Luuk Ikink: ‘VI wordt gemist bij RTL’

Geplaatst op vr 23 aug 2019 om 10:20

Luuk Ikink denkt dat de mannen van VI fiks gemist worden bij RTL. Dat heeft hij gezegd tegen VI-host Wilfred Genee in zijn programma op Radio Veronica. De mannen van VI ruilden hun programma Voetbal Inside op RTL 7 vorig jaar in voor Veronica Inside op Veronica, omdat ze bij RTL waardering misten. Na het volledig floppen van de Humberto Tan-show VTBL is RTL 7 nu niets meer dan een bonte verzameling van politiebeelden uit het guldentijdperk, pijltjesgooiende bierbuiken en B-voetbal.

Het kan niet anders dan dat RTL wel een beetje spijt heeft, denkt Ikink. “Ik denk wel dat jullie programma wordt gemist bij RTL.

Ikink had bij RTL geen warm contact met de mannen van VI. “Ik kwam jullie nooit tegen, maar wij zitten natuurlijk ook in Amsterdam enzo, dus dan kom je iedereen bij RTL niet tegen. Volgens mij liepen jullie ook met een grote boog om iedereen heen.”

Zelf kijkt Ikink graag naar VI. Wie vindt hij leuker: Johan Derksen of René van der Gijp? “Ik vind René vaak wat grappiger, die vind ik leuker.

De transfer van VI is onderdeel van John de Mols aanval op RTL. Maakt Ikink zich daar zorgen over? “Laat maar komen. Dat was vorige keer ook zo toen 6 Inside begon. We moeten ons programma gewoon blijven maken en SBS 6 doet dat ook. We zien wel weer wat ervan komt, ik ben benieuwd.”

Eilandpraat
Ik ga ook iets spannends doen, maar daar kan ik nog niks over zeggen. Als ik dat zeg, dan ga ik heel veel van de publiciteitsplannetjes in de war schoppen.

Wilfred

 

Foto: RTL
29 Reacties op “Luuk Ikink: ‘VI wordt gemist bij RTL’”


 1. aammehoela

  RTL 7 nu niets meer dan een bonte verzameling van politiebeelden uit het guldentijdperk, pijltjesgooiende bierbuiken en B-voetbal.

  Nou nou, dat is wat overdreven. Darts, zeker rond kerst en jaarwisseling, wordt goed bekeken en gewaardeerd en het B-voetbal………. zeg dat eens tegen bv. een fan van Feyenoord. RTL 7 lijkt dit seizoen wel weer te mogen scoren op de donderdagavond met EL-voetbal. In ieder geval 2 ploegen zeker en mocht Ajax zo slecht blijven spelen en AZ gaan stunten bij Antwerp dan zouden het er ook nog 4 ploegen kunnen worden. Voor de rest is RTL7 inderdaad politiebeelden en oude meukfilms.

 2. Hielke

  RTL 4 is de “zogenaamde” mannen zender. Alleen maar van twijfelachtige kereltjes.
  Halfzachte Hipsters en wannabe artiesten en talenten. Scheren zich een half jaar niet en denken zo toch een bepaalde stoerheid te bewerkstelligen met hun strakke broekjes en witte gymschoentjes die na een jaar of 2 nog smetteloos zijn.

 3. Snake Charmer

  @aammehoela

  Dat is hetzelfde als Veronica als je CL en VI weghaalt.

 4. Hielke

  Moet je ook van houden, die eindeloze dart competities die hele avonden non-stop worden vertoond! “ Meer Voor Mannen!”
  Mannen die in een felgekleurd 3/4 broekie het vakantie resort onveilig maken met hun love handles en all you can eat vermogen?

 5. Tim H

  RTL7 is overbodig geworden, net als minstens de helft van de andere NL zenders.

 6. aammehoela

  Op zich heb je gelijk, maar om het over B-voetbal te hebben gaat wat ver. Dat bedoelde ik. Voor het overige stellen die zenders allemaal niets voor. Heb al eerder aangegeven dat RTL 5, 7,8 en Z samen een zender kunnen gaan vormen. Hetzelfde geldt voor Veronica, Net 5 en SBS 9. Gewoon SBS 7 noemen.
  Dus NPO 1, NPO 2, NPO 3, RTL 5, RTL 5, SBS 6 (voor de tokkies) en SBS 7 of Veronica blijven noemen. Kan op de kanaal 8, 9 en 10 bv. de Vlaamse zenders geprogrammeerd worden.

 7. Ron

  Kan me goed voorstellen dat VI gemist wordt. De mannen haalde toch 2x per week de kijkcijfers uit het dal voor RTL 7. Was te verwachten.

 8. Ruud

  @Aammehoela: Wat maakt het voor de kijker uit of er 8 of 13 Nederlandse zenders zijn? Kennelijk kijken er nog elke avond zo’n 100.000 kijkers naar een kleine zender met herhalingen of oude meuk-film. Het kost een zendergroep weinig tot niets en levert ze een hoger marktaandeel op.
  Dus waarom zouden ze moeten stoppen met Net5, RTL78, SBS9, etc? Zappen naar 51 voor de Vlaamse zenders kan niet het grootste probleem zijn.

 9. Henk

  Het c-merk van voor de Tweede Wereldoorlog Veronica heeft het geluk dat er in iedere geval 1 regulier programma scoort.
  De rest is RTL 7-bagger.

 10. Henk

  @Ruud
  Als je denkt dat een zendertje in de lucht houden niets kost, ben je nog dommer dan de gemiddelde reageerder hier.

 11. Bart

  @Ron RTL7 kun op een andere manier vullen. Ze hebben de plank volledig misgeslagen door met de zoveelste voetbaltalkshow te komen en door weer met Tour du Jour te komen in de zomer. Talkshow over een evenement dat je zelf niet uitzend en een behoefte waarmee die al voorzien is met De Avondetappe.

  Als voor RTL7 RTLZ terug overdag. Maak een leuk algemeen sportprogramma, haal Eric en Frank met Bureau Sport naar RTL7. Zitten vaak weggestopt met veel te korte series op NPO3. Breng Nieuws aan tafel terug en ga op de VI manier met een aantal (vaste) gasten al het nieuws bespreken. (Maak een hiervan ook een langere podcast versie) Een kwestie van kiezen, 24 uur met en 5 jaar later. Koop wat series en documentaires aan i.p.v. 30x die films. Dit hoeft allemaal helemaal niet zoveel te kosten. Wat ik noem hoeft niet allemaal maar enkele dingen zouden ze kunnen doen weer meer kijkers te krijgen. Doop RTL Z om in RTL Classic met series en films uit de 80/90’s en een beetje 70/00’s

 12. Ruud

  Kom met argumenten Henk, i.p.v. zinloos gescheld!

 13. ano@niem.nl

  Veronica heeft ook nog UFC. Wat me aan Veronica stoort is dat ze hun eigen merk niet hooghouden. Waar is Countdown of de TOP40? Waar is de heilige koe en de pin up club? In beginsel het hart van Veronica.

  Het is jammer dat “je bent jong en je wilt wat” verruild is voor “je bent oud en je wil oude meuk”. Dat geldt ook voor de radio. Daar waar men eerder populaire muziek draaide is het nu allemaal jaren 60/70/80 en af en toe 90.

  Wat betreft het samenvoegen van zenders. RTL8 en Lounge zijn typerend dezelfde zenders. RTL 5 en RTL7 en RTL Z kunnen simpel in elkaar worden geschoven. RTL Z voegt niets meer toe. RTL Crime is nog wel te doen en een hoge uitzondering.

  SBS9 heeft geen profiel en is meer herhaalzenders dan iets anders. Handig wanneer voetbalwedstrijden tegelijk worden uitgezonden, maar verder ook niet.

 14. Curryworst

  @Hielke
  Fri 23 Aug 2019 om 10:32,
  Je vergeet nog te melden dat die zachtgekookte RTL-eitjes de pijpen een beetje oprollen van hun te strakke jeans want we moeten natuurlijk wel kunnen zien dat ze geen sokken dragen.
  Staat stoer en nonchalant of zo, met blote poten in de smetteloos witte sneakers.
  Boven aan de ladder van de zachtgekooktje eitjes/natte tosti’s staan uiteraard Arie Boomsma en Tim Hofman.

 15. Bart

  @ano@niem.nl Wat betreft het eerste helemaal mee eens. Of nu perse die programma’s moeten zijn is de vraag. Maar snap wat je bedoeld. Zonde dat ze niet doen met het merk waar het eigenlijk voor staat. Aan de andere kant is dit binnen Talpa een lastig verhaal. Helemaal wat betreft radio omdat ze dan zichzelf gaan zitten beconcurreren op 538. Dat probleem is er nu eigenlijk al met Veronica radio en Radio 10. Eigenlijk zouden ze nog een keer moeten proberen om Rob Stenders aan te trekken als directeur van Talpa radio. Met Fred Siebelink maar hem.

  Wat betreft die andere zenders. Ze zijn er nog dus er word geld mee verdiend. RTL7 en RTL Z samen voegen zou een goed idee zijn. RTL5 zou een tweede brede zender kunnen worden naast RTL4 als ze er helemaal voor zouden gaan en de zender maken zoals SBS6 vroeger was. RTL8 zouden meer een etalage kanaal moeten maken van Videoland. RTL Lounge vind ik er niet op lijken maar zouden ze wat meer afwisseling op kunnen brengen. Meer soapy en niet Het zonnetje in huis wat er totaal niet bij past. SBS9 zou ik de comedy’s van Veronica vooravond heen verhuizen en van Veronica een meer varieerde zender maken met ook een Nederlandse vooravond maar dan met ander soort programma’s als op SBS6. Door het Lint, Actienieuws, Explosief en ik had er Utopia heen verhuist. Kan nog steeds natuurlijk. Op SBS9 films behouden, hier en daar een herhaling en voetbal als dat zo uitkomt.

 16. weethetbeter

  Het is een van de vele fouten bij RTL ,ze hadden de mannen nooit moeten laten gaan RTL 7 stelt niks meer voor , ik heb nooit gedacht dat ik zoveel op Veronica zou kijken,maar ik blijf de mannen trouw het is het leukste praatprogramma op TV .

 17. Ronnie

  Het klopt niet helemaal, want RTL 7 doet het bijzonder goed met films.. mannen 50+ kijken nog steeds gewoon films op TV. Ze doen het daarmee vaak zelfs beter dan Veronica. En Europa League en darten wordt ook gewoon prima bekeken.

  Maar ze missen de mannen zeker..

 18. Ad Visser

  Peter’s Herhaalkanaal (net als 5&8). Niets meer en niets minder.

 19. E!

  Luuk moet lekker zijn bek houden

 20. Mark

  RTL 7 had toch de gehele zomer meerdere tv-premières per week. Er was weer flink ingekocht bij Dutch Filmworks (de enige maatschappij waar ze nog films van krijgen, de rest is vertrokken naar Talpa, ook SONY en Paramount). De meeste films waren dtv-actie met Bruce Willis en Jason Statham, maar daar is ook een markt voor. Kijkt de doelgroep van RTL 7 massaal naar.

  Is het jullie al opgevallen dat de 4 Film1 zenders de hele zomer al oude SONY films uitzendt, 24/7? Allemaal films die RTL 7 en 8 afgelopen jaren uitgezonden hebben.

 21. Wolter

  Veronica is zonder VI en de CL ook helemaal niets.

 22. @Wolter

  RTL5 is zonder Expeditie Robinson ook helemaal niets! Oh, daarmee hebben ze zojuist vakkundig de zender de nek omgedraaid om nog iets te maken van RTL4.

 23. Bart

  @@Wolter Expeditie Robinson had al een paar jaar op RTL4 moeten staan. RTL5 had al een paar jaar een ander soort zender moeten zijn.

 24. Mart

  Wat ze zouden kunnen proberen?

  RTL Z en RTL 7 weer samenvoegen.

  RTL 7: Nieuws, Sport en Documentaires.

  00.00 – (HH) RTL Nieuws
  07.00 – (HH) RTL Vandaag
  08.00 – RTL Z Nieuws
  18.00 – Realityprogramma’s zoals; Deurwaarders, Even Krap Bij Kas, 24 uur… (Kan inkoop zijn, maar niet uit 2015 of eerder)
  20.25 – RTL Vandaag (Meteen naar 8-uur Journaal). Tegenhanger Nieuwsuur. Achtergronden van het Nieuws in luchtige sfeer ala RTL Boulevard/Z Today.
  Presentatie: Peter van Zadelhoff, Ronald Koopman (e.v.t. zelfs Rick Nieman terughalen?)
  21.30 –
  Maandag t/m woensdag – Docs op 7: Inkoop/eigen documentaires (of gewoon film).
  Donderdag – UEFA Europa League of Premier League of Darts (RTL Vandaag vervalt)
  Vrijdag – RTL Voetbal: Vooruitblik aankomend voetbal weekend / Terugblik afgelopen weekend/week (Europa league, Champions league etc.) Presentatie: Humberto Tan.
  22.30 HH Realityprogramma’s

  Zaterdag en Zondag: Houden bij film(premières)

  VTBL op social media veranderen naar RTL Voetbal. Het merk RTL Voetbal weer sterk gaan maken! Focus op goede website.

  En verder misschien een bod doen op FOX Sports presentator(en)? Voor RTL Voetbal en de Europa League.

 25. JAN

  @ Mart en jij denkt dat dat helpt ? ook RTZ en 7 zijn niet succesvol alleen dan als er weer iets heel bijzonders op komt , ook darten, daar is het nieuwtje er ook van af
  en voetbal kan je wel vergeten, nee de markt is verzadigt,en te veel aanbod van het zelde Dat is de oorzaak ! Op papier kan je een zender de hemel in prijzen
  mooie programmeringen opstellen, Maar de praktijk is anders !
  De gouden tijden zijn voor RTL en ook voor Talpa voorbij, of de kijker moet zich bekeren!

 26. Mart

  @jan

  Nee geen idee dat het helpt, maar zoals het nu door gaat helpt ook niet.

 27. JDJ

  RTL zou de uitzendingen van pokertournooien live kunnen gaan uitzenden. Past perfect in hun programmering. Aanbieders van content zijn er genoeg.

 28. sport

  Niet door mij want van mij mogen ze voorgoed wegblijven.

 29. BRAAK

  Ikkink, je bent een lichtgewicht zonder inhoud, ga weg vieroog.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.