet te wachten op een talkshow. De reclames er tussen zullen de (NPO) kijker wegjagen. En dan maar afwachten hoe de gastenlijst eruit gaat zien. Tevens vond ik Eva Jinek steeds meer iemand die kritiekloos bepaalde hypes volgt. Zoals die uitzending met een pleidooi voor een meerouder gezin. Dus je staat je zaad als man af en je vriend wordt dat op papier de wettelijke vader. De lesbische moeder kon leven met deze oplossing. Nou, de Nederlander buiten de Randstad vindt dit nog steeds immoreel. Maar ja, zoals eerder al gezegd, RTL is op sommige punten toch steeds linkser aan het worden dan de NPO. Zeker op het gebied van het ontmantelen van het gezin als hoeksteen van de samenleving.

 260. aammehoela

  Los van dit alles, vond de laatste 3 maanden sowieso minder dan voorgaande reeksen. Regelmatig niet afgekeken.

 261. Mick

  RTL heeft nu een half elf talkshow met twee onderbrekingen en slechte kijkcijfers, stel dat Jinek haar kijkcijfers mee kan nemen dan zou RTL ook kunnen overwegen om slechts één reclameblok tijdens de uitzending te nemen.

 262. KLO

  Dit is RTL Boulevard met roddel tante Eva !!!!

 263. Muppy

  Ik keek altijd alleen naar haar BOOBIES !!

 264. Mark

  Eva bij RTL: 1 miljoen per jaar; bij NPO was dat 2 ton.

  Ja natuurlijk ben je dan zo weg. Gaat Matthijs ook voor zwichten bij Ome John…

 265. Zeno

  Eva zal binnekort ook aan de desk van Boulevard verschijnen, en in shows.
  Nadia wordt zeker niet haar opvolger, die zit bij de VPRO, heeft geen zendtijd op de late avond.

 266. specsavers

  Einde Jinek.

 267. G.ossip

  @Geronimo,iedereen die de kans krijgt om te cashen doet dat,anders zou je stom zijn,om Eva nu uit te maken voor parelhoer is triest,droeftoeter dat je bent.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.