Nieuwe Roelvink-show begint mager tegenover voetbal

Geplaatst op wo 08 mei 2019 om 8:30

Het nieuwe programma ‘De Roelvinkjes passen op de winkel’ is dinsdagavond met voorzichtige kijkcijfers van start gegaan op SBS 6. Er keken 344.000 mensen (6 procent) naar de première. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het was vrijwel onmogelijk om hoge kijkcijfers neer te zetten, want zusterzender Veronica wist met voetbal maar liefst 40 procent van alle kijkers op prime time te boeien. Toch stellen de Roelvink-cijfers ook in dat licht wel enigszins teleur.

Niet alleen Veronica, NPO 1, RTL 4 en NPO 2, maar óók zusterzender Net5 wist namelijk meer kijkers te bekoren op prime time. De Amerikaanse serie Grey’s Anatomy wist meer kijkers te boeien dan de gloednieuwe Roelvinkjes-show.

In hun nieuwe realityserie past Dries Roelvink samen met zijn vrouw Honoria en zoons Dave en Donny letterlijk elke week een paar dagen op iemands ‘winkel’.

Of ze nu een boerderij, bakkerij, vismarkt of een gezin met vijf kleine kinderen moeten runnen: het maakt ze niet uit. De Roelvinkjes gaan ervoor – en het zal ze lukken ook!

Overigens zakte SBS 6 ná de Roelvink-soap helemaal door het ijs. Dino en Friends in New York kwam niet verder dan 213.000 kijkers (4 procent).

Lees ook het kijkcijferartikel ‘Veronica aan kop met CL: Liverpool stunt tegen Barça‘.

Foto: SBS
39 Reacties op “Nieuwe Roelvink-show begint mager tegenover voetbal”


 1. N

  AHAHAHAHA.
  Gekke mensen passen op een winkel.
  AHAHAHAHA.
  iTV productie niveau.

 2. mark2

  weer lekker negatief geschreven! het is al een tijdje te opvallend dat de mensen achter deze pagina zuurder dan zuur zijn!

 3. Noëlla

  Ze passen helemaal niet elke week een paar dagen op iemands ‘winkel’. Ze zijn daar maximaal 2 uur ze filmen wat zogenaamde ‘spontane’ scenes en dan gaan ze weer naar huis. Dit was ook het geval toen ze zogenaamd als bijstandsgezin leefde. Ze waren nooit in dat huis.

 4. Martens

  SBS6 met niet één programma in de top 25. Gaat lekkerrrr.

 5. johan de vries

  Tis toch welnonderhoudend amusement hoor,net als met Jandino is hier toch een bepaald publiek voor,niet slecht in de doelgroep!

 6. Kickel

  Drie flapdrollen passen op de winkel.

 7. liefkleinhertje

  Wie die lui van Roofvink leuk vind die mankeert wat ,de enigste manier om hier wat van te maken is als Dave uit zijn auto moet worden gezaagd terwijl zijn motorblok 50 meter verder staat.

 8. Maxer

  Ieder decenium heeft zijn eigen tokkies.

 9. Bladiebla

  Voetbal en Roelvink. Een pure tokkie-avond, dus. Zoals eigenlijk elke avond in dit tokkieland.

 10. Bladiebla

  @Maxer
  Je was me net voor.

 11. Bramderammer

  Droef Rielvink

 12. Bart

  Ik zag Dave & Donnie in promo op een bakfiets waarmee bij vast kwamen te zitten in een tramrails terwijl er een tram aan kwam. Erg om te zeggen maar je hoop toch even …..

 13. WEST*

  @N ITV is een com toon aangevend tv station met vertakkingen over de hele wereld opgericht in 1954

  En de hun programmas gaan de hele wereld over !!

 14. Roxanne

  Van het allerlaagste niveau: mislukte zanger, criminele zoon, uitgerangeerde verkoopster bij Oger en een meeloper die voor de centen gaat.
  Kortom , wederopstanding van de tokkies.

 15. WEST*

  @ BLADIBLA Gelukkig voor jou dat jij de enige normale bent in dit land
  of mischien well van Europa
  want we hebben 45 miljoen kijkers in Europa die allemaal naar voetbal kijken
  min èen natuurlijk want jij bent normaal!!

 16. Ray

  Zes procent. Dat is toch nog een vrij aanzienlijk deel van het kijkerspubliek dat kennelijk zo geestesdood is dat ze naar dat stelletje zwakzinnigen gaan zitten kijken.

 17. Danny

  Zullen we het ook even over De Zwakste Schakel hebben dat ruim 200.000 kijkers verliest en weg zakt naar 438.000.
  O wat doet Britget het goed hé. (komt vast door het voetbal ook om 22.30 uur)

 18. Ton

  Wat een zielige vertoning zijn die Roofvinken toch bij elkaar. Allemaal mislukte stumperds. En wat een anti reclame voor je bedrijf als je deze gestoorde criminele bende op je bedrijf laat passen. Een waardeloos programma.

 19. Bart

  Ik vond het een hartstikke leuke aflevering, heb me prima vermaakt.

 20. WEST*

  @ DANNY Ja maar je zou moeten toegeven dat, alles scoort bij RTL
  en bij zelfs 100.000 kijkers gaan er jubelberichten uit, maar worden gelukkig niet meer zoveel geplaats hier

  JJubelberichten zijn nu voor VIDEOLAND want na publicatie dat NETFLIX
  weer zoveel titels er bij heeft komt RTL even meedelen dat er ook weer 39 nieuwe
  titels op videoland is gezet , maar in de praktijk blijkt dat niet te kloppen !

 21. Annebella

  Ieder volk krijgt wat hen toekomt – wij krijgen de Roelvinken over ons heen –

 22. Joop55

  Leve On-Demand , RTL8 en SBS9 staan al ter discussie in hun bestaansrecht.

 23. Guttegut

  Dat er überhaupt 344 duizend mensen naar deze tokkiefamilie kijken is toch eigenlijk al een wonder op zich. Die moeten toch stuk voor stuk het intellect van een doos hagelslag hebben.

 24. Zo ist, en niet anders.

  Wie kijkt er nou naar dat zooitje Roelvinken, wij niet hoor…bah !!!

 25. Actries van Houten

  Wat ik dan weer heel grappig vind: als je Honoria uitspreekt op z’n Spaans, klinkt het als Gonoria. En daar heb dan weer allerlei associaties bij. Kinderachtig hè, eigenlijk.

 26. Trudy

  3 tokkies passen op de winkel whaaaaaaaaa die jatten je hele winkel leeg!! Trieste familie van zuiper dieven en niksnutten

 27. Chiel

  Eerste 2 minuten gekeken. Het is (of lijkt) allemaal zo nep en gemaakt dat het niet leuk is. Dan was dat bij Joling en Gordon toch anders. Dat De Roelvinkjes sowieso een nieuwe reeks kregen, zó goed werd de vorige toch niet bekeken?

 28. Godefroy France

  BNNNNNNNNNNNers; talentloos, tenenkrommend, deze nonvaleurs blijven maar doorgaan met het vervuilen van het TV riool, te stom om te schijten, te stom om te zingen, te stom om te praten, talent voor crimineel/ranzig/patserig/hersenloos vertier!!!!
  WIE OH WIE KIJKEN NAAR DIT PLATVOERS GETEISEM???

 29. Vincent

  Denk dat SBS binnen een jaar VVT is!

 30. Lieke van Lexmond Lover

  Is ook troep wat sbs uitzend, Dino in New york, roelvinkjes allemaal pulp tv

 31. kookie

  Wat een k-olere doelgroep als je die Dave Roelvink steunt. Je dochter zal op de ring hebben gereden wanneer hij daar dronken rond reed.

 32. WEST*

  ja en iedereen die negatief over Roelrvink zijn kunnen het weten, want ze hebben er zelf naar gegeken wat een dom volk om dat te gaan reageren!

 33. bom

  SBS de tokkiezender. Roelvink smurrie, 6 inside geroddel dat maar niet lukt, Patty geen commentaar nodig, die smeerlap van een Gordon, en die mislukte narcist Dino die teveel talent heeft volgens zichzelf, haha etc etc.godgodgod. Wat een successen. Natuurlijk kijkt er niemand. het zijn allemaal uiterst nare mensen.

 34. bom

  Belachelijk programma. Net als vrijwel alle programma’s op SBS 6. Neem nu Gordon, Dino, Patty, de Roelvinken, allemaal shit. Wat ontbreekt in deze reeks losers is nog een roedel omhooggevallen talentloze rotverwende kinderen van bekende families. Hahaha.

 35. bom

  Sorry, de site reageert vreemd als je een reactie plaatst. Het scherm schiet naar boven, alsof je geblokkeerd bent o.i.d. Vandaar de 2e verzending.

 36. bastiaan

  Dat hier uberhaupt mensen naar kijken. Deze familie zou je toch moeten boycotten, zeker die Dave met zn wangedrag

 37. Guttegut

  @West*
  Een cursus Nederlands zou voor jou ook geen overbodige luxe zijn nietwaar???

 38. Donald Dumb

  Tja weldekend mens kijkt er naar die pauperfamilie?
  TV voor en door paupers…

 39. 2019

  Hoop dat er niemand meer naar kijkt. Wat is die John een stommeling, dat hij achter Roelvink en zijn criminele zoontje aanloopt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.