NPO vindt organiseren Songfestival geweldige kans

Geplaatst op zo 19 mei 2019 om 9:30

De winst van Duncan Laurence op het Eurovisie Songfestival betekent dat het liedjesfestijn in 2020 naar Nederland komt. De organisatie zal in handen zijn van de NPO, AVROTROS en NOS. Dat hebben ze gezamenlijk laten weten in een persbericht. Er is bij de publieke omroep veel enthousiasme over de komst van het liedjesfestijn. “Het festival is één van de grootste internationale evenementen en biedt geweldige kansen om Nederland wereldwijd op de kaart te zetten“, zo klinkt het.

Nederland kan zich hiermee goed op de kaart zetten, aldus de NPO. “Daarnaast past het uitstekend bij de verbindende rol die de publieke omroep in de samenleving wil spelen, omdat het evenement een groot bereik heeft bij diverse doelgroepen van jong tot oud.”

Het Eurovisie Songfestival 2020 moet een visitekaartje worden van Nederlandse creativiteit en media-innovatie, aldus de publieke omroep. “De komende weken zal er achter de schermen hard worden gewerkt om de plannen vorm te geven en een projectorganisatie neer te zetten.”

Eric van Stade, algemeen directeur van AVROTROS, is euforisch over de uitslag: “Het Eurovisie Songfestival is het meest prestigieuze muziekevenement van Europa. Het is niet te beschrijven hoe trots en gelukkig ik ben dat Nederland na 44 jaar weer heeft gewonnen.”

Duncan heeft een fenomenaal optreden gegeven en is een zeer verdiend winnaar. ‘Arcade’ heeft niet alleen mij, maar ook miljoenen mensen over de wereld geraakt in het diepst van hun ziel. Nederland stond de afgelopen weken als één man achter Duncan. Daar ben ik als directeur van een omroep die mensen wil samenbrengen ontzettend trots op.”

Naar verwachting komt Duncan Laurence tussen 18.00 en 19.00 uur aan bij aankomsthal 4 op Schiphol. Vanavond is hij te gast in een ingelaste special van Pauw, rond 22.00 uur op NPO 1.

Foto: AVROTROS – Joyce Hoedelmans
68 Reacties op “NPO vindt organiseren Songfestival geweldige kans”


 1. Boer Jaap

  Op Texel tussen de schapen lijkt me het meest geschikt.

 2. Evelien

  Niet te hopen dat Jan Smit of cornald Maas een van de presentatoren is, want dat kunnen ze echt niet!!!!

 3. Rukkertje

  Wat een onzin. Alsof Azerbeidjan op de kaart is gezet vanwege het esf. Zelfde geleuter als bij olympische Spelen. Het levert niks op aan extra economische voordelen of imago. Het levert alleen veel gedoe en geldelijk verlies op.
  Wie weet bijvoorbeeld nog waar drie jaar geleden het esf plaatsvond? Dat weet 0,00001 van de Europese bevolking, hoogstens.

 4. 123

  Wat we volgend jaar moeten inzenden, is dus compleet het tegenovergestelde van dit. Een DJ die er (internationaal) toe doet en een enorm goede zangeres! Want zo gaar het nl vaak: na een traag/trager nummer wint een upbeat-nummer, en Voice versa.

 5. 123

  *gaat en *vice versa

 6. Annoniemus

  Word flikkersfeestje 3.0 brrrrrrr!

 7. Tv junkie xl

  Annoniemus, klopt dus ik zie je dan…gezellig!

 8. Meneer Kaktus

  Tv junkie xl
  Sun 19 May 2019 om 10:06

  Heerlijk! Want dan ga ik je lekker keihard in je reet nueken! Kan niet wachten…..

 9. Minder of Mirjam

  Annoniemus. Ga lekker terug naar jouw extreem rechtste haatfeestjes van de PVV, FvD, AfD en FPO.

 10. Anti PVV

  Van harte gegund, ik heb het niet gezien.

 11. Jeroen

  Tot dan meneer Kaktus, gezellig!

 12. Leo

  PO en CO hebben niemand die dit op een fatsoenlijke, internationale manier kan presenteren.
  In de verte misschien Eva J. maar dan wel heeeeel in de verte.

 13. Rachel

  inderdaad Leo, en ik ben bang dat Yolanthe of Sylvie gevraagd worden als je het over internationaal hebt (je hoeft niet de beste presentator/atrice te zijn, zie Bar Rafaeli van Israel), persoonlijk zie ik liever Doutzen Kroes als 1 van de presentatoren.

 14. Ron

  Martijn Krabbé zou dit uitstekend kunnen, maar die zit bij RTL helaas.

 15. Rachel

  zou wel grappig zijn trouwens

  Jan en Yolanthe…

 16. Alex

  Hoe doen andere landen dit, huren zij ook presentatoren in?

 17. Tim

  gewoon 4 mannen

  Humberto, John Jones, Brabo(n)eger en die donkere gast van Flikken Maastricht

 18. Ernie

  De verwachting is dat de presentatoren een hoog NOS gehalte hebben.

 19. Sater

  Bij RTL zitten er inderdaad genoeg met de juiste capaciteiten om dit te presenteren. Maar ja, het is een NPO-programma… Ik hoop dat ze goede keuzes maken bij de NPO, want alles valt en staat met de presentatoren en tussentijdse acts. Gelukkig hebben we wereldberoemde dj’s in ons land.

 20. Hosts:

  Adam Curry & Eva Jinek en 1 of ander homootje dat rondhuppelt in de Green Room.

 21. Esther

  Winfried Baijens zal er zeker bij zijn.

 22. Tv junkie xl

  Pfff Tim Douwsma heeft een petitie gestart zodat hij het mag presenteren…is al bijna net zo zielig als het optreden van Madonna gisteren.

 23. Yoshi

  Jan Kooiman!

 24. Remi

  … Een Frank Masmeijer wordt opnieuw genegeerd ?

 25. Ron

  Pathetisch als je dit gaat doen een petitie starten. Het zal allemaal weer van de jonge z.g.n. talentjes worden die het gaan presenteren. Ik denk dat je goed Engels moet spreken en verder moet een 2 of 3 tal presentatoren goed op elkaar afgestemd zijn want ik heb in de afgelopen jaren wel eens slechte presentatoren gezien en gehoord, dat sloeg nergens op. Daarom moet je mensen hebben die live grootschalige TV aan kunnen.

 26. Teslada

  Wat te denken van Henny??

 27. Mart

  @Teslada
  Henny Stoel?

 28. Piet Ponzi

  Laat Fred Oster het nou presenteren, dan komt alles goed.

 29. Geer

  Alleen ik ben de aangewezen persoon. Zeg nou zelluf jongens.

 30. Sater

  @Tv junkie xl

  Ik hoop dat je een grap maakt. Zo niet, dan maakt die jongen zich VOLKOMEN belachelijk! Met excuus voor de hoofdletters, maar het moest!

 31. Wanny

  Ja, die begint al te lobbyen voor extra geld uit de overheidspot.

 32. henk

  Hopelijk kan eindelijk de omroeppolitiek eens opzij worden gezet en wordt het naar buiten gecommuniceerd als Dutch Public Broadcaster ‘NPO’.

 33. Teslada

  Hoezo Henk? Denk je dat er in het buitenland ook maar één persoon woont die dat ene f. kan schelen of er sowieso op let?

 34. Peter

  Niemand die weet hoe de Israelische omroep heet die het singfestival deze week uitzond. Copyright stond niet eens op de aftiteling.

 35. Actries van Houten

  Claudia de Breij en Thomas Cammaert. Of Freek Bartels en Mariska van Kolck. Carlo Boszhard en zijn broer en hun moeder in de Green Room.

 36. Fox Mulder

  Jan Slachter samen met M. START het festival!

 37. ano@niem.nl

  Ik denk persoonlijk aan Dionne Stax, Jan Smit en Sylvie Meis.
  De laatste ben ik persoonlijk niet zo van, maar ja je moet iets.

  Linda kent wel talen maar is te oud, Krabbe zit ook bij de commercielen, er blijft niet zo veel over.

 38. zeker weten

  het gezeik over wie gaat dat betalen, is al losgebarsten

 39. Doge

  Much Ding, very A, so Dong…

  Wow.

 40. Maxer

  Dionne Stax, Annechien Steenhuizen, Jan Smit, Eva Jinek, Doutzen Kroes als presentatoren, leuk plaatje, intelligentie en allen van de PO of niet gebonden (Doutzen).

 41. ★★Onbekend💥💥

  Werd ook weer eens tijd vroeger was alles beter.
  Eerdere NL winnaars.
  1957: Corry Brokken – Net als toen
  1959: Teddy Scholten – ’n Beetje
  1969: Lenny Kuhr – De troubadour (deze overwinning moest gedeeld worden met Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk)
  1975: Teach-In – Ding-a-dong
  2019: Duncan Laurence – Arcade
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Nederland_op_het_Eurovisiesongfestival

 42. Le Grand Petit

  Enige echte winnaar is IJsland die tenminste, als enige, het lef hadden kritiek te uiten op het schandalige optreden van Israël in Palestina.

 43. Minnesotakid

  Laten ze het volgend jaar dan wel in Den Haag houden, eigenlijk enige stad die hiervoor geschikt is, ADO stadion biedt een geweldige kans om dit festival hier te organiseren.

 44. Ahoy

  Locatie: Ahoy! Heeft meer ervaring met het organiseren van meerdaagse muzikale evenementen zoals North Sea Jazz en Vrienden van Amstel.

  Opties voor presentatie: Nikki Tutorials, Rick van de Westelaken, Doutzen Kroes, Arjen Lubach, Michel Huisman, Carice van Houten, Romee Strijd. (Allen ongebonden, iig geen contracten bij RTL en Talpa volgens mij)
  Van de commerciëlen zou ik enkel uitzondering maken voor Martijn Krabbe en Humbero Tan.

  Tussentijdse muziek en variete: Victor Mids, Hans Klok, Jostiband, Tiesto, Martin Garrix, Afrojack, Armin van Buuren, hereniging The Common Limits, Anouk,

  Nederlandse inzendingen: Jeugd van Tegenwoordig (Een land wint nooit twee keer achter elkaar. Dus dan kan je net zo goed lol hebben)
  Andere mogelijke kandidaten: Caro Emerald, Eva Simons

 45. Le Grand Petit

  Nee hoor mensen, geloof mij maar niet. Ik probeer alleen maar tegendraads te zijn en dat lukt het beste door flink te raaskallen.

 46. Tss

  Duncan Laurence was geweldig! terechte winnaar

  Martijn Krabbé en Eva Wortelboer met evt Chantal Jansen moeten de presentatie doen.
  Wat mij betreft het Circus theater in Scheveningen!
  Prachtige locatie Nederland waardig!

 47. Minnesotakid

  Tim:

  John Jones lijkt me inderdaad een goeie! Lang niets meer van hem gehoord of gezien, maar geniet nu weer met volle teugen van de herhalingen op Lounge tv van Sam Sam. En met John Jones erbij hoef je niet bang te zijn als er onverhoopt brand uitbreekt. Als brandweerman (zijn tegenwoordige beroep) kan hij heel wat brandjes blussen.

 48. Petito

  Ik zou zeggen: Hans van der Togt!

 49. pis paaay

  denkt er nou niemand meer aan mij? ik zou het samen kunnen doen met irene moors en de geschikte lokatie zou zijn het spant in bussum

 50. Tim

  Annechien Steenhuizen als presentatrice

 51. west observeert

  Leuk voor Duncan Laurence dat hij gewonnen heeft.
  Hij staat al op nummer 1 in de Nederlandse Top 40 https://www.top40.nl en zal nu mogelijk een grote hit scoren in een groot deel van Europa.
  Het is hem gegund.
  John Lundvik die voor Zweden uitkwam heeft ook een goed liedje en onze Belgische Eliot, die de finale niet eens haalde, idem dito.

  Het overige van deze freakshow kan me gestolen worden. Cyprus geeft Griekenland 12 punten en Griekenland geeft Cyprus 12 punten, hahahahaha!! Wij kijken al heeeeeeeel lang niet meer. Dik keer op de puntentelling na dan.

 52. Weg Ermee

  Wat een vreselijk hysterisch wijf is die wortelboer zeg!

 53. C

  Winfried Baijens zou nog best een goede optie zijn voor de presentatie. Als het maar geen Jan Smit wordt zeg, mijn hemel. Of Romy Monteiro, die zit geloof ik ook bij de avrotros. Dat zou ook al zo’n slechte optie zijn..

  Heeft iemand een lijstje van mensen die bij de avrotros en nos onder contract staan? Het lijkt me sterk dat ze niet iemand uit hun eigen stal kiezen.

 54. Semisonic

  Lijkt me inderdaad goed om John Jones te vragen. Is er tenminste iemand die de vele brandjes kan blussen die er ongetwijfeld wel weer zullen komen tussen de diverse delegaties.

 55. Mart

  Ik ben zojuist een petitie gestart op Hyves om het even te mogen presenteren. Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen!

 56. ★★Onbekend💥💥

  PAUW SONGFESTIVAL SPECIAL..
  https://pauw.bnnvara.nl/nieuws/pauw-songfestival-special

 57. Boan

  Herman ‘de Schermman’ van der Zandt kunnen we volgens mij ook aan het lijstje toevoegen. Lekkere droge humor tussen zijn presentatie door. Lijkt me best een origineel duo: Herman en Nikkie Tutorial. Die laatste wil wel graag heb ik begrepen.

 58. Dij Enkletser

  ” omdat het evenement een groot bereik heeft bij diverse doelgroepen van jong tot oud.”
  Haha,wat een onzin
  In mijn omgeving heeft bijna niemand er naar gekeken, Velen wisten niet eens dat die Duncan gewonnen had.
  Haha,..
  i

 59. Dij Enkletser

  Wij zijn toch het “Koninkrijk der Nederlanden”
  Bestaande uit :Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten.

  Misschien een idee om het ESF op Curaçao te houden ??

 60. Dij Enkletser

  Als “Koninkrijk der Nederlanden”,

  zou je het ESF ook kunnen laten presenteren door Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima.
  Doen ze ook wat voor het geld dat ze elk jaar krijgen !!
  En dan in een kitscherige Efteling Paleis met kitscherige Kroon & Troon ,hermelijnen mantel enz.

  Prinses Amalia misschien als “Schone Slaapster” ?

 61. dan wilson

  Wie zegt nu dat landen nooit 2x achter elkaar kunnen winnen? Enig historisch besef:
  Ierkand: 1992, 1993, 1994.
  :uxemburg: 1972, 1973.

 62. Veelvraat

  Emma Wortelboer is een vervelende schreeuwmevrouw, maar ze heeft toch ook haar pluspunten: https://browse.startpage.com/do/show_picture.pl?l=nederlands&rais=1&oiu=https%3A%2F%2Fssl.c.photoshelter.com%2Fimg-get2%2FI0000Llgdq7cZmKY%2Ffit%3D1000x750%2F201810110006-Emma-Wortelboer.jpg&sp=8740b9ed9b6fe626202e5726e9886652&t=default

 63. A.Zijn

  Daar zullen volgend jaar niet de beste presentatoren staan voor een dergelijk evenement. Ik verwacht Jan Smit, Dionne Stax, Winfried Baijens en mogelijk nog een 4de (Romy Monteiro)

 64. TEQUILA☀️SUNRISE

  Nederland staat al op de kaart als ’s werelds grootste drugs en kinderporno leverancier.

 65. Bart

  @Ahoy Een land wint nooit 2x achter elkaar? Ierland heeft jaren achter elkaar gewonnen. Sweden en Denemarken ook 2x achter elkaar.

 66. liefkleinhertje

  Dat moeten ze door Romy Montero laten doen terwijl ze met haar auto een rondje door het publiek ploegt.

 67. Joop55

  Hopelijk heeft de NPO wat betere regiemannen in huis, djiezus wat was dat slecht van de KAN.

  Zelfs GeenStijl TV maakt betere montages.

 68. Ron

  Nederland heeft David Grifhorst, de uitgelezen regisseur die dit kan en verdiend te krijgen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.