‘Kijkcijfers bewijzen dat tv-eis Mark Rutte terecht was’

De kijkcijfers van het debat tussen Mark Rutte en Thierry Baudet in de talkshow Pauw bewijst dat de tv-reis van de premier terecht was. Dat zegt DWDD-bekendheid Sywert van Lienden op Twitter. Rutte daagde Baudet vorige week uit om met elkaar in debat te gaan. De leider van Forum voor Democratie pakte die handschoen op en stelde voor om het debat live op Facebook te houden. “Ik wil wel dat het op televisie is en niet zoals hij voorstelt op Facebook“, zei de premier daarop.

Uiteindelijk werd het debat woensdagavond dus gehouden in Pauw. Thierry Baudet legde daar nog uit waarom hij eerst een debat op Facebook voorstelde: “Ik heb niet per se iets tegen televisie, maar ik ben blij dat het ook op internet te zien is, dus het is nu live te volgen op Facebook en YouTube. Iedereen die ongefilterd alle informatie tot zich neemt, de mensen die gebruikelijk zelf op zoek gaan, kunnen het ook gewoon op internet volgen.

Het debat bezorgde Pauw een kijkcijferrecord. “Ruim anderhalf miljoen kijkers (50 procent tv-kijkers op dat moment) voor debat Rutte/Baudet bij Pauw“, stelt Van Lienden vast. “De stream van het debat op YouTube van FnD zo’n 60.000, Facebook 66.000.

Enorme verschillen, zegt Van Lienden. “Snap je ook direct weer waarom Rutte als enige eis overeind hield dat het op tv moest plaatsvinden. Blijft massamedium.

Voorafgaand aan Pauw trok het NOS-programma met een debat tussen álle partijen ook 1,1 miljoen kijkers. “Kijker zat dus duidelijk op beide debatten te wachten.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen