Buddy Vedder: ‘Goede tijden zijn voorbij voor GTST’

Geplaatst op do 22 aug 2019 om 13:00

Buddy Vedder denkt dat de goede tijden van weleer definitief voorbij zijn voor Goede Tijden Slechte Tijden. Dat zei de GTST-bekendheid woensdagavond in RTL Boulevard. Het is komend seizoen erop of eronder voor GTST: als de kijkcijfers niet stijgen, dan zal de soap zijn plek op RTL 4 niet weten te handhaven. Natuurlijk kijkt men tegenwoordig ook op andere manieren tv, maar als een quiz middenin de zomer meer kijkers trekt dan GTST in het hoogseizoen, dan is er toch wat aan de hand.

Ook Vedder ziet dat de kijkcijfers van GTST in rap tempo gedaald zijn. “Toen ik in 2015 binnenkwam kregen we nog stickers voor 2 miljoen kijkers. Dat is wel een stuk minder geworden. Die goede tijden zijn vervlogen.

Eigenlijk wilde RTL 4 deze én volgende week herhalingen van GTST uitzenden, maar omdat de afleveringen van maandag en dinsdag zó slecht scoorden, heeft de zender besloten het nieuwe seizoen een week naar voren te halen en al vanaf maandag uit te zenden.

Een goede zet, denkt Vedder. “Misschien is het wel omdat SBS 6 maandag begint met hun nieuwe vooravond. Ik denk dat goed is om te luisteren naar je fans.

Komt het goed met GTST? “Goede Tijden heeft in de geschiedenis bewezen dat ze vaak wel weer uit een dipje komen. Goede Tijden kennende doen ze er alles aan om de scripts te herschrijven of iets te vinden zodat het publiek weer komt.

Oud-GTST-actrice Inge Ipenburg liet zich bij Shownieuws ook hoopvol uit. “Op zich ben ik geen echte soapseriekijker, maar dat neemt niet weg dat ik apetrots ben dat het al dertig jaar bestaat. Iedereen kan zeuren over de kijkcijfer, maar kom op. Natuurlijk lopen de kijkcijfers terug, want er wordt heel anders televisie gekeken dan tien, twintig of dertig jaar geleden.

Foto: RTL
31 Reacties op “Buddy Vedder: ‘Goede tijden zijn voorbij voor GTST’”


 1. Ron

  Dat zegt ie dus helemaal niet, maar de quote is herschreven en dan lees ik het toch echt anders….

 2. Ergo

  Mijn zoontje krijgt ook een sticker als hij een voldoende haalt….

 3. Mark2

  Kregen ze een stickertje bij 2 miljoen kijkers? Dat is toch iets voor de lagere school?

 4. Zonder Naam

  Buddy Vedder, het zogenaamde supertalent. Elke keer dat ik hem zie lijkt het alsof ‘ie een stem opzet. Ook als ‘ie niet in de Tv-Kantine zit.

 5. Valerio Zeno

  Buddy Vedder is het ‘vriendje’ van meneer en meneer Boshardt… Zij hebben hem zeer ‘talentvol’ bevonden en gunnen hem dus ook een plekje in Groitverdienersland….

 6. Probleemanalyse

  1. Te veel jonge ‘acteurs’. Een goede soap staat vereist een goede afwisseling van acteurs over de 3 verschillende generaties; nl. de jongeren, hun ouders, en tenslotte dien ouders, oftwel de opa en oma generaties. Zo onstaan er verschillende relaties waarin elk gezin c.q. familie zich kan herkennen. In het huidige GTST is deze balans totaal doorgeslagen naar een middelbare school setting. Dan is Spangas een beter alternatief.

  2. Te veel maatschappelijke thema’s die vanuit een multicultureel, politiek correct en identity politics frame worden gelanceerd. Hier zit een gemiddelde kijken uit de provincie die de hele dag heeft gewerkt niet op te wachten. Als je bijvoorbeeld drugsproblematiek van een zoon wil behandelen, dan moet zich dat op een realistische manier plaatsvinden binnen dat betreffende gezin, zodat het herkenbaar en a-politiek blijft. Wanneer je doelbewust maatschappelijke thema’s met een boodschap gaat implementeren binnen een soapgezin, dan onstaat een onnatuurlijke, politiek correcte situatie. Gevolg: kijker keert zich af. Kortom: houdt soap a-politiek en ga geen maatschappelijke boodschappen proberen te verkondigen, want dat keert als een boomerang terug in je gezicht.

  3. Kwaliteit van acteurs is onvoldoende. Daarnaast is het verloop in karakters gigantisch en niet behapbaar. Ten slotte, geef personages ook is normale Nederlandse namen. De gemiddelde naam zou niet mistaan in de Amerikaanse R&B scene.

 7. Andreas

  Heerlijk, vanavond weer EastEnders bij de BBC. Daar hebben ze nog nooit van een zomerstop gehoord!

 8. Frake News

  Bij een brute overval op een bejaard echtpaar is, naast sieraden en geld, ook een kijkcijferkastje ontvreemd. Namens het getroffen echtpaar zei zoon Erik dat “de hele familie thans door een hel gaat”.

 9. ik reageer ook ff

  En daar is bericht nr ? van MC over GTST.
  Na Twan Huys, Art Rooyakkers en Humberto Tan is GTST aan de beurt om kapot geschreven te worden.

 10. pm

  Quote: Dat zei de GTST-bekendheid woensdagavond in RTL Boulevard. Het is komend seizoen erop of eronder voor GTST: als de kijkcijfers niet stijgen, dan zal de soap zijn plek op RTL 4 niet weten te handhaven.

  Dat laatste is echt verzonnen door MC en elke keer wordt t weer aangehaald. GTST is veel te duur voor RTL of Videoland

 11. berry

  Hoeveel GTST items zal MC nog “verzinnen”.?

 12. Roelof

  Zolang ze die politiek correcte onzin erin blijven gooien zal het NOOIT weer iets worden.

  Veel negatieve geluiden onder de kijkers zijn volgens mij destijds begonnen door het verhaallijn van een ‘vluchteling’ die ook nog arts was😂 en hierna werd het alleen maar erger….

 13. Bart

  Het is allemaal zo nep als die pest dat GTST … ze hebben allemaal een goede baan … zitten altijd in een duur hotel/restaurant … niemand rookt … de families spreken nooit over hun andere familieleden ( heb Laura nog nooit gehoord over haar familie ) ze leven allemaal absurt gezond en eten allemaal vreemde dingen tussen de middag ( ooit een bouwvakker gezien die uitgebreid gaat lunchen tijdens de pauze ) kortom de gemiddelde Nederlander herkent zich zelf helemaal niet in de personages

 14. gtstfites

  Dit heeft Buddy niet gezegd wat een onzin. Hij zei GTST heeft wel vaker een dip, maar ze.komen er altijd weer uit.

 15. Prostituee

  Wat er aan de hand is,is dat het een kiinder soap is geworden en er op een infantiele manier met elkaar gecommuniceerd word. Geen wonder dat er geen bal naar wilt kijken. flikker al die rotblagen de serie uit.

 16. Snake Charmer

  Wow zag het op TV en dat werd echt anders gebracht dan dit trol bericht.

 17. Ron

  @gtstfites: zo heb ik het ook gelezen en gehoord in de uitzending gisteren….

 18. Snake Charmer

  Wat mis ik MediaKrant toen werd tenminste echt medianieuws behandeld en niet dit soort onzin.

 19. Anoniem

  Zoals al eerder geschreven in enkele reacties, dit heeft Buddy niet gezegd.
  Zoals MC het meent te verwoorden, is volledig de plank misslaan.
  Maar ja, wie verbaasd dat nog.
  Mensen & programma’s kapot schrijven, is blijkbaar het enige wat ze kunnen.

 20. lkm

  Toch logisch dat zoiets niet scoort, oude afl. die al op Videoland en RTL zijn uitgezonden, wie kijkt dat dan. In september weer gewone cijfers. Sneu voor Lingo…

 21. FlyingLotus

  Ik ben zelf Renault monteur en kan bevestigen dat Renaults heel snel kapot gaan.

 22. Zonnestelsel

  Kapot gemaakt door de allochtonisering. Net als Nederland.

 23. Klaasje v

  Zo zei hij het helemaal niet…. Wat slecht weer van MC.

 24. tvleeuw

  De vooravond van RTL is ijzersterk maar GTST is toch echt bezig aan zijn laatste seizoen. Ben benieuwd hoe RTL dit gaat opvangen? Hopelijk niet nog een quiz!

 25. Ad Visser

  @tvleeuw. Heb vandaag het gerucht gehoord dat ze Dallas op het tijdstip van GTST gaan uitzenden per september 2020.

  Nostalgie, doelgroep, oudere acteurs, familie, divers, etc. En (!) herhaling (dus lekker goedkoop)

 26. Frietkot

  ja en het gerucht gaat dat toppop weer terug komt bij de avro met ad visser of krijn torringa

 27. Ad Visser

  @frietkot. Helaas, ik moet je teleurstellen. De avro bestaat niet meer op TV. En ik wil niet meer. Ben geen Patricia Paay!

  En….. het eerste format is het beste format. Het tweede is slechts surrogaat.

 28. WEST*

  @Friet kot Ja een bijna bejaarde die de hits van vandaag aan elkaar praat!
  Maar aan de andere kant….
  Zullen we Theo Uden Masman de Ramblers of Jos Cleber van de Zaaiers tot leven roepen , kunnen ze meteen bij 538 aan de bak! of Misschien Jan Boots, met zijn perfecte radio stem, weet de jeugd meteen hoe je beschaaft Nederlands spreekt!

 29. TV Boer

  @Probleemanalyse:
  Goed verwoord.Wat mij betreft is dat wat het is. Dat GTST is een platform geworden dat zichzelf heeft gebombardeerd als de opvoeder van nedeland. Altijd maar weer Nederland voorhouden hoe het moet. En met al die gepolijste jonge, onbekende acteurs heb ik al helemaal niks. Rtl 4 mist hierdoor een belangrijk doorkijkeffect..Zet hier iemand op die daar echt verstand van heeft! Iemand die begrijpt wat er in de gemiddelde Vinex wijk speelt en hoe daar gedacht wordt.Ajb geen mensen die proberen van Rtl 4 een grachtengordel zender te maken..

 30. Waarzegger

  GTST gaat naar rtl 5. Op het slot van GTS komt dan Matthijs v N , afgewisseld door Jinek. Logisch toch?

  Hiermee los je meerdere problemen op:
  1 Jinek kan vroeg aan het werk en houdt dan tijd over voor de kleine
  2 Mattijs kan weer lekker cashen
  3 Rtl 4 heeft weer kans om te scoren waardoor het broodnodige doorkijkeffect voor de rest van de avond terug komt
  4 Rtl 5 kan, ondanks lagere cijfers van GTST weer groeien naar een relevant bereik

  Het is dus eigenlijk niet zo moeilijk allemaal

 31. Trudy

  ik stel voor dat ze er maar mee moeten gaan stoppen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.