Zomer Met Art nóg verder omlaag: 171.000 kijkers

De talkshow van Art Rooijakkers trok dinsdagavond opníeuw minder kijkers. De zevende aflevering van Zomer Met Art moest genoegen nemen met 171.000 kijkers (3,7 procent) op RTL 4. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het is de tweede avond op rij dat Rooijakkers minder dan 200.000 kijkers trekt én de tweede avond op rij dat hij onder de all-time low van Twan Huys scoort. Zomer Met Art had het dinsdag éxtra zwaar, omdat het vrouwenvoetbal tot elf uur duurde.

Maar vrouwenvoetbal of niet: de kijkcijfers zijn dramatisch en Rooijakkers heeft na deze week nóg acht weken voor de boeg. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de kijker nog aanhaakt, want die heeft nu kennisgemaakt met Zomer Met Art als een volstrekt zoutloos programma.

Bovendien was Rooijakkers dinsdag totaal niet in vorm. “Ik moest er even in komen vanavond. Ik heb het warm gehad en heb ook een beetje hoofdpijn van de hitte. Het is wel zo’n plakkerige dag.

RTL 4 had er beter aan gedaan om deze zomer De Zwakste Schakel door te programmeren. Het programma van Bridget Maasland was aanzienlijk succesvoller op de late avond.

In september begint RTL 4 met de nieuwe talkshow van Beau van Erven Dorens, maar ook dat lijkt gezien de producent (Blue Circle) een kansloos project. Blue Circle zit ook achter Zomer Met Art en zat achter RTL Late Night met Twan Huys.

Van Erven Dorens had het overigens heel zwaar op prime time. Recht tegenover het vrouwenvoetbal trok zijn Beau en de Veteranen slechts 222.000 kijkers (4 procent). Daarmee verloor hij van alle drie de publieke zenders én SBS 6.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen