BN’ers treuren om overlijden Rutger Hauer

Bekende Nederlanders treuren om het heengaan van Rutger Hauer, die vrijdag na een kort ziekbed is overleden op 75-jarige leeftijd. De uitvaart va de acteur, bekend van films als Turks Fruit en Soldaat van Oranje en tv-series als Floris, heeft in besloten kring plaatsgevonden. Een enorm verlies voor de acteerwereld, vinden de sterren. “Och Rutger Hauer. Wat een man was dat. Vreselijk naar nieuws. Te jong“, reageert Georgina Verbaan bijvoorbeeld in een twitterbericht.

Monique van de Ven, die met Hauer samen heeft gespeeld, zegt: “Hij heeft 47 jaar deel uitgemaakt van mijn leven. Na het grote succes van Turks Fruit zijn we altijd bevriend gebleven. We waren niet verliefd, maar toch spatte onze liefde van het doek, zoals hij dat altijd zo mooi omschreef.

NOS-presentator Jeroen Stomphorst: “Jemig, Rutger Hauer overleden…

3FM-dj Rob Janssen: “Neuh!

NPO Radio 2-dj Wouter van der Goes: “Verdrietig nieuws!

Oud-minister Ronald Plasterk: “Hee, Rutger Hauer overleden. Fantastische acteur. Medeleven voor de nabestaanden. Veel te jong. Treurig nieuws. Hij heeft de wereld veel gegeven.

RTL Z-journaliste Janneke Willemse: “Rutger Hauer overleden, nog maar 75. In 2011 heb ik hem lang geïnterviewd Skype. Hij was helemaal in de ban van alle mogelijkheden die Youtube en het internet boden aan (jonge) filmmakers. En gaf een theatervoorstelling: ‘Een Google-reisje en dan ben ik de Google.’

Societyster Judith Osborn: “Ah 🙏🏻 #floris

Acteur Nasrdin Dchar: “I salute you!

NPO Radio 5-ster Hans Schiffers: “Vanmiddag zag ik nog even de ontroerende regenscene uit Turks Fruit voor me.

NPO Radio 5-collega Margriet Vroomans: “Wat jammer: Rutger Hauer overleden. Voor altijd verbonden met de muziek en beelden uit Turks Fruit.

RTL-coryfee Frits Wester: “Mijn jeugdheld #Floris Rutger Hauer overleden. Lees het net. Man heeft ons als jongetjes zoveel laten beleven. RIP einde Oldestein 😔

NPO-bekendheid Cornald Maas: “Lang leve Rutger Hauer – in alles wat hij voor de film (en Floris! – mijn vroegste tv-herinnering) betekend heeft.

Radio Veronica-ster Giel Beelen: “Fenomeen Rutger is niet meer. Dank voor spetters in het bijzonder. jeugdsentiment. En al de andere mooie kunstwerken waar je de wereld mooier mee hebt gemaakt. Rust in vrede ➕

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen