Beau wil niets te maken hebben met ‘hulp-tv-business’

Beau van Erven Dorens mag in zijn tv-programma’s op RTL 4 dan wel vaak kwetsbare groepen in onze samenleving helpen, maar dat is meer human interest dan hulp-tv. Van dat laatste genre houdt hij zich namelijk ver. Dat vertelt de presentator in het NRC. Hulp-tv is er in bijna alle gevallen vooral om de sponsor te pleasen: bij RTL krijgen vrouwen een nieuwe neus omdat Bergman dan in beeld komt en John Williams helpt klussende beunhazen om woonmerken te promoten.

Daar moet Van Erven Dorens niets van hebben. “Die business van hulptelevisie, daar wil ik niks mee te maken hebben. Meestal is het gewoon aapjes kijken. Je moet het wel met respect doen.”

Van Erven Dorens neemt het na-traject heel serieus. “Mijn doel in eerste instantie: mensen helpen. En daar dan een camera op zetten. Niet andersom. We zijn niet op aarde om tv te maken. Wij zijn op aarde om iets bij te dragen aan de maatschappij.”

Momenteel is hij te zien met een programma waarin hij op reis gaat met ex-militairen met PTSS: Beau en de Veteranen. “Ik wil tijdens zo’n reis zo min mogelijk bezig zijn met tv-maken. Tegelijk wil ik dat mensen dit zien.”

Het belangrijkste is eerlijk zijn. Je moet niet aan een stramien vasthouden, je moet het project jou laten sturen. Dat is wat een tv-maker nooit wil. Maar dat moet wel. Het kan dus ook fout lopen.”

Het interview met Beau van Erven Dorens kunt u lezen op de NRC-site.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen