Roxeanne Hazes viel flauw voor DWDD-optreden

Roxeanne Hazes was een keer zó nerveus voor haar vaste optreden als huisband van De Wereld Draait Door dat ze is flauwgevallen. Dat vertelt de zangeres vandaag in Het Parool. Hazes heeft voorafgaand aan haar optredens altijd enorm veel last van nervositeit. Zo ook voor haar DWDD-optredens in het seizoen 2017-2018. “Vorig jaar ben ik flauwgevallen voor een optreden bij DWDD. Lag ik thuis opeens op de grond, ik herkende Erik niet meer en moest naar de eerste hulp.

Dat is wat stress met je kan doen, aldus Hazes. “In de studio was het heel gezellig, ik werd echt deel van de familie. Maar ik was ook zwanger en altijd bloednerveus. Andermans liedjes zingen vind ik sowieso lastig, en het klonk gewoon niet al te best. Natuurlijk baalde ik daarvan.

De zangeres klinkt goed op plaat, maar live wat minder en dat leverde een storm aan negatieve reacties op. “De online reacties die dan voorbijkomen, dat is echt niet normaal. Ik was er al voor gewaarschuwd door de redactie, want de huisband krijgt altijd veel kritiek.”

Bij Hazes was er wel bovengemiddeld veel kritiek. “Bij mij was het nog een tandje extra, omdat ik de dochter van Hazes was die opeens de popkant op was gegaan. Ik had het linkse bastion betreden.”

Het is haar opgevallen dat haar meeste critici vrouwen van boven de 50 zijn. “Die heten Gonny of Olga en hebben een profielfoto waarop ze met hun kleinkind staan, en die schrijven teksten als: ‘Je bent een afschuwelijk dik wicht’, of: ‘Gatver wat ben je lelijk.’ Ik kan daar met mijn hoofd niet bij.

Het Parool-interview met Roxeanne Hazes kunt u lezen op Parool.nl.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen