Coen en Sander in zeskoppige Songfestival-commissie

De Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival zal dit jaar opnieuw gekozen worden via een interne selectie bij de AVROTROS. Het gaat dit jaar om een zeskoppig team, waarvan ook 538-dj’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga onderdeel uitmaken. Een opmerkelijke keuze, maar volgens de omroep toch ook een logische. “Zij treden met hun passie voor muziek en groot muzikaal netwerk toe tot de commissie“, laat een woordvoerder weten in een persbericht.

Omroepbaas Eric van Stade, Cornald Maas en Jan Smit blijven onderdeel van de commissie. “Hun jarenlange ervaring binnen het Eurovisie Songfestival en opgebouwde netwerk is van grote waarde bij de selectie van de Nederlandse inzending.”

Het derde nieuwe gezicht is Joyce Hoedelmans. “Joyce is sinds 2014 betrokken bij de Nederlandse delegatie en weet met haar ervaring als Hoofd Online Eurovisie Songfestival goed wat er van een deelnemende artiest verwacht wordt.”

Vorige week is bekend geworden dat ‘Mister Songfestival’ Daniël Dekker heeft besloten op het absolute hoogtepunt – de winst van Duncan Laurence – te stoppen bij de selectiecommissie.

De nieuwe selectiecommissie streeft ernaar de huidige koers, waarin Nederland het Eurovisie Songfestival weer op waarde schat en omarmt, voort te zetten en komende jaren opnieuw succesvolle inzendingen voor Nederland te selecteren.”

Foto: Radio 538

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen