Net5 verwacht veel van Grey’s-spinoff Station 19

Geplaatst op do 16 mei 2019 om 14:45

Net5 heeft hoge verwachtingen van de nieuwe dinsdagserie Station 19, de spin-off van Grey’s Anatomy die dit jaar zijn derde seizoen ingaat in de VS. De première bij ons is op 18 juni. Dat heeft de zender laten weten. De dinsdagavond van Net5 staat momenteel als een huis met Grey’s Anatomy om half negen en New Amsterdam om half tien. Op 18 juni beleeft Grey’s zijn seizoensfinale en aansluitend begint dus Station 19. Vanaf de week erna zijn daar wekelijks dubbele afleveringen van te zien.

Net5 denkt dat het wel wat gaat worden. “Net5 is dé zender van Grey’s Anatomy in Nederland. Met een gemiddelde van 545.000 kijkers en een marktaandeel van 9,5 procent is de serie nog steeds succesvol op de dinsdagavond.

Ook de Amerikaanse ziekenhuisserie New Amsterdam gooit sinds de start op 15 februari hoge ogen. “Op 23 april was dit 553.000 kijkers met een marktaandeel van 11,1 procent in de doelgroep 20-54 jaar.”

Op 11 juni is de laatste aflevering van seizoen één van New Amsterdam en op 18 juni neemt Station 19 het stokje over.

Station 19 volgt de helden van brandweerkazerne nummer 19 in Seattle; van commandant tot rookie. Het is een spin-off van Grey’s Anatomy waarbij er ook regelmatig een cross-over wordt gemaakt naar het Grey Sloan Memorial Hospital met vertrouwde gezichten als dokter Meredith Grey (Ellen Pompeo) en Miranda Bailey (Chandra Wilkinson).

Foto: SBS
4 Reacties op “Net5 verwacht veel van Grey’s-spinoff Station 19”


 1. plopperdeplop

  Goedkope Rip-off van Chicago Fire

 2. Ron

  Naast nieuwe series heeft NET 5 straks ook nieuwe zenderleiding.

 3. Doge

  Many Grey, such anatomy, so hospital…

  Wow.

 4. Kijker

  Alles flop van Talpa 🤣🤣🤣

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.