NPO bevestigt: Pauw en Jinek inderdaad naar 22.30 uur

Het was eigenlijk al bekend, maar het moest alleen nog bevestigd worden door de NPO en dat is zojuist gebeurd op de najaarspresentatie: de late talkshows Pauw en Jinek beginnen vanaf januari niet om 23.00 uur, maar om 22.30 uur. Ook Nieuwsuur wordt daarom vervroegd. “Om programma’s nog beter hun weg te laten vinden naar het publiek, volgt begin 2020 een belangrijke wijziging in de programmering van NPO 1 en NPO 2“, zo laat een woordvoerder van de publieke omroep weten.

Pauw en Jinek zullen ook in januari direct worden gevolgd door het late NOS Journaal en het NOS Sportjournaal rond 23.30 uur. Het gerucht dat RTL Boulevard bracht over een late soapserie om 23.30 uur klopt dus niet.

Nieuwsuur gaat zoals bekend ook verhuizen: van 22.00 naar 21.30 uur. Frans Klein, directeur Video, zegt: “We weten dat veel kijkers de latenight-talkshow graag iets eerder willen zien. Met het eveneens vervroegen van Nieuwsuur houden we een mooi actueel blok en dan iets eerder op de avond.

De NPO speelt al jaren met het plan om de late programmering een half uur op te schuiven, omdat er dan niet drie, maar slechts twee programma’s nodig zijn om prime time op te vullen.

Ook heeft Jinek aangegeven dat ze 23.00 uur persoonlijk net iets te laat vindt voor haar programma. Zij komt straks een halfuurtje eerder thuis van haar werk.

NPO-baas Shula Rijxman stond in haar toespraak overigens kort stil bij de overstapgeruchten rondom Eva Jinek, Jeroen Pauw en Matthijs van Nieuwkerk, die overigens alle drie niet aanwezig waren bij de presentatie.

Rijxman zei: “Lieve Eva, lieve Jeroen, lieve Matthijs. De publieke omroep heeft jullie groot gemaakt, jullie hebben de publieke groot gemaakt. En jullie zijn voorbeelden, rolmodellen voor nieuwe talenten. Dat is onbetaalbaar.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen