NOS’ Gerrit Hiemstra is steenrijk: ‘Hij heeft schijt’

Geplaatst op ma 29 jul 2019 om 14:20

Alexander Klöpping vindt het heerlijk dat Gerrit Hiemstra zich als weerman zo fanatiek in het klimaatdebat mengt, ondanks dat hij daardoor steevast allerlei FvD- en PVV-types over zich heen krijgt. Dat laat hij blijken op Twitter. Klöpping wijst erop dat Hiemstra een dikke middelvinger kan opsteken, omdat hij al lang binnengelopen is. Van 2000 tot 2009 was hij mede-eigenaar van WeerOnline en dat heeft hij voor de jackpot verkocht. Een prachtig figuur, vindt de Blendle-baas.

Hij is fan van de weermeneer. “Ik vind het fenomeen Gerrit Hiemstra dus geweldig. Die man is helemaal binnengelopen met de verkoop van WeerOnline. Doet nu dus eigenlijk vrijwilligerswerk bij de NOS als weerman. Heeft daardoor volledig schijt en neemt geen blad voor de mond. GO GERRIT.

Het populistisch-rechtse stemvolk walgt van Hiemstra, omdat hij men wijst op de gevaren van klimaatverandering. Hij vertelde daar donderdag nog over aan tafel bij Eva Jinek.

Hiemstra: “Het maakt de werkelijkheid niet anders. Ik heb wat dat betreft een beetje zendingsdrang. Als ik overtuigd ben dat het is zoals het is, dan zeg ik dat. Dan is er niemand die mij kan tegenhouden op dat vlak.

Foto: NOS
60 Reacties op “NOS’ Gerrit Hiemstra is steenrijk: ‘Hij heeft schijt’”


 1. Mick

  Hiemstra is gewoon een enorm domme gast. Hij beweert dat de mensheid voor 100% de oorzaak is van klimaatverandering. Dat betekent dus dat er zonder mensheid geen klimaatverandering zou bestaan en dat klimaat stabiel was met 0% afwijking. Lariekoek van Hiemstra.

 2. shrink

  Weet je wie er nog meer fan van Gerrit Hiemstra waren? De Grote Volksschrijver Gerard Reve en zijn vriend Joop! Lees maar:
  Gerard: ‘Gerrit Hiemstra, de man van het wederbericht, prachtig.’

  Joop: ‘Gerrit is de zoon van alle moeders en van alle vaders. Vanaf de eerste keer dat hij op televisie kwam was het mooi weer en als het geen mooi weer is, is het goed voor de planten. En als Gerrit wind voorspelt, verdwijnen de dooie takken van de bomen!’

  Gerard: ‘Als Gerrit Hiemstra op de buis is, gaan wij op onze knieën. Gebruik maar gerust het woord opwinding.’

 3. Oprutte

  Raar. Iedereen mag alles roepen, maar Hiemstra mag dat in zijn volle overtuiging schijnbaar niet..? De rechts populistishe kiezer weet enkel hoe het wel zit?
  Beetje hypocriet, beste Landgenoten.

 4. Dennis

  @Mick: Dom is hij niet hoor, het is een goede zakenman. Maar goed, je zult wel jaloers zijn 😉

 5. Boris

  Ik volg Gerrit ook alleen maar om de reacties op zijn tweets te kunnen bekijken. Hilarisch is dat altijd. We komen dan zondags met de familie samen en ieder mag dan zijn favoriet van de week vertellen. Ideale manier om als familie/vrienden weer wat dichter bij elkaar te komen.

 6. Huismaker

  Gekke Gerrit. Dat wordt een carnavalshit. Mensen gaan die man steeds minder serieus nemen. “Klimaat-ontkenners”. Wie in godsnaam een miljoenjaren oud klimaat. Waarin hele warme en koude tijden hebben gehad. Ook toen er niet eens mensen op deze bol woorden.

 7. Harry

  Lieden als Hiemstra leiden aan het klimaatdram-virus.
  Het enige wat ik de afgelopen 50 jaar drastisch heb zien stijgen is niet de temperatuur of de zeespiegel, maar de autoriteit van de EU, de lastendruk, armoede, daklozen, voedselbanken, geweldplegingen, en het aantal niet westerse allochtonen en haatkazernes in Nederland.
  Mijn vaderland.

 8. Curryworst

  Bij de NOS zullen ze wel niet zo blij zijn hiermee.
  Ze willen neutraliteit uitstralen maar als een medewerker zich in verhitte online debatten gaat mengen komt dat toch in het geding.
  Daarom zullen ze ook wel blij zijn nu Dionne Stax verdwijnt als nieuwslezeres. Is ook teveel beschadigd door de affaire Stax-Tan.

 9. Bizar

  Er zijn dus echt mensen op deze planeet die denken dat je maar
  onbeperkt CO2 de lucht in kunt blazen en dat dit proces geen
  invloed heeft op de temperatuur op aarde.

 10. n

  De NOS zit zo vuistdiep in de EU, KOZP en Urgenda dat ze alle neutraliteit hebben verloren. Mochten ze de waarheid gaan vertellen, dan maken ze zich belachelijk.

 11. Harry

  @ n
  Ze weten inmiddels niet meer beter. Net als met het ophouden van van het NPO-handje.

 12. Tim H

  Ach, wie neemt de NPO nog serieus?

 13. Momo

  Dat je rijk bent, betekent niet je gelijk hebt.

 14. Sjaak

  @Bizar Mon 29 Jul 2019 om 14:32
  Het echte probleem is dat er teveel mensen zijn. Van 3 miljard tot 8 miljard in 50 jaar. Maar daar zeggen linkse mensen niets over, jullie Jesse Klaver maakt gewoon 3 kindjes.

 15. Momo

  @Bizar

  Niks raars aan, hoor.

 16. Minder of Mirjam

  Goed zo gerrit! Laat de Forum voor DemoThierry gekkies maar kletsen. Geniet jij ook zo van de ineenstorting-in-slowmotion van die partij nu Henk En Thierry heibel hebben?

  Fantastisch! PVV 0 zetels in het Europees Parlement, FvD die zichzelf kapot maakt.

 17. Ma-Gi

  Weet iemand hoeveel hij gecasht heeft met weeronline?

 18. LLRV

  Weermannen en -vrouwen VOORSPELLEN het weer niet, dat zou ook riskant zijn. Zou het wel af en toe en mss zelfs enigszins moeten kloppen. Nee, het zijn WAARNEMINGEN. Groot verschil!

 19. Statler

  @Mick

  Gewoon blijven liegen en (ver)draaien, Mick. Er zijn altijd wel domme gastjes die je flauwekul voor waar aannemen.

 20. Jantje

  Zendingsdrang bij het NOS journaal en dan raar op kijken dat er mensen zijn die het journaal niet meer vertrouwen. Goed bezig NOS. Je betrouwbaarheid kan je maar een keer te grabbel gooien

 21. Robert

  @Mick
  Ik denk dat jij nog wel het één en ander kan leren van Dhr. HIEMSTRA, succes daarmee!

 22. Sapperdeflap zeg!

  Ik ben niet iemand die Gerrit blindelings gelooft, maar heb respect voor zijn mening en ‘zendingsdrang’. Engnek Baudet wil dat deze weerman wordt ontslagen, omdat de uitleg van Gerrit over de klimaatverandering hem niet aanstaat. Ik dacht dat de D van FvD stond voor ‘Democratie’, maar het lijkt meer op ‘Dic-ta-tuur’. Forum is voor ‘vrijheid van meningsuiting’, zo lang dat maar in het uitermate bekrompen boreale plaatje past. PVV en SP zijn inmiddels vergane ‘glorie’, en FvD doet zijn uiterste best zichzelf op te blazen, gelet op het moddergevecht tussen Baudet en Otten. Goed bezig dus. Opgeruimd staat netjes.

 23. henk

  Go Gerrit go….. je hebt he-le-maal gelijk.

 24. ome h

  Gerrit mag zijn mening geven, ik zeg niet dat hij er alles van weet maar in ieder geval weet hij er meer van dan 99% van zijn sociale media criticasters.

 25. Stemmingmaker

  Hiemstra zal verstand van zaken hebben, maar zijn belerende ouderwetse toon alsof hij een schoolmeester is uit de jaren vijftig, laat mij altijd grijpen naar de afstandbediening.

 26. Mick

  @Statler
  Ik haal alleen maar aan wat Gerrit Hiemstra zelf tweet hoor, die man is niet goed bij zijn hoofd. Hij zegt serieus dat er voor de mensheid geen klimaatverandering bestond omdat het fenomeen klimaatverandering door de mensheid gecreëerd is.

  Dus mijn ‘flauwekul’ is eigenlijk de flauwekul van Hiemstra. Ik herhaal alleen wat die gek zei.

  @Robert Ga zelf maar eens leren om eerst te informeren. Lees de tweets van Hiemstra eens voor je mij die tip geeft.

 27. Bart

  Gerrit Hiemstra geeft eigenlijk nooit echt antwoord op de vragen als hij ergens te gast is. Let er maar eens op. Het is een klimaatpopulist!

 28. Bart

  Tja en Alexander.. die vindt zo’n beetje alles leuk waar ik een hekel aan heb. Hij zou als ie de kans had alle mensen inclusief zichzelf in een robot veranderen denk ik. Walgelijk kereltje!

 29. Ton

  @Mick
  Dat zegt ie niet… Zonder mensen is er ook klimaat verandering, altijd met een aanwijsbare oorzaak, in de huidige verandering is de mens de oorzaak.
  Jouw gedachte gang is als: “Een hond is een dier, dus alle dieren zijn hond”

 30. RTL Late Night zonder Twan Huys

  Hij hoort bij de D66 en Groen links – klimaatsprookjesgelovigen….. Klimaat is gewoon een manier om mensen geld uit hun zak te kloppen en Mark Rutte is de zwakke leider ervan. Dan is het weer klimaat.. dan is het weer co2 dan is het weer zure regen … dan is het weer dat gas niet goed is… bevrijdt je van de klimaat leugens….. in onze buurt gingen we van een boiler naar een CV en zo worden we constant gepakt met deze overheidsterreur.

 31. Mick

  @Ton
  Dan moet je zijn tweet van afgelopen week eens lezen, hij zei het weldegelijk. ‘100%’

 32. q8

  maar gerrit durfde de discussie met thiery baudet niet aan,
  gerrit moet t hebben van t minder geletterde volk,

 33. Robert

  @Mick
  Je moet de zaak niet omdraaien, overigens veel succes met de studie!

 34. Iemand

  Gerrit Hiemstra is een vervelend type dat alleen maar op basis van het ‘autoriteitsargument’ (hij is weerman) denkt zieltjes te kunnen winnen voor zijn klimaatgedram. Ik zal je wat zeggen Gerrit.. je zit er helemaal naast, maar mogelijk wordt dat pas duidelijk als wij allemaal de pijp uit zijn. Het klimaat is niet het probleem maar de bevolkingsgroei en migratie.

 35. n

  De grootste vervuilers zijn religies geweest met hun oproep tot voortplanting. Unicef is een goede 2de. Overigens, rond 900 na Chr. vestigden Vikingen op Groenland. 500 jaar later vertrokken ze weer vanwege de kou. Het klimaat verandert dus voortdurend. Mochten we per direct stoppen met CO2, dan kan dat desastreuze gevolgen hebben, zoals een nieuwe ijstijd. We zitten overigens nog in een(overgangs) ijstijd. Migranten hebben door hun trek naar de steden gezorgd voor een sterkere opwarming van steden en Nederland. Voorts door het volbouwen van Nederland voor immigranten daalt Nederland ten opzichte van de zee. Dat komt doordat Nederland op dezelfde continentale plaat ligt als Noorwegen dat lichter wordt door het smelten van gletsjers. Nederland gaat omlaag en Noorwegen omhoog.

 36. Corrie

  Ik heb geen kinderen, dus mij maakt het geen reet uit dat jullie de aarde verkloten. Je kleinkinderen gaan eraan. Niet onze generatie.

 37. Misutoria

  Die vent spoort niet

 38. Geronimo

  Het probleem is dat die hele klimaatkwestie totaal gepolitiseerd is met als absolute dieptepunt die onderzoeksfraude bij het IPCC. Daarbij helpen weermannen en -vrouwen met “zendingsdrang” in mijn ogen totaal niet. Hoewel ik de weersverwachtingen van het Vlaamse VRT altijd accurater heb gevonden voor wat betreft het kustgebied van Zuid-Holland dan de Nederlandse varianten, ben ik precies daardoor afgehaakt. Het is gewoon hun taak niet. Het pleit ook niet voor ze, dat ze de afgelopen vrij koude lente ook hun mond hielden.
  Ik vind het door die politisering heel moeilijk om te bepalen wat nu waar is en wat niet. Wat ik wel weet, is dat het klimaat niet stabiel is. In de tijd van de dinosaurussen was het hier tropisch regenwoud, in de hoge middeleeuwen werd in deze streken op behoorlijke schaal aan wijnbouw gedaan. Deze periode werd gevolgd door de kleine ijstijd. Wat ik verder weet, is dat er nog wel grote milieuproblemen zijn, zoals het slinken van het tropisch regenwoud, verwoestijning en overbevissing. Om er maar een paar te noemen. Ik denk dat daar meer aandacht en middelen voor zouden moeten zijn in plaats van voor een theorie, die op basis van group think en paradigmadenken voor waar wordt aangenomen, maar vreemd genoeg nog steeds geen natuurwet is, maar nog steeds ‘slechts’ een theorie.

 39. frans

  Hiemstra is baas van een bedrijf dat warmtepompen verkoopt die gaat echt niet zeggen dat heel dat milieu gedoe een fabeltje is.

 40. FlyingLotus

  Rijk zijn is heerlijk, in andere winkels shoppen dan de plebs, betere plekken in vliegtuig, knappere restaurants. Heerlijk, geniet er elke dag van.

  Bovendien, kies je voor armoede.

 41. Fritske

  @Geronimo

  In het verleden heeft die grote komeetinslag invloed gehad. Daarna heb je ook klimaatveranderingen gehad. Probleem nu is dat door de mensheid de klimaatverandering enorm versneld wordt waar het toen geleidelijk aan ging. Daardoor zullen de gevolgen veel groter zijn.

 42. Nope

  Om het klimaatprobleem op te lossen wordt het misschien tijd voor epidemische ziekte die tussen 1346 en 1351 in Europa woedde.
  Of derde wereldoorlog.
  Naar planeet Mars koloniseren? over 50 tot 100 jaar.

 43. Bart

  @Iemand Helemaal juist!

 44. jan

  Daarom is mafklapper Hiemstra prima op zijn plek bij de NOS.S. /S.S.taatS.S. zender

 45. aammehoela

  Alles uit zijn verband trekken, daar zijn de klimaatontkenners goed in. Het is niet Gerrit Hiemstra die dit zegt, maar een groot internationaal onderzoek die dit aantoont. Natuurlijk zijn er altijd koudere en warmere periodes geweest maar nooit wereldwijd tegelijk. Dus kouder in Europa dan elders warmer of geen wijziging. Maar ja, de klimaatontkenners zullen dit ook wel weer als onzin beschouwen. Binnenkort kun je naast Baudet ook eventueel stemmen op Otten die een eigen partij wil oprichten om tegengas te geven aan Baudet. Apart, omdat hij ook geen geld in klimaat wil steken. Maar prima, slacht elkaar maar af. Normale partijen weigeren met hun samen te regeren zolang ze op dit achterhaalde idee blijven staan. Het klimaat verandert wel degelijk. Nu hitterecords op Ijsland nadat het eerder in Finland al gebeurde. En in India een absurd grote hoeveelheid neerslag, de moesson, dit jaar. Maar ach, geloof het maar niet. Dommer kun je niet zijn als je het niet wilt geloven.

 46. Michael

  Er is een groot verschil tussen klimaatverandering ontkennen en niet meegaan in de hype dat de mens overal verantwoordelijk is. Data van de afgelopen 600 miljoen jaar bewijzen dat CO2 geen enkele correlatie heeft met temperatuur verschillen. Sterker nog tijdens de eerste grote ijstijd (500 miljoen jaar geleden en die duurde ongeveer 20 miljoen jaar) was de CO2 meer dan 30x hoger dan vandaag de dag.
  Klimaatactivisten gebruiken echter slechts de data van de afgelopen 600 duizend jaar (laatste 0,1% van beschikbare data) omdat anders hun conclusies niet kloppen. We zitten op het moment bijna op het eind van een interglaciaal van de huidige 4e grote ijstijd (die al 2,1 miljoen jaar bezig dus de gebruikte data is een lachertje). Doe zelf eens onderzoek en laat je niets wijsmaken door mensen met een agenda.

 47. toxilogic

  Klimaatontkenners zien ook het verband niet tussen vluchtelingen stromen en het klimaat. Het ergste is nog wel die totale adoratie voor publieke klimaatontkenners, proto-fascist Baudet spint er goed garen mee. Zelf ben ik van mening dat het aandeel van de zon onderschat wordt, maar goed dat is de schuld van astro-fysici.

 48. PJV

  Vandaag WEER iemand voor de trein geduwd door een migrant. En links maar blijven zeuren over het klimaat. Bewust oogkleppen dichthouden voor de immigratie invasie die er op uit is om de oorspronkelijke Europeanen weg te jagen! Maar blijf vooral die klimaat onzin doordrukken, des te makkelijker wordt het voor de waarheid om uiteindelijk te zegevieren.

 49. Mick

  Wat een stompzinnige types hier weer. Ik ben geen klimaatontkenner, en ik ook zeker geen klimaatveranderingsontkenner. Tunnelvisie pur sang van humanmadeclimatechange-volgelingen. Klimaat bestaat. Klimaatverandering bestaat ook. En dat zeg ik JUIST, maar dat bestond ook al vóór de mensheid, dat ontkennen types als Hiemstra juist. Wie is er dan een klimaatveranderingsontkenner, juist Hiemstra, Hiemstra ontkent natuurlijke klimaatverandering door te beweren dat het verschijnsel pas verscheen tijdens de menselijke bevolking van de aarde.

 50. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Gerrit Hiemstra +1
  Dikke vinger naar die groene tokkies.
  Het milieu gaat ons allemaal aan, de noordpool staat in de fik mensen.
  Tijd voor een kentering misschien?

 51. BertRoermond

  ik kijk sowieso geen propaganda van de NPO meer, dus ook het weerbericht zie ik niet meer. heel af en toe als ik bij mijn moeder ben dan krijg ik eens mee wat die paulusma allemaal uitkraamt. zijn er dan nog mensen die hem geloven ? zelfs mijn oude moedertje gelooft er geen snars meer van.

 52. Ano

  Het is treurig dat Nederland het slechtste jongetje is van de klad op klimaatbeleid in Europa. Het is treurig dat klimaatverandering door nog een substantieel groepje Nederlanders (ongeveer 1 op de 3) wordt afgedaan als een ‘theorie’. Het is treurig dat deze groep Nederlanders niet de gigantische urgentie inziet voordat het te laat is. Het is bovendien tamelijk dom van deze groep Nederlanders dat zij bovendien liever kiezen voor dure vervuilende kolen en olie dan gratis zonlicht en wind om hun huis te verwarmen en hun fornuis te laten gloeien. Dom, dom, dom.

 53. N

  Ze leggen het gewoon slecht uit.

 54. Tim Thijssen

  Het maakt weinig uit wie er gelijk heeft, maar dat Telegraaflezende tokkies met een IQ van 20 mij de les proberen te lezen over het klimaat hangt me behoorlijk de keel uit. Die moeten in hun achterbuurt gewoon hossen op Jan Smit en verder niet zo slim doen.

 55. Corrector

  Beste klimaatsceptici/ontkenners,
  er was ooit een tijd dat iedereen van hetzelfde bord at, uit dezelfde mok, van dezelfde vork of lepel. Toen stond iemand op en zei: hee, dat is onhygienisch, dat moet je niet doen. Er bestaat zoiets als een bacterie, of virus! Je kunt ze niet zien, maar toch zijn ze er!
  Natuurlijk werd deze persoon weggehoond: als je iets niet kunt zien, is het er immers niet. En hoezo zou je vies zijn van jouw eigen familie?!
  De klimaatveranderingsontkenners, sceptici zijn van hetzelfde slag als de bacterieontkenners. We weten nu, ruim 100 jaar later, wie gelijk heeft.

 56. Morten

  Het is treurig dat klimaatfanaten niet willen zien dat het gewoon het volgende kapitalistische verdienmodel is.

  Windmolenparken die een aanslag zijn op de aanwezige fauna (zeedieren, vogels), de enorme berg afval aan batterijen en accu’s die straks gaat ontstaan door de hele transitie naar elektrische energie enz.

  Eerst moesten we massaal overstappen op plastic, want de bomenkap (papier) moest stoppen. Nu moeten we weer massaal overstappen op papier, want er ontstaat een plastic soep. En zo blijven we rondjes maken in de vicieuze cirkel, terwijl de milieukapitalisten zichzelf in de handen wrijven dat ze weer miljoenen uit de inmiddels toch al steeds dunnere portemonneetjes van de gewone burger hebben getrokken.

 57. John

  Bovenstaande reacties tonen wel weer aan dat het overgrote deel van de bevolking niet bereid is om in te leveren of te veranderen waar wij allemaal de dupe van zijn. Ongeacht j mening zijn de gevolge van het klimaat wereldwijd al geruime tijd zichtbaar, ook in eigen land. Altijd dezelfde domme, onzinnige, nergens op slaande opmerkingen. “ik ga niet meer betalen”. “De elite dit en dat”. Wie om de wereld geeft houd juist geld over. Stop bijvoorbeeld met auto rijden. Scheelt je meteen een hele hoop geld. Eet”whole food plant based”. Hup, weer geld extra over. Stop met het kopen van dingen die je helemaal niet nodig hebt. Voila, weer geld erbij. Ga op fietsvakantie in eigen land. Yes, weer bespaard! En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wees gewoon eerlijk en geef toe dat je een gore egoïst bent die niks wil inleveren, enkel om zichzelf geeft en het geen reet interesseert wat er met anderen , inclusief je eigen kinderen, gebeurd. Kijk, dan ben je tenminste eerlijk!

 58. Robert

  @ Mick
  Blijf kalm en vooral netjes, sluit je niet aan bij onbeschofte types.
  Hiemstra is een prima vent en zegt oa. dat de laatste 50 jaar in Nederland de temperatuur is gestegen met 2 graden C!! en dat komt echt door de mensheid.
  En dat is zeer zorgelijk.

 59. StefanV

  Ten eerste doet Hiemstra geen vrijwilligerswerk. Hij heeft een betaalde baan bij de NOS. Hoe rijk hij ook is, hoe onnodig het ook is dat hij werkt, hij werkt echt niet als vrijwilliger.

  Ten tweede: ik vind het prima dat Hiemstra van alles over het klimaat roept, maar het heeft wel invloed op zijn imago. Hij is bekend als weerman, niet als kllimaatdeskundige. Zijn uitgesproken standpunten in de klimaatdiscussie tasten zijn neutraliteit aan.

  Als Hiemstra financieel allang binnen is, snap ik niet dat hij z’n taken als weerman niet neerlegt, om zich volledig op de klimaatwetenschap te storten. Laat de presentatie van het weer maar over aan neutrale mensen die gewoon een goed weerpraatje kunnen houden.

 60. Eikenprocessierups

  Waarom lijken al die dombo’s van de weersverwachting hier
  op nerds?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.