Jannes: ‘NPO wilde mijn concert zelfs gratis niet’

Zanger Jannes, bekend van hits die je eerst moet terugzoeken op Wikipedia, vindt dat hij net als andere volkszangers te weinig aandacht krijgt van radio en televisie. Dat laat hij weten aan De Telegraaf. Jannes vindt het vooral kwalijk dat de publieke omroepen hem negeren. Hij vindt dat het genre juist aandacht verdient op de zenders van de NPO. “We betalen die publieke omroep met z’n allen, toch? Iets vaker daarvan iets aan ons, volksmusici, teruggeven mag wel hoor.”

Twee jaar geleden heeft Jannes zijn 15-jarig jubileum gevierd in een uitverkocht Gelredome. “Na afloop heb ik de registratie aangeboden bij enkele omroepen. Ofwel mijn hele hebben en houden. Mijn lief, mijn leed, mijn bloed, zweet en tranen. En dat ook nog helemaal gratis. En nog wilden ze het niet…

Jannes voelt zich miskend. “Ik heb een stuk of twaalf gouden platen thuis, drie platina. Maar niet omdat ik alle tv-programma’s mag aflopen hoor. Integendeel.

Hij wordt alleen toegelaten bij het Muziekfeest op het plein. “Waarmee ik twee keer per jaar op televisie kom. Verder weten de regionale omroepen me ook te vinden en dat is het wel.”

Ook de radio moet hem niet. En als hij gedraaid wordt zit hij in het Foute Uur. “Daar snap ik al helemaal niets van, want wat is er nou fout aan Nederlandstalige muziek!?

Dat Nederlandse artiesten in andere genres wél aandacht krijgen, vindt hij niet eerlijk. Hij wijst op André Hazes en Samantha Steenwijk. “Ik wil er maar mee aangeven dat dat soort aandacht je echt wel vooruit kan helpen, maar die krijg je in dit vak dus maar heel, heel weinig.”

Het Telegraaf-interview met Jannes kunt u lezen via Blendle.

Foto: AVROTROS

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen