Albert Verlinde gelooft in comeback Lingo

Albert Verlinde denkt dat Lingo zomaar eens een succes zou kunnen worden in de vooravond van SBS 6. Het woordspel overstijgt alle andere tv-spellen. Dat schrijft hij in de TROS Kompas. Lingo krijgt een prominente plek in het schema van de zender, namelijk elke dag om acht uur ’s avonds. Zelfs Utopia moet ervoor wijken. “De opvallende trend dat veel oude tv-formules hun terugkeer op de buis maken bereikt een nieuw hoogtepunt met de comeback van Lingo volgende week“, schrijft hij.

Lingo werd ooit naar Nederland gehaald door Harry de Winter, waarna het uitgroeide tot een heuse tv-klassieker. “De combinatie van Bingo, woorden raden, graaien in een ballenbak, een publiek dat ‘groen, groen’ schreeuwt en een hoog thuis-meespeelgehalte zorgt ervoor dat het spel uitstijgt boven alle anderen.”

Wel krijgt Lingo nu een ietwat megalomane presentator: Jan Versteegh. Hij heeft zijn handen vrij nu 6 Inside, dat hij samen met Verlinde maakte, compleet is geflopt.

Verlinde wenst Versteegh veel succes. “Hij was een van de velen die een screentest deed en was daar zelf onzeker over, maar de producent zag het helemaal zitten. Ik wens Jan veel succes.

Lingo gaat op 26 augustus in première op SBS 6.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen