Jan Slagter: ‘Man Bijt Hond is goede zet van John’

Jan Slagter, de baas van Omroep MAX, vindt het een goede zet van John de Mol om Man Bijt Hond terug te laten keren. Hij verwacht dat er veel mensen naar gaan kijken. Dat zegt hij in de rijdende talkshow van NU.nl. Man Bijt Hond krijgt een prominente rol in de programmering van SBS 6: vanaf eind augustus is de show dagelijks om 19.30 uur op zender. “Man Bijt Hond vind ik wel slim. Dat is een programma wat we nooit hadden moeten laten bij de NPO“, zegt de 65-jarige Slagter.

Het is een topformat, vindt hij. “Dat is een hartstikke leuk programma en er is een bepaald publiek voor. Dat past ook heel erg goed bij de publieke omroep. Als John het gaat brengen, dan gaan er ouderen naar kijken. Daar ben ik van overtuigd. Ja, mijn kijkers.

Bij de terugkeer van Lingo zet Slagter wél vraagtekens. “Daar heb ik wel mijn vraagtekens bij of dat weer lukt. Dat Rad van Fortuin heeft het ook niet gedaan, weet je wel.

Vindt Slagter het niet vervelend dat John nu aan zijn kijkers zit? “Geen probleem. Kijk, wij moeten allemaal scherp blijven en zorgen dat we de beste programma’s maken en dat doen we bij de publieke omroep. John heeft nog een lange weg te gaan.”

De sterrencast van SBS 6 staat er wel beter voor dan ooit. “Kijk, er is volgens mij maar één ding waar hij straks enorm blij mee zal zijn en dat is zijn zus Linda. Zij is zijn magneet en zij gaat straks met Miljoenenjacht en Ik Hou Van Holland scoren. Het is een heel kundige vrouw, die haar eigen blad uit de grond heeft gestampt, weet hoe je televisie moet maken en komt als presentatrice heel leuk over.

De Mol is ook welkom bij MAX. “Die zou ik graag bij MAX willen hebben, Linda de Mol. Maar goed, ik snap dat ze kiest voor John.”

De rijdende talkshow van NU.nl met daarin Jan Slagter kunt u hier bekijken.

Foto: MAX

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen