Erica Terpstra eiste vetorecht op aanraden Ivo Niehe

Erica Terpstra heeft op aanraden van Ivo Niehe een vetorecht opgenomen in haar contract met Omroep MAX over haar programma Erica op Reis. Dat vertelt de presentatrice in gesprek met weekblad Privé. Terpstra wilde met het vetorecht voorkomen dat er onwelgevallige beelden van haar op de beeldbuis zouden verschijnen. “In mijn contract staat een vetorecht opgenomen, wat inhoudt dat ik de beslissende stem heb over wat er wel en wat er liever niet wordt uitgezonden“, zegt ze.

De tv-ster zit er bovenop als haar programma gemonteerd wordt. “Ik ben betrokken bij het allereerste begin van de montage tot het eindproduct.”

Tijdens de opnames ziet ze er niet altijd even flatteus uit. “Ik heb nooit een visagist mee op reis, geen kapper, niets. Ik ben gewoon zoals ik ben. Het enige wat ik meeneem, is een zeemleren lap. Als het erg warm is, haal ik die over mijn gezicht en klaar.

Heeft ze haar vetorecht ooit wel eens ingezet? “In al die acht jaar heb ik mijn vetorecht nooit hoeven te gebruiken. Dat betekent dat het dus altijd goed is gegaan. Ik heb me tijdens opnamen nooit zorgen hoeven maken: Zouden ze het wel aardig filmen? Dat is zo prettig.

Dat vetorecht heeft ze dus te danken aan Ivo Niehe. “Op advies van Ivo Niehe heb ik het er destijds speciaal in laten zetten. Puur om mezelf zekerder te voelen. Dat is briljant.

Het Privé-interview met Erica Terpstra kunt u lezen via Blendle.

Foto: Omroep MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen