Zomer Met Art nóg verder omlaag: 171.000 kijkers

Geplaatst op Wed 26 Jun 2019 om 8:30

De talkshow van Art Rooijakkers trok dinsdagavond opníeuw minder kijkers. De zevende aflevering van Zomer Met Art moest genoegen nemen met 171.000 kijkers (3,7 procent) op RTL 4. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het is de tweede avond op rij dat Rooijakkers minder dan 200.000 kijkers trekt én de tweede avond op rij dat hij onder de all-time low van Twan Huys scoort. Zomer Met Art had het dinsdag éxtra zwaar, omdat het vrouwenvoetbal tot elf uur duurde.

Maar vrouwenvoetbal of niet: de kijkcijfers zijn dramatisch en Rooijakkers heeft na deze week nóg acht weken voor de boeg. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de kijker nog aanhaakt, want die heeft nu kennisgemaakt met Zomer Met Art als een volstrekt zoutloos programma.

Bovendien was Rooijakkers dinsdag totaal niet in vorm. “Ik moest er even in komen vanavond. Ik heb het warm gehad en heb ook een beetje hoofdpijn van de hitte. Het is wel zo’n plakkerige dag.

RTL 4 had er beter aan gedaan om deze zomer De Zwakste Schakel door te programmeren. Het programma van Bridget Maasland was aanzienlijk succesvoller op de late avond.

In september begint RTL 4 met de nieuwe talkshow van Beau van Erven Dorens, maar ook dat lijkt gezien de producent (Blue Circle) een kansloos project. Blue Circle zit ook achter Zomer Met Art en zat achter RTL Late Night met Twan Huys.

Van Erven Dorens had het overigens heel zwaar op prime time. Recht tegenover het vrouwenvoetbal trok zijn Beau en de Veteranen slechts 222.000 kijkers (4 procent). Daarmee verloor hij van alle drie de publieke zenders én SBS 6.

Foto: RTL
55 Reacties op “Zomer Met Art nóg verder omlaag: 171.000 kijkers”


 1. den Draaiert Joost

  Veel mensen zijn dit soort programma’s wel een beetje beu

 2. Sjors van Kempen

  Nederland zit niet te wachten op een irrelevante talkshow met 3 reclameblokken. Niet met Tan, niet met Twan, niet met Art en niet met Beau. Klaar, geen animo voor.

 3. ed

  Die vrouw als side-kick? Zo onaantrekkelijke vrouw en erger nog ze kan niks! Buiten alleen beetje excentriek zijn.Echt vreselijk. Dit soort keuzes scheept een kijker dus op met 5 dage deze juffrouw die totaal niet des RTL is. En Art. Ach ja… wel willen maar niet kunnen. AVRO uitstraling. Geen personality en nooit es onverwacht of spannend. STOP please STOP!

 4. Ikke

  Misschien moet RTL wel eerder de stekker uit dit programma trekken.

 5. Dennis

  Wordt een beetjevoorspelbaar en eentonig deze mediasite. 6 Inside is nog niet voorbij of het volgende programma wordt alweer de grond in getrapt.

 6. Dirk

  Wie kijkt er nu tv met dit weer.?Je moet wel van goede huize komen (Pauw) om het lamlendige gevoel van de zomer te pareren.
  Bovendien, het is weer meer v/h zelfde, mensen zijn het zat en programma’s krijgen niet eens de kans meer om te groeien, zeker niet als het matig begint.

 7. Kickel

  Het is vast ook weer dezelfde baggerredactie die Late Night in elkaar flanste.

 8. Wakker worden

  Dat krijg je ervan als Ellen Meijerse haar programma’s enkel en alleen besteld bij partijen waar zij mee wil werken!! Echte goede producenten krijgen bij haar geen kans, ongeacht of dat de programmering onderuit haalt.
  Lekker zo doorgaan joh en vooral in ingrijpen, Sven!

 9. L.

  Toch denk ik dat als de voetbal voorbij is, er meer mensen zullen gaan kijken. En anders de Zwakste Schakel herhalen met Chiazia Mourali. Nog altijd zonde dat ze haar niet hebben gevraagd.

 10. #NPO kijker#

  zijn Beau en de Veteranen slechts 222.000 kijkers (4 procent). Daarmee verloor hij van alle drie de publieke zenders én SBS 6.
  ——
  Gefeliciteerd Molletjes. Wederom gewonnen van rtl4. Paniek bij vdVorst en zijn nep sterren.

 11. Moud

  Omstreeks 22.00u was het (althans in het zuiden des lands) nog zo’n 29 graden. Dan zit iedereen nog lekker buiten.

  Dit soort hysterische en RTL bash-berichten slaan nergens op en ook niet nodig.

 12. Albert Verlinken

  ‘RTL 4 had er beter aan gedaan om deze zomer De Zwakste Schakel door te programmeren’. Ze hebben nu toch de zwakste schakel geprogrammeerd? Art i.c.m. Blue Cirle.

 13. west*

  Men is RTL een beetje zat aan het worden allleen loterien en talentenjachten zijn nog in trek maar voor de rest??? het roer moet drastisch om, maar geld problemen zullen wel de oorzaak zijn dat dat voorlopig niet kan!!Eigenlijk wel jammer het was zo`n leuke zender met leuke en goede programmas ,maar glijd steeds verder weg
  door fout te programmeren, en onbekwame mensen die een programmaatje mogen doen Het is allang geen sterren zender meer, maar lijkt op een amateur zender
  die slechter is als een grote regionale zender! Vind het heel jammer dat RTL zijn status als grote fam zender verliest!

 14. Martens

  Inside informatie: Vanochtend direct al spoedoverleg bij Rtl.
  De opnames van De Zwakste Schakel beginnen begin volgende week weer, zodat De Zomer met Art na uitzend week 3 óf 4 alweer stopt en De Zwakste Schakel weer wordt uitgezonden.

 15. ad

  weg met art de rat

 16. peter

  van de vorst? halen we het al van de buis? of gaan we voor twan 3.0?

 17. F. Art

  Die jongen is toch veel te licht?! Wie wil er nu naar zo’n broekie luisteren?

  Geen enkele kijker heeft een verwachting van deze jongen mbt het hosten van een talkshow.. Niemand die komt kijken.

  Alsof je een concert organiseert met alleen maar onbekende acts en liedjes. Daar komt ook geen hond op af.

 18. Huiskamer

  Mensen zijn opgedrongen “BN-ertjes” zat. Wat scoort: Sport, Netflix/Videoland en echte mensen (in plaats van politiek-correcten).

 19. Nick

  Art Rooijackers kan helemaal niks.

 20. west*

  Denk ook dat ze een man met ervaring en een lange staat van dienst bij de omroep heeft moeten binnenhalen bij RTL NEDERLAND, en blanco card moet geven en naar eigen inziicht de zender er boven op moet helpen , De juiste man op de juiste plaats is Fons van Westerloo

 21. Jurgen

  Laten we eerlijk er kijken ook steeds minder mensen tv
  Er is alleen maar bagger en het is allemaal commercieel.

 22. Jurgen

  *zijn

 23. henk

  Gisteravond weer genoten van top drama: Charite at War op Netflix.

 24. Laurens

  RTL tv zal komende weken qua kijkers nog verder wegzakken. GTST stopt als “stabiel” maar uitgemolken programma per 5 juli. En vanaf maandag 1 juli iedere avond het Spaanse dorp Floppolopolos. En dat maar liefst 8 weken lang…. Voeg daarbij Art, ook nog 8 weken te gaan, en het drama is compleet.

 25. Freak

  Misschien n stomme vraag… maar is er eigenlijk n site (twitter/facebook etc) waar de gasten van Zomer met Art in de loop van de dag op komen te staan voor die avond ?Zoals DWDD, Pauw, Jinek, M, RTL Late Night dat wel allemaal hebben/hadden ?
  Ik kan het niet vinden, maar ach waarom zou je het ook doen als RTL zijnde als er toch niemand kijkt…

 26. west*

  @ Laurens, open deuren intrappen kun je goed maar ook een oplossing paraat? Maybe tijdens het vakken vullen kun je iets bedenken…

 27. Laurens

  RTL maakt slag naar vernieuwing niet. Blijft in “oude en vertrouwde” kunstjes hangen. TV anno 1999.

 28. HalloJumbo

  @Freak:

  https://www.rtl.nl/gemist/zomer-met-art/

 29. HJ

  Ik zei vooraf al: ze gaan in Amsterdam zitten, dus dat wordt niks. Tadaaa: voorspelling uitgekomen!
  En dan de gasten… Altijd dezelfde sneue, aandachtsgeile figuren aan tafel.

 30. HJ

  Steeds meer mensen zonder tv-abo. Dus aantal kijkers zal overal fors dalen.

 31. Paolo

  @Laurens, dat roep ik al jaren. Bijna iedereen is dat duidelijk, behalve Rtl Nederland.
  Stop nu het nog kan en vraag jezelf af hoeveel keer de spreekwoordelijke ezel zich nog moet stoten aan dezelfde steen?

  NPO(1) kan het wel zo blijkt met M en Pauw. Een gesprek is een dialoog op niveau dat is nog niet tot Rtl doorgedrongen.
  Pijnlijk maar wie niet horen wil…….

 32. Enzo Voorthuijsen

  Kwebbelprogramma’s als Zomer met Art zijn, net als een overdaad aan talentenjachten, allemaal teveel van het zelfde. Ook de adverteerders slikken het niet meer.
  Doe maar Netflix.

 33. MediaPrak

  Toch vreemd. Collega Pauw had geen noemenswaardige dip in aantal kijkers door concurrentie van voetbal op NPO3. Dan kan de conclusie alleen maar zijn dat Art als personality talkhost niet beklijft, de gasten niet aanspreken en de allergrootste fout van RTL/vd Vorst is geweest om dit programma op zender te gooien zonder een pilot en deze te laten testen. Blue Circle heeft nu wel aangetoond dat ze niet de know how en of de redactionele kwaliteit in huis heeft om een ‘journalistieke’ Productie te kunnen maken. Vd Vorst/Sauvé: Verlos je zender en Rooijakkers uit hun lijden. Stop hiermee. Dit blijft trekken aan een dood paard.

 34. berend

  Rtl-talkshows. De leegheid van ons bestaan.

 35. west*

  @ Enzo, luister naar mij.
  Het programma van Art heeft ook tijd nodig om te groeien. Net als M.
  Verwachten mensen hier oog om oog achtige gesprekken? Als jullie weinig weten en snappen van de televisiewereld maybe wel.
  Rtl is een luchtige familiezender en zal dus nooit een Larry King achtig programma neerzetten.
  Art is daarvoor niet de man en rtl niet de zender.

  Ik heb wat ideeen op papier gezet die ik nog moet uitwerken en dan een beetje met jullie zal delen(en naar rtl zal mailen) over hoe de draad op te pakken.
  Fons is pas een begin.

 36. west*

  @ Mediaprak lees mijn bericht hiervoor. Later zal ik meer op details ingaan.

 37. Remco Terhorst

  Blue Circle. Een omhooggevallen bedrijf wat nog steeds teert op het succes van Barend en van Dorp. Even een opfrisbeurt: toen heette het bedrijf nog Holland Media House. En eigenlijk was dat een totaal ander bedrijf.

 38. MolTalk

  FLOP

 39. Vincent

  Het heeft ook alles met redactionele keuzes te maken. Wie bedenkt het om gisteren dat item over Kiss te doen, terwijl dat concert nog bezig was in de Ziggo Dome. Kiss-fans zijn trouwe honden die alles willen zien/horen. Maar die keken dus nu massaal niet omdat ze nog bij de show stonden. Verplaats dat een dag en je hebt meer kijkers (al is het maar eenmalig – maar wellicht blijven ze hangen). En zo heb je dat dus steeds in dat programma (en bij Twan en aanvankelijk in mindere mate bij Humberto), precies de verkeerde items met de verkeerde gasten.

 40. mark2

  en site als dit mag naar mijn mening niet de fout maken om te melden dat het alltime low van Twan huys is doorbroken. zijn uitzending waren in de winter, niet op ongelooflijk warme dagen met nog voetbal op tv ook!

  het is hier gewoon weer gewoon alles de grond in willen praten.

 41. Woltertje

  Man man man. Al die stakkers keken vrouwenvoetbal. Logisch.

 42. west*

  @ west 945 en 46 GEBRUIK EVEN EEN ANDERE NAAM A U B

 43. west*

  Of ik kоm je ff opzоeken

 44. Ronald

  Ryanne is een vreselijk mens. Komt totaal onvoorbereid naar het programma om even snel geld te verdienen. Sla deze week daarom sowieso over om te kijken !

 45. Lieke van Lexmond Lover

  Art versprak zich elke keer gisteren, hij zit er duidelijk niet in en wat een aanfluiting het programma! totaal niet interresant en het lijkt meer op de show van Hendriks en Genee.
  Hiervoor moest de zwakste schakel dus wijken??

 46. Ron

  Ik weet niet of ze dit nu vroegtijdig moeten cancelen want het is maar 9 weken dat dit nog wordt uitgezonden, maar het worden zo wel hele lange weken op deze manier…Snel conclusies trekken en kappen en De Zwakste Schakel weer terug brengen.

 47. Sabine

  Lage kwaliteit in combinatie met reclameblokken tussendoor = totaal oninteressant voor de kijker!

 48. Bam Paaf (Mem Visser)

  Die vuile RAT heeft het niet, zoveel is duidelijk.

  NEXT!

 49. A. Tempelman

  Art is een presentator die een sterk format kan bedienen, maar ongeschikt voor een personality show. Die heeft jaren op z’n glimlach geoefend, maar dat brein is tamelijk leeg.

 50. Miep Oranje

  Die vuile RAT gaat zich de komende weken helemaal afbranden.
  Daarna zien wij hem gelukkig nooit meer terug.
  Vuile RAT!

 51. west*the one and the lonely

  Iemand heeft vandaag 3x de naam west* gebruikt dus ik wel even medelen dat ik maybe onder deze naam verder ga hoewel ik een bully ook niet dat plezier moet gunnen.
  Maybe is het een idee om moderators hier aan te nemen voor het wissen van berichten en users.

  Ik meld mij daar dan graag voor aan.

  Ik heb ervaring want paar jaar geleden op Hyves was ik de maker en beheerder van 2 groepen(films en series-hyves en comics-hyves) waar ik hetzelfde deed.
  Zo kan ik ook hier orde halen.

  Steeds meer nieuwe groentjes hier die grofweg alles mogen zeggen moet aangepakt worden.

 52. Bob

  Tot nu toe heb ik het geduld niet gehad om een uitzending helemaal te bekijken, er is ook totaal urgentie om dit te doen. Zeker in de huidige komkommertijd ben je aangewezen op zwetsende nitwits die nergens anders een podium krijgen. Gisteren werden er twee woestijnhoofddoeken geposteerd achter de gasten ter rechterzijde van de tafel. Ook RTL heeft de ellendige diversiteitsgedachte hoog in het vaandel gebracht. Voor mij een goede reden om niet te kijken.

 53. Mick

  Stoppen en Jensen per direct terug om 22.30 uur op RTL4.

 54. Coret

  Wat doet die vrouw bij Art het is al een flut programma en dan zetten ze er een geflipte vrouw bij

 55. BRAAK

  Die enge Art heeft de kop van een S S er.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.