Youp hoopt voor ‘vlaggetjes-gays’ dat Duncan wint

Geplaatst op Sat 18 May 2019 om 12:30

Youp van ‘t Hek kan zich wel vinden in de kritiek van Johan Derksen dat het Eurovisie Songfestival wel heel erg een homofeest begint te worden. De cabaretier ziet al voor zich hoe het Museumplein straks volstaat met ‘vlaggetjes-gays’. Dat schrijft hij in NRC. Derksen en Van ‘t Hek kunnen elkaar de hand schudden als het gaat om het doen van uitspraken die niet altijd goed vallen bij homo’s. Ook de cabaretier hoont het liedjesfestijn nu weg als een feestje voor homoseksuelen. 

Gelukkig hoopt Van ‘t Hek in tegenstelling tot Derksen wel dat Duncan Laurence vanavond gaat winnen. “Hoop zo dat hij het haalt. Dat kunnen we het Ajax-podium op het Museumplein laten staan en hem komende week met honderdduizend vlaggetjes-gays luid en duidelijk toejuichen.

Hij stipt in zijn column ook nog Kamerlid Tunahan Kuzu aan, die met een Palestijnse vlag op de straten van Songfestival-gastland Israël liep en daarop staande werd gehouden.

De komediant: “Hij had alleen niet door dat het feestje niet in Jeruzalem is, maar in Tel Aviv. En volgens de Israëli’s had hij ook niet het juiste vlaggetje. En of deze islamiet tegen zoveel homo’s kan is natuurlijk ook de vraag.

Lees ook: Johan Derksen onthult zijn Songfestival-favoriet (vanochtend)

Foto: BNNVARA, Bob Bronshoff
34 Reacties op “Youp hoopt voor ‘vlaggetjes-gays’ dat Duncan wint”


 1. M.

  John Lundvik gaat met de titel naar huis, Zweden is echt ene top zanger, lekkere liedje. Duncan is een zeer verdiende 2 plek.

 2. Remi

  Persoonlijk gok ik op Estonia als winnaar, dit jaar.

  https://www.youtube.com/watch?v=fOsmEO_osXQ

  … Opvallend genoeg vér buiten de publiciteit gebleven.
  Ik heb Jan en Cornald er nog niet over gehoord.

 3. Danny

  vervelende gast die Youp. Heb in het verleden nog 10 euro aan een flutboekje van hem uitgegeven ook.
  Goed dat ie geen zoon heeft die toevallig homo is.

 4. Mark l.

  “”komediant””

 5. gerdien

  Gaan we weer: homootje pesten onder het mom van humor. Gaap. Wat ben je dan eigenlijk een sneu tiepje, maar ja dat is van ‘t Hek altijd al geweest.

 6. Sven L.

  Zo flauw en doorzichtig, dit soort quotes.

  Als je momenteel de woorden Duncan Laurence of Songfestival noemt ben je verzekerd van een hoop aandacht. Goedkope PR.

 7. Brimstig

  Er kijken vanavond in Nederland ruim 5 miljoen mensen naar Duncan Laurence…het lijkt me sterk dat dat allemaal homo’s zijn.

  Youp en Johan zijn oude mannetjes die het allemaal niet meer zo goed kunnen volgen.

 8. kermit

  Kan wel kloppen Remi, Jan en Cornald moet je ook niet al te serieus nemen. ze zijn vergelijkbaar met Statler en Waldorf uit de Muppetshow

 9. Doge

  Such gay, so songs, many Youp…

  Wow.

 10. Beter opletten op school!

  “Volstaat met”? MC bedoelt “vol staat met”!

 11. Yuppie

  _Mediagayrant_

 12. Robson

  Hahahahahha zelfs met de waarheid krijg je de homo’s en hun begeleiders op het dak , hahahahaha niet meer serieus te nemen dat volk

 13. 020Nick

  Hoezo het songfestival “Begint steeds meer een gay feestje te worden”?
  Dat is het altijd al geweest! Zeker sinds 1998 toen Dana International won. En blij toe want gays kunnen de beste feestjes vieren\
  Is tenminste geen karrevrachten vol ME voor nodig van “Onze belastingcenten”.

 14. Maxi

  Kan iemand mij het probleem uitleggen? Dat het overwegend een ‘homo-feestje’ is, dat is bekend, maar dat is toch prima? En als dat dan wordt benoemd is dat toch net zo prima? Youp zegt niets verkeerds, Derksen komt wat meer als een fossiel over, maar dan nog. Een homo moet in vrijheid kunnen leven in Nederland en zich manifesteren zoals hij of zij dat wil. Net zoals iedereen, dus ook de youps en Johans van deze wereld, het recht heeft om daar wat van te vinden en dat kenbaar te maken.

  Ik weet dat het tegen dovemansoren is gericht, maar moest het toch even kwijt

 15. @Maxi

  Goed gesproken! Geen speld tussen te krijgen.

 16. Michiel

  Dat Youp het op zo’n manier benoemd is niet prima. De enige reden om überhaupt iets te benoemen is omdat iets vreemd, opvallend of negatief is. Heb je Youp ooit over de temperatuur van kraanwater horen praten, dat de meest populaire vorm van voetbal in de buitenlucht wordt gespeeld of dat sommige mensen een kat als huisdier hebben? Nee, natuurlijk niet.

  Er zijn ontzettend veel dingen die ontzettend normaal zijn en waar niks mis mee is. En dat zijn allemaal dingen die nooit benoemd worden, omdat er geen enkele reden voor is. Dus als er niks mis mee is dat het Songfestival door veel homo’s als een leuk evenement wordt gezien; waarom moet dat dan benoemd worden?

  Als je iets benoemd dat is daar altijd een reden voor. Dus, waarom zijn Van ‘t Hek en Derksen zo obsessievelijk bezig met homo’s en het songfestival? Als je de kijkcijfers geloofd dan hebben er donderdag minstens, 3 miljoen Nederlanders naar het Songfestival gekeken. Volgens Derksen en Van ‘t Hek allemaal homo?

  In Derksen’s en Van ‘t Heks ogen kan je mensen in hele eenvoudige hokjes stoppen. En elk hokje heeft zijn eigen tv-programma’s , hobby’s, kleding, politieke partijen etc. En hoog in de lucht, neerkijkend op al die hokjes zitten oude witte mannen als Derksen en Van ‘t Hek in hun ivoren torentjes commentaar te geven op wat al die rare mensen in al die rare hokjes wel niet allemaal aan het doen zijn. Dan schrijven ze hun stukjes, en geven hun meninkjes en dat wordt dan verspreid over de domme rare mensen in al die hokjes.

  Het zijn enge elitaire mannetjes die er niet tegen kunnen dat sommige dingen heel normaal zijn geworden.

 17. Bep

  Het is bij figuren als Youp en Johan normaal om altijd en eeuwig kritiek te hebben. Thuis zijn het onzekere burgerlijke mannetjes.

 18. Simon

  Als je de column van Youp op zijn website lees valt het wel mee hoor. Hij is niet fobisch als Johan Derksen. Maar ja die laatste is eigenlijk voor alles en iedereen fobisch zoals het een goed Drentenaar betaamt.

 19. Michiel

  Sorry hoor, mensen.
  Mijn vorige bericht was niet alleen een lang verhaal het was ook een enorm kudtverhaal.
  Zoals altijd neem ik een loopje met de waarheid en geef ik dingen een andere betekenis dan gebruikelijk, ik haal zaken uit hun verband en fantaseer er lustig op los. Ik heb eigenlijk alleen frustratie in mij, ik MOET en ZAL mijn gelijk halen, ongeacht de waarheid en de feiten.

 20. Michiel

  Oh nee, niet waar, ik meen toch wat ik eerder zei

 21. Michiel

  Wel waar, ik meen niet wat ik eerder zei.

 22. Michiel

  hahaha, kijk naar het poep op mijn lippen. Mijn leven is niks waard, weg ermee!

 23. Dominee Bonk

  Ik ben gevraagd om het Songfestival volgend jaar te presenteren in Italië. Nee die softe Duinkan wint natuurlijk niet met zijn hoge stemmetje en zoutloze act. Ik vermoed zelfs niet top 10, te lelijk te slecht te saai te helemaal niks. Dat ziet en hoort toch iedereen, van die persoon horen we na dit Songfestival nooit meer iets. Rien!!!! Amen. Ik ben uw hulp en toeverlaat.

 24. Marcktv

  Gayfeest….geen geknok, geen vernielingen, geen geweld, geen ordinair zuipgelal…..Youp is een Ajax feestje gewend…en voor de rest kan ie beter zn klep houden…niet goed voor de andere kleppen van hem

 25. Wendeline

  Negeren zulke gasten.

 26. Zeiksnor

  Dat voetbal begint wel heel erg een feestje te worden voor boze, witte heteromannen. Afschuwelijk! Dat moeten we niet willen met z’n allen.

  Waar gáát dit over? Het is gewoon wat het is. Het is niet alsof alle homo’s Eurovisie opeens annexeren. Het is een feestje dat homo’s al jaren leuk vinden. Wat moeten we met de mening van Youp en Johan? Voelen ze zich buitengesloten? Worden ze gediscrimineerd? Ach gossie….

 27. Joke

  Ben toch wel benieuwd wat die types die hier heel erg tegen deze homo onvriendelijkheid zijn zelf over andere mensen op deze site posten. Lol.

 28. Dak

  Het is ook een wagelijk evenement. Go Youp en Johan.

 29. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Youp heeft ongezien gelyck.
  En volgend jaar is Amsterdam even de hoofdstad ven Europa dus we zijn errug benieuwd wat onze Youp de komende 365 dagen nog heeft te melden over de liedjeszingers uit heel Europa én de organisatie eromheen.

 30. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  En Johan Derksen heeft ook gelijk.
  En verder niemand. Behalve Angela.

 31. sam

  Youp hoe is het met je Bredase tandarts assistent?

 32. Ome Joop

  Ik vermoed dat de heren Van ‘t Hek en Derksen uitstekend onderscheid kunnen maken tussen diegenen die zich sexueel aangetrokken voelen door hetzelfde geslacht, en diegenen die zich als een stereotype daarvan gedragen. Ik heb tevens het idee dat diegenen die een probleem hebben met welke vorm van duiding, sarcasme en ironie dan ook, zoals de gutmensch, de beroepsgekwetsen en de plaatsvervangende probleemhebbers, daar in het geheel niet toe in staat zijn.

 33. Zuur

  Zure oude vet klep

 34. Ernst

  De homo’s die ik ken, en dat zijn er best veel, hebben geen enkele moeite met van ‘t Hek of Derksen hun uitspraken. Derksen noch van ‘t Hek zijn homo haters ze maken gewoon grappen over een groep. Maar dat doen ze over alle groepen, secretaresses, huisvrouwen, kantoor personeel, etc, etc

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.