NOS’ Gerrit Hiemstra is steenrijk: ‘Hij heeft schijt’

Alexander Klöpping vindt het heerlijk dat Gerrit Hiemstra zich als weerman zo fanatiek in het klimaatdebat mengt, ondanks dat hij daardoor steevast allerlei FvD- en PVV-types over zich heen krijgt. Dat laat hij blijken op Twitter. Klöpping wijst erop dat Hiemstra een dikke middelvinger kan opsteken, omdat hij al lang binnengelopen is. Van 2000 tot 2009 was hij mede-eigenaar van WeerOnline en dat heeft hij voor de jackpot verkocht. Een prachtig figuur, vindt de Blendle-baas.

Hij is fan van de weermeneer. “Ik vind het fenomeen Gerrit Hiemstra dus geweldig. Die man is helemaal binnengelopen met de verkoop van WeerOnline. Doet nu dus eigenlijk vrijwilligerswerk bij de NOS als weerman. Heeft daardoor volledig schijt en neemt geen blad voor de mond. GO GERRIT.

Het populistisch-rechtse stemvolk walgt van Hiemstra, omdat hij men wijst op de gevaren van klimaatverandering. Hij vertelde daar donderdag nog over aan tafel bij Eva Jinek.

Hiemstra: “Het maakt de werkelijkheid niet anders. Ik heb wat dat betreft een beetje zendingsdrang. Als ik overtuigd ben dat het is zoals het is, dan zeg ik dat. Dan is er niemand die mij kan tegenhouden op dat vlak.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen