GTST wil geen vragen beantwoorden over lage cijfers

Geplaatst op Wed 26 Jun 2019 om 12:20

De makers van Goede Tijden Slechte Tijden willen geen vragen beantwoorden over de enorme kijkcijferval waarin de soapserie beland is. Dat bleek dinsdagavond tijdens de uitzending van RTL Boulevard. GTST heeft in een paar jaar tijd meer dan een miljoen kijkers verloren; op sommige avonden moet de soapserie zich tevreden stellen met ruim 600.000 kijkers. Als de scores zo blijven dan zijn consequenties onvermijdelijk, maar vooralsnog mikt RTL 4 op inhoudelijke wijzigingen.

RTL Boulevard sprak dinsdag met de castleden van GTST, omdat ze op de jaarlijkse castfoto gingen. Toen acteur Ferri Somogyi, bekend van zijn mislukte Hollywood-carrière, naar de lage kijkcijfers gevraagd werd, greep iemand van de productie in: “Daar willen we eigenlijk niet te veel over zeggen.”

De kijkcijfers zijn vrij dramatisch, merkte Boulevard-host Ruben Nicolai op. “Het feestelijk moment wordt dit jaar toch een klein beetje overschaduwd door de heftige kritieken die er over de moeder aller soaps worden uitgestort.

Voice-over Jeroen Kijk in de Vegte: “De fansite van GTST, de GTST Courant, schrijft dat de soap tegenwoordig zo slecht is dat het voelt als zelfmoord. Ook blijven de kijkcijfers maar dalen.

En tv-deskundige Ron Vergouwen: “De kijkcijfers zijn daar toch wel heel erg gedaald. We moeten het wel even nuanceren, want je zegt al: ‘Overal dalen de kijkcijfers.’ En er zijn nog steeds een heel hoop die hard fans die het op Videoland al een week vooruit kunnen kijken. Die kijkcijfers worden daar niet bij gerekend en die krijgen we ook niet te weten, want die maakt RTL niet openbaar. Maar dat er minder kijkers zijn, dat is zeker.

Foto: RTL
42 Reacties op “GTST wil geen vragen beantwoorden over lage cijfers”


 1. :D

  Wie is die prachtige vrouw op deze foto?

 2. Ron

  Ron Vergouwen, de zelfbenoemde ‘TV expert’ had ook niet veel relevants in te brengen. Weer dat Videoland excuus. Het gaat er om dat er een gebrek is aan oudere karakters. Wat er in komt is allemaal jong. Die nieuwe aanwinst die de vriendin van Nina moet gaan spelen is ook al weer zo’n jonge hittepetit. Daar ga je het niet mee redden punt.

 3. Tim

  Mensen vinden het tegenwoordig teveel op Spangas lijken…

 4. Janna

  GTST is een kinder soap geworden , ik kijk al bijna vanaf het begin maar sla tegenwoordig steeds vaker over en kijk het dan ook niet terug.

 5. Laurens

  Lef hebben is er om in 2020 mee te stoppen. Na 30 jaar is alles gedaan! Verras: kom met iets totaal nieuws. Geen TV 1999 meer RTL!

 6. west*

  Laten we eerlijk zijn.
  De mensen met een redelijk tot hoog iq kijken series met diepgang, karakter ontwikkeling en sterke verhaallijnen gebracht door goede acteurs die sterke karakters spelen. Series als The Wire, The Sopranos, Lost, Breaking Bad, Game of Thrones, 24, Homeland, Boardwalk Empire en Stargate.

  Mensen die net wat minder snugger zijn(netjes uitgesproken) kijken gtst en bold and beautiful onder het excuus dat wat hersenloos vermaak mag alsof ze voor de rest boeken lezen en politieke docu’s kijken.

 7. Job

  Het is zo oubollig onderhand dat het tijd wordt voor wat nieuws….

 8. Remco Terhorst

  Volgend seizoen final season. Dertig jaar. Mooi geweest.

  Rond het af, RTL. Het is klaar. De schrijvers die er nu zitten hadden eerder al ververst moeten worden, is niet gebeurd, die hebben het kapotgeschreven. En Rohan, ik weet dat je dit leest: lieverd, laat je niet zo ondermijnen door die schrijfster die denkt dat ze de serie runt. Dat doe jij. Zij niet. Toon je lef, geef toe dat het beter kan.

 9. Samuel Cohen

  Wat is Gtst? We kijken al jaren alleen netflix en laten die bejaardenomroepen hier voor wat ze zijn. Saaie suffe tv.

 10. Remco Terhorst

  @west* GTST had vroeger (en dan bedoel ik 1995-2004) meer diepgang dan het nu heeft behaald in ruim 8 jaar. En zelfs toen was het nog redelijk ‘simpel’. Maar het probleem is dat het format van GTST bizar genoeg is losgelaten dat het een ‘stukje losstaan van de realiteit’ is, even je aandacht vestigen op het wel en wee van overdreven personages… Maar dat GTST nu ‘maatschappelijk van belang’ moet zijn, ‘realistisch’. Kom op, dáárvoor kijken de mensen geen soaps.

 11. Beertje van Beers

  Netflix is voor paupers, TV is voor bejaarden.

 12. Pat

  Wat Beertje zegt. Netflix is voor mensen die graag vertellen dat ze Netflix hebben. Beetje het soort type dat meteen een duurdere auto koopt als de buurman een nieuwe auto heeft. Niet onder willen doen, ten koste van alles.

 13. Danny

  ik zeg.. na seizoen 30 er mee ophouden en iets nieuws beginnen

 14. Ron

  Pff, wat een aannames en totaal niet relevant en inhoudelijk commentaar weer, hierboven.

 15. west*

  @ Remco, lul niet stom. Was altijd voor de simpele denker. Net als ONM

 16. Ron

  O.a. van mij.

 17. Ron

  Ik ben altijd inhoudelijk, kloon….

 18. Ron

  Gоdverdegоdverdegdverdоmmeeee!

 19. Trudy

  GTST is over de datum toch niet meer van deze tijd …slechte acteurs …slecht script .. ze willen niet reageren dat zegt al genoeg

 20. bas

  Het is vooral een enge linkse gutmensch soap geworden voor de Jesse klaver fans. Geen wonder dat dus 70% van de soapliefhebbers afhaakt.

 21. gtstfites

  Er zijn gerucht dat er 2 jongeren uitgaan Lana en Jojo.

 22. gtstfites

  *geruchten

 23. Enzo Voorthuijsen

  Al er iets slecht geacteerd wordt is het wel GTST, niet om aan te staren, stop ermee.

 24. Ron

  Die jonkies acteren zeer slecht inderdaad, net of je een stap terug in de tijd maakt. Allemaal opgelezen dialogen. Je kunt duidelijk zien wie er ervaring heeft en wie niet daar.

 25. Bez

  Idd weg met die kinderen, jojo , shantie , Zoë , en nu die Valentijn weer die met zn blote bovenlijf rondloop, voel me net een oude viespeuk als ik er naar kijk. Weg met die lui. Ik wil het oude GTST terug!

 26. west*

  @ Bez, dat je zo makkelijk de namen opnoemt.. :’)
  Vast een voorbeeld voor je kids jij

 27. Samuel Cohen

  Hoe vol GTST er kan er maar 1 de slechtste serie worden in de geschiedenis en ik wil jullie daarmee alvast feliciteren.

 28. west*the one and the lonely

  denk dat ze het lef niet hebben om te stoppen, SBS6 zou daar wel eens voordeel van kunnen hebben als ze slim zijn om een spannende soap er tegen over te zetten
  Niets is onmogelijk in tv land, maar als Jonh een kans ruikt grijpt hij hem wel !

 29. Coca Cola

  Wat een mooie vrouw. Ik ga vanavond toch maar even kijken. WOW!

 30. Martijn

  @Bez: Bedankt dat je een aantal 30+-ers gewoon kinderen noemt, ik voel me meteen weer jong :)

 31. Kijkcijfers

  Vorig seizoen was al matig, maar sinds Nina weer normaal is weten ze het niet meer. Shanti en Daan moest ik aan wennen, de palma vind ik wel aanwinst. Maar waar is Ludo opeens en bijna niemand die er omgeeft ? Rover nieuwe acteur, Armir ongeloof waardig en dan inderdaad die internet toestanden.

  Vader van zoey ?

 32. Kijkcijfers

  Ik vind 655.000 trouwens best nog aardig.

  Ik hoop dat volgend seizoen beter is en ook korter, als ik rtl 4 zou ik tweede week van september beginnen en eind juni stoppen. Geeft minder druk.

 33. nl

  Ik sluit me bij kijkcijfers aan, het nieuwe tv kijken levert idet kijkcijfers op. Maar het is wel zou dat er dringend goede ervaren oudere acteurs moeten komen, om weer meer balans tussen jong en oud te krijgen. En stop. Per direct dat achterlijke vlogen van de kleuters van grapjassen.

 34. Truus

  Goed dat boulevard er naar vraagt en het niet dood zwijgt.
  Wel suf dat die acteurs niks mogen zeggen. Daarmee vergroot je alleen maar de ellende.

 35. lies

  er word nooit meer gevingerd in gtst jammer

 36. "Veronica Doet Het?....Beter!":

  Hoeveel personage’s zouden er in GTST overleden zijn? Heeft iemand dat bijgehouden? Het moeten er ondertussen 10-tallen zijn.

 37. Mick

  Maak het spannender, meer familie Sanders en andere spannende personages van oudere leeftijd.

 38. Ja ja Zo zo Nou Nou zegt

  GTST is achterhaalt. Personages zijn ongeloofwaardig en het acteerniveau is zo diep als de Ludo-trog in Zweden.. en die is diep.

 39. Bob Crippen

  Meer met elkaar zoenende gozertjes en gillende hysterische grietjes erin die elke aflevering zeuren over het klimaat. Zendtijd voor de linkse politieke partijen bij RTL.

 40. Erdeka

  Ik kijk vanaf het eerste uur, maar sla nu soms over of zap weg, tenenkrommend, vooral die jongelui. Weg met Lana, Valentijn, Rover. Extreme scenes die met de werkelijkheid niets te maken hebben, van mij mag o.a. Jef terugkomen.

 41. Lieke van Lexmond Lover

  GTST doet het best aardig vergeleken met zomer met art en de zwakste schakel!

 42. Ina

  Als je nu eerst GTST weg haald van video land en ook niet 2x per dag de herhaling laat zien dan krijg je vast wel veel kijkers terug. De verhaallijnen zijn veels te lang.
  Eerst duurde het een paar weken nu duurt het soms een half jaar.
  Nee GTST heeft zijn beste tijd gehad.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.